Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nő az eSIM-ek iránti igény
- iPhone topik
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bogarfull27
üzenetére
Mindenképpen olvass utána az emlegetett fogalmaknak, mert azért először nem ártana rutin szintjén megtanulni fotózni, bellítani a gépet, komponálást gyakorolni, ilyesmik.
A Raynoxot nem ismerem, ismerősét próbálgattam, de nem voltam elájulva tőle. Különben telére rakva egész jól nagyít. De hogy mekkora leképezés, 1:1 -nél nagyobbra, az tuti.
Fordított obi : olvasd el a linkeket amiket adtam.
Az egyszerű esete az, hogy veszel egy fordítógyűrűt ebayen, de azzal elég macerás használni, mert nagyon kics az éles tartományod, és az elektronikus vezérlésű obit nem tudod rekeszelni. Tehát vagy manuális obit fordítasz meg, vagy csinálsz olyan átalakítás, amit a másik linken olvashatsz.5:1-re meg a Canon MP-E65 képes, csak az magában ~200-250 ezer, meg nem árt hozzá egy MR-14 vagy MT-24 vaku, az meg megint annyi.
@A Zéé : Amennyire tapasztaltam a közgyűrűt, kb. optikailag belenagyítasz a képbe. Szóval ha nem pengeéles obira teszed, akkor bizony lágyul rendesen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- Milyen routert?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Eredeti játékok OFF topik
- No Rest for the Wicked
- További aktív témák...
- Canon EOS 90D + Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM + Canon EF 50mm f/1.8 STM + 2 akksi
- Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art objektív ( Nikon ) - Újszerű -
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Sony FE 100mm f/2.8 Macro GM Lens (SEL100M28GM)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB LIAN LI LANCOOL 207 Digital 650W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest