- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chieftec
őstag
Na hetfon meglesz szuleim inspironja, eldol h enis valtok e.
20-30Km re is ellatsz, na vazz kiulok enis aztan majd integetek, csak figyelj. -
tkazmer
addikt
Én családi házban lakom...a legjobb, h a tetőről tök jó a panoráma is, legalább 20-30km.re ellátni...
azzal nem értek egyet, h olcsó...bár ki mit ért olcsónak, én a netto 200k alatti gépeket...sztem azért jobb, ha viszonylag jó a noti, mert hát vannak olyan helyzetek, amikor (legalábbis nálam) elég nagy fizikai megterhelés éri őket... -
Digital
addikt
válasz
parandroid #34 üzenetére
Teljesen egyetértek veled! Nincs is jobb mikor beleülsz a fotelbe,a lábad fel az asztalra,tv on (esetleg benyomni a hifit),az öledben meg ott zümmög a noti.... COOL! A nyáron rászoktam hogy kiülök az erkélyre (látom más is csinálja),a csajokat meg stírelem az utcán
Szerencsére az elöző lakó még konnektort is rakott ki,így egész délután kint lehetek
Komolyabb feladatra meg ott az asztali gép.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Hat ha rakeresel a neten, akkor 1 miskas arat kapsz(én amit láttam az brutto 1.3misi), és akitol kölcsibe kaptuk az is aszonta hogy ennyi az ára. Ilyet szentem epeszu ember nemvesz, max ha ''pénz nemszámít''. Mi is valszeg azert kaptuk mert kiallitasra vittuk és kellett célhardver a bemutatohoz.
400k notira ? Te sem vagy közalkalmazott
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
feszültségű, 1,2 GHz-es Core Solo processzort tartalmazó, egy hüvelyknél is vékonyabb noteszgép ára 2 ezer dollár körül várható, de az ár a nyári megjelenésig
Ez volt a hwsw cikkben...és sztem 2 ezer dollár nem 900k, hanem 215,74 x 2000= 431480. És 430k-100k-ért már lehet notit venni nem igaz?
Chieftec
Én is brutto 400k körül akarok dell-t venni...ins 6400 core 2 duo-sat
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
-
xedos
addikt
Le sem merem írni...
Nekem van egy iMac-em ami mellé vettem az ibookot...
Van még egy IBM T20-as -amire már egy éve rácsapott a 3éves fiam.
Azóta nem tudom elszedni tőle
Viszont amikor meglátta az ibookot, közölte, hogy az az övé
Amúgy utolsó szériás 1.33-as. Úgy tudom a miniben variáltak valamit, mert hasonló konfig mellett is lassabb mint az ibook. -
sbazsi
veterán
válasz
parandroid #34 üzenetére
Kedvesemnek is vettünk egy notit, ez a családi béke alapja, az más kérdés, hogy nekem van asztali gépem és notebookom is.
Nálunk is két noti van.
Az enyém mindig elől az asztalon. Az övé elrakva. Mégis mindig engem túrna ki... -
atosz
őstag
válasz
parandroid #34 üzenetére
Meg, de nem annyira, hogy egy asztali, egy T&L business mellett meg egy subot is tartsak.
A tabletek es az UMPCk vonzanak nagyon, de az elobbivel az a baj, hogy azert sulrya meg nem az igaziak, es rohadt dragak, az utobbiak meg meg kiforratlanok es amelle se artana egy kis munkara valo T&L, szal' neha ugy erzem hogy tul nagyok az igenyeim es emelle tulsagosan spur. Vagy csak racionalis?
-
PLacc
senior tag
válasz
parandroid #34 üzenetére
Engem meggyőzött (immáron 2 éve)!
-
tkazmer
addikt
válasz
parandroid #34 üzenetére
Tökéletesek....
-
parandroid
félisten
Ez is 400-as Celeron, de ez forró. RAM szerencsére benne van mind a 192MB. Céges leselejtezésből sikerült szerezni (kisorsolták fillérekért a jelentkezők között), anyósom kapta meg netezni, mert apósom soha nem engedte a géphez, erre a célra elsőrangú.
És hogy ontopikok legyünk: ilyen célra tökéletes egy laptop, ha egy család minden tagja egyazon időben használna gépet. Már két asztali gép is kicsit túlzás egy kétfős családban, egy notebook + egy asztali gép azért jobb párosítás.
Kedvesemnek is vettünk egy notit, ez a családi béke alapja, az más kérdés, hogy nekem van asztali gépem és notebookom is.
p
Ps: Ezt a posztot a notebokról írom, mert a lányom DVD-t néz az asztali gépen...De legaláb elfekhetek a jóóó kis kényelmes fotelemben, ölemben a géppel és sehol egy vezeték, a jelenlegi prognózis szerint pedig még vagy 5 óráig fel sem kell kelnem, mert addig kitart az akku...
Megfelelőek a kicsi és könnyű notebook melletti érveim? -
PLacc
senior tag
válasz
parandroid #32 üzenetére
Jó kis gép, nekem is volt 3410, de az nem melegedett (400MHz-es Cerka) abszolút, viszont a RAM aranyárban van bele (microdimm), és csak 192M-et supportál.
-
parandroid
félisten
Hehe, ilyenem van egy (Toshiba Portégé 3410CT). Szuper kis gép, bár érdekes módon nagyon melegszik. No meg ugyancsak leharcolt darab, élete 5-6 éve során kapott rendesen az élettől, de még mindig teljesen megbízhatóan megy.
Abban viszont egyetértek, hogy nem a súly miatt maradt ki belőle a LAN (egyébként kaptam hozzá PCMCIA LAN-kártyát), akkoriban jóval nagyobb modellekben sem nagyon volt - Cégnél van pár régi P2-es Compaq Armada 500, azokban is csak PCMCIA LAN van.
p -
xedos
addikt
Én lassan 2éve váltottam notira...
Nagyon sokat cserélgettem, mire megfelelőt találtam!
Manapság már a noti lcd-k aluról közelítik az asztaliakat.
Teljesítményben szintén utolérik őket. Sok előnye és hátránya van...
Bármelyik erősebb noti melegszik és hangos lesz játék alatt -csodák nincsenek!
Ugyanakkor kisebb helyet foglalnak, kevesebb a madzag -bármikor magaddal viheted stb.
Alap esetben internet ,irodai munkák stb néma csöndben vannak.
Sajna az alkatrészek árai -bár sokat estek még mindig drágák!
pl winyóból egy 80-100Gigás kb 20-25K, ezért asztaliban sokkal nagyobbat és gyorsabbat kapsz.
Végül visszatértem az asztalihoz... elcsábított egy iMac...
Azóta az XP csak a NFSMW-nek és a Battlefieldnek van fenntartva rajta
Ugyanakkor ebben is noti cpu,vga és DVD vanVégül nem bírtam és vettem mellé egy 12''-os ibookot is.
Ha anyagilag megengedheted magadnak, akkor érdemes venni notit...
Plac: a MAC mini grafikában gyengeMég az ibookom is erősebb...
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Nemreg volt alkalmam megtekinteni egy eleg draga nootbookot. A dokkolo nelkul massziv 1kg. Viszont ilyenkor se cd se halocsatlakozo... Hat nem tudnam mire hasznalni, de teny hogy jol nez ki. Viszont annyival dragabb, hogy disznek olcsobb egy arany fux
-
PLacc
senior tag
Csatlakozom atosz-hoz...:
A notebook a mobiltás miatt van, és erre a legjobb egy 1-2kg-os subnotebook, netezni, szövegszerkesztésre stb... jó nagy akkuidővel!
Játékra meg minden másra sokkal jobb, ''kifizetődöbb'' egy asztali gép. Notiból meg a franc se akar hurcibálni 3-4kg-os 17''-os DTR gépet, aminek 1 órát bírja az akkuja! -
Chieftec
őstag
Igy tovabb latom azert van par pozitiv tapasztalat is.
-
sbazsi
veterán
nálam most úgy néz ki, hogy van egy noti.
usb-n a következő cuccokkal: webcam, hdd, bill, egér
usb hub-bal. így csak egy madzagot kell beledugni.
ha veszel hozzá dokkolót (ami nem olcsó) akkor még jobb a helyzet, csak bele kell tenni a notit, és külső monitor, usb, bill egér, lan, stb, szóval minden port van rajta. még tölteni is tudja, tehát csak bele kell tenni.
bluetoothos egérre pedig az egérmadzag is megoldható, igaz ez sem olcsó.
(főleg hogy az enyémben nincs bt, és a pcmcia kari 10k... de majd a következőben lesz.addigra talán az áruk is lemegy)
én spec lemondtam az asztali gépemről (igaz nem volt egy csúcsgép... PIII...)
igaz lassabb, mint a munkahelyem gépe (dell p4 3ghz 1gb ram)
de nem zavar. amire kell arra jó, bár már ráférne egy reinstall
főleg hogy bármikor a hónom alá csapom, bárhol lehet melózni, képeket mutogatni, (külsö hangcuccal) karaokezni és zenét csinálni, netezni, wifizni, képeket áttöltögetni, stb... -
S.Feri
őstag
A nem fejleszthető csak részben igaz.
Én is asztaliról váltottam notira.
Van hozzá olyan tatyi amibe belefér a 17-es noti is.
Proci az enyémben pl upgradelhető.
Vinya mehet bele nagyob.
Vkari mehet bele nagyobb.
Ramok 4gb-ig mehetnek bele talán,(2*2gb)
Megbízhatatlan? Amíg te összevásárolsz egy asztali gépet és küzdesz vele, hogy esetleg egyik alkatrész nem kompatibilis a másikkal, itt már egy letesztelt kész alkatrészköteget kapsz, amire akár 3 év garit is vállalanak.
Az már másik kérdés, hogy ezeket az alkatrészeket megéri cserélni, upgradelni?
Nekem megérte asztaliról notira váltani, sőt, később némi fejlesztés is beleférhet. -
tkazmer
addikt
Hát nekem azért annyira nem lesznek nagyok a különbségek, de azért nyilván nem játékra fogom elsősorban használni a notit...amúgymeg P4 630vs core 2 duo 2ghz, 2x512 ddr2 mindekettőben, 160gbvs120gb az asztalim javára, és 6600vs x1400. Igazából csak azért veszek a notiba vidkarit, mert ha esetleg lanpartyra akarok menni, akkor jól jöhet, nem kell az asztalit vinni...persze, azért a 15.4(1280x800) az nem 17'' 1280x1024, és a noti billje sem alkalmas játékra, nem beszélve a touchpadről
-
devast
addikt
Ez így teljesen reális... Én is így használom kb. távolsági buszon, meg suliba programozáshoz azt ennyi. Meg néha viszem ide-oda etc... Nem létszükséglet számomra sem, de előnyös, hogy van
Mindenesetre nem tudja kiváltani az asztali gépem
gef7800gt vs intel extreme grafika 2
, 500giga tárhely vs 60giga, 19''-os képernyő vs 15''-os, bővíthetőség vs mobilitás. Persze notira is lehet kötni 10db usb-s vinyót, meg nagy monitort, hozzá teljes billt meg minden, de ha kötögetni kell akkor már majdnem ugyanott vagy mit az asztali, sőt... azt csak 1x bekábelezni
-
tkazmer
addikt
Pont így vok én is...csak én már nem leledzem, hanem döntöttem, h lesz mind a 2.(sajna a noti még nincs meg, mert nem jelent még meg az a fránya core 2 duo-s dell ins 6400) A noti ugye hordozgatni, persze, nem mintha szükségem lenne a hordozhatóságra, bár nyáron jól jöhet, ha másnak nem, hát fényképeket áttölteni, vagy csak simán kiülni a kertbe/erkélyre/tetőre...meg lehet vinni lanpartyra, persze nem csak önmagában
Az asztali meg jó otthoni játékra, meg szervernek. -
Gh0sT
addikt
Én jelenleg amolyan átmeneti stádiumban leledzem a notim és az asztali gépem között. Szar ügy, de szükségem van mindkettőre. Nálam az elsődleges szempont az volt noti vásárlásnál, hogy megüsse az otthoni gépem szintjét. Ezzel elértem azt, hogy mindkettő elé szívesen odaülök. Legyen szó akár munkáról, akár játékról.
Néhány érv és ellenérv részemről:
Noti:
- kicsi, mobil, hordozható
- relatíve erős gép, szinte mindenre megfelelő a számomra
- elegáns, tárgyalásokon prezentációkon nem vallok vele szégyent
- halk, ellenben meleg
- kicsi tárhely
- nehézkes bővíthetőség
- egyáltalán nem értékálló
- folyton lemerül
- utálom a tapipadot és a pöcökegeret
Asztali:
- normális billenytűzet
- normális egér
- alkatrészenként is bővíthető
- megfelelő méretű tárhely
- hangtalan
- szállíthatatlan
Összegezve: nem válnék meg egyiktől sem. Szerintem ha van rá keret, akkor néhány hónapig érdemes megtartani mindkét gépet és majd az idő eldönti, hogy melyiknek van létjogosultsága. -
Chieftec
őstag
-
devast
addikt
Osztom atosz véleményét, teljesen igaza van. Azzal, ha olyan notit veszel ami hozza az asztalid teljesítményét azzal máris kompromisszumokat kötöttél, vagyis a teljesítményért feláldoztad a mobilitást. Sztem a 2 totálisan teljesen más kategória... nem is nagyon érdemes összehasonlítani. Ez olyan kb mint a 2méteres lcd tv versus 8centis kocsiba szerelhető. Nyilván mindenkinek nagyobb élmény 2méteres tv-n nézni a filmet, csak a kocsiba az nem fér be. Nyilván be lehet szerelni félméteres tv-t is egy autóba, de az meg macera és kényelmetlenné tenné az egészet. Notinál is így van. Kicsi, könnyű, kényelmesen cipelhető, teljesítmény nyilván nem asztalihoz mérhető vagy nagy, nehéz, macerásan cipelhető, viszont jó teljesítmény nyújtó megoldásra van-e szükséged. Ezt neked kell eldönteni. És megjegyezném, ha már fájlszerverről beszéltél, az 54mbit-es wlan max laboratóriumi körülmények között hoz 54mbit-et, vagy még ott sem. Már pontosan nem emlékszem de kb: egyik irányba 1,5-2mb/sec másikba 2-2,5mb/sec. Ez közel nincs 54mbithez, nemhogy a 100mbit fullduplex-hez
Ha kell teljesítmépny használj asztalit. Ha kell mobilitás akkor használj notit. A kettő együtt macerás mind a notinál mind az asztalinál.
my 2 cents -
Chieftec
őstag
-
atosz
őstag
Nezd, sztem csak akkor van ertelme - nem laptopra valtani, hanem, - laptopot hasznalni, ha arra van szukseged, kulonben nem sok ertlme van a penzkidobason kivul. Azert irtam igy, mert a laptop mellett azert jol jon az asztali is. Asztali gepet amugy sok ertelmet nem latom kivaltani laptoppal, hacsak nem fontos a mobilitas, de akkor meg az van megint, hogy kompromisszumot kell kotni. Ezert a legjobb valasztas ha van egy asztali geped es melle egy kicsi, mobilis sub.
De biztos vannak akik mashogy velekednek... -
Chieftec
őstag
Dilemmazok a 2 kozott, most van egy eleg jo gepem (dc Opteron,1GB, x800, a8n32). Viszont mar nem jaccok annyit mint regen, amikor mindig toppon vagy legalabbis az kozeleben volt a gepem. Egyszeruen nincs egy normalis jatek ami teccene. Tuske viszont bennem van, hogy lassabb lesz (1db 5400 es vinyo), 19'' vs. 17, 15, vagy, hogy egszeruen megbanom amikor boviteni szeretnem stb. Ugy dontottem, hogy par honapig ragodok rajt, viszont kivancsi lennek a ti velemenyetekre is, aki valtott mar notirol pc re vagy forditva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Latitude 3450 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Asus Tuf Gamer laptop makulátlan állapotban
- Apple Macbook Air 15 M4 256 gb Garanciális/számlás Ráadás Magic Mouse 2
- ThinkPad X280 27% 12.5" FHD IPS i5-8350U 8GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Latitude 5440 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- MSI CYBORG 15 A13V
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged