- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomas51
senior tag
válasz
Raymond #14922 üzenetére
Nem beszélve arról a 4090 esetében, hogy már így is a vram miatt nem pörög a kártya százon, nem tudja a sebessége kiszolgálni a gpu-t, van erről több magyarázat is.
Tehát teljesen felesleges lenne egy még erősebb modell, nem véletlen lesz az 5 ezres szériánál már gddr7, óriásit fog a sávszél ugrani.
Az lenne komoly ha jönne egy 4090Ti ami gddr7 es, az tényleg megmutatná a gpu erejét. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Raymond #14824 üzenetére
Pedig a Youtube nagyjából bármilyen beteg oldalarányt elbír
Busterftw
Lehet, hogy ez tényleg ízlés kérdése, mert én boldogan ülnék egy 48-55" körüli tepsi előtt is. Karnyújtási távolságra. Ugyanaz, mintha lenne egy nagy asztalod, és azon lennének a papírjaid szétszórva, amiből dolgozol. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Raymond #14817 üzenetére
Mar 32"-esnel is jol jon egy kis (1800R) hajlitas, a Dellem ilyen.
Cegnel nalunk 2x27" van, de IT-nel leultem a sik 32" ele es konkretan a sarkok "hatrafele" hajlottak. Viszont az Samsung fele 1000R mar tul brutal akkora meretben.A hajlitas segiti az immerziot, 32"+-nal ajanlott.
Ahogy lattam lesz par hajlitott 32" 4K QD-OLED monitor hamarosan, en azokra palyazom.
-
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Raymond #14553 üzenetére
Jobban megy alapon?
Jobban.
Olcsóbb?
Olcsóbb.
Fogyasztás?
Nekem fontos, másoknak nem tudom... (aki 7800x3d helyett játékra intelt vesz, annak tuti mind1)
Mit írtam még? vannak akik nem szeretik a dlsst és az RT-t se. Ha jól értem, pl #14554VTom is ebbe az irányba kacsingat.
Amúgy itt van az 6% is
persze tesztről, tesztre változik kicsit
#14555fatal`: igen, ezt írtam, a VR-t passzolom.
#14556Pro!Petya: én multiban továbbra se kapcsolok, szeretném 120 fpshez közel tartani a játékot. 6800-6900 vonalon voltam 3+ évig, a legtöbb gondom oda volt visszavezethető, hogy piszkáltam a kártyát és mindig határon volt
Úgy emlékszem, hogy egyik ismerősöm valahogy megoldotta, hogy adrenalin nélkül használja a kártyáját.
-
Impulsivex
tag
válasz
Raymond #14471 üzenetére
@RazoR , @gainwardgs
Köszi a vàlaszokat, igy mar nekem is megfontolandó az olcsobb megoldás, igazabol nalam nem latszik a gephazban ugyhogy kb mindegy is hogy nez ki a kartya
szerk.: ahogy elnéztem még memória frekvenciában is eltér mert 22400 mhz a gainward az msi pedig 30000. Bár, gondlom ezek minimalis eltérések
-
-
gaben22
senior tag
válasz
Raymond #14258 üzenetére
Cablemodnak elég volt a 4080 is, hogy leolvadjon (Cablemod jól lyukra futott mondjuk 2023-ban azt meg kell hagyni
) . Nem a drótok melegednek túl, hanem a pinek nyílnak szét a csatlakozóban mint az "olló" és így az érintkezőfelület sokkal kisebb lesz, minden más már következmény.
-
gaben22
senior tag
válasz
Raymond #14256 üzenetére
Nem a melegedés a probléma gyökere, hanem a sok amper, amit azokon a vékony pineken át kell nyomni, ha a meghajlás miatt a pinek szétnyílnak és az érintkező felület mérete csökken szerintem simán sok lehet az amper a pineknek 4080 esetén is. 4080-ból benyomásom alapján kevesebb fogyott, mert rossz vétel (volt?) ezért nincs pánik velük kapcsolatban, aki ennyit ki tudott csengetni az tudott venni 4090-et is az esetek döntő többségében. Amúgy a 3090-esek is égtek a régi dugóval, csak ott nem alakult ki ekkora hisztéria.
Btw mókás mennyit drágult a 4090 az elmúlt 2 hónapban...
-
-
omfgk
veterán
válasz
Raymond #14087 üzenetére
Mi ezen az érthetetlen?
Ha a 4090 drágul, azzal a 4080 vonzóbbá válik sokaknak. Pontosabban kevésbé lesz gáz az 1200 dolláros ára, ha közben a 4090 már 2000 dollár.
Amikor 1600 dollár volt még más volt a helyzet. Na ekkor mentek a találgatások ,hogy a 4080 Super majd 999 dollárért jöhet. De így az Nvidia csinált neki helyet feljebb. -
omfgk
veterán
válasz
Raymond #14085 üzenetére
Nem?
A teljes NV paletta leggyengébb ár/érték arányú kártyája még drágult is egy kicsit.
A 4070Ti Super és a 4080 Super előszele miatt már 450k alatt kéne ,hogy árulják a boltok.De mivel a 4090 kilőtt, így aki ennyit nem szán rá, annak ott a 4080. Így javult a pozíciója.
És pont emiatt nem lesz itt korrekció a 4080 Supernél sem. Jól jött ez a 4090-es kiruccanás Kínába.Pár hónapja még mehetett a találgatás ,hogy a Super hova jön. Most már egyértelmű.
Csináltak neki helyet. Szó szerint. -
-
Laraxior
titán
válasz
Raymond #14070 üzenetére
A 4080 megmaradt az olyan 1200-es sávban, viszont igy, hogy a 4090 ára 2000re ugrott elég nagy a kulonbozet
Szoval siman belőhetik a 4080supert vagy mi.lesz a neve kartyat 1600-ra (es az mar majdnem a korabbi 4090 ára).
Ugye én is, meg még sokan 1700 korul vettuk a 4090et. De jó vetel is volt -
omfgk
veterán
válasz
Raymond #13932 üzenetére
Bohócok...
Pedig mekkora késéssel érkezett az első 12HWPR csatijuk. Többször is csúsztatták.
Aztán out of stock. Több batch. Jóval előbb ezt el kellett volna kapni. Főleg ,hogy az Nvidia szépen bemutatta ,hogy mit is lehet elbaszni.És ahhoz képest ,hogy ez egy réteg termék (de nagyon) ahhoz képest elég sok elolvadt cablemod csodát láthattunk már a neten.
-
-
válasz
Raymond #13461 üzenetére
Mondjuk egy Reddit folyamon van egy érdekes vonulat - maga a CableMod is az adott céghez viszi a CableMod miatt RMA elutasított, elhalálozott kártyákat, és azt írják, hogy egyébként ott is előfordul user error (márminthogy a CM csatit rosszul dugják be). Ők egyébként havonta kevesebb, mint 10-et visznek oda.
Tehát valóban lehet, hogy az NBF túlzott a hetente / havonta beérkezett 4090-esek számával kapcsolatban. De az is lehet, hogy egyszerűen ennyi RMA elutasított van. Vagy ennyi lopott 4090-es
Avagy a fentiek összeadódnak, és mindegyikből van egy pici... -
- = Zk = -
félisten
válasz
Raymond #13367 üzenetére
nah, pont ezeket néztem én is
ha nagy blődséget akarnék mondani, akkor hagynak helyet egy 4080Ti számára is... t.köm tudja.. nem lepne meg, annyi hülyeséget csináltak már
Azzal a plusz par %-al nem fogja a 4080S meg megkozeliteni sem a 4080 es a 4090 kozott tatongo res felet vagy harmadat sem.
pontosan. egyetértekde mindegy... mesze még bármit is... sok víz lefolyik addig a Dunán, nem a találgatós topik
-
VTom
veterán
válasz
Raymond #13044 üzenetére
Viszont a többi sem olcsó
Ez egyébként semmi másnak nem köszönhető, mint ennek csodálatos világnak, amiben élünk. Egyet fingik valaki, és azonnal reagál rá a világgazdaság.
Bemondták a 4090 ban-t, és máris felugranak az árak, mert minek adnák olcsóbban, ha van indok az emelésre, vagy épp a scalperek lendültek akcióba.Feltételezem, hogy az ilyen szivárogtatós cikkekből is jó pénze van valakinek.
-
Joachim21
őstag
válasz
Raymond #13036 üzenetére
Túlkínálatot az okozhatott volna, ha visszahozzák a kínai készleteket, de mint írtam is nem hozták. Ha visszahozták volna, akkor az áremelést indokolhatta volna a dupla logisztikai költséggel...stb.
Én még mindig azt mondom, Jensen papa átlagárakban gondolkozik, és ott emel, ahol még tud.
-
Raymond
titán
válasz
Raymond #12965 üzenetére
Update hogy mar nincs 1800EUR alatt RTX4090 [link] Az a ketto ami ott van az eBay shop-os, a normalis webboltokbol 1810EUR-tol van valami, de a kinalat nem valami egetrengeto es tele van a lista mindenfele nepperekkel, 1869-nel kezd igazan valami a normalis eladoktol.
-
gaben22
senior tag
válasz
Raymond #11468 üzenetére
Editáltam a választ csak nem láttad. Gyártói kapacitás a gond/lesz a gond. Nvidia meg ahogy bányánál így majd most is arra megy, amerre a könnyebb/több lóvé van, az meg nem az otthoni felhasználó. 4090-nél is akadtak ellátási gondok az első pár hónapban pedig a AI/ML cloud láz be se indult még, az csak most jön... Nyilván nem tudom megjósolni a jövőt, de érzésre az még akár rosszabb is lehet, mint a a bányaláz volt, mert amíg az egy szűk szegmens hóbortja volt, addig a következő pár év/évtized az AI/ML-ről fog szólni, pláne ha Kína gondol egyet és einstandolja Taiwant...
-
Sontir Fel
őstag
válasz
Raymond #10564 üzenetére
Nem vagyok márkahű. ASRock volt az előző kártyám, előtte meg referencia AMD. Itt ahol élek, nem igazán van most se 1.300 euró alatt 4080 olyan helyen, ahonnan nyugodt szívvel vásárolnék - ismert, nagy, jó gari, stb.
És igen, nagyon közel voltam a 1699 eurós PNY 4090hez, de aztán annyi tartott vissza, hogy -lehet tévesen- de azt gondoltam, hogy ha mondjuk 2 év múlva eladom (6800/6900xtket kb másfél évig hajtottam) akkor mit lesz könnyebb eladni. PNY vs Asus... Az én ismerettségi körömben több az olyan ember, aki egy kupac guanot is megvenné, ha az Asus dobozolná
Pug: és tényleg nem, főleg hogy 1.189 a Vaporx 7900xtx éppen
de legalább van egy RGB billentyűzetem ami ha az Asus profinak jobb napja van, szinkronban világít a cuccaimmal
-
válasz
Raymond #10564 üzenetére
"markahuseg "
Megértem, ha valaki ragaszkodik egy márkához, de adott márkánál is vannak olyan modellek kb. mindenféle termék esetén, amiket egyszerűen nem éri meg megvenni. Nálam minél több gyártótól vannak cuccok a gépben, mert szinte mindenki tud valami különlegeset, kiemelkedőt felmutatni a piacon.
-
tom81042
tag
válasz
Raymond #10127 üzenetére
Ez a KFA2 ráadásul egy nagyon jó, felső - közép kategóriás kártya: https://www.youtube.com/watch?v=jGORmB6GoH8&t=877s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Assetto Corsa EVO
- Nintendo Switch 2
- E-roller topik
- VR topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest