Hirdetés
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ott ahogy van b@sic-ozza meg
-
warcat
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
És ez már egy bontott, visszavitt, doboz nélkül, pufizacsiban

-
Andor22
aktív tag
Lenne 1x evga ftw ultra keddi szállítással
Érdekelne valakit ?
Átadom a helyem a sorban
-
szasanyi
félisten
Igen, szerintem is hasonlóan bonyolult lehet. Illetve azt mondták az egyik fórumon, hogy ha nagyker eleve 1 évagival kéri akkor olcsóbban kapják (de olcsóbban már nem adják!) illetve talán olyan esetben a gyártói gari sem érvényesíthető tovább. Vmi ilyesmi dereng korábban olvasottakból. Szóval nem elég, hogy sok bőrt húznak le, de még kis túlzással be is csapnak.
torma1981: ismered a mondást: minden szentnek maga felé hajlik a keze... és vannak, akiknek ki sem nőtt.
Jack@l: szvsz a gyártók és a képviseletül együtt tesznek erre. Sőt! Eladják és kevesebb mehet vissza hozzájuk gariba, ami nekik is csak jó. Mi meg így jártunk... mert ez "jár nekünk". De mondom: az a legnagyobb hibás aki így is megveszi, mert egyrészt hagyja magát bepalizni másrészt mert azzal hozzájárul, hogy ez minél később változzon pozitív irányba.
-
Jack@l
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
Függetlenül az I* -tól, ha magyarországi márkaképviselet lennék (pl Asus), megvonnék minden olyan hivatalosan beszerezhető kártyát a cégtől, aki 1 év garival és szürkeimporttal ügyeskedik(partnership-et is). Ez rossz fényt vet egyértelműen a gyártóra, hogy az eredetileg 2-3 év garis kártyákat csak 1 évvel árulják. Durva túlárazás detto.
-
jozsi252
veterán
Egy a GeForce 1 éves tagság nem is tudtam hogy ilyen drága. Ez valami nagyon akciós bundle lehet ennyiért.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én már egy jó ideje az Alza-tól illetve a Firstshop-tól veszem a cuccokat. Firstshop-ról nem nagyon tudok semmi negatívat mondani, jók az árak, ha kora reggel megrendelem a cuccot akkor délután mehetek érte.
Alza mellett szól az Alzaboxos csomagátvételi lehetőség, plusz sok olyan dolgot lehet náluk kapni ami máshol nincs. -
szasanyi
félisten
Mert egy kapzsi, inkorrekt bagázs?
És mert így is megveszi a hülye magyar vásárló tehát miért adnának többet?torma1981: elfelejted, hogy a hülyeség pártfggetlen! A fent leírt okai vannak (tehát 2 nem csak az iPon!) semmi mást nem kell belegondolni. Az más kérdés, hogy milen hazai, hatályos szabályozás az ami alapján ezeket következmények nélkül megengedhetik maguknak.
-
Linem
senior tag
Én csak kérdezem, hogy ez mindig így szokott lenni? Úgy értve, hogy megjelenéskor az előző generációkból sem voltak készletek?
Én 3 éve vettem utoljára videokártyát, akkor sem a megjelenéskor, hanem amikor már elérhető áron volt kapható. Viszont most akartam volna cserélni valamelyik újabb generációra a beharangozott áron, de erre nem számítottam, hogy egyáltalán nem lesznek készletek egyik kártyából sem és ilyen drága lesz. -
worxland
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Így van. Ettől még nem úgy számolunk árat Európában, hogy a mi árunkból levonjuk az ÁFA-t és nem rakjuk rá az európai átlagot (ami 19-20% között van).
Ha már mindenáron számolni akartál volna megmondóemberkedés helyett, akkor:
630.000 / 1,27 / 368 * 1,19 = 1.604 euró jött volna ki. -
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ezt tudjuk attól még a 629000 HUF=1700 euro, tök mindegy hogy számoljuk fos ez mindenféle képpen

-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
wut?
-
worxland
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az európai árakban benne van az ÁFA, azzal kár volt osztani.
-
szasanyi
félisten
válasz
KAMELOT
üzenetére
Az AMD az utóbbi időben driver szinten is nagyot fejlődött, úgyhogy van ok a bizakodásra. A legkérdőjelesebbnek az RX 6000 stock hűtését gondolom (Radeon VII után nem alaptalanul) de egyrész a tesztekből az is ki fog derülni, másrészt meg tuti lesznek a custom verziókban jobbak.
MOD - én nem egészen így látom. Az csak annak a relatíve kis rétegnek jobb, akik nem sajnálják rá a tetemes felárat és/vagy nagymértékű tuningban gondolkodnak. Bár az nem tudható még, hogy lesz-e hibrid hűtésű verzió (ami szintén nem kicsivel fog kevesebbe kerülni,és nem bizos, hogy annyival jobb is lesz). De hát nem vgyunk egyformák, így az igényeink, buxánk és egyébeb sem.
-
edward2
addikt
Rekord?
-
Andor22
aktív tag
válasz
clyvejhamma
üzenetére
Nincs mit jövő héten elvileg lesz pár kártya

-
keIdor
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
630.000 / 368 = 1.712
-
szasanyi
félisten
Nem. Pontosan az az oka, amiért a ~320k-s 3080-ak 480-630k közütt vannak: a mérhetetlenül kapzsi, pofátlan és inkorrekt kereskedői hozzáállás miatt. Ja, és rásít a "jóféle" magyar szabályozás is ami kvázi lehetővé teszi a jelenlegi vadkapitalizmus burjánzását,. Ezeknél én nem hagyom ott a pénzemet az biztos.

KRoy19: üröm az örömben, hogy még mindig nem lesz olyan mint nyugaton, ahol ha 5 év a gyártó gari akkor azt kapod a kiskereskedőtől is ha 12 év akkor azt. Mi már akár 3 évet is kaphatunk... ja, és csak a 250k ár feletti termékre. Jobb ez? Igen. Ilyennek kellene lennie? Nem. Mennyi kell még a felzárkózáshoz 30év, 40 vagy 50?
-
Bennyboy
őstag
A playitstore is egy megbízhatatlan hely. Rendeltem 3080-at pár napja (viszonylag jó áron) jött is email. Pár nap múlva írok nekik, mi a helyzet. Semmi válasz. Tegnap felhívtam mert kint volt a kártya raktáron csak 50k-val többért, h ez még is mi. A srác semmit sem tudott mondani, csak h elbaszták az árazást aztán ír ha lesz vmi. Azóta is írnak. Ilyenkor lehet a fogyasztóvédelemhez fordulni? Iponnal együtt ez is megy a feketelistámra. Vicc kategória.
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az hogy jött ki neked?
629000 és 370 az euro 
-
GAbre
veterán
-
keIdor
titán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Az 1700€-s Gainward RTX-3080, 1 év garanciával szerintem magyar rekord.
Ennél drágábbat még nem láttam. Üzlettől. Úgy egész Európát nézve. -
-
Segal
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az is pletyka volt hogy érkeznek...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én úgy tudtam, hogy eddig pletyka volt, nem hír.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Tudjuk, régi hír

Hogy a Gamers Nexus miért pont most hozta, arra passz. -
TESCO-Zsömle
titán
-
keIdor
titán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
geizhals.at
proshop.at -
Csinálhatnál összehasonlítós videót is, RT on és off beállításokkal. Kiváncsi vagyok mennyivel több az fps off-on.
Mert néztem pár ilyen videót, de ha megölnének se tudnám megmondani mi a különbség RT on és off között, hitetlenkedve néztem, hogy most mi az, mi is változott pontosan az fps felezésen kívül? Most nem keresem meg, de ilyesmi fps számok rémlenek: bekapcsolva 50, kikapcsolva 110. Lehet BF 5 volt, valami réten rohangált. Ha ez fixen megzabálja az fps-t még akkor is ha az adott részen nincs tőle semmi változás (pl. a rét), akkor nem tudom kinek éri meg bekapcsolni.Szerintem az emberek 98%-a nem tudná megmondani (kéne ilyen teszt) miután végig játszatták velük ugyanazt a játékot rt on és off beállításokkal, hogy melyik volt melyik. Vagy csak megkérdeznék tőlük, hogy észre vették? Még azoktól is akik off-on játszottak, hogy még érdekesebb legyen.
És tegyük fel on beállítással se zuhanna be 60 fps alá, fixen állna 60-on. -
Vigilante
őstag
1950 MHz - 0.937V -al Ez a 24/7 stabil.
Metro Exodus DLC - The Two Colonel. Kis lángszórózás az óriás férgek között. Nah itt azért még sikerült még párszor kifagyasztanom a kártyát, a többi gamenél, illetve a metro exodus moskva chapternél, lent az alagutakba, vagy fent a felszínen egyszer sem fagyott. De ez a lángszórózás piszok intenzív terhelést ró ki a kártyára.
Mindezt "démoni" fogyasztás kíséretében.
Szal egy szó, mint 100 ezzel a Metro Exodus DLC-vel, max grafikán ha stabil a VGA, akkor mondhatni 99%-ban biztosak lehetünk abban, hogy betonstabil a beállításunk.

-
Zorel
senior tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Köszi, átolvasom!
-
Zorel
senior tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Jah most beállítottam, hogy játszható legyen, na de akkor is, most jött ki ez a 3080 aztán már ennyit állítgatni kell hozzá...
pedig boost clock sem kevés. 
-
Zorel
senior tag
Nagyon gyenge eresztés ez a Watch Dogs PC port. Minden full-on van vagy 40 fps átlagom, de 36 fps-t is láttam minimumba.
35 sec-nél pedig az iskola példa arra miért nem szabad kifutkározni ész nélkül az útra.
(4k is lesz nemsokára ha a yt is úgy akarja) -
KillerKollar
őstag
Várjuk azért meg a független teszteket szerintem
Ahogy néztem az AMD honlapján sok helyen DX 12-t használnak DX 11 helyett, saját tapasztalataim szerint DX 11-ben még mindig jobb a teljesítmény, legalábbis NV kártyával. Meg ugye még ott van az RTX teljesítmény + DLSS.De azzal egyet értek, hogy 400k-ért nem jó vétel a 3080.
-
Throst
tag
Én mondjuk nem használom az Msi Ab-t főleg hogy forza pl el se indult vele, nálam és havernál is ez volt pedig csak fent volt futott de nem volt állítva semmi.
Precision van fönt ha már evga azzal nincs most se bajom.
Crash pedig se gamebe se chromeban sehol nem volt szerencsére de majd meglátjuk. -
ffodi
veterán
Most semmi sem garantálja, hogy az RX6800XT-t nem annyiért (mármint a nyereményilletékkel megnövelve) fogják adni a jelenlegi helyzetre való tekintettel, mint a 3080-at...másfelől szépek ezek a diagramok, amik a hivatalos "marketinges" eredményekből származnak, kíváncsi leszek a valós tesztekben mennyi eltérés lesz ehhez képest.

Új hozzászólás Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Energiaital topic
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elden Ring
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Arch Linux
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(nem tudtam kihagyni)

És mert így is megveszi a hülye magyar vásárló tehát miért adnának többet?

Az ott akkor is 1700 euro, vagy bementek és átváltod az 1600 aurodat az Iponban oda adják? 1700-et kell perkáni, mondjuk amekkora kocsmabutor társulat szerintem alkudni is lehet