- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspista
senior tag
válasz
Pyttawrx #20413 üzenetére
Hiba megoldva!!!
Első körben a forrasztott elemet távolítottam el 5 percre, bízva a BIOS chip resetelésében. Ez nem vezetett megoldásra, így elkezdtem mérni, zárlatot keresni, majd perifériák nélkül tesztelni. Nem változott semmi, így gyanakodtam abban, hogy BGA-s, így a jó öreg, bevált módszerrel (hőlégfúvó) átmelegítettem a nyák különböző pontjait, majd céltudatosan chipsetre. (Korábbi tapasztalataim igazolták, hogy a rossz forrasztás ezzel a melegítéssel megoldható; használtam már plazma és LCD T javításánál, LED chipet cseréjénél és sok más helyen még)
Aztán perifériák nélkül ismét teszt, és láss csodát a kék LED nem aludt ki!
Nem tudom mennyire lesz tartós, hamarosan megterhelem, és jelentkezem a végeredménnyel. -
kisspista
senior tag
válasz
csiles #20410 üzenetére
Elektronikus vagyok, nem gond egyes alkatrészek cseréje, csak tudnom kéne, hogy hol keresgéljek.
Számos videót néztem, volt aki a belső elemet (ami itt "forrasztott") írta, hogy 5 percre vegyem ki, hogy a BIOS beálljon alapba. Illetve keressek zárlatot, diódákat mérjek a táp környékén...
Hamarosan nekiesek tüzetesebben. -
kisspista
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire E5 572g típusú laptop azzal a hibával, hogy nem kapcsol be. Töltőre dugva reagál a LED, feltölt az akku; bekapcsoló gombot megnyomva felvillan a kék LED 5mpre, majd kialszik. Ventilátor sem indul el, kép sincs... Több helyen olvastam erről a hibáról, de érdemben nem született megoldás, így megpróbálom itt is! Valakinek valami ötlete? (Az akku ki, vezeték le, 30mpig nyomvatart bekapcs. variáción túl vagyok, nem segített)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest