Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
válasz
jolti05 #2433 üzenetére
Szerencsére az Acer ventije jól olajozható.
Még amikor csak kezdeti morgás van, szét kell szedni, alaposan kiporolni, és leműszerolajozni. Ha hetekig így használod, utána kapa van, mert felrügykösödik a portól a tengely.
Én kb fél évente takarítom, és olajozom, még mielőtt el kezdene zúgni.
-
NEMO1968
őstag
válasz
jolti05 #2437 üzenetére
Szia!
Nos,ha így áll a dolog,akkor adjatok neki 1 löketet valami szép tiszta sűrített levegővel(csak ne a benzinkúton a kerékpumpáló kompresszorral.Olvastam itt ilyet
)
Ezzel +oldottátok a hűtő tisztítást.
A ventit + vegyétek ki.
Az 1ik oldalán van 1 matrica,az alatt a matrica alatt ott a csapágyazás.(nálam így van)
Óvatosan leveszed,(félrehajlítod)a matricát.
Oda cseppentsetek valahogy pár csepp sűrűbb olajat.(én fecskendővel,tűvel csináltam)
Matrica visza.
Ha nincs még nagyon szétkopva,+szűnik a hang,és el lehet adni.
Nem szép dolog ugyan,de...... -
NEMO1968
őstag
-
Atos23
senior tag
válasz
jolti05 #2429 üzenetére
A probléma a gép tetején lévő MSI feliratra vezethető vissza.
Gyárilag rossz, alulméretezett a hűtő, amit folyamatosan cserélni vagy olajozni kell, mert a kapható leggagyibbat szerelték bele MSI-ék. Ráadásul az Albacomp, mint garis szerviz is garancia alatt csak tisztítani szereti, mintsem cserélni a már morgó ventit. Bár nem értem miért, nem kerül nekik semmibe.
Ha jól tudom, külön alkatrészt nem adnak ki a géphez cserére, csak beadni lehet az Albacomp "szerviznek" (bocsánat, hogy ilyen kiemelkedő jelzővel illetem) a gépet, és olyan 12K-15K körül kicserélik munkadíjjal.
Tiszta vicc amit az MSI leművel az Albacomppal együtt ebben az országban. Csodálkozom, hogy nem halnak el még jobban az alaplapok a szar hűtés miatt.
Tényleg, tud valaki olyan céget, aki külön is kiadja az MSI alkatrészeket? Az Expertnél van billentyűzet, töltő, akku hozzájuk, de a ventillátoros mizzériát ők sem vállalják be.
Amit tehettek, hogy helyrekupáljátok, leolajozzátok a hűtőt, felpasztázzátok a felületeket. Majd eladni 35-40K-ért, és a befolyt összegből venni plusz 10K-ért egy Acer 5310-5310-5710 gépet, aminek hangja sincs. Nálam 2,5 éve megy a gép 24/7, aludni lehet mellette.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 8 gen i3 TERRA MOBILE 1715, 17.3" FHD
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 VGA,16-64GB RAM/512-1,5TB SSD
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest