Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
proci985
üzenetére
Igen, egyéni ízlés kérdése is, hogy kinek mi tetszik.
Én surroundot nem is terveztem, mert kb. ez most a tudás felső határa most az egy kártyás rendszereknél, aminél nem nagyon kell kompromisszumot kötni. Meg nem is szimulátorozok/autósersenyzek, az meg igazából arra a legjobb.
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, ultraszelesvasznu nagyon jo cucc.
nekem mondjuk jobb a tobb szeparalt kijelzo fejleszteni/irodai munkara (win + kurzorral gyorsan lehet fel/egeszkepernyo kozott mozgatni), de bizonyos helyzetekben zsenialis a munkafolyamatok miatt.
egyetlen baj, hogy nekem honapokba telt megszokni, hogy hogyan nem multitask lesz a vege (eg pattogsz a kulonbozo cuccok kozott de igazabol semmire nem figyelsz), hanem a sok kijelzo a munkafolyamat reszeve valik. munkatarsak kozott sincs egyetertes, hogy kinek melyik jobb produktivitas szempontbol
eyefinity/surround egyebkent immerziora hasonlo, viszont ott a bezel (jellemzoen 15 perc utan az ember mar nem erzi), nem minden tamogatja, a gepigenye meg adott esetben brutalis, ha a fejlesztok nem gondolnak ra (pl nfs:shift 1) par dolog leharmadolja az fpst mert a fejlesztok kisebb FOVra lottek be a cuccot. ja meg a helyigeny, nalam masfel meter szeles mindket setup kb.
-
VTom
veterán
válasz
snecy20
üzenetére
Én nagyon gyorsan megszoktam, hogy egymás mellé tegyek 2-3 ablakot. baromi kényelmes. Home office-ban használtam otthoni munkára is, felejthetetlen ekkora felületen és felbontásban excel-ezni

Youtube beépülő is van chrome-hoz, ami a szélesvásznú videokat teljes képernyőre nagyítja.
Igazából az előnye több, mint a hátránya, szerintem. És már a játékok is natívan támogatják (mondjuk az a gané pubg nem
)A 1080Ti egyébként kb. annyira kompromisszumos ezen a felbontáson, mint a 1080 2560x1440-en. Ilyen konfigom volt előtte, és ugyanazokkal a beállításokkal hasonló fps-sel futnak a játékok.
(#77487) akoska07 Persze, értem. 4K engem sem vonz, szerintem élményben többet ad a 21:9.
-
-
VTom
veterán
válasz
akoska07
üzenetére
vegyél 4k G-sync 144Hz OLED-et, arról jó ideig nem kell váltani

Nekem elég a 100hz is, úgyis csak multiban használom, egyébként single-re bőven jó a 60 is. Azt meg bírja a Ti. És ennél csak erősebb kártyám lesz a jövőben.
Viszont a 21:9 35"-on óriási élmény játékra, és filmezésre is.

-
Erre én nem várnék
Másra meg nem cserélek.

Ha monitor vmilyen oknál fogva feladná,akkor is ugyanilyet vennék bármennyire érdekel a 3440*1440.(#77476) snecy20 Melyik játékban köhécsel? Mafia 3?
Ez milyen szemét beszólás volt ?

#77479 snecy20 :
Meg lehet oldani,főleg úgy,hogy tele van olyan garfikai beállításokkal amit néha csak ront a képen (lopja az fps-t),illetve ez is egyéni dolog ki mit szeret avagy nem.
-
VTom
veterán
válasz
snecy20
üzenetére
Amikkel én játszom mostanában, Witcher 3, AC Origins full ultrán mennek 60fps-sel. A Witchernél a hairworks moddolva van, Geralton nincs, mert annak semmi értelme, és nem is tetszik, de az állatokon, szörnyeken jól néz ki. Origins-ben minden maxon.
Ezen kívül BF1 fullon 100fps (természetesen felskálázás nélkül) és Division 80-100 fps egyéni beállításokkal, de az nvidia árnyékokon kívül asszem csak a volumetric fog-ot és a particle details-t vettem vissza eggyel.
Teljsen jó kártya a 1080Ti erre a felbontásra.
-
VTom
veterán
válasz
akoska07
üzenetére
Hát, az még tényleg odébb lesz. 4K 60fps ugyanannyi pixel másodpercenként, mint a 3440x1440 100fps.
Tehát kb. a középkategóriának kell tudnia a 4K 60fps-t, hogy menjen a 3440x1440 144Hz a csúcskártyával.
Erre én nem várnék
(#77476) snecy20 Melyik játékban köhécsel? Mafia 3?

-
Jó monitor ami neked van.

Nekem a 3440*1440 144Hz és a hozzá tartozó 1 GPU a kövi lépcső.
Az nem mostanában lesz.Ja és a menő 4K-ról nem is beszélünk ahová tartunk.
De legalább van RT 2080Ti 1080p@30fps.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Majd NV jól behúzza a kézi féket,nem ám kapsz sok fps-t magasabb felbontáson,persze mit nem gondol magáról a gamer.

--------
#77473 snecy20 :
Én nem 21:9-ről beszéltem.

Akár pl. egy XB270HU monitor is jó használtan.3440*1440 144Hz én is szívesen mennék,tetszik a felbontás,de nincs hozzá GPU.
-
snecy20
nagyúr
-
VTom
veterán
válasz
akoska07
üzenetére
Konkurencia..
A legszebb pont az az egészben, hogy a konkurens Volta drágább, mint a Pascal.
Ha ki is jönne valamivel az AMD, azt beárazná az nvidia megfelelő -$50ra, azt jónapot.Nekem 100Hz g-sync 3440x1440 VA, és imádom. Sokkal jobb, mint bármelyik eddigi IPS amim volt.
-
snecy20
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Én most pont emiatt csak egy átmeneti 1080p@75Hz-es monitoron vagyok, váltanék is, de nincs mire.
Ahogy végignézem az új monitorok specifikációit, valamilyen téren kibukik hogy szar van a palacsintában, valamelyik ponton elbukik a dolog. FreeSync-essel bezzeg el van árasztva a piac... -
válasz
snecy20
üzenetére
VGA árak mindig is érdekesen alakultak,főleg konkurencia hiányában.
Van miért érdemes pénzt adni,van amit ignorálni kell.A monitor kérdés is érdekes.
Én is szeretnék régóta egy 3440*1440 monitorra cserélni,vagyok olyan szerencsés helyzetben,hogy meg tudnám oldani.
De amíg nem lesz 1 GPU 144Hz addig nincs értelme váltani IPS G-Sync 2560*1440 144Hz-ről,
Használtan okosban be lehet szerezni ilyen monitorokat (akár B Grade is boltból),nem kell félni attól,hogy használt,amikor elkezded használni akkor látod,hogy megérte.
A lényeg,hogy 2K is simán jó,főleg egy 1080Ti-vel.
Kompromisszummal egy 1080 is el van 2K. -
snecy20
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Ez így van, igazából csak a VGA-k ára az ami igazán kardinális.
Meg még a minőségi monitoroké lenne, de az más lapra tartozik. De ott is nagyon elszálltak a dolgok árazás terén, ha az ember akarna ha nem is mindent egyszerre, de ezekből néhányat: 144hz-t, G-Sync-et, VA panelt, legalább 3440x1440 felbontást, DP 1.4 / HDMI 2.1-et stb-stb.... -
snecy20
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Én is így vagyok vele, csak már annyi mindenről lemondtam a PC kedvéért, hogy innen már nem is tudom milyen fokozat jönne.
Vagy be kell majd érjem a mindenkori középkategóriával... végülis abba sem halt még bele senki.Devid_81
4.9Ghz-en simán eltolom 240W fölé a 8700k-t is, szóval el lehet képzelni.

-
Devid_81
félisten
válasz
snecy20
üzenetére
Azt a 95Wattot kerlek az alap frekvenciahoz adja meg a gyarto.
Az meg 3.6GHz 8 magon, a turbo orajelhez nem jar TDP
Nah mar most a 6 magos is kajal ha picit odalonek neki, ez meg...kb izzani fog

Nem veletlenul kapunk forrasztott kupakot, nem az imankat hallgatta meg az intel, hanem itt mar komoly melegedesi gondok lehettek eleve anelkul.
-
válasz
snecy20
üzenetére
Ahogy fentebb is írtam amit most kidobtak az csak a base line.
Ami nagyon nagyon gyerekcipőben jár,és remélem befullad.
Én nem óhajtok helyettük tanuló pénzt fizetni.
Remélem akkor látunk majd ABU-tól egy b@szó cikket amiben szét alázza az NV-t.
Én tuti nem fogok lemorzsolódni,mert a konzol nem az én világom,hiába tetszik sok minden,főleg PS exkluzív.
-
snecy20
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
RTX tulajuk hajukat tépik majd ha 1-1.5 éven belül jön majd egy erősebb új széria, olcsóbban...

Mert hogy az nVidia felül kell hogy vizsgálja majd ezt az árpolitikát, az tuti.
De ha beállunk ezekre az árakra, akkor itt PC vonalon olyan lemorzsolódás lesz, hogy ihaj, és sokaknak a mostani tényleg az utolsó PC-jük lehet. -
VTom
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Igen, tudom.
Engem egylőre bőven kiszolgál a jelenlegi konfig, pláne, hogy szinte semmi időm nincs játszani.De ezért is, meg az árak alakulása miatt is egyre inkább abban látom a jövőt, hogy eladom a gépből a VGA-t, és veszek helyette egy PS4 pro-t.
kb. két éve szinte csak a PS exkluzív játékok hoznak lázba az E3-on, és nagyobb esélyem van a nappaliban esténként játszani egy órát, mint nekiülni a PC gamingnek.Ha továbbra is ez lesz az irány, hogy tier 2 GPU $1200, mainstream CPU meg €700, akkor feladom a PC-t, mert ennyit nekem nem ér meg ez.
Akkor a Cyberpunk is jó lesz nekem PS-en, bár addig még sok víz lefolyik. -
Devid_81
félisten
Core i9 9900K - i7 9700K and 9600K Pricing Surfaces in Online Shops
Hehe, mar elo is rendeltem 8db 9900k-t

Te Falu remelem Te is valtassz, ennyiert ajandek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DeckardCain
senior tag
Na, szept 4.re kaptam időpontot gyomortukrozesre. Csodas. Sanszos glutén erzekenyseg, illetve chron. De a chronra kicsi az esély az eddigi leleteimet nézve.
Majd küldjetek a pozitív energiákat. -
cyberkind
félisten
Olcsó Win 10 kódokat honnan lehet vagy ajánlott venni?
-
Devid_81
félisten
Ezert is nagyon draga az RTX vonal...
This slide was presented at Editors’ Day yesterday in Cologne. You are not supposed to see it till September 14, so don’t tell anyone.
Ez az arc he'

-
VTom
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Igen, én bolti, új árakkal számoltam. Ezen szerintem simán lehet még fogni 100K-t, ha okosan csinálja az ember.
Én személy szerint szeretek gépet építeni, szeretek ezzel foglalkozni, erre egy laptopnál nincs lehetőség.De persze mindenki azt vesz a pénzén, amit akar, ehhez joga van

-
cyberkind
félisten
De mert az a csúcs, most mindent ahhoz kell hasonlítani!
Másrészt igazad van, de használtan ez is olcsóbb, viszont úgy magadnak kell összetúrnod a dolgokat, persze erre még van lehetőség, pár év múlva már használtan is drága lesz, és az Intel 9k szériájánál is lesz áremelés mert ők se maradnak ki a buliból, úgyhogy az idő nekem dolgozik. 
-
stratova
veterán
válasz
Puma K
üzenetére
Ahol írják 250-et említenek. Bár tulajok szerint egész szépen húzható (2+ GHz) ott nyilván nem ennyi.
GamerNexus szét is kapta, de fogyasztást nem nézett. -
Devid_81
félisten

-
VTom
veterán
-
Puma K
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
Elváltak útjaink a Corsair H75-tel.
2014. október első hetében vettem és 2017-ig tette a dolgát i5 4460 majd i7 4790K alatt.
Jó, hogy 5 év garancia volt rá.Visszakaptam a vételárát.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Erről vélemény:
EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 HYBRID GAMING iCX
Jó ez így AIO-val meg kis pörgettyűvel a tetején?
Szép az a VRAM hűtés
-
cyberkind
félisten
válasz
snecy20
üzenetére
Jelen pillanatban 2k$ körül van i7 meg 1070-es lapos, az 600k mondjuk, amíg egy 2080TI 450 és csak egy kártya, szóval ha ilyen erős lapos kéne már inkább azt venném mint a vgat, viszont az olcsóbb, 60-as kártyával szerelt laposok jellemezően megállnak 1k€ körül, amivel ellehet lenni manapság, az enyém is ilyen lett. Asztali teljesítményt ilyen házban kb felesleges keresni.
-
cyberkind
félisten
válasz
Devid_81
üzenetére
Csinálják csak, én a Cyberpunk 2077-re akarok gépet építeni ami 20 után lesz legkorábban, de ha ilyen árak lesznek inkább veszek egy durvább lapost, meg persze ott lesz a konzol, engem most nagyon elvesztettek, mert nem a játék fog megszűnni, hanem a helye fog megváltozni.

-
Devid_81
félisten
válasz
cyberkind
üzenetére
Egy elkezdi a pofatlansagot aztan a tobbi is raugrik.

Mindeki mutogat a masikra, de kozben csak ugyan ugy pofatlanok mint az aki elkezdte.
Es a piacot szepen lassan "hozza lehet szoktatni" es ez lesz az ar es kesz, akinek nem kell nem veszi meg...aki meg igen, az adott 70% felarat a gyartasi koltsegen felul a termekre.
-
Devid_81
félisten
válasz
keIdor
üzenetére
AMD is befog allni a csatasorba majd meglatod

Egyszer kalapaljanak ossze valamit, rogton odarakjak az nVidia arak ala $50-al, es majd ok lesznek a csaszarok, meg az engedekenyek...
Oszinten megmondom, toluk most egy kicsit talan nem is sajnalnam az extra bevetelt, nagyon kell a piacnak egy masik oldal
-
stratova
veterán
válasz
Devid_81
üzenetére
Őszintén?

A család alvásidejében, hacsak nem akkor túlórázol
nálunk legalábbis a kölyök abszolút kihúzta, hogy komolyabb összeget akarjak fordítani játékra.
Aztán ha valaki mégis össze tudja egyeztetni a munkát, a hobbit, és a családot annak grat
én a mai fejemmel, max heti 1-2 estére tartom elképzelhetőnek.
Mondjuk látok magam körül jó példát is. Amikor egyik nap apa megy el focizni a kollegákkal másik nap anya kocogni egyedül vagy a barátnőkkel. -
keIdor
titán
Nem igaz mit szidjátok az nVidia-t. Draga? Maradj bent túlórázni!

-
stratova
veterán
Konzolban végképp nincs még semmi keresnivalója a ray-tracingnek ennek igazi haszna a Quadro vonalon van. A konzol éppen a méretei miatt perf/watt érzékeny téma, tehát oda én max a Tier3 szintű GPU tudok elképzelni (RXT 2060, Navi 10 teljesítmény), azt meg kötve hiszem hogy egy RTX 2060 tudja úgy a ray-tracinget hogy az előrelépés legyen bármilyen korábbi megoldáshoz képest.
-
VTom
veterán
válasz
stratova
üzenetére
ráadásul ráérnek ilyen f@szságokkal foglalkozni, mint a raytracing

Egyébként nem tudom, hogy mennyivel a tömeggyártás előtt kötik meg a szerződéseket, de azt is el tudom képzelni, hogy az nvidia apiaci helyzetét kihasználva teper azért, hogy a következő konzolgenerációkba bekerüljön a saját RT megoldása, ergo ő szállíthassa a GPU-kat.
És ennek az első körös tesztalanyai lennének azok a vásárlók, akik hajlandóak borsos áron Turingot venni. -
stratova
veterán
válasz
üzenetére
Keresztben meg átlósan is, az a fene nagy grafikai forradalom 2008 óta zajlik, már ami a GPU raytracinget illeti. Játékokban, eddig is jól megvoltak nélküle, csak több humánerőforrást artistot/lightert igényelt. Sőt, filmiparban pl a King kong magyar grafikus felelt a CGI világitás egyes területeiért.
Most annyi történik, hogy Maxwell óta nincs minden tekintetben egyenértékű konkurencia. Vega 64 és GXT 1080 pl HW unboxed szerint nagyjából egy teljesitényszinten van mostanra, de előbbi lényegesen többet eszik.
Ezzel tisztában van NV, így GTX fölé árazhatta RTX-et. Üzletpolitokát nézve ez tökéletes húzás. A saját Pascaljaival versenyzik az RTX Tier2 Tier3. Amennyi kártya a kínai bányaomlás miatt beragadt azt el kell adni -
törölt tag
Há' de nem?
Kicsit nem figyelek oda mindjárt dolgozni akarok.

-
válasz
Devid_81
üzenetére
Marketing bullshit az RT.
Majd meglátjuk tesztekben...SLI-hez...
20** széria nincs SLI csatlakozó.
MGpu fejlesztés van NV-nál,ki tudja mikor tárják elénk,de nem mostanában lesz.
-----
Más...
Milyen jól adja az 580 1080p.

Itt nem igazán lehet rá fogni,hogy cpu limit van.

Far Cry 4 Ultra Settings 1080p | RX 580 8GB | i7 8700K 5.3GHz
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 3D nyomtatás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Xbox Series X|S
- Gitáros topic
- Call of Duty: Black Ops 7
- Revolut
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Másrészt igazad van, de használtan ez is olcsóbb, viszont úgy magadnak kell összetúrnod a dolgokat, persze erre még van lehetőség, pár év múlva már használtan is drága lesz, és az Intel 9k szériájánál is lesz áremelés mert ők se maradnak ki a buliból, úgyhogy az idő nekem dolgozik.