- Feltűnt az Xperia 1 VIII és 10 VIII az IMEI adatbázisban
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Itt vannak az eddigi legrészletesebb képek a Samsung Galaxy A37-ről és A57-ről
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckolly
csendes tag
válasz
edem1986
üzenetére
Én nem tudnék fotózni azzal a két obival, amit írtál, a 35-ös persze nagyjából jó lehet az események fotózására, de még abban sem vagyok biztos. Nagyon sok helyen kell a polgárit szűk és kis térben fotózni, ahol nem elég a 35mm (vagy 52,5?), nem beszélve a csoportképről, (bizony, néha nekem még ez is szűk, mert sokan vannak, és nincs hely, hogy sokan álljanak egymás mögé, és nem mindig tudok magammal létrát cipelni) meg a lagziról, ahol ha 20-an összekapaszkodnak, csak 3 hát fog látszani a képen...

A másik, hogy közeli képet sem fogsz mindig készíteni, mert a 35 és a 90 között azért van pár lépés távolság, amit pl, a szabadban vagy van időd meglépni, vagy nincs, míg egy templomban vagy van helyed meglépni, vagy nincs. Utána vágni meg ugye...
Most meg lehet kövezni, főleg akik csak a fix és fényerős obik "professzionális" létjogosultságát ismerik el, de nekem többet jelent, hogy van egy ilyen obim, ami nem fényerős, csúfolhatjuk kitobinak is, de attól még piszok jó átfogással rendelkezik, amit szinte le se veszek a gépről, mert a portrétól kezdve a csoportképig mindent meg tudok vele csinálni, mintha lenne 2 fix és jó fényerős obim. Hogyne, egyébként kell hozzá néha (többször) vaku is, de hát az amúgy is kell...
A (számomra) sok előnye mellett látom a hátrányait is, pl. sose fogok olyan szépen elmosott hátterű portrét készíteni vele, mint egy 85 vagy 90mm-es obival, (de most szereztem be éppen egy 85/1.8 D-t
) meg nem fogok félhomályban természetes fényű képeket készíteni, de erről picit le is mondtam.Mindezeket persze megélhetési fotósként, szigorúan nem professzionális szinten űzve mondom, nem gondolom, hogy mindenben nekem van igazam, és természetesen azt sem, hogy csak a 16-85 a jó megoldás, mert fotóztam (grátisz) 24-70 2.8G-s obival is, na azt sem tudtam/akartam levenni a gépről...

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VGA kibeszélő offtopik
- Feltűnt az Xperia 1 VIII és 10 VIII az IMEI adatbázisban
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Elektromos autók - motorok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) meg nem fogok félhomályban természetes fényű képeket készíteni, de erről picit le is mondtam.