Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
válasz
kutymorg
üzenetére
Lehet, hogy nem voltam eléggé világos.
Ezek az objektívek stabilizátor nélkül gyakorlatilag annyit érnek, mintha a klozetbe dobtad volna a pénzt. Ezért írtam, hogy ennyiért nem kapsz komoly, használható fix telét.A Pentax/Sony verzió valószínűleg ezért drágább, mert ott a vázban van a stabi - ez nyilván külön elektronika beépítését igényli a csupaszított Canonhoz képest.Én teleként egy 55-300-at használok, a fényereje ugyan nem hasonlítható azokéhoz, a képminőség viszont bőven ott van. Az ISO-n pedig vastagon tudok csavarni a vázon, anélkül, hogy zajosodna a végeredmény.
-
aor
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy...gyakorlatilag teljesen elvesztem az obik között.
Kérdésem: milyen obit ajánlanátok egy canon 1100d 18-55 is kit obi mellé?
Eddig kettőt néztem, ami esetleg jó lehet, de baromi kevés infót találtam a neten róluk.
Egyik a ef75-300 III USM, másik pedig a ef55-250. is
Tudom, hogy a minőségi obik 200-300tól indulnak, de 100nál többet nemigen tudnék rászánni.
Elsősorban természetfotózásra lenne(meg minden másra
Van jobb? Vagy ebben az árkategóriában ezek vannak és kész.
-
kutymorg
tag
válasz
BiriBum
üzenetére
Nem hülyítelek! Te írtad, hogy " semmilyen bajonettel nincs ennyiért", erre reagáltam.
Ezek szerint félreértettem(én a többi gyártóra gondoltam, nem a Pentax különböző K bajonettjeire).
Fura, hogy ~50k-val többe kerül ugyanaz az objektív Pentax bajonettel, mint a Nokon/ Canon verzió.
-
kutymorg
tag
Pentaxra (K-5, K-7) milyen fix fényerős obi van 70-200 (300) tartományban 150-200eFt-ig?
-
BiriBum
őstag
válasz
aleister
üzenetére
55-200mm-ből van Sigma és Sony is. Aztán, hogy ezek milyen képstabi rövidítést használnak, fingom sincs.
A VR-t csak a Nikon használja.
Canon: IS (Image Stabilization)
Nikon: VR (Vibration Reduction)
Sigma: OS (Optical Stabilization)
Tamron: VC (Vibration Compensation)A Sonyban és a Pentaxban a vázban van a stabi.
-
m3ss
veterán
hirtelen rakerestem argepen, d5100 166e brutto legolcsobban. hasznaltan megkapod a 18-55+55-200-at kb 25+35e-ert. lehet ezen is erdemes elgondolkodni.
de en inkabb egy 17-50 tamront vennek kitobi helyett, kesobb meg mindig vehetsz hozza egy 55-200 vr-t. alul a nagyobb latoszog is jol jon majd sokszor, es normalis(abb) portrekat is tudsz loni a tamron fenyereje miatt. -
m3ss
veterán
nekem nem volt meg 55-200-am, de ahogy olvasom ar/ertekben az egyik legjobb. amugy ha nem gond a 2 obi hurcolaszasa, cserelgetese, akkor biztos jobban jarsz a 18-55+55-200 komboval. nagyobb az atfogas.
tobbiek majd megmondjak, de nekem kicsit soknak tunik a 200e ezert..vagy meg mindig 150 ezerbe kerul az a vaz? -
flash-
veterán
sziasztok
lenne egy kérdésem
mit tudtok a 55-200mm VR obiról?jónak számít?
egy ajánlott obi? -
Songo
senior tag
Sziasztok egyenlőre csak érdeklődsé szintjén kérdezném, hogy mit javasolnátok a leendeő 600D-hez szeretnék venni egy nagy látószögű obit főleg szobán belüli családi eseményekhez illetve néha néha tájképhez. De nem nagyon szeretnék rá 3-500.000ftot költeni. Van valami elfogadhatóbb megoldás? akár valami régebbi obi is szóba jöhet. Az sem gond ha nem képstabilizátoros mert valszeg állványozás lenne úgyis ez esetben.
Köszönöm
-
padi68
senior tag
-
kutymorg
tag
Nikon 18-105? Vagy ott is inkább 18-55?
Tamrom 17-50 lenne a befutó, de előbb egy tele. -
zolka78
senior tag
válasz
kutymorg
üzenetére
Canonnál a 18-135-t felejtsd el. Egyszer próbáltam tesztnapon, bármikor inkább a 18-55 IS kitobi. Canonnál szerintem kezdő nagylátóval a használható sorrend: 18-55 IS, 15-85, 17-55. A 17-85 és a 18-135 már hagy kivetnivalót maga után, a 18-200 meg már egy nagyobb utazó zúúúm, állítólag a jobbak közül való, de megvannak a hibái a nagy átfogás miatt. Az L üvegek meg más ligában fociznak. Vagy marad a Tamron , Sigma.
-
aleister
veterán
válasz
kutymorg
üzenetére
Attól függ mire kell. Jó lehet a már ajánlott, kellemesen fényerős Tamron 70-200. Portrézni, épületrészleteket fotózni pl jó választás.
Én Tamron 70-300-at használok a D5100-gyel. Ez kb fele annyiba kerül mint ez előző üveg. Igaz csak f4-5.6. amiért viszont kapsz egy nagyobb átfogást. Ez háztáji (szelíd) állatokhoz, parkban lesiportréhoz is elég már.Szerk: láttam közben kérdezted a D5100-et. Modernebb váz a D90-nél, jobb specifikációkkal, ám a D90 tulajok szerint van pár kényelmi funkció, melyek ellensúlyozzák ezt az előnyét. Szóval nehéz lenne rangsort felállítani a 2 váz között. A D5100-ről tudni kell, hogy a kategória csúcsán lévő D7000 szenzorát és képfeldolgozó rendszerét örökölte. Tehát a képminősége tutkeráj.

-
kutymorg
tag
Nikonra milyen lehetőség van Canon 70-200 F/4 UMS-sel szemben?
Sigma, Tamron 70-200 F/2.8-nak milyen a rajzolata a Canon F/4-hez képest?Nikon 18-105 ill. Canon 18-135 a 18-55-höz képest milyen a rajzolata.
Tervbe van egy Tamron 17-50, de ez még távoli. Előbb egy tele lesz, addig valamelyik kit tesz szolgálatot.Váz még képlékeny: D90 vs 600D (esetleg 60D, de erre kicsi az esély).
Köszi a segítséget!
-
TayRol
nagyúr
ahoj!
lassan (elég lassan
) be szeretnek újitani egy fényeros obit d90-hez a 18-105 es a 35/1.8 mellé (bár ez utobbi lehet, hogy menni fog).
makrora kellene elsosorban, 105-os sigmat nezegettem. vagy esetleg adjam el mindket uveget, es valasszak egy masik megoldast? egy Tamron 28-75/2.8 es melle esetleg egy 105-os, vagy egy 50-135... nemtudom, mitevo legyek.
portrekat (embereket) nem nagyon fenykepezek, tele sem kell. termeszet es epuletfotok, csaladrol képek, ezekre kellene (meg ha lesz baba arra is.
).mod: vagy marad a 35-os, melle egy 90-es vafy 105-os fix, es afölé egy zoomobi.

-
kiskornel
addikt
válasz
Mandarinn
üzenetére
Én arra használok Lenspent, ha kint terepen kell megtisztítani az obit. Először jól lefújkodni a port rockettel, majd a lenspennel takarítok. Erős fényben látható, hogy valamiféle taknyot hagy a felületen.
Igazi megoldásnak a fújkodás után az alkoholos tisztítót találtam. Eldobható, erre a célra gyártott papír + az erre a célra gyártott alkohol. Az utóbbi kombó nem hagy nyomot, és baromi jól megtisztítja a felületet.
Sokan aggódnak a gombák miatt is… nos ez még fertőtleníti is a felületet.Kipróbáltam a nedves, eldobható szemüvegtisztítót is. Legutóbb a W5 spectacle celaaning cloths feliratú nedves papírtörlőkendőt használtam, és ez nagyon bejött. A Lidlibe lehet kapni... Folt nélkül szárad, és még illatos is lesz
. -
-
Mandarinn
senior tag
Nem közvetlenül de talán ide tartozhat. Az lenne a kérdésem, hogy objektív tisztításra mit ajánlotok? Érdemes ezekkel a Lenspenekkel foglalkozni?
-
Peethy
őstag
Jövő év első felében szeretnék majd teleobjektívet venni, de erősen elgondolkoztam azon, hogy egy fix vagy zoom objektív lenne számomra a jó választás. Mennyire használható eseményfotózásra egy fix teleobjektív? Amiket eddig néztem:
Nikon 180mm f/1.8 (ez túl drága, még használtan is)
Sigma 70-200 f/2.8
Tamron 70-200 f/2.8
Nikon 80-200 f/2.8A Tamron tetszik talán a legjobban. Van még egyéb alternatíva is? 150k lenne a felső keret, használtan.
-
Kickass
őstag
sziasztok
D3000-re keresnék vmi hobbi telezoomot, természet illetve épület fotózás elsősorban, valami használható darab kellene, viszont a keret nem valami sok. Esetleg használt obi is szóba jöhet. Merre lenne érdemes elindulni a témában?
-
Peetry
senior tag
válasz
Zozzant
üzenetére
szerintem félreértettél. Ezt már nagyjából énis megértettem, én a gyártói gariztatásra gondoltam. Szóval ha esetleg olyan terméket rendelek amire kéne lenni garanciának, akkor azt itthon bevihetem márkaszervízbe, vagy külföldre kell küldeni? persze gondolom számla meg vmi garijegy kell hozzá.
-
Peetry
senior tag
válasz
Zozzant
üzenetére
nincs még konkrét, most karácsony viszi a pénzt, meg pc-t akarok fejleszteni, csak nézegettem a minap az árakat, meg ilyen olcsóbb cuccokkal probálgatom az e-bayt, nem akarok egyszerre 100k-s cuccal belevágni. január-februárban aktuális lehet.
Ez mindenesetre megnyugtató valamennyire. A garit nem tudod hogyan lehet intézni? vagy az ilyeneknél ez felejtős? -
Peetry
senior tag
Vett már itt valaki obit ebay-ről? Az árak miatt nagyon gondolkodom rajta, de kicsit tartok tőle hogy ilyen messziről, szállítás stb...
-
-
Danniel
tag
Van esetleg valakinek Tamron 28-75 F2.8 -a? Érdekelne a véleménye róla, és ha lehet, ki is próbálnám. Cserébe tudok próbára bocsátani 18-105VR-t és Sigma 105 f2.8 makrót. Ha eladót láttok, azt is küldhetitek, én egy darabot nem találtam, amikor a múltkor kerestem...
-
spanyoll
addikt
Nikonra (d300) milyen telét ajánlanátok? Max rákölthető pénzem 40-50 körül lenne, használt obikat részesíteném előnyben amúgy.
A vétel nem sürgős, egyelőre csak érdeklődés szintjén merült fel bennem
-
válasz
peetside
üzenetére
Akkor viszont felejtsd el a nikont, canont, sonyt pentaxot és az összes gyártót. Először objektívet vagy objektíveket nézzél ki magadnak, amiket meg szeretnél venni, mert jó az átfogás-fényerő-rajzolat aránypár, utána az adott márkájú lencséhez való vázat, de ott is nézz körül a kategóriák és szolgáltatásaik között. A több megapixel mint előny csak jó lencséknél jön elő, viszont a hibákat is feljavítsa, pl CA. Vázból nem feltétlenül kell újat venni, használtan is lehet kapni 10e expo alatti jó vázakat.
-
peetside
csendes tag
egy kisebb kezdő felszerelésem volt, de azt anyagi okok miatt egy éve eladtam, azóta gondolkodom fejben az újabb szettben, s ezért is gondoltam h írok ide.
d90-est néztem ki mint váz (tudom a d7000es jobb lenne..) illetve nagy fényerejű lencséket. (35mm 1.8 illetve sigma 70-200 2.8as) ez mind csak terv, a pénz összegyűlt a vázra illetve az első lencsére is, amire kb ~100-120ezret tudnék fordítani jelenleg.
Tamronról nem sok jót olvastam (amit előzőleg ajánlottál), pl ki kell fogni a nem gyártási hibás obit, 50mmnél belágyul a kép, nagy vignettálás stb.
ha köztes megoldás nem létezik, akkor még lehet várok s spórolok, csak kéne tudnom h melyik lenne a megfelelő
-
válasz
peetside
üzenetére
Sztem fix lencse nem ajánlott rendezvényekre, ott nincs időd cserélni. A linkelt honlapról válogassál és pénztárcád alapján döntsél. Az, h milyen témára számíthatsz, nem tudhatom, ezért sem írok biztosra objektívet, csak áltolánosságokat.
Egyáltalán milyen obid van? Nem írtad, h vennél e vagy sem (ha veszel az összeg sem mind1 ami a lencsére kiadnál) -
válasz
role_of_72
üzenetére
Egy 400as novoflexet néztem ki, keresgélés közben találtam ezt a kifejezést. A novoflexnek állítólag egész jó képe van, már 5,6os fényerőtől.
-
role_of_72
tag
Szia!
Elsőre ennyit találtam. Németül nem tudok sajna, ezért linkeltem lefordítva.
Ez alapján a (tele)objektívek egy igencsak leegyszerűsített fajtájának tűnik. A lényege, hogy egyszerű felépítéssel, kevés lencsetag (akár már 3) alkalmazásával hoznak létre nagy gyújtótávolságú teléket, ezek viszont minőségben nem lehetnek túl jók a korrigálások hiánya miatt, illetve nagy fényerejű változatok nem jellemzők (talán mert nagyon nem hoznák a minőséget..).
Egy példa lehet ilyenre a Dörr/Danubia/Walimex 500mm-es telék ~F8 fényerővel, többnyire T2 csatlakozással (reklámozni nem akarok, ezért inkább nincs link, de Google tele van velük). Ezekben pl. 6 lencse van, de régeben találkoztam a neten 3 lencsetagossal is, úgyhogy valószínű ez lesz az.
Viszont a kifejezést idáig nem ismertem, ezért kössz!
Ha meg butaságot írtam, majd kijavítanak.
-
válasz
peetside
üzenetére
fényerős nagylátószög-normál zoom obit és telét. (előbbi csoportokhoz, helyzetek fotózására, utóbbi portrézásokhoz, bár kérdés, h milyen rendezvény) Tamronnak van 17-50ese fix 2.8 fényerővel, sokan használják, nem véletlenül, -nikont nem ismerve- nikkor 18-105 stabilizátoros (ha jól tudom van ilyen).
Innét szemezgess http://www.photozone.de/Reviews/overviewKérdés: a Fernobjektiv az mit jelent? Semmilyen meghatározást nem találtam.
-
peetside
csendes tag
sziasztok! egy nikon d90-eshez, rendezvény (avagy beltéri) fotózásra milyen obit ajánlanátok?
nagy fényerejű obikban gondolkodom.
köszi! -
ZoZoˇˇ
aktív tag
Hello
Vásárolnék
Tamron 17-50 f2.8 Sony a55 -re
50-55e ft-ig csak makulátlan érdekel.
Üdv.Zoli -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
BaSzabin
üzenetére
A D90-et nem is mertem ajánlani, mert az kicsit drágább lenne egy telével. (18-105mm-es kit-obival) számolva
Viszont sokkal komolyabb, nagyobb tudású váz. Mellesleg nekem is D90 van, és nagyon nem bántam meg.
De szerintem mire az 5100 kijelzője gallyra menne, addig eltelik jó pár (5-6 minimum) év szerintem, nem sokat van azért ez tekergetve.
És ha normális boltból veszed (nem 220VOLT) akkor 3 év a garancia a Nikon gépekre.
Egy 200-ig "kihúzható" tele (ugye 1.5/1.6x szorzóval) 300mm-nek felel meg ebben a kategóriában.
Tehát durván 6-6.5x nagyítás.
Ha egyébként is tetszik a D90, érdemes lenne fontolóra venni a váz+külön objektív megvételét, szerencsés esetben kijössz az 550D kit árából. -
válasz
BaSzabin
üzenetére
Manuális lencsékben nem gondolkoztál? 400as tele 30-40 körül van induló áron. Annyi, h nem lesz auto focus és a blendét is kézzel kell állítanod. Hamar meg lehet tanulni és ezeknek a fégi fix teláéknek a rajzolata a drágább árkategóriás lencsékkel vetekszik. (én most veszek egy 180/2.8 zeiss olympia sonnart 30 körül. Rajzolata messzeföldön híres tág rekesznél is)
-
BaSzabin
csendes tag
-
ftc
nagyúr
Vélemények ezekről:
Tamron 300/5,6
Danubia 500mm f8-32képminőség érdekelne
illetve:
PENTACON electric 2,8 f=135mm No.8337135
sztetek melyiket?
-
BiriBum
őstag
válasz
BaSzabin
üzenetére
Az alapzoom első perctől hiányozni fog, először azt vedd meg szerintem (kit).
Az 55-250 egyértelműen a legjobb ár/érték arányú változó fényerejű telezoom.
Kicsit drágábban, sokkal jobb képminőséget ad a Tamron 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD (100k)Ha van rá pénzed érdemes elgondolkozni a 70-200/F4 EF-L obin (160K).
-
BaSzabin
csendes tag
Nem vagyon még nagy szakértő ezen a téren. Nem láttam még, h mit tudnak ezek az obik.
Hát akkor még ezt a 250st meggondolom, főleg mert a 300al ellentétben képstabilizátoros. Mindenesetre először azt vagy a 300ast veszem meg a vázzal szerintem. Egy 18-55st meg utólag is tudok venni ha kell majd. De az is lehet akkor, hogy ezt a csomagot fogom: http://www.220volt.hu/Canon+EOS+550D+kit+18-55mm+IS+55-250mm+IS -
Peetry
senior tag
válasz
BaSzabin
üzenetére
igen, és az 550D EF-S bajonettes. Arra a vázra bármilyen boit feltehetsz aminek a bajonetje illeszkedik. EF vázra nem tudod feltenni az EF-S bajonettes obit.
A 70-300-at nem ismerem, de az 55-250-et KITobi szinten nagyon dícsérik, úgyhogy énis csak ajánlani tudom. Főleg ha annyival jobb, hogy a hiányzó 50-et kivágod.
Ha jól értem csak telét akarsz venni, nem fog nagyon hiányozni a nagylátó? az az 55mm induló nagyon hosszú tud lenni néha, és gondolom nem csak az állatokra használnád a gépet, ha már megveszed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Autós kamera eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én előbb a Tami 17-50-et venném. Max többet "zoomolsz" majd a vágásokkal és kész