- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
keIdor #117347 üzenetére
Volt már régebben 21:9 kb két évig, de azóta meg 16:9 van és most január elején vissza jöttem megint 21:9-re. Az elején jó volt, de valami mégsem olyan, mint először volt. Lehet azért, mert 4K-ről jöttem vissza.
Most a Neo G8-at néztem ki viszont azt írják, hogy annál még sok modell esetén előjön az úgynevezett "Scanlines" probléma amitől egy kicsit tartok főleg ennyi pénzért...
Esetleg valakinek tapasztalat vele? -
keIdor
titán
válasz
h1mpi #117333 üzenetére
De rég láttalak.
Büdzsédtől függ, én B650+7800X3D-t vennék vagy Z690/Z790+i5/i7 Raptor Lake, ez a High budget verzióm.
RTX-4070 vagy 4070Ti-vel.
A medium budget verzióm meg B650+7700X, vagy B660+i5 non-K Raptor Lake. Valami tavalyi Ampere GeForce-al, RTX-3080 pl.RTX-4080 és felette felesleges 1080p-re.
-
válasz
-=RelakS=- #117339 üzenetére
+#117338
Hát nekem nagyon nehéz volt megszokni bár kb 80 cm-ről néztem.
Az a "bajom" vele, hogy csak egy TV és elég sok mindent át kell állítani meg babrálni vele, hogy jó monitor legyen. Viszont OLED.
Mindenesetre most sima 32"-on gondolkozom, mert ez a 34" UWQHD valamiért nem fekszik annyira.
Pedig sokáig volt ilyenem régebben... -
-=RelakS=-
veterán
válasz
syIex #117337 üzenetére
Attól függ.
Azonos képfrissítés mellett én a 4K-ra mennék, ha nagyon kell, behekkelhetsz rajta 21:9-et.
32"-os 4K csak megfelelően közelről jó. Ha kollégával nézzük rajta a dolgokat, akkor már "össze kell bújnunk", hogy lássuk isSzóval ha fontos a kb 24" fullhd pixel méret, akkor meg a UWQHD.
42" rohadt nagy? Én meg gondolkodás nélkül váltanék 48"-ra, ha új monitort kéne venni
-
Szerintetek UWQHD (34" 3440x1440p) vagy 4K (32") a jobb választás?
Az a baj az LGC2 42" már rohadt nagy és megszoktam nagy nehezen, de sokkal kényelmesebb ez a 34" ami most van viszont a 4K meg hiányzik, mint minőség... -
snecy20
nagyúr
válasz
Devid_81 #117332 üzenetére
De azért sokan tapsolnak, hogy a kezdőárat tekintve 100 dolcsival olcsóbban megkapják a 3080 teljesítményét, majdnem 3 évvel később.
Szerintem ott ferdül el egy kicsit a valóság, hogy a bányászós évek alatt lehetetlenül felment az ára a VGA-knak (pl. említett 3080-ak simán 6-700k-ért is mentek 2 éve), így akár tűnhet úgy is, hogy a 250-330k közötti ársávban jó vétel a 4070.
-
h1mpi
félisten
Sziasztok,
FHD 250 FPS-re most melyik nV kártya ajánlott? Új gépet raknék össze a 4790K+1080 helyett.
-
snecy20
nagyúr
-
válasz
ScomComputer #117008 üzenetére
Amúgy is tuti instant get lesz az új SW, de ilyennel tuti rendelném dobozostól!
-
Raymond
titán
válasz
Devid_81 #117326 üzenetére
A gep meg egyebkent mukodik, szuloknel van es itt-ott be is van kapcsolva. Persze mar regota az uj gepeket es tableteket hasznaljak de azt mondtak ezt hagyjam ott ahogy van nosztalgiazni
Most mar monitorral megy mert tipikusan csikos lett az LG LCD rajta es az Audigy pedig itt van valahol az egyik fiokban.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Raymond #117324 üzenetére
ja, par embernek hazavagta az OCjat. meg ahogy nezem volt azon is meglepi, hogy path tracing (amitol full GPU limitesse valik a jatek kb minden helyzetben a korabbi vegyeslimitrol) alatt meleg a GPU (!), meg sokat fogyaszt (!!)
. meg eldobalja magat a jatek pedig stabil az OC am (!!!).
egyebkent a path tracing tenyleg eszmeletlenul nez ki, ld ez:
fullos, valosideju tukrozodesek modern lekepezovel.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
snecy20 #117319 üzenetére
Én a 3070-el elsőnek a Cyberpunkot próbáltam pont ki, ez volt novemberben, és elsőre lesokkolt, hogy élesebb volt a DLSS quality, mint a natív TAA
Mondom ilyen nem létezik, és mégis.... Pedig csak 1080p-n próbáltam.
Ami még egy érdekes kombináció, ha a DLSS-t kombinálod a DLDSR-el.
-
snecy20
nagyúr
válasz
proci985 #117318 üzenetére
Még 2 éve pont a Cyberpunk-ban voltak DLSS miatt textúra anomáliák, ''visual bug''-ok, de ahogy néztem, mostanra ezek a hibák teljesen eltűntek, gondolom annak mentén, ahogy fejlődött a DLSS eljárás is.
Ha még emlékeztek, 4 éve mikor először a Metro Exodus-ban feltűnt a DLSS, inkább riogatni lehetett vele, mint elrettentő példa.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Alpi. #117316 üzenetére
en a topikban elegge elleneztem a DLSSt, ehhez kepest a quality meglepoen jol mukodik.
mas kerdes, hogy ez lehet amiatt is, hogy mennyire ulunk kozel a monitorhoz.
AI alapu felskalazas a masik ilyen: 1-2 honapja a textura pakkoknal neztem, hogy ez igy egesz biztosan felesleges. aztan rajuk neztem, es meglepoen sokat segitett az automata felskalazas is. azota picit jobban raneztem a teruletre (pontosabban munka miatt valamennyire kepbe kellett jonni), es eszmeletlen ugras volt az utobbi 5 evben.
-
-
Alpi.
addikt
válasz
snecy20 #117315 üzenetére
Pár éve egy ilyen kijelentésért kiröhögtek volna (lehet, most is van, aki igen.) pedig a közelmúltban egyre több példát láttam én is arra, ahol simán a képminőségért is használtam volna a Dlss-t, a plusz fps már csak amolyan "non plus ultra".
Ahogy próbálgattam az egyel (vagy többel) újabb verziókat adott játékokhoz, helyenként elég komoly javulásokat tapasztaltam. Látszik, hogy komolyan veszik és ezekből a tesztekből, illetve a mi, saját tapasztalatinkból is, hogy van is látszata ennek a munkának.
Emiatt gondolom (tudom.), hogy a tesztelt játékoknál, azoknál ahol 2.2 , 2.4-es Dlss volt, ott egy újabbra cserélve más lenne az eredmény. Konkrétan egyértelműen kikapna a natív, ami elég nevetséges, de ettől még megtörténik...
-
snecy20
nagyúr
-
Alpi.
addikt
[Is DLSS Really "Better Than Native"? - 24 Game Comparison, DLSS 2 vs FSR 2 vs Native]
Ha már szóba került a héten.
Tegyük hozzá, hogy egy sor játékban elég régi a Dlss / Fsr verzió. Dlss-t ismerem valamennyire és óriási javulás volt 2.2.X, de még 2.4.x óta is ! Ha csak egy kicsivel jobb az eredmény egy újabbal, ami garantált, akkor kb. kikap a natív... Valahol borzasztó. (a villogós, "kerítés" effektet, konkrétan tudom, hogy RDR2-be az alap 2.4.X elég csúnyán csinálja és akár a 2.5.1-re cserélve gyakorlatilag nyomtalanul eltűnik)
Egyrészt le a kalappal a felskálázó eljárások előtt, hiszen a default "quality" az 66.67%-on renderel. Ami óriási csökkenés. Másrészt kell hozzá megfelelően fos natív szereplés is...
Ami érdekes, hogy több játéknál is egyre jobb a Dlss a felbontás csökkenésével. (Pl. Tlou. És nálam, 1080p-ben óriásivá nőtt Dlss előnye.) Holott ez igen csak ellene megy a logikának, hiszen részletgazdagság, apró élek tekintetében nem mindegy, hogy 1440p-ről skálázunk 4K-ra vagy 720p-ről 1080p-re. (4K quality / 1080p quality) -
Raymond
titán
-
Devid_81
félisten
válasz
ScomComputer #117306 üzenetére
Az elso kepen 0% GPU mellett megvolt a 200FPS?
Bele sem merek gondolni mi lett volna 70-80%-os GPU terheltseg mellett
-
snecy20
nagyúr
válasz
ScomComputer #117306 üzenetére
Örültem volna a 200FPS-nek, ezt még Ti 4200-on játszottam ki, kicsit döcögősen..
-
FLATRONW
őstag
válasz
snecy20 #117295 üzenetére
Nemrég játszottam vele. Kedvenceim közt van.
Egy kis érdekesség róla. -
snecy20
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest