- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti05
őstag
Konklúzió:
A sajátomat ki fogom tisztítani a nagyon közeljövőben, a srácnak pedig átadtam minden ezzel kapcsolatos javaslatotokat. Ha tippelnem kellene, a házi megoldást fogja választani, majd... gondolom én fogom eladni a laptopját, mert az ilyeneket rám bízza
Apropó. Tudok egy megkímélt, jó állapotú MSI EX610-est, valakit érdekel esetleg?
Köszönöm a segítséget, az ismerősöm nevében
-
jolti05
őstag
válasz
NEMO1968 #2434 üzenetére
Szervusz
Ha az enyém lenne a ketyere, erősen elgondolkodnék valamilyen alternatív megoldáson, és lehet hozzá is nyúlnék, de a srác nem egy vállalkozó szellemű egyéniség, nem hiszem, hogy benne van a barkácsban, már a laptop hátlapját is olyan óvatosan vette le, hogy én közben kicseréltem a videokártyám hűtőjét.
A hűtőpad segítene, de csak a hőmérsékletek zuhannának meg, attól még "darálna" a belső hűtő. Legalábbis ha jól sejtem, hogy attól még nem áll leGunar1: Én beajánlom az illetőnek a bontót, de le fogja szavazni.
Nem tudom mit akar kezdeni a laptoppal, de szerintem arra fog hajlani, hogy ki kellene tisztítani, majd megválni tőle.
Ezért is kérdeztem, hogy ezt hogyan. Nyilvánvaló, hogy ehhez az egész hűtőrendszer le kell szerelni, csak utána hogyan tovább? Mártogassa olajba a ventit? -
jolti05
őstag
Olvastam, hogy az MSI híres az ilyesmiről, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire rossz a helyzet.
Én azt javasoltam a srácnak, hogy ki kéne pucolni az egészet, és megválni a laptoptól, amíg újra rá nem kezd, ezekszerint ez egy jó gondolat.
Első alkalommal, mikor hűtési gondokkal küszködött, garanciálisan javították a problémát, de fél éve lejárt a jótállás, így nem maradt túl sok választás.
Én naivan azt hittem, lehet venni külön hűtőventilátort, vagy ha ezt nem is, de hűtőbordástul az egészet lehet cserélni.A tisztítás és az olajozás milyen módon történjen, illetve mire kell fokozottan odafigyelni?
Én tavaly májusban vettem egy több, mint 2 éves Acer Aspire 5520G-t, de zaj terén abszolút meg vagyok vele elégedve, üresjáratban, vagy egy divx film alatt szinte hangja sincs. Mostanában kezdett el fura hangokat kiadni a venti, de csak bekapcsolás után egy 20-30mp-ig hallani.
-
jolti05
őstag
Sziasztok.
Egyik ismerősömet szeretném valamilyen tanáccsal ellátni, csak én sem értek igazán a notebookokhoz.
Srácnak van egy két és fél éves MSI EX610X laptopja, ami egyszer már volt szervizelve hűtési probléma miatt, és ez sajnos újra megmutatkozott.
Tegnap szétszedtük a masinát, majd hátlap nálkül beüzemeltük. A következő a kortörténet:
Olyan, mintha ingadozna a feszültség, a 4 centis venti periodikusan felgyorsul, majd lelassul, és az sem ritka, hogy egyfajta daráló hangot ad ki., nem kizárt, hogy csapágyas, amit okozhatott a folyamatos sebességváltozás. Se új állapotában, se szervizelés után nem jelentkezett ilyen probléma, de idővel újra előjött. Maga a hűtő egyébként is hangos, az ismerősöm állítása szerint, és botrányosan is hűt, ami azt jelenti, hogy már olyan is előfordult, hogy egyszerűen csak leállt a gép.A kérdésem az, hogy mi lehet a probléma, illetve hogy házilag mi módon lehet cserélni a hűtőjét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest