- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Gunar
aktív tag
válasz
NEMO1968 #2457 üzenetére
ha kellően utána nézel és kérdezel a bios flash-nek (milyen bios, hogyan mivel flashelik, stb) akkor nem hiszem hogy olyan nagy gond lenne, én csak tudom rá ment néhány hónapom, hogy kiokosodjak a notimból, bár ott nem egyszerű flash-ről volt szó!
Szóval ha van frissebb esetleg érdemes elolvasni mivel nyujt többet mint az ami most van rajta! Egyre viszont figyelj nagyon, az alaplapi elem jó legyen, mert én pl amiatt szívtam 2 hónapot és addig nem is ment a gépem, majd egy szervizes, azota ismerős, akinek eszébe jutott ez a bibije lehet és igaza lehet, ezért nem indult el a flash után!
Gondolom az alaplapi chip-szett hűtése ami megy sokat, főleg ha a jobban melegedők fajtájából való! De tényleg érdemes sok helyen utána olvasni a gépednek, ha amugy elégedett vagy vele!
nálam gyárilag desktop proci forrt benne és nem is kicsit volt meleg, majd szereztem belöle egy mobil példányt és ahhoz hogy azzal menjen kellett a bios flash, meg ugye keresni bios-t, na ezek mind nem voltak egyszerűek és én még a biztonság kedvéért mivel foglalatban van a bios chip, szereztem egy tartalék db-ot, ha vmi bekrepálna közben (rossz biost rakok föl, stb), akkor legyen amivel ujra tudom indítani a vasat!
A bios-od típusa kell először is, majd a gyártónál meg lehet nézni van-e rá ujabb és mivel kell csinálni a flash-t! Elsőre ijesztőnek tűnhet, de érdemes utána nézni, ha pedig végképp nem mered csinálni, akkor vannak erre szakosodva a neten akik 5e-körül megoldják! -
Atos23
senior tag
válasz
NEMO1968 #2449 üzenetére
BIOS frissítés megoldotta. Van hozzá olyan BIOS, ami állandóan járatja a ventit.
Tipikus FUSI Bios megoldás a hardveres problémára. (Tudom, újabban minden cég szoftveres megoldással hozza helyre a hardveres hibát).
Szal egy órán át feltett fedlappal nyomtam a Burn in test + Prime 95 + Explorer ablakok összesítést, és nem kapcsolt le szerencsére. Innentől én nem furkálok, a tulaj baja, hogy olcsó retket vett
-
jolti05
őstag
válasz
NEMO1968 #2434 üzenetére
Szervusz
Ha az enyém lenne a ketyere, erősen elgondolkodnék valamilyen alternatív megoldáson, és lehet hozzá is nyúlnék, de a srác nem egy vállalkozó szellemű egyéniség, nem hiszem, hogy benne van a barkácsban, már a laptop hátlapját is olyan óvatosan vette le, hogy én közben kicseréltem a videokártyám hűtőjét.
A hűtőpad segítene, de csak a hőmérsékletek zuhannának meg, attól még "darálna" a belső hűtő. Legalábbis ha jól sejtem, hogy attól még nem áll leGunar1: Én beajánlom az illetőnek a bontót, de le fogja szavazni.
Nem tudom mit akar kezdeni a laptoppal, de szerintem arra fog hajlani, hogy ki kellene tisztítani, majd megválni tőle.
Ezért is kérdeztem, hogy ezt hogyan. Nyilvánvaló, hogy ehhez az egész hűtőrendszer le kell szerelni, csak utána hogyan tovább? Mártogassa olajba a ventit? -
Atos23
senior tag
válasz
NEMO1968 #2338 üzenetére
Dehogy lehúzás
Egyszerűen kockázatos egy hangyányit, mert aki még nem csinálta, az kicsit elkeveredhet a kijelző hat lapra bontásában. Teljesen egyetértek azzal a szervizzel, aki nem vállal be aprópénzes de órákig tartó melókat, hanem inkább a rendes óradíjas, de gyorsabb munkát részesíti előnyben, ahol ráadásul könnyebben tesz szert jó hírnévre.
Példaként:
- Egy fénycsőcseréhez szét kell szedni a noti fedlapját, kiszedni a kijelzőt, és kibelezni az LCD panelt. Ez kávé és cigiszünettel együtt kb. 3 órás meló, és kérek érte 10-15-K-t alkatrésszel együtt. Ha belül ujjlenyomatot hagyok az egyik rétegen az cink, de el is törhetem véletlenül, vagy akár ha mindent jól csináltam, akkor sem tuti a siker, mert a technika ördöge a notebookoknál többszörösen bukkan fel
- Egy kijelzőcsere kb. szétbontással-összerakással kb. 20-30 perc, és nagy eséllyel jó lesz. A munkadíj kb. ugyanennyi lesz mint az előzőnél, csak ott a kijelző ára dobja meg a javítást. És nem csesztem el órákat vele.Csak arra akartam utalni, hogy cserélhető a fénycső, de nem éri meg munkadíjban, szopatós meló. Magamnak meg anyámnak esetleg cserélnék fénycsövet, de ügyfélnek, ismerősnek, havernak minden esetben kijelzőcsere.
-
vinyleone
csendes tag
válasz
NEMO1968 #2284 üzenetére
Szia!
Az a furcsa, hogy a töltésjelző nem jelzi, hogy kész, ennyi, ettől többet nem tud tölteni, vagy esetleg teljesen feltöltött, hanem azt jelzi, hogy "csatlakoztatva, a töltés folyamatban van" (vagy valami ilyesmi), de sohasem éri el a 100 %-ot sem ki- vagy bekapcsoltan.Viszont amit kiír, pl.56 %, azt a régi (új) állapotához mérten, arányában le is tudja adni, tehát kb 1,5 óra.
Voltak az Asus előtt is laptopjaim, és azoknak is csökkent az aksi-kapacitásuk a korosodással, de mindig fel lehetett tölteni őket fullra.
-
gr89
csendes tag
válasz
NEMO1968 #2193 üzenetére
Mivel a gép megy töltőről, mert írta, hogy a win írja a töltöttségi szintet, ami nulla, ezért a töltője rossz, szerintem itt alaplap hiba lesz. Lehetséges, hogy csak az alaplapon az aksi csatinál lévő biztosíték ment ki és ezért nem tölt. De lehet az is, hogy alaplaphiba lesz. Igazából a töltőáramkor magában az aksiban szokott lenni, én laptopaksikat simán töltök labortápegységről és semmi szabályzórész nélkül lekapcsol a töltés végeztével az aksi. Egy szünetmentes berendezésemben is ilyen módon megy a töltés, semmi külső töltőáramkör nincs az aksihoz.
Visszatérve a témához az alaplapon kell szerintem keresni a hibát. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
NEMO1968 #2174 üzenetére
Órajelek egyeznek, 133 MHZ-es mindkettő, bár nem egyforma gyártmányúak.
Eredetileg valóban 192 MB volt benne, de jelenleg úgy is fagyogat.
Memtest hibátlanul lefut EGY modullal (bármelyikkel), 2-vel meg természetesen előbb-utóbb kifagy.
2 modullal néha 2-3 órát is elmegy, kifagyás előtt, néha meg ötpercenként újraindul....
Amíg megy, addig a teljes 256 megát látja.
Egyszer kaptam kölcsön egy szintén 133MHz-es, 512MB-os modult, azzal valóban el sem indult, pedig üzemképes gépből lett kölcsönvéve.egyelőre ennyi....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Sweet.tv - internetes TV
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Revolut
- További aktív témák...
- Használt 2022-es MacBook Air 13 - M2-es processzor, 8GB RAM, 256GB SSD
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest