- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gaben88 #22991 üzenetére
Na mentem imolaban 20 autoval viharban.
Rajt utan beesett 29-re es meg egyszer 28-ra a versenyben, amugy atlag 30-35 fps
, de erdekes modon nem venni eszre. A beallitasok ugyan azok, csak azt a motion blur-t vettem le offra.
yodamester10 Koszi szepen! Hogy fut a 980-on esoben?
yodamester10
batt Ne rugozz ezen, azonnal kuld vissza de ugy, hogy kuldjek ki a futarjukat es ingyen vigyek es hozzak az ujat.
-
törölt tag
-
cyberkind
félisten
-
blu79
addikt
válasz
gaben88 #21333 üzenetére
-szia szerintem az MSI jobban bírja, de ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni, mert GPU függő, de amit itt a fórumon olvastam az jött le hogy a Strix -nél többször előfordult a cicergés, meg a tuningot nem bírta olyan jól, szerintem a G1 és Gaming 4G jobbak a Strix nél, de Asus-nál ott az alternatíva a Black ami nagyon jó
-
qad
senior tag
válasz
gaben88 #20744 üzenetére
Nálam akkor volt ilyen, hogy nem 16x modban futott a kártya amikor megfésültem a procifoglalat lábait(nem tetszett a gyárilag beállított kefe frizura és átfésültem mikrofon style-ra).
Először csak nem akart fullon menni a kártya, pár kivétel-berakás után meg már képet sem adott az elsődleges slotban. Az érdekes az volt hogy a többi slotban hibátlanul hozta a teljesítményt ( X8-X4).CinkElek kolléga elámult mikor meséltem neki. Szerinte össze kellett volna égni a provinak a lábakkal vagy nem kellett volna mennie a vga-nak egyik slotban sem. Reméljük nálad nem ez van. Procihoz nem nyúltál ugye?
-
Vistaboy
veterán
válasz
gaben88 #20719 üzenetére
Hát, ha az AMD jó benne, akkor mégsem az a baja. Próbáltad a másik / többi x16 slotot is? Általában csak az első 16x-os, de ha van mellette 8x-os slot és abban is 4x tempóval megy, akkor cseréld ki. Viszont ha ott megy 8x-osan, akkor más lesz a ludas.
Mellesleg: a PCI-Express x8 v3.0 sebesség alig 1-2% lassulást okoz, vagyis ha sikerül 8x-os tempóra bírnod a kártyát, akkor az már majdnem fullos tempó.
Persze ettől ugyanúgy zavaró a dolog, engem is idegesítene. Mondjuk én kipróbáltam, ha kivettem a hangkártyát, nálam fullon ment 16x-osan.
-
Vistaboy
veterán
válasz
gaben88 #20713 üzenetére
Ez több dolog miatt is előfordulhat. Nálam szintén csak PCI-Express x8 v3.0 tempóban működik a GTX 980, mert az alaplapomon olyan szerencsétlenül vannak elhelyezve az 1x-es slotok, hogy a hangkártyát csak a legalsó x16-os bővítőhelyen tudom használni. Viszont ekkor lekorlátozza az első slot sebességét 8x-osra. Szerencsére ezzel csak kb. 1% körüli tempóveszteség jár, így együtt tudok élni vele, de attól függetlenül én is jobban örülnék, ha full kapacitással mehetne a kártya.
Nézz utána az alaplap leírásában, hogy hátha nálad is hasonló a helyzet. A GPU-Z ablakában van egy kérdőjel a PCI-E sebesség kijelző mellett (Render Test). Ezt indítsd el, mert az energiagazdálkodás miatt más értéket írhat idle állapotban.
-
gaben88
őstag
válasz
gaben88 #20742 üzenetére
Na, hat a BIOS-ban ennyi van, x4-nek ismeri fel, x16 helyett... Drivert letoroltem, de Windowsos alap driverrel is ugyan ez a helyzet. Ez a kartya igy sztem nem kerek es igy a tobbi furcsasagat is megmagyarazza. Holnap visszaviszem es remelem, hogy hamar visszakapom az Ipontol a penzem.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
gaben88 #20111 üzenetére
Nekem EVGA 970-el HDMI-n nem zúg a hang, pedig elég cicergős a kártya (bár sokat halkult az elmúlt 2 hétben ahogy használtam, most már nem zavaró, kicsit terhelni kell, nálam 25 óra Dying Light meg 10 óra AC: Unity sokat csendesített rajta
).
Ahogy próbáltam - HDMI egyenesen TV-be, illetve HDMI erősítőbe és onnan tovább a TV-be, egyikkel se volt zúgás. Ellenben az aktív monitor hangfalaim összeszednek belőle némi zajt, tehát ha nem HDMI-n lököm tovább a hangot hanem USB-s hangkártyával, akkor játékok alatt lehet hallani egy alapzúgást ha lecsavarom a hangerőt. De az USB-s hangkártyába és/vagy erősítőbe dugva a fejhallgatómat szintén nincs zúgás.
-
-
blu79
addikt
válasz
gaben88 #19991 üzenetére
- Grat
és végre valaki aki Zotac-ot vett
, ezek szerint jó a hűtése és nem is hangos... a ventiket a Bios módosításával tudod lejebb venni, mint ahogy páran megcsinálták itt a forumon a G1 esetében , ők több infót tudnak mondani hogyan kell (én nem babráltam ezzel mert nekem nem kapcsolnak a ventik csak 60 foknál
)
- érdekelne még hogy mennyire Boost-ol a kártya alapon, tehát nem tuningolva. -
blu79
addikt
válasz
gaben88 #18891 üzenetére
- sajnos itt a topikban nem nagyon van akinek Zotac karija lenne
, de így kűlsőre nem lehet rossz, komoly hűtő van rajta, tuningban nem lehet rossz, hangra meg nem lehet tudni milyen hangos az a három venti, a G1 és WF3 nak is 3 ventije van, állítólag nem hangosak,
- ha megszerzed mindenképp számolj be rólatorma1981 elég meleg az az Evga , nem is gondoltam hogy ennyire meleg... ház hűtésed jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 1 / 2
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Energiaital topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Otthoni időjárás-állomás
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest