- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
peugeotmate
őstag
válasz
Pyttawrx #18552 üzenetére
Sajnos nem ad kepet kulso monitorra sem kotve. A billentyuzet villagitas megy egy ideig utana az is elsotetul. Ennyi az osszes reakcio, semmilyen gombkombinaciora sem reagal.
ZSOLTI1988
Az eleg messze van sajnos, Budapesten lenne jo lebonyolitani a dolgot.Nem tudom o jar-e errefele.
-
-
-
válasz
Pyttawrx #18357 üzenetére
Itt vettem ph-n, ki tiltották már a tagot innen de azzal én nem vagyok előrébb sajnos.
Sajnos feljelenteni nem lehetett állítólag.
Közjegyzőnél jártam, polgári pert indítottunk. Kérvényeztem fizesse vissza a 70.000 Ft ot annyiért vásároltam...
Ő ellent mondott, bíróságra kéne menni, de ahogy szamolgattam nem tudom megéri e... -
válasz
Pyttawrx #18351 üzenetére
Sziasztok!
Nincs valakinél esetleg egy eladó Asus Rog G551J Alaplapja?Sajnos vásároltam egy hibátlannak hirdetett G551JX laptopot ami nem ismeri fel a dedikált a videokártyát, szét szedtem erre ez fogadott
Nem tudom mit lehet ezzel kezdeni.... Az alaplap működik, Annyi a baj hogy a wifi nagyon gyenge, és a dedikált videokártyát nem látja a gép, csak az integráltat.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #18339 üzenetére
ZG... alapból 3GB-al adták ki...de csak 2gb volt benne mikor az ismerős megvette. Most vettünk bele 4gb-os modult és ez van.
Amúgy ez a 4-8GBig bővíthető sem tuti. Mert a hp 8540w is leírások szerint 8GB-ig bővíthető,nekem 12GB-al gond nélkül megy. Pedig a HP válogatódabb.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #18302 üzenetére
Majd tesztelgetem... Csak most hoztak egy megzavarodott asus eeepc 1101ha-t...
a hdd kuka, 16%-os ráadásul annyira döglött, hogy a laptopomat is belassítja... Raktam bele egy ssd-t, de a win7 telepítő lefagy,és nem ram hiba miatt, mert kicseréltem egy 1 jó 1GB-osra és azzal is...most hdd-vel próbálkozok -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #18297 üzenetére
Rátoltam a gépre egy 3DMark-ot automatikus felbontáson,ami 1280x720/16:9(Csak a Cloud Gate elérhető)... 4721 összpontszámot kapott a gépem...
Graphics Score 5768...24-25FPS
CPU/GPU temp csúcs 82°C
Csináltam egy tesztet 1600x900/16:9-ben is...
Graphics Score 4349 lett és 17-20FPS, max CPU/GPU temp 80°CGTA V(eredeti!):
Ablak módban indul automatikusan, 1280x720/16:9 DX10.1 Minimumon futtatva(1GB vRAM-ból 900MB-ot foglal) 88°C....Szerintem jól teljesít a paszta a korábbihoz képest
-
Mázli01
kezdő
válasz
Pyttawrx #18254 üzenetére
Köszönöm a kommenteket srácok.
Nem teszteltem a hardvert, nem is akartam nagyon belefolyni, mert költeni nem akar rá keresztanyám és így az ssd-t és memóriát se hallotta meg.
A furcsa, hogy eddig win 10-el simán ment a gépelés. Foggalmam nincs mibe akart gépelni, gondolom chromeba. Nem gondoltam h ennek nagy jelentősége van. De office 2010-et raktam fel neki így nemhiszem h az akasztja a gépet.Szerk: Tudom nem a legjobb vas, de légyszi lépjünk ezen túl, azt kellene elérni h ne akadjon a gépelés.
-
kanál01
tag
válasz
Pyttawrx #18248 üzenetére
Szia, köszönöm, végig úgy használtam, mióta megvettem, hogy töltőn volt, most is úgy van. Energiabeállításoknál egy nagyon jó ideje úgy használtam, hogy ne menjen fel maxra, akku kímélés. Akku nem kiszedhető alapesetbe, csak hátlap levétel után.
De próbaképpen kihúzva töltőről meg az a 2mp bevillanás se jön be. -
-
dawez
tag
válasz
Pyttawrx #18163 üzenetére
Koszonom a valaszt igazabol mar szinte mindent megprobaltam 4 oraval ezelott a boot menu latta a hddt most pedig mar nem latja igy kise tudom valasztani ill ha ujra inditom felporog de le is all a hdd es nem enged tovabb aztan gondol egyet es elkezd tolteni de onnan is csak fekete kepernyobe megy at.
-
PROTRON
addikt
válasz
Pyttawrx #18114 üzenetére
Köszi az ötletelést, én is reméltem hogy hátha ilyesmi van a háttérben, de egyelőre a tápcsatit lehúzva csak akksiról indítva úgy hogy tényleg semmi nem volt bedugva nem ad életjelet. Még monitor meg hangszóró nélkül is kipróbáltam. Még az a kör van hátra hogy ugyan ez, csak bedugva a tápcsatit...ha ez sem akkor műszeres mérés kell, csak ahhoz olyan ember is kell aki javítgatott már ilyeneket és tudja hogy mi honnan hova megy...reméltem hogy vannak egyéb ötletek. :S
-
PROTRON
addikt
válasz
Pyttawrx #18111 üzenetére
Szia,
Igyekeztem a sok szöveg között kihangsúlyozni, de Thermal Grizzly Kryonaut minőségi pasztával lett újra pasztázva, spaklival szépen szétterítve, a korábbi alkalommal noname pasztát használtam és kicsit sokat is, mert elég sok volt a cpu fémsapka oldalán.
3 éve cserére került a gap pad, az most nem igényelt cserét.
A mai szétszedés alkalmával a hűtőt is újra szétszedtem és látszódott hogy a hűtőegység teljesen szétnyomta a pasztát ahogy annak lennie kell, éppen hogy a fémsapka oldalán megjelent. Ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Csak a szalagkábelen van égésnyom, illetve az alatta lévő capton szalagon. -
Sipike19
tag
válasz
Pyttawrx #18028 üzenetére
Igen, konkrétan kikapcsolt.
Benchmark, és játék alatt monitorozva sem ment a proci 80C-fok, a videókártya 60C-fok fölé.
Tudom, hogy nem egy játékra való masina, de apámnak amikor unalmas az éjszakás meló megtseszi arra, hogy 1-2 régebbi vagy nem túl hardverigényes játékot toljon rajta.
Időközben csináltam egy memóriatesztet is, de nem hozott eredményt. Nem írt semmilyen komoly hibát.
CPU hőmérsékletekről részletesebben még annyit tuodk írni, hogy 80 foknál lövi le a turbo clockot, és veszi vissza az órajelet, tehát végülis "túlmelegszik" de itt a rendszer működik. Visszahűti magát 60C-fokra és utána kezdi előről a ciklust... benchmark alatt működik is, csak játék közben kapcsol ki. Videókártyát külön benchmarkolva semmi hiba. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #18004 üzenetére
Tehát a gyártó valamit elszúrt a biosban, ha uefi módban hibás a működés. A megoldásod nem oldja meg a valódi problémát, csak más módon kezeli az egész gépet... Attól, hogy legacy módban megy a bios, attól még hibás, csak éppen azon funkciók nem mennek ahol a hiba van.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #17948 üzenetére
Egy próbát megérhet. Nekem volt olyan laptopom, ami csak vistával kapcsolt ki, win7-10-el leállt a rendszer,de az ACPI-nak nem küldött a rendszer kikapcsolásra utasítás valószínűleg.
Viszont ha parancssorból adtam utasítást a kikapcsolásra, akkor bezzeg kikapcsolt. Egy próbát tegyél még a "rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0" utasítás parancssorból. Nem tudom, hogy működik-e -
st3v3np3t3r
nagyúr
-
Laszmen
aktív tag
válasz
Pyttawrx #17939 üzenetére
Nekem volt ilyen problémám Hp gépnél, ott a szervízben azt írták a papírra hogy idézem"gyenge készenléti kör" gondolom ez táp hiba, csak ugye nekem hálózatról ment anno, de utána olvastam vmi kondi hiba okozza...
ACPI Suspend Type: a számítógép készenléti állapotára vonatkozó beállítás. Több lehetőség közül választhatunk, amelyek közül az első az S1, azaz a Power On Suspend mód. Ha S1 állapotot állítunk be, és számítógépünket készenléti állapotba helyezzük (például a Windows kikapcsolása helyett a készenlétet választjuk), akkor csak a merevlemezek, a grafikus kártya és a processzor kapcsol ki, a számítógép tápegysége továbbra is folyamatosan bekapcsolt állapotban marad és biztosítja az energiaellátást az alaplap, valamint egyes, főleg a visszakapcsolást kiváltó részegységek, például az egér számára.
-
Giii
senior tag
válasz
Pyttawrx #17882 üzenetére
Lenovo oldaláról leszedtem a Synaptic touchot de itt van még olyan is ALPS Touchpad Driver , Elan Touchpad Driver .
Az elsővel nem működik. Talán kipróbálom a többit. Biosban még nem néztem ( nem is tudtam,hogy ott esetleg lehetne ilyen beállítás mert olyannal még én nem találkoztam ezalatt a pár év alatt ) .
Köszi az infókat ránézek ezekre amiket írtál.
Ha nem jó jövök vissza . -
Pano
addikt
válasz
Pyttawrx #17840 üzenetére
Előző hűtővel is ezt csinálta, azért cseréltem le. Én is arra gyanakodtam, hogy esetleg el van kopva a hűtés és a surlódás végett keletkezik a szag.
Igazából -nál egy szem lehúzható szerelőablak van, szétszerelésnél a tetejét kell levenni az egész kaszninak.
Megpróbálom megnézni hátha tényleg nyomja valami, bár így belegondolva nem igen tudok ilyet elképzelni. Totál X akta, én se bírok rájönni mi generálja ezt, múltkor elszóltam magam úgy néz ki, amikor dícsértem, hogy több mint 3 éve megvan, ment több mint 2,5 évig napi 12-13 órákat és semmi baja nem volt. -
Pano
addikt
válasz
Pyttawrx #17837 üzenetére
Köszi a választ.
Szétszedve nem érzek semmi hasonló szagot sehonnan sem. Csak akkor nyomatja kifelé ha közepes vagy annál nagyobb mértékben megy a hűtés és a hűtőrácsból jön a szag a kiáramló levegővel. A ventit -a heatpipe-on kívül- teljesen lecseréltem, szóval az új. -
mattheus
őstag
válasz
Pyttawrx #17826 üzenetére
Az az igazság, hogy több, mint 10 notebook megnézése után már kicsit elment a kedvem a vadászattól. Direkt rákérdezek a dolgokra még mielőtt elmennék kipróbálni, erre kiderül, hogy foltos a képernyő vagy nincs feltöltve az akkumulátor vagy kimaradt ez vagy amaz a korábbi egyeztetések során.
Már lassan kérdőívet küldök, mikor egyeztetünk, ami meg persze a másik oldalon tudja a biztosítékot kioldani...... -
Vadasz1
tag
válasz
Pyttawrx #17765 üzenetére
SK Hynix 2GB DDR3 2Rx8 PC3-10600S HMT125S6BFR8C-H9
A biosban 6gb-ot irt.megnéztem csak a 4gb-ot és ugy is ujraindul.talán memória hiba
https://hardverapro.hu/apro/samsung_4gb_ddr3_notebook_ram_5/hsz_1-50.html ezt vettem meg -
ricogsm
őstag
válasz
Pyttawrx #17747 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Még a gyári SSD van benne
NVMe INTEL SSDPEKKW25 [link]
Húhúhú de rég volt újra rakva. Gyárilag rajta volt.
Igen zavaró mert ha letötöltök pár kByte os filet is addig se tudok a chrome fülek között váltani amíg letölti a filet.Úgy ahogy mondja dolgozunk rajta
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #17713 üzenetére
A rámelegítésen kívül 1 mosfetet is cseréltem a processzor mellett mert egyik irányba 0ohm volt(ami nem jó) és így nem tudom megállapítani, hogy a rámelegítés hatására javult meg, vagy a mosfet csere hatására
igazából a lényeg az, hogy újra működik... CPU-Z-vel benchelem a CPU-t, 100%-on dolgozik az AthlonX2... 65fok stabilan... nincs benne a HDD, az most a kolegámnál van, akié a gép... most DLC-BOOT Win10PE fut pendrive-ról...
-
-
válasz
Pyttawrx #17693 üzenetére
Hát esélyes, most kipróbáltam egy i5 460M procival, de ugyanaz, illetve nem, mert még hamarabb kikapcsol.
A paszta pontos nevét nem tudom, de ilyen grafitos, ha a kezemre kerül, le se tudom mosni. Mindig ezt használom, én meg vagyok elégedve vele, évek múlva se kovesedik rá.
Hőcső maradt, vagy valami mélyebb probléma, de hogy lehet az, hogy a proci amúgy 45 fokon megáll, a magok viszont kis terhelésre egyből felugranak 50-ről 90-re, pár másodperc alatt 100-ra, aztán hamarosan kikapcs...
-
kreten67
senior tag
válasz
Pyttawrx #17687 üzenetére
Én egy 580-ast próbáltam megírni mostanában ,de a TSOp chip már az új 1,8V-os volt ,így vennem kellet másik írót (már ideje volt). Nos lehetséges ,hogy már a 7.genes 570-nél is 1,8V-os a bios chip,de erre nincs biztos infóm. Ráadásul az 580-nál nem elég a bios chip írása ,mert az EC-t is igazítani kell, amihez nem egyszerű hozzáférni.
Alapvetően ki kell forrasztanod a chipet ,vagy az alaplapról le kell szedned egy smd kondit, különben nem engedi beleírni a tartalmat a helyén (apropó tartalom ,azt honnan töltöd le ,mert hirtelen nem találok sehol 570-hez ,az 580-hoz is kölcsön kellet kérnem egy másik gépet ?)Egyébként: BÚÉK itt mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Spórolós topik
- Építő/felújító topik
- Ford topik
- Házimozi belépő szinten
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest