- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
JEEMBO
aktív tag
Akkor majd, ha lenne időd, megnéznéd, hogy a 3D DLP link aktiválása nélkül is megy-e a 3D Vision szemüveggel történő 3D megjelenítés? Mert ott az elméletem alapján, a DLP flash nélkül kiütközhet a sötét jelenetek kontrasztossága a DLP linkes (számomra) kontraszttalanabb képhez képest.
-
JEEMBO
aktív tag
Én még személyesen csak DLP linkes projit láttam, s azt hittem elég a 120Hz-es frissítés önmagában a 3D Visionhöz is, de a netről letöltött manual szerint pl. a BenQ W710ST-nél külön van olyan opció, hogy "3D szinkornizálás: Ki / DLP link / 3D Vision". Nem igazán értem, hogy a 3D visionnél mit kell külön bekapcsolni, hisz a DLP linknél OK a flash aktiválás, de a 3D Visionnél....?
A V700-as menüjében van valami ilyesmi kiválasztási lehetőség, vagy elég csak 120Hz-re állítani PC-n a képfrissítést a 3D Vision bekapcsolásához? -
JEEMBO
aktív tag
OK, várom.
Itt: http://www.nvidia.com/object/3d-vision-system-requirements.html
Ezt írják róla: Blu-ray 3D playback is enabled on CPU playback only on these GPUs. -
JEEMBO
aktív tag
A DLP-s ez lenne?:
http://www.ultimate3dheaven.com/uldlpliwi3dg.html
Mennyi a gyári kontraszt aránya, mert itt hírtelen nem látom? -
JEEMBO
aktív tag
Ez egy jó kérdés. Mert ha Te nem látod a DLP-s 3D szemüvegen át a 3D szinkronjel nélküli képhez képest a kontraszt romlást, akkor vagy sokkal jobb a hemid flash szelekciója (flash idejére 100%-osan, min. 1 : százezerhez kontraszt arányban "zárva" tartja mindkét lencsét, amit nehezen tudok elképzelni, de talán nem lehetetlen), mint annak, ami az én kezembe került, vagy nem nézted meg elég alaposan a különbségeket. Milyen típusú a hemid?
-
JEEMBO
aktív tag
Az OK, de a DLP-s felvillanó vezérlőjel miatt elvesző fekete szint miatt nem nagyon jó mozira, inkább csak prezentációra. Vagy tán van megoldás a kontraszt visszaállítására? Szóval felhívást inzézek a világ programozóihoz, hogy jó lenne egy 3rd party AMD-ATI / 3D vision illesztő progi!
-
Értem. abban reménykedtem, hogy a játék eleve valamilyen szinten 3D-ben renderelődik (=a GPU "tudja", mely tárgyak vannak elöl, melyek hátul), és mégsem olyan sok munka...
Majd ha a játékok motorja natívan támogatja a szereoszkopikus megjelenítést, akkor lesz majd jó világ
-
balazs_t
tag
Elképzelhető hogy zavarják egymást, nekem is volt egy ilyen érzésem, de mivel viszonylag rövid idő alatt sikerült beállnia mind a négy szemüvegnek, bízom benne, hogy nem lesz velük gond. Vasárnap majd végignézem még1x az Avatart elejétől a végéig, az elég jó teszt lesz.
És megnézem, hátha lehet valamit kezdeni a registry-vel vagy valami custom resolution beállítással, hogy 100Hz-en menjen. -
balazs_t
tag
Ja így már értem... szóval nem, nálam is csak 60 és 120 Hz van. Miért lenne fontos a 100 Hz?
"akkor a fehér flash-t is láthatod a szemcsin keresztül"
Na most megfogtál, mert én nem vettem észre semmilyen különbséget a link és az Nvidia képe között.
Eleinte néhány apró probléma azért volt. Az Nvidiás szemüveg függetlenül a projektor beállításától (dlp vagy 3d vision) hibátlanul működött, viszont az Acer DLPs szemcsivel azért küzdeni kellett, hogy megtalálja a szinkront.
- Egyszer olyat csinált, hogy szemüveg nélkül látszott, hogy a két kép megvan de mikor felvettem a dlp szemüveget akkor mindkét szememre ugyanazt a képet kaptam. Eleinte nem is tűnt fel, csak valami fura volt, aztán rájöttem, hogy azért mert nem 3Ds a kép.
Néha csinált olyat, hogy folyamatosan váltogatta a jobb-bal szemre tett képet. Aztán rájöttem, hogy ha kapcsolgatom a teljes képernyős módot, akkor újraszinkronizál a szemüveg, és így elég gyorsan beállt.
- Aztán a másik dlp-s szemüveg meg egyszer mintha lemaradt volna picit és szépen látszott hogy rakja össze a DLP-s projektor a képet különböző színekből. Szép kék meg talán zöldes lett a képErre az volt a megoldás, hogy közelebb hajoltam a falhoz és azonnal beállt a kép.
Ez persze még csak próbaüzem volt, kb. 1,5 méterről vetítve egy sárga színű diszperzites festett falra.
Én azért bízom benne, hogy a vászonra vetítve még ennyi probléma sem lesz. Vasárnap talán már ki tudok próbálni mindent, már rendesen felszerelt állapotban.
Igazi ínyencség lesz, hogy a házimozi erősítőre kötve vajon fel tudom-e ismertetni H5360 ként a projektort.
-
balazs_t
tag
Márton
1. "Crt sokféle van, különböző elsötétedésű foszforréteggel."
Az igaz, én csak 1 típussal próbáltam, bár az elég komoly volt IBM 21 colos vadállat.2. 100hz-et nálad enged a V700?
Neeem egészen, mert 120Hz-et enged.
Simán feltettem hozzá a H5360 inf file-ját (az EDID override)
Lehet, hogy számít hogy én Win Vista alatt próbáltam és ott ment. -
LakiTomi
tag
Igazad van. Ezt pedzegettem már előbb is, hogy ami nem olyan éles az a háttérben van, ami éles, az meg előrébb mászik, vagyis valójában 2 képsík van, ez tűnt 3d-nek a nagy képen, mert a szemüveg az eltolással így jobban kihozta. Már látom én is és megértettem a lényeget. Ez akkor 2.1D.
Ma megint okosabb lettem.
Csak azt nem értem, hogy ha játékokban meg tudják csinálmi a rendes 3d-t mélységérzettel /Avatar nagyon tetszik, és szerintem nagyon jól néz ki/, filmeken miért nem tudnak 2d-ből 3d-t csinálni? Akkora nagy rendszererőforrásokat igényelne? -
LakiTomi
tag
Ismerem, de mint mondtam hogy a kép vibrál, váltakozik az egyik és a másik képkocka /ez a nvidia nvision lényege/, így lehetetlen az én tudomásom szerint printscreen-nel képet csinálni. Képzeld próbáltam. Mint mondtam, nem vagyok szakember, csak kíváncsi voltam a véleményekre.
-
LakiTomi
tag
Én elhiszem, hogy nem tud. Épp előbb meg is néztem. Azt csinálja, hogy ami éles azt előrébb hozza, ami nem éles azt meg háttérbe, sztem hasonlóan, mint a játékokban. Ezért az arcok, vagy robbanások 'kiemelkednek a síkból', picit olyan érzés, mintha tényleg 3d-s volna szerintem és a háttér meg tényleg háttrébb kerül. Nem erősködöm. Meg kell nézni egy dzsungelharc jelenetet egy jó BRRippel és eldönti mindenki, hogy 3d-s vagy csak 2.5 d-s. Nem akarom elhumorizálni, nem vagyok szaki. Te próbáltad? A paralaxx nem tudom mit csinál pontosan, lehet előrébb, vagy hátrébb tolja a dolgokat, de ezáltal olyan, mint a játékoknál széttolja a képet. Nem akarok hülyeségeket írni, csak azt írom, amit látok a 2 szememmel és nem érdekel mit írnak róla.
-
LakiTomi
tag
Hát én azt látom, hogy ha sima filmet elinditok benne, majd bekapcsolom az nvision-t, akkor nem teljesen, de érezhető 3d-s hatás van. Pl. akciójelenetnél, robbanásoknál, de sima embereknél, kiemelkednek a háttérből, nem egysikú lesz a film, és nem látok torzítást sem. Én így látom, nem tudom, hogy magyarázhatom el másképp. Beállitások: viewing method - nvidia 3d vision, layout -frame sequential, parallax-nál lehet állitani a 3d-s mélységet, vigyázni kell, mert nagy mélységnél zavaró. Valaki próbálja ki sima filmel és mondja el a véleményét mit lát, mert én biza 3d-t, nah persze nem hűde micsoda imaxos-at, de én véleményem szerint elfogadható. Bár lehet engem elraboltak az ufo-k azért látom. Néha a szomszédhoz is átnézek a falon a 3d visionnel, lehet valami tuning darab.
-
LakiTomi
tag
-
Gorgonka
aktív tag
Remélem nem számít reklámnak. Én egy webes boltban vettem i-vel kezdődik és pon-al végződik a nevük (.hu)
Lett volna olcsóbb is, de monitorral és VGA-val együtt vettem, szóval amit spóroltam volna a másik bolton, azt vitte volna a postaköltség, ha több boltból rendelem meg.
Teljes film csak Blue-ray létezik? Hogyan keressem? Nem baj ha meg kell venni, majd megvárom míg olcsóbb lesz az adott film
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Villanyszerelés
- Motoros topic
- Bluetooth hangszórók
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest