- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Elődjéhez képest sokat változott a Redmi Note 15
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kovesz82
tag
Sziasztok!
Adott egy HP 630-as laptop. Van benne egy 4 GBos hynix ram és szerettem volna bővíteni még 4 GB-al. A Hynix ram egy 1600 MHZes órajelű CL 11-es ram, de 1066 MHZ órajelen megy CL 7-en. (2 sorban 4 modulból épül fel a ram)
Vettem bele egy Kingstone 4 GB 1600 MHZ-es CL 11-es ramot, windows indulása után a gép kifagyott... (1 sorban 4 modul van)
Ezután megpróbáltam egy CSX 1600 MHZ-es CL11-es rammal (2 sorban 4 modul 2 oldalt) azzal bekapcsoltam a gépet és még sötét képernyővel kikapcsolt a gép.
Ezután ismét egy Kingstone jött de 4 GB 1333 MHz CL 9-el, ezzel is ugyan az volt mint az első Kingstonenal... Windows indulás után kifagyott a gép..
Természetesen minden RAM ki volt próbálva önmagában is, a régivel és újjal együtt, felcserélve a két slotban is.
Mi lehet a gond? Mitől nem működik a gépben egyik ram sem??? Informatikai üzleteben sincs lövésük róla, mivel ezeknek a ramokkal működniük kellene a gépnek...
A gép maximum 8 GB-ot támogat, slotonként 4 GB-ot.
Jah még annyi, hogy vettem bele egy SSD-t (Kingstone 120 GB A400). Együtt vettem a memóriákkal és a régi 500 GB-os HDD-t áttettem a DVD helyére. Ha kiveszem a régi HDD-t és csak az SSD van bent, akkor se indul el a gép (kivéve a régi rammal. Azzal mindig mindenhogy működik a gép. A két winyóval együtt is)
Köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Óra topik
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Thinkpad W520 - W530 laptop töltő 170W 20V
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Lenovo Thinkpad 40A9 Dokkoló
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Bomba ár! HP Zbook 15 G5 - i7-8750H I 32GB I 512SSD I Nvidia P2000 4GB I FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest