- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
Szia. Sajnos az lehet. Ma kiszedtem a kártyát. Az alaplapival minden ok. Van kép indul a rendszer. Áttettem egy másik slotba nagy nehezen elindult. De szemetes a kép. Fel sem ismeri a Windows a kártyát. Folyamatosan hibát ír. :-( Sajna tuti a vram. Az a durva hogy elötte nem csinált semmi hibát. Nincs tuningolva stb.
-
daveoff
veterán
Szerintem nem, ahhoz ki kell venni a kártyát, de nincs számottevő különbség a 8x vs 16x között, ne foglalkozz vele.
(#10033) hdekakas: Nálam meg pont az FC4, ami nem bírja, minden más ok, unity is. Itt azért nehezebb megállapítani mi a stabil órajel, 50mhz különbség is elmegy két különböző játék között, AMD-nél sokkal könnyebb volt kitesztelni, ott ha nem volt stabil az órajel, akkor nagyjából minden kifagyott.
-
hdekakas
senior tag
Igen, azoknál nem esik szét. De próbáld meg Unity-t, vagy inkább Black Flag-et.
HSM, ugyanarról beszélünk. 60 fölött van, szinkronizál, nem engedi fölé. Mégis csíkozik a kép. (Csak 60 fps van kiírva, de ugyanazt produkálja, mintha 1500 lenne.
) Ha meg csak 58 fps van, akkor 58 fps van, nem pedig 30. Nincs vele probléma.
-
bombibmw
veterán
Ha végeztem melóban és hazaértem,megnézem,mit tudnak valójában.
Kell majd még egy kis alakítás a házben,mert a felső kártya egy 10 fokkal melegebb,de megoldom,hogy csak 4-5 fok legyen.
Egyébként még terhelés közben sem nevezném hangosnak a karikat.A béta driver a gond,igen.
Én a 344.75-öt raktam fel. -
ingalls
senior tag
Nincs? 2-ből 2 refurbished volt! Por volt a fólia alatt! Tuti visszaküldött. Gyári körülmények között ilyen aligha történhet!
Íme az én Strix-em hangja FC4 alatt. 12. másodperctől! -
-
bombibmw
veterán
Igen,ezt az esetleges inkompatibilitást beszéltük régebben.
Ha nem megy kettő,akkor egy is elég lesz.
Viszont jönnek ilyen,meg olyan tesztek,ahol 0 skálázódást tapasztalnak,viszont a gyakorlat mást mutat.
Remélem,hogy az Nvidia megtesz mindent,hogy az Sli menjen szépen a jövőben és ezt használható driverek formájában prezentálja számunkra. -
Blaise
veterán
Én most nagy dilemmában vagyok, visszajött az előző kártya pénze:
Venni egy 980-at, ahol elvileg nincs nagyon coil whine, itt kérdés a refhűtő vs saját hűtő dolog
Bepróbálni az ITX-es Giga 970-et, ezt is nagyon dícsérik. -
Asbee
veterán
Ki mondta azt hogy melegedős az Asus (gpu)? Azt sem mondtam hogy szar az Asus ne vegye senki. Miért lenne bátor dolog kijelenteni? Igen az a jobb kari ahol nincsenek fölösleges hőcsövek, van vram és normális vrm hűtés.
Lehet általános felhasználásra, nem gond de sokan nem mertek Asus karit bányászatra használni, mert 24 órában kicsit más lett volna a 110 fok körüli vrm. Illetve meg lehet nézni hányan panaszkodnak neten Asus kártya vrm hűtésére. Ez mind spórolás. Ahogy a többiek is mondják, meg lehet nézni régen milyen volt az Asus hűtés.
Egyébként én nem is igazán 980-ról beszéltem csupán leírtam a tapasztalatom a saját 970-emmel. Lehet inkább beállítok teljesen halk hűtés aztán ha 110, 110 fokos a vrm.
Ettől függetlenül a leírtak miatt szerintem ajánlottabb az MSI vagy a Giga 980 és jobbnak is tartom.
3Dmarkról annyit, toljál 1-2 óra FC4-et, Metro redux 2033-at, Sniper Elite 3-at. De mint írtam a gpu-ra én nem mondtam hogy meleg.
-
daveoff
veterán
Akkor a referencia kártyán, amit a gyártó nagyon komolyan megtervez, miért van minden egyes komponens hűtve, és nem is akárhogy! A referencia kártyákon a VRM hűtése különösen nagy hangsúlyt kap mindig, és a memória is mindig hűtve van. Hidd el, hogy ezekről a kártyákról lespórolták ezeket a dolgokat. A 290x és a 780ti sokkal magasabb fogyasztású kártyák, és azok is ugyanezt a konstrukciót kapták, kevés is volt sok esetben. Most átrakták ezekre a kártyákra ugyanazt a hűtést, és ide még jobban el is megy, mert ezek kevesebbet fogyasztanak...
-
daveoff
veterán
Elhiszem, hogy megvagy vele elégedve, havernak van 2db 970 STRIX, Ő sem panaszkodik, egyébként nekem is tetszik, és cseppet sem akartam fikázni, MSI-nek is vannak hátrányai biztos(csak én nem tudok róluk
). Csak én kicsit trehánynak látom a hűtés tervezését, viszik egyik kártyáról a másikra, (hőcsövek lelógnak a GPU-ról, elégtelen a VRM hűtés, memória full csupaszon van), szerintem csak a dizájnra mennek, minél mutatósabb legyen, közben a lényeg háttérbe szorul. Az a szerencse, hogy a maxwell kis fogyasztásával könnyen elbánik mindegyik hűtés.
-
KAMELOT
titán
-
daveoff
veterán
Én akkor is azt mondom, hogy az ASUS rossz irányba ment el, ennél sokkal jobb DC2 hűtéseket csináltak még 1-2 éve. Lehet, hogy nincs vele gond, és nem is lesz, de ilyen szintű kártyáknál azért elvárná az ember a jól megtervezett hűtést. Kicsit spórolós szaga van az egésznek, meg a dizájn nagyobb hangsúlyt kapott, mint kellene, közben meg náluk az ütőkártya, hogy úgyis megveszik, mert ASUS...
-
-
szasanyi
félisten
Akkor kompjúterizáltan sz@ úgy, ahogy van.
t72killer: én azt tapasztaltam, hogy itt csak okoskodni lehet de okosnak lenni nem. 1-2 kivételtől eltekintve (mondjuk ár alatti-, nagykeres stb vásárlás) csak bukta van ezen a hobbin. Azt valamelyest lehet csökkenteni termék és eladási időpont jó megválasztásával.
-
vaakuum
addikt
De nagyon nem izgatott, annyira a lélektani határ alatt volt
+ kaptam mellé (akkor még) 3 kódot is. Most októberben ment el a kártya 49eFt-ért úgy, hogy 23 hónapig használtam előtte
Csak most mit veszek, amivel ugyan így jól járnék
Asszem várok januárig, hátha lesz addig valami, ami megmozdítja az árakat lefelé egy kicsit.
(Reménykedek a 8 gigás kártyákban, esetleg egy új Ti bejelentésében) -
ÁdiBá
veterán
Ne mááááá....
Végén vásárolnom kell még egy GTX980-ast mert poton pénzért dobálják.
Kíváncsi vagyok mikor kezdik jelentősen csökkenteni az árukat, egyrészt örülök is neki mert az SLi gondolata egyből szóba jön.
Másrészt pedig szomorú vagyok mert az nvidia megint kidobatott velem az ablakon egy tetemes összeget.(#9052) ingalls
1. Garancia
2. Nem figyelsz oda rá, avagy fülessel játszol.
3. Eladod hogy más garanciáztassa le helyetted te pedig veszel egy újatÉn ezeket a megoldásokat látom alternatívának.
-
brumi1024
veterán
Szerintem digitális kapcsolat esetén nincs jelentős különbség, de ha ennyire a pontosságra megyünk, akkor már ott bukik a dolog, hogy konstans környezeti fénynek kellene lennie a monitor körül. Már a nappali természetes és az esti lámpafény közti különbségek miatt nagyobb "hibát" generálsz. De ha belenézel a monitoros topikba ott is hasonló konklúzióra jutottak.
Kicsit erős a hülyeség megfogalmazás, valid indoklás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Crucial 240GB SSD eladó
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest