Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
salvation
aktív tag
A core voltage-t hogy lehet állítani?

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gainwardgs
üzenetére
Ez 700, letesztelem majd, hogy stabil-e. Kap majd wildlands-et, meg egy kis TR-t.

GPU is nagyjából ennyit tud. Alapból nem kell a tuning, viszont a low fps-t tök szépen megemeli, ami nem hátrány, és cserébe kisebbek a dropok is.
Jaja, Nekem is, szépen pirosan világít.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gainwardgs
üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
ÁdiBá
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Memóriában, GDDR5X-ben?! Nyilván nem a GPU-ról beszélgetünk mikor alapból 1960mhz megy.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Dani46
üzenetére
Ez így elég hülyén van kitalálva...
Bár akkor is jól megy tuningban.
Gyári 1250 mhz én pedig 1389 körül használom. 1100Mhz tudtam húzni.
1200Mhz már jönnek a anomáliák, nem fagy ki, de képzeljétek el, olyat csinál az Overwatch-ban, hogy minden kék színű lesz, vagy zöld.
Ez nekem erősen memória hibára utal. 1100Mhz OC-val nem produkál hasonlót sem. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok! Van nekem egy ROG Strix 1080GTX, nézegetem a képeket, és megragadt a szemem azon, hogy most akkor ezen nincsenek is hűtve a memória modulok?!
-
MaidenFan
tag
Üdv!
1070Founders-re esett a választásom de még nem tudom milyen gyártótól, olyan kérdésem lenne hogy egy Cooler Master Silent Pro II 80+ Bronze 600-as ki tudná szolgálni? És milyen gyártót javasoltok ? Már a 6. évét tapossa nehogy valami meglepetés érjen amikor maximum teljesítményen megy és nem elég neki a táp
4460, SSD, HDD, DVD író van csak mellette.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer
üzenetére
Ez, egy része..
De ha már ennyire viccesre vettük a figurát, akkor:
És, a csavar, az általad mutatott:
Rivatuner Statistics Server - ami az előző kettő része, csak külön is frissíthető:Remélem így már világos a rántott hús.
-
TTomax
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Persze ki tudja azt is! Az nagyon beszédes!
(#21768) RazoR
Leginkább egyik sem,játsz vele az a legjobb.Amik nagyon terhelnek... Wither3,ubi játékok (wildlands,division),FC primal,Borderlands!! (igen nem vicc),BF-ek,stb... -
RazoR
veterán
OC stabilitástesztre Heaven, Valley vagy Firestrike?
-
TTomax
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
100% gpu usage és 100gpu usage között hatalmas difik lehetnek,én már a "gpu usagera" nem adok mindig és mindenkor a power limitet nézem,mert azon látom mennyire van használva a kártya.Sajnos nekem nincs meg a játék...
-
ScomComputer
veterán
válasz
TTomax
üzenetére
Megnéztem...mégis van vcync,és mégis kúszik fel 80-ra...80%-os gpu használat mellett,nem értem a játékban 100%-os gpuval nincs 60fok...

Megkérek valakit nézze már meg nekem ennél a képernyőnél,ne nyomjon space-t várjon 1-2 percet mennyire megy fel a hőfok...kíváncsi vagyok rá...Köszi!!!

(#21764) TTomax: persze, tudom csak viccelek....

-
TTomax
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Technikailag igaza volt,valóban nincs már rivatuner,de a riva tuner statistic server még a mai napig is az afterburnerhez telepithetö opcionális program,merthogy nem kötelezö felrakni.
Szóval gyakorlatilag meg neked is igazad van. 
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer
üzenetére
Rivatuner már sok éve nincs.
Annak "reinkarnációja"i vannak.
MSI Afterburner.
-
szallasi007
őstag
válasz
ScomComputer
üzenetére
Max fpset állítsd át 200-ra (msi ab) nekem ezeket a dolgokat megoldotta, mondjuk betöltésnél nekem a procimat tekeri agyon. Az első 2-3 percben minden szálat 90-100% között tolja aztán beáll normálra mind.
-
TTomax
félisten
válasz
ScomComputer
üzenetére
Szerintem ott nincs vsync,utánna meg már van...
-
ScomComputer
veterán
Hali...megvan itt valakinek az új Mass Effect??
Ha igen,lenne olyan rendes valaki és megnézné,hogy mikor indítja a játékot,kéri hogy nyomj "space"-t,de ne nyomd meg....nekem itt a Gaming 1080 hőfok elkezd szépen felmenni majdnem 80fokra..a játék alatt 56-60 fok a menüben meg 80...a fene se érti miért?
Milyen hőfokok vannak itt nektek,
Köszi....
-
KRoy19
őstag
Akad itt valaki, aki gtx 1070-el rendelkezik, és játszik a Modern Warfare Remastered Multiplayer részével?
Érdekelne, hogy ezzel a kártyával megvan e a beton stabil 90 fps, 1440p ben max beállítások mellett (igen én ilyen különleges állatfaj vagyok, hogy még multi-ban is maxra tolva akarom játszani a játékot
) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
salvation
üzenetére
Jah, csak cserébe kisebb a TDP limit..
Ami érdekes, hogyha elkezded monitorozni a limitet, szépen lényegében világítani fog a Power felirat. Ami oké, csak nincs neki kakaó.
Persze, az esetek nagy többségében nem megy a kártya 90% tDP használat fölé, de ha véletlen menne, akkor nem tud.
A GLH-nál, még OC mellett is, max voltage hiánya van, de azal nem tudok mit kezdeni.

De persze, ettől nagy előny, hogy nem marad a hő a házban, amit a vga termel. Én is gondolkoztam azon, hogy megcisnálom a GLH-t ilyenre, de ~200 euro ez EVGA szettje.. Hát, köszi nem.
A Corsair-éből csak a 980-é elérhető, az viszont nem tudom, hogy felmegy-e az 1080-ra. -
salvation
aktív tag
válasz
keIdor
üzenetére
Igen biztos ---2100-on biztos megy majd de én az alapbeállításon játszom nekem elég az is megpróbáltam csak mit bír kb --ez a hőfok nagyon tetszik megérte ez a vizes cucc --Gainward sem volt rossz most ott csücsül gainwardgs gépében de azért -12 fok az elég jól mutat igy különbségben

-
salvation
aktív tag
Azért nagyon örülök ennek a kártyának MSI SEA HAWK GTX 1080

-
salvation
aktív tag
Na megvan a vége 2138 és 2150 között tudok stabilan játszani ---2167-nél elszállt kiakadt a gép játék alatt

-
salvation
aktív tag
COD IW--- 2100 MHZ boost 10800 Mhz memória 1 óra stabilan fut 1x visszaesett 2088 de amúgy végig tartotta megpróbálom 2150-et nemsoká

-
Meglivorn
aktív tag
Nem igazán hardvare téma, úgyhogy bocs ha off, de hátha valaki tudja:
Az nvidia ansel (extra screenshot cuccok) működnek az expreience nélkül, vagy kell hozzá?
Utóbbira semmi szükségem, de az ansel cuccai erősen tetszenek (360° panoráma screenshot vagy az ultra felbontású kép pl.) -
TTomax
félisten
válasz
Gtaati
üzenetére
Az fontos,hogy azon a felbontáson csináld az egyedi felbontást amin éppen a desktop van,másképp kiszürkül az opció.Beirod neki,hogy 2560X1440,alulra hogy 60Hz,és teszt neki.Semmi máshoz nem kell nyulnod.
Aztán kiválasztható lesz az egyedi felbontás,illetve a teszt után azonnal be is állithatod. -
Gtaati
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
Hello!
Igazad volt lehet lentebb gorgetni. Az egyik az Ultra Hd, Hd, Sd a masik meg a Pc, de itt a max felbontas a 1360x768. Igy csinalok egy egyedi felbontast, ennek kapcsan kerdeznem , h a pasztazas tipusat mire erdemes allitani, illetve az idozitesnel a szabvanyost?Koszonom szepen!
-
-
TTomax
félisten
válasz
Gtaati
üzenetére
Mert még mindig nem HDMI szabvány,tekerj már le légy szives a PC-hez és ott megtalálod az 1440p 60Hz-et is.Ha nem akkor még mindig ott van,hogy tudsz egyedi felbontást csinálni.Ne csodálkozz,ha pcdhez TV-t használsz és az azzal járó HDMI szabványt,mert annak nem része az 1440P 60Hz...
-
Gtaati
őstag
válasz
szallasi007
üzenetére
Oke koszi utana nezek. A legfrisebb firmware van rajta. Csak az furcsa h 2160p-ben minden fele felbontas allithato 60hz-ig. Megy az 1440p is de ott csak 30hz -ig illetve alatta erhetoek el a frissitesek.. Es nem ertem he egy nagyobb felbontasnal mierr mennek olyan frissitesek amik pl egy alacsonyabbnal meg nem vagy eppen forditva.
Koszi!
-
Gtaati
őstag
Hello!
Koszi! Letakaritottam a regi drivert. Ami erdekes, h ha enged 2160p felbontast 60hz mellett akkor a 2560x1440-t miert csak 30hz-el engedi? Vagy lehet hdmi kabelt kellene cserelnem?? Ne kovezzetek meg de ugye en tv-n jatszok es arra gondoltam h az nem tudja ezt e a felbontast, mondjuk ha 2160p 60hz megy akkor furcsalnam h 2560x1440- t 60hz meg nem....???? Es nem csak jatekokban hanem kint az asztalon is ez van 4k-ban van mindenfele frissites, de 2560x1440-ben meg csak max 30hz vagy alacsonyabb...
Koszonom!
-
-
Gtaati
őstag
Meg egy kerdesem merult fel: 2560x1440-es felbontasnal csak 30hz-t enged allitani az Nvidia vezerlopult. 4096X2160, 3840x2160-l meg lehet 60hz-t stb is allitani.. Ez mitol lehet? Jo lenne a jatekokat kiprobalni 2560x1440 felbontas mellett es 60hz-n.
Koszonom!
-
Gtaati
őstag
Helló!
Valakinek van arra ötlete, hogy az mitől lehet h most cseréltem az R9 390t egy Palit gtx 1080ra es indítanám el a The Division-t, a játék elindul majd amikor kapcsolódni akar ekkor leteszi magát ablakba és bezárul....
Köszönöm!

-
RazoR
veterán
Kicsit megbolygattam a lelkivilágát és most úgy állok, hogy GPU kapott +50MHz-et, megáll 2050MHz-en 55 fokon, a Vram +200MHz, így 5600MHz és 4 óra Wildlands után stabil, semmi hiba!

-
salvation
aktív tag
holnap futtatok játékot meg fire striket vagy kisebb órajelen vagy ezen amit visz

-
asprey
tag
válasz
antihero0112
üzenetére
Egyenlőre hibátlanul működik! Köszi!
Tényleg vírus volt! -
TTomax
félisten
válasz
salvation
üzenetére
Sajnos az a render teszt semmit.... az szinte biztos hogy nem stabil,azon a render teszten jóval magasabb órajelet be lehet állitani sajnos mint ami stabil.Egyébként nem is stabilitásteszt,hanem azt mutatja meg hogy a lapod felvált-e a pci-e enrgiamenedzsmentböl,magasabbra.Semmi másra nem való.
-
antihero0112
tag
Szerintem a helyzet az, hogy nagyjából mindenki elégedett a kártyájával, és mindenki azt ajánlja amilyet használ. Itt szerintem a legtöbben MSI, Gainwards=Palit kártyákat használnak. MSI-ból utoljára R9 280X-em volt, aminek már akkor halk, és hatékony volt a hűtése, viszont ott volt Coil Whine problémám.
Most a Palit Gamerock kártyája van a tulajdonomban, amire nincs panasz hűtés terén és coil whine sincs.
-
uRSul
tag
válasz
morfondőr
üzenetére
Köszi srácok (torma1981, antihero0112, deja vu, mbalazs1981) a választ.
Közelebb sajnos nem vagyok a döntéshez mert látom hogy vannak halk, hűvös, hűvösebb és egyszerűen csak jó kártyák a kategóriában.
A coil whine meg inkább szerencse kérdése, de jó lenne ha nem csak azon múlna hanem az egyik típusnál ki tudnám zárni, hogy azon tényleg nem fordul elő (még akkor is ha sok dolog okozhatja torma1981).
Hm...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem 32-36 fok között van idle, úgy, h 25% körül teker a venti. Ha kiszedem a felső szívó 200-és ventit, akkor pár fokkal melegebb.
Mindez ~26 fokos szobában. Nekem ez reálisabb egy kicsit.. Vagy nem tudom.
Nem tudom, hogy Nálatok hány fokos a szoba, de azt kétlem, h szobahő alá hűlne a kártya.

@Gtaati: Nagyjából igen. Nekem 2139 volt a max boost órajel, amin tudtam benchelni, felette már nem. (ez + 90-100MHz-t jelent). A ram jobban bírja, de az elmondások alapján az közel sem számít annyit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max / Kártyafüggetlen / 256GB / 12Hó Garancia / 87% akku
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Dobj már róla képet pls!