- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
Sziasztok!
Az áldozat egy Toshiba L850(-13Q) notebook, i2450m processzorral, illetve 6Gb Samsung RAM-mal szerelve. Az érdekesség, hogy bár a processzor SB lévén max. 1333MHz-es RAM-okat kezel, ebbe nem sajnálták az 1600MHz-eseket beletenni, amik így 1333-on futnak (CPU-Z szerint 9-9-9-24 időzítéssel).
A lényeg:
Felmerült a csere lehetősége Kingston 2x4Gb-ra, azonban több kérdés is felmerül. Az első, hogy ha 1333MHz-es modulok kerülnek be, lenne-e értelme CL7-nek, vagy nem látványosan gyorsabb, mint a CL9?
A másik, hogy ha 1600-as CL9 menne be, akkor az gyorsabb lenne-e, mint az 1333-as CL9 / CL7 (bár, ha 1333-on fut, nem értem miért lenne gyorsabb, de ilyesmit is olvastam keresgetés közben külföldi fórumon).Valamint, a jövőre gondolva: ha esetleg most 1600-as lesz a befutó, mennyi esélye van, hogy az alaplap támogatna egy IB procit, és mennének 1600-on vele? Sajnos nem igazán tudom megmondani a lap típusát, ennyit látok: Type2 - Vendor board name1. Nem az igazi a kiolvasás
További érdekesség, hogy a Toshiba szerint ez a helyzet VGA terén (AMD HD7670M):
2 048 MB elkülönített videomemória. A rendelkezésre álló grafikus memória a rendszermemória használatával bővíthető a HyperMemory™ technológia segítségével: akár 3823 MB-ra 4 GB telepített rendszermemória mellett, illetve akár 5871 MB-ra 8 GB rendszermemória mellett (64 bites Windows® 7 operációs rendszer esetén).
Ezek szerint létezhet az a szerencsétlen szitu, hogy most bent van 6Gb, amiből a fentiek szerint elvesz 1-et ha "kedve tartja" (bár nem tapasztaltam, de nem is nézegettem nagyobb terhelés alatt), aztán 8Gb-ra cserélés után elvesz 1 helyett 3-at, és lényegében kevesebb rendszermemóriám marad, mint eredetileg?
Bocs, ha sok / érthetetlen / idióta a kérdés, de így péntek este gonodoltam bele ebbe félholtfáradtan, és ezekre nagyon nem tudok magam rájönni, és ajánlatot kaptam a Samsung RAM-okra, várják a választ
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- OTP Bank topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen program, ami...?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged