- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fotók, videók mobillal
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
HXY
addikt
válasz
Pyttawrx #20640 üzenetére
Megvan a probléma oka: Ambient light sensor.
Nem vagyok benne biztos, de szerintem a két zsanér között, a HP logotól balra, a kis fehér kör lehet az. Megtisztogattam, de semmi.
Szerencsére a BIOS-ban ki tudtam kapcsolni, így nagyon szép képe van már a kijelzőnek!
Azért köszönöm hogy próbáltál segíteni! -
dinersgala
tag
válasz
Pyttawrx #20628 üzenetére
Igen.
Ha minden igaz, vagy a windows 11 Pro verzió a hiba, vagy valamelyik AMD vagy Bios driver. Mindent frissítettem, és CCleanerrel rendszerleírónál minden hibát kijavított, de megint kikapcsolt a laptop játék közben. -
-
válasz
Pyttawrx #20606 üzenetére
Pontosan nem tudom megmondani ,alaplapon található tápvezérlők és áramkörök odavannak , így alaplap csere biztosan lenne . Egy új L15518 alaplap kellene bele , mert legerősebb I5 kiszerelésű , így ez 75~100E lenne , plusz itt már kicserélném már a beépített akkut is ,meg az egyik cella a háromból már kezdett púposodni, ami 30~40E , mert már benne van a ciklus és az évek használata .
Ha ezek meg is lennének , meg kellene nézni , mi működik és mi nem. Gondolok itt a fentebb említett kamera , SD olvasóra ,kábelek , ezek plusz összegek . Na meg a munkadíj .
Használtan 150E egy ilyen noti (1TB/16GB/I5)
Így részemről kijelenthető a gazdasági totálkár. Megy amíg megy , de újban gondolkodók leginkább mostmár . -
válasz
Pyttawrx #20603 üzenetére
Ma elvittem a szervizbe . Elkezdték ugyan azt az eljárást amit itt is kaptam .
- Driver
- Windows update
- Bios
- Külső eszközről Linux (itt sem volt jó )
Itt már egyértelműen kijelentették , hogy nagy a valószínűsége , hogy hw baj lesz.
- Raktáron volt kamera modul , kicserélték és láss csodát mindig nem volt jó .
Oké akkor elkezdték kimérni multiméterrel (vagy mi az) az egész notit , teljesen bontásba mellett .
- Diagnosztika az lett , hogy kezdhetek lassan új notebookban gondolkodni .
Mert ami felel az “áram” elosztásáért az lassan feladja a harcot .
Ezért nem működik a kártya olvasó sem, ledek, kamera .
Kicsit csalódott vagyok , hogy egy 5 éves Elitebook feladja a harcot . Annak tükrében , ami az adatlapomon található összes Noti meg kifogástalanul mennek mai napig.
Ettől függetlenül nem haragszom a márkára , következő is Elitebook lesz. Csak még meg kell néznem a mai felhozatalt. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
sebijani1982
senior tag
válasz
Pyttawrx #20553 üzenetére
Igen, ahogy írtam feljebb, próbáltam már akku nélkül is...
Most már fehéren világít, ha az akku bent van, eltelt kb. 1 óra valszeg töltött?Viszont, a válaszod után újra megpróbáltam akku nélkül de amint rádugom a töltőt, a power led elkezdi az 5 mp-es "turnust"....
Kihúztam, 30 mp-es "varázslat" és az elem alaplapról való lehúzása után is megmarad ez a tünet, ha visszadugom a tápkábelt...
Novo gombra továbbra sem reagál.
(HDD és DVD továbbra sincs bent.) -
sebijani1982
senior tag
válasz
Pyttawrx #20549 üzenetére
Sziasztok!
Elnézést , de csak most van időm ránézni újra a laptopra.3 nap állás utáni fejlemény, hogy hiába volt már fehér töltés jelzés a legutóbb, most ismét a narancssárga 3-as villogás fogadott...
Tápra kötve a narancs megmarad és indítási próba esetén a power led 5 mp-ig világít, majd 2-3 mp sötétség után újra 5mp-ig világít.
Elkezdtem a javaslatokat megcsinálni.
Egy memória modul van, egy foglalattal. takarítás, kifújás sűrített levegővel megvolt. Változás nem lett...
Elemcserét megoldottam, bár nem foglalatos az elem, hanem "zsinóros", rá volt "ütve" a két lamella az elemre. (alul fekete, felül piros vezeték, új elemnél figyeltem, nincs összekeverve). A régi elemen 3.07 V-ot mértem
Akku le, dvd kint, hdd kint, memó kint. (Majd memó bent.)
Lényeg, változás továbbra sem lett... power 5 mp-ig fehéren világít, majd 2-3 mp szünet.A táp mellett nincs kapcsoló, ellenben, ha ugyanarra gondolunk, távolabb a power led mellett található a NOVO gomb... Erre gondolsz ugye?
Nem reagál rá a laptop... -
jimmy399
senior tag
-
Ricsi273
csendes tag
válasz
Pyttawrx #20424 üzenetére
Igen, sajnos a kijelző adta meg magát. Egy ismerősöm segített kideríteni a dolgot. Elvittem megmutatni egy haverjához aki azt mondta, hogy ennél már csak rosszabb lesz, valószínűleg megnyomódott a panel ezért produkálta a problémát és hogy a kijelző haldoklik. Vettem egy új kijelzőt és a probléma megoldódott. Köszönöm a tanácsokat, de sajna ezen nem lehetett segíteni.
-
kisspista
senior tag
válasz
Pyttawrx #20413 üzenetére
Hiba megoldva!!!
Első körben a forrasztott elemet távolítottam el 5 percre, bízva a BIOS chip resetelésében. Ez nem vezetett megoldásra, így elkezdtem mérni, zárlatot keresni, majd perifériák nélkül tesztelni. Nem változott semmi, így gyanakodtam abban, hogy BGA-s, így a jó öreg, bevált módszerrel (hőlégfúvó) átmelegítettem a nyák különböző pontjait, majd céltudatosan chipsetre. (Korábbi tapasztalataim igazolták, hogy a rossz forrasztás ezzel a melegítéssel megoldható; használtam már plazma és LCD T javításánál, LED chipet cseréjénél és sok más helyen még)
Aztán perifériák nélkül ismét teszt, és láss csodát a kék LED nem aludt ki!
Nem tudom mennyire lesz tartós, hamarosan megterhelem, és jelentkezem a végeredménnyel. -
Hambuli
újonc
válasz
Pyttawrx #20380 üzenetére
Amúgy x551cap Asus laptop, Bios reset szétszedtem elem aku ki vissza minden de nem oldódott meg , . Merevlemez nélkül is ez a probléma , külsö monitoron bekapcsolás után asus logo stb stb majd betölt a rendszer- saját kijelzőjén csak az üdvözöljük után jön be a kép - . Ha le választom a monitort akkor is ez a probléma ha látni akarom a folyamatot FN + F8 Akkor jó de minden bekapcsoláskor,. Különben csak az üdvözöljük től látom a képet,. Ötlet valaki?
-
csiles
csendes tag
válasz
Pyttawrx #20382 üzenetére
Üdv!
1. ASUS X551MA
2. PC3L-12800S 4 GB gyárilag van benne.
3. Melegedést érzésre nem érzek.
4. A power led világít, majd 5-7 sec után elalszik. PC3-12800S 4GB Rammal folyamatosan világít. (kép nincs, külső monitorra kötve se.)
5. Aksija halott, a saját gyári töltőjéről megy.Köszönöm a válaszát.
Üdv. -
Anubris
őstag
válasz
Pyttawrx #20362 üzenetére
Ma délután mikor megjöttem ki-be kapcsoltam ötször és mindig rendben működött.
Most kikapcsoltuk majd be és most megint nem jó, de nagyon furcsa, mert totál fekete kép, se asus logo se BIOS semmi, viszont a gép reagál, tehát ha bedugom az egeret hallom a rendszer hangot az usb rákötés végett. A billentyűzet is világít, fn gombokkal lehet a ventillátor sebességet is állítani. Tehát olyan mintha ki lenne kapcsolva a monitor.
Viszont ami érdekes hogy rendszer hangok működnek, de az asus logo indításkor nem ad hangot.
Ilyenkor biosba sem tudok már bemenni mikor ezt csinálja, és kicsit olyan érzésem van, mikor rosszul indul a gép, akkor a ventillátor sem pörög fel annyira.Ha ram vagy egyéb hiba akkor gariba visszaküldjük, mi semmit nem raktunk bele magunktól.
-
Anubris
őstag
válasz
Pyttawrx #20359 üzenetére
BIOS frissítve, myasus átnézve, elvileg ott is minden frissítve. Geforce driver is.
Energiatakarékos funkciók (alvás stb) kikapcsolva.
A probléma továbbra is fennáll, de ritkábban. Most volt hogy egymás után 5ször jól ki-be kapcsol. Utána megint nem. BIOS-ban csináltam képeket nem tudom releváns-e bármi ezekből.
-
szabi0314
csendes tag
válasz
Pyttawrx #20316 üzenetére
Hát az a helyzet hogy ezen a laptopon amihez hozzá tudok férni az csak a hátulján van és egy ram férőhely. Gondolom a másik ram az valahol máshol van. Nem is tudom ahhoz hozzá lehet e egyáltalán férni... (annyira azért nem értek hozzá) Így lefotózni sem tudom nagyon... Valami progival nem tudom megnézni pontosan milyen van benne?
Amúgy látom nem csatolta a képet amit akartam az előző posztomnál. Megpróbálom megint. (Ugye ez az amit én vettem) -
kovacs85
csendes tag
válasz
Pyttawrx #20307 üzenetére
Nos másik töltőm sajnos nincs,de picit foglalkoztam vele.
Annyit el tudtam érni hogy aksi ki 40másodpercig bekapcs gomb aksi be azzal sem változott a helyzet.
Viszont aksi nélkül ha bekapcsolom akkor életjelet ad és elkezd dolgozni kb 5-10 másodpercre utána Semmi ahol bedugom a töltőt ott a panelon egy piros LED villog.
Remélem érthető ahogy leírtam. -
LoBoS
csendes tag
válasz
Pyttawrx #20289 üzenetére
-MyAsus diagnosztika mindent rendben talált.
-Windows memória diagnosztika mindent rendben talált.
Laptop esetében nem gondolnám, hogy táp probléma lenne, myasusban lehetőség van beállításokra, élettartam+teljesítmény beállításon üzemeltetem az akkumulátort, így maximum 60% töltöttségi szintet tud elérni, így élettartam csökkenésének redukálásával lehet váltóáram alatt használni, a fagyás pillanatában nem történt áramingadozás/kimaradás, és az akkumulátor is 60% töltöttségen üzemelt. (Lehet mástípusú tápbetegsége?)HD Sentinel szerint:
-SAMSUNG MZALQ512HBLU-00BL 100% Kondíció, rossz/gyenge szektor nincs. Több mint 1000 nap van hátra. Ezen van a rendszer. Rendszerindításkor 75 fok, reklamál is érte a HD Sentinel, viszont 1 perc alatt visszahűl a 45-50 fok körüli értékre.
Üresjáratban: 40-43fok. Észleltem a tesztelgetések alatt, hogy volt olyan újraindítás, ahol 51foknál nem ment lentebb az érték, és 50-51 között stagnál. Nem tudom ennek mi az oka, hogy mikor milyen kedve szerint, alacsonyabb, olykor magasabb az érték ugyan azon a teljesítményen mindössze 1 rendszerújraindítás történik. (Talán a tápellátás befolyásolhatja?)
Játék alatt: 41-55 fok között mozog (Aida64 szerint sincs magasabb érték)
-INTELSSD PEKNU512GZ 100% Kondíció, rossz/gyenge szektor nincs. Több mint 1000 nap van hátra. 32fok üresjáratban. Ez nem megy 40fok fölé.
Jójó, kicsit melegedősebb a rendszer SSD, de nekem nem tűnik annyira veszedelmesnek.
Bízok benne, hogy pillanatnyi windows elmezavar lehetett, mert más ötletem nincs -
LoBoS
csendes tag
válasz
Pyttawrx #20287 üzenetére
22h2 természetesen, próbáljak meg visszaállni win10-re? Licenszelt a 11esem, az jó a windows 10-hez is? Az ssd-ről őszintén szólva semmit nem tudok, arra emlékszek, hogy 2 külön típus, este megnézem-megírom hátha kiderül, hogy alapvetően sem a legjobb, és mérek is egyet HD sentinellel. Apropó mérés, a cpu, vga, ram triót mivel és meddig teszteljem? Illetve mindent külön?
-
zegi_norbi
tag
válasz
Pyttawrx #20278 üzenetére
Igen , saját maga frissített mindent.
Közben szerintem ráleltem mi a ludas. Találtam egy régi fórumbeszélgetést és ott merült fel a Geforce Experience törlése, gondoltam akkor megpróbálom én is. Hát azóta nem akadt semmit szerencsére. Több játékot is néztem és eddig hibátlan!
Holnap azért még tesztelgetem, de remélem csak ennyi volt.
-
kreten67
senior tag
válasz
Pyttawrx #20242 üzenetére
Nincs olyan, hogy "elmész a szervizbe és elmondani" bármit is egyszerűen lehetetlen a Lenovo esetében! Csak TMX online felületen beírod a SN: számot és amennyiben visszaigazolják emailbe, hogy a gép garis, akkor megírhatod a hibaleírást, majd egyeztetett időpontra jön a futár és elviszi a gépet. A továbbiakat inkább le se írom!
Rengeteg olvasnivalót találni a TMX katasztrófáról a neten, még tényfeltáró újságírói cikk is jelent meg róluk, de azt már beperelés - fenyegetések miatt eltüntették sajnos.
Azért egyet a sok közül ide rakok: [link] -
Patrick76496
őstag
válasz
Pyttawrx #20216 üzenetére
Display Driver Uninstallert használtam, de ugyanúgy eltűnt az eszközkezelőből. A drivert meg az AMD oldaláról szedtem, de próbálkoztam a Lenovo oldaláról is. Bár az fura, hogy 8500 series-nek jelenik meg, pedig mielőtt belekezdtünk még 8750-et írt. :D
Igazából 8 év után kijárna egy teljes reinstall is szerintem szegény gépnek, de mivel le lesz cserélve 1-2 hónapom belül, ezért nem akarja már. -
baly81
aktív tag
válasz
Pyttawrx #20210 üzenetére
bul07
Az intel drivere (kezelőmotor, chipkészlet, IO,) és főleg a Intel Dynamic Platform and Thermal Framework Driver fel van téve? A motorok vezérlését és a hőszabályozást is ez végzi. Ha igen, akkor nézd meg, hogy a CPU/VGA ventik csatlakozója jól érintkezik e az alaplappal. Lehet nem kap visszajelzést az alaplap a ventik fordulatáról.
Nálam az ROG csinálta azt, hogy össze vissza 0-6600-ig forgatta a ventiket, holott szoftveresen elvileg tiltva lenne 4000 rpm körül. -
bul07
nagyúr
válasz
Pyttawrx #20204 üzenetére
És ezzel mit lehetne kezdeni?
Gondolom nem driver hibára gondolszAmúgy amióta váltottam W10-re mintha nem jól kezelné a ventilátort, sokszor volt nagyon meleg a gép és ennek ellenére se növelte a fordulatot
Lehet a hő terhelés tett be neki(#20205) baly81
Az a baj hogy én a semmi közepén vagyok
Debrecen ~65Km, Gyula/Békéscsaba is ~65Km, na jó Nagyvárad ~35Km de ott meg nyelvi nehézségek vannakTehát már csak elvinni és visszahozni se két forint, postázni lehetne de az meg
-
baly81
aktív tag
válasz
Pyttawrx #20204 üzenetére
Vagy az alaplap tápköreiből huncutkodik valamelyik, én inkább erre tippelnék.
bul07
Nem feltétlenül kell új gépet venned, ha megéri javítani, akkor keress egy olyan szervizt a környékeden, akik alaplap javítással is foglalkoznak. 20-30 EFt körül szokott történni az ilyen és garit is szoktak rá vállalni. -
voyi
aktív tag
válasz
Pyttawrx #20198 üzenetére
Köszi a tippet.
Tápegységnél stabilak a feszültség adatok, illetve akkuról is ment a fagyás.
Gyanakszom ugyanakkor a videokártya driverre, most a laptop gyártó weboldaláról szedtem le egy régebbit és azt telepítettem fel, eddig nem volt fagyás, kíváncsi vagyok hogy így marad-e. Viszont ha folytatódik, akkor tesztelem a RAM-okat külön-külön is.Háttértárak tuti jól működnek S.M.A.R.T. adatokat is néztem és nem volt semmi hibajelenség, illetve a korábban említett szektorokat is megnéztem, összes szektor jó.
-
Aranypatkány
tag
válasz
Pyttawrx #20191 üzenetére
Főleg a netezés lassú, oldalak betöltése, ha csak simán teszekveszek nem annyira. De forró meg lassú, ja meg hangos, főleg most nyáron, sokszor "err_connection_timed_out" jön be (chrome) szerintem ez legkevésbé winyó hiba. Dehát öreg gép ez már persze.
Egy mobil nem bírja ennyi ideig nem hogy egy laptop szerintem
-
Aranypatkány
tag
válasz
Pyttawrx #20185 üzenetére
I7, 8gb RAM, 500gb HDD, 2011ben ez egy csúcs gép volt.
Alját megfogom kb fél óra után, nagggyon forró, pontos cpu fokot sajnos nem tudok. Persze most nyáron a brutál kánikulában sokkal rosszabbul működik mint télen, de ez akkor sem oké. Őszintén szólva még nem volt takarítva belül.De az hogy egy laptop elműködik akár 10 évig is lehet hogy csoda..
Szóval a hardver hőmérséklet összefügg a használati sebességgel? Tehát ha forró a cpu akkor evidens hogy lassú lesz a laptop?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #20177 üzenetére
Vagy még ez az app se rossz: BatteryInfoView
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Pyttawrx #20164 üzenetére
Csak megtaláltam, hogy a 2. lapka, az nem deaktív és nem is jelentéktelen, hanem az integrált chipset, PCH.
Lehet azért olyan a hűtés, amilyen, mert nem akarták terhelni a leheletnyi hőcsövet még azzal az 1-2-3 wattnyi PCH hővel?!
Külső USB-s SSHD-n fut egy teszt win 10, lehet az terhelte a PCH-t és lett kék halál?! Erre gondolok, mert most, hogy elárasztottam új pasztával a PCH-t és a CPU-t is a hűtő is ritkában kapcsol be és váratlan leállás sincsen maximális terhelésen. (Játék alatt 30W körül evett a konnektorból folyamatosan és közben biztos dolgozott az USB winyó is rendesen...)
A komoly játék relatív, de ez nem az a topik.Amire vettem (HTPC) ezt a leamortizált lapost, arra jónak ígérkezik.
-
baly81
aktív tag
válasz
Pyttawrx #20117 üzenetére
Én is találkoztam ilyennel, de ez vagy 10 éve legalább...
Mostanság nem futottam bele ebbe a hibába. Azért elég érdekes, mert kb semmi köze nem lenne hozzá, elvileg tápról kapja a működéshez szükséges kakaót, ergo az akksinak köze sem lenne a biztos működéshez. Az elmondottaitok alapján ez inkább windows bug, vagy lehet szándékosság is a MicroFos részéről, hogy új akku vásárlására sarkalljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Dell G3 Gamer laptop (2TB SSD, 32GB Ram, 4GB Videókártya, FullHD kijelző, szép állapotban)
- Thinkpad T14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 5 135H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest