Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sebijani1982

senior tag

válasz Pyttawrx #20553 üzenetére

Igen, ahogy írtam feljebb, próbáltam már akku nélkül is...
    Most már fehéren világít, ha az akku bent van, eltelt kb. 1 óra valszeg töltött?

Viszont, a válaszod után újra megpróbáltam akku nélkül de amint rádugom a töltőt, a power led elkezdi az 5 mp-es "turnust"....

Kihúztam, 30 mp-es "varázslat" és az elem alaplapról való lehúzása után is megmarad ez a tünet, ha visszadugom a tápkábelt...

Novo gombra továbbra sem reagál.
    (HDD és DVD továbbra sincs bent.)

• sebijani1982

senior tag

válasz Pyttawrx #20549 üzenetére

Sziasztok!
    Elnézést , de csak most van időm ránézni újra a laptopra.

3 nap állás utáni fejlemény, hogy hiába volt már fehér töltés jelzés a legutóbb, most ismét a narancssárga 3-as villogás fogadott...

Tápra kötve a narancs megmarad és indítási próba esetén a power led 5 mp-ig világít, majd 2-3 mp sötétség után újra 5mp-ig világít.

Elkezdtem a javaslatokat megcsinálni.

Egy memória modul van, egy foglalattal. takarítás, kifújás sűrített levegővel megvolt. Változás nem lett...

Elemcserét megoldottam, bár nem foglalatos az elem, hanem "zsinóros", rá volt "ütve" a két lamella az elemre. (alul fekete, felül piros vezeték, új elemnél figyeltem, nincs összekeverve). A régi elemen 3.07 V-ot mértem
    Akku le, dvd kint, hdd kint, memó kint. (Majd memó bent.)
    Lényeg, változás továbbra sem lett... power 5 mp-ig fehéren világít, majd 2-3 mp szünet.

A táp mellett nincs kapcsoló, ellenben, ha ugyanarra gondolunk, távolabb a power led mellett található a NOVO gomb... Erre gondolsz ugye?
    Nem reagál rá a laptop...

• sebijani1982

senior tag

Sziasztok!

Hozzám került egy évek óta "pihenő" Lenovo (talán) Ideapad 320. Állítólag leesett anno, s azóta nem tudták életre kelteni, nekik állítólag nem is töltött.
    Valóban nem kapcsol be a laptop. Viszont nálam a töltés először sárgán villogott hármat folyamatosan, majd jó 1,5 - 2 óra múlva már fehéren és sokkal lassabban egyet-egyet...
    Ergo a töltést veszi... (Gyári leírásban az akksi %-kal van összefüggésben a töltés led színe és villogása)

Azonban, ha bekapcsolni szeretném, akkor a power gomb és oldalt a power led kb. 5 mp-ig világít, próbálna elindulni a vinyó, apró hangja van, hogy felpörögne, de semmi. A ventillátor meg sem moccan, és csak a tápkábel és az akku lehúzása kapcsolja ki a villogását a bekapcsoló gombnak és oldalt a lednek, mert az 5 másodpercekre visszakapcsol. Ha csak a tápkábelt húzom le, akkor tovább villog.

A 30 mp-es "csodát" már próbáltam, akárcsak a cmos lehúzást.
    A vinyó jó, külső házba téve másik gépben a fájlok hozzáférhetők, másolhatók stb. A memória modult kivettem, azonban nem tudom másban tesztelni.

Egy BIOS-ig sem jutok vele...
    Most vinyó és hdd nélkül csak töltöm. Akkor volt, hogy rápróbáltam, hátha a BIOS, a "zavaró tényezők" nélkül elérhető lesz, viszont a fehéren villogás helyett folyamatosan fehéren világított a bekapcsoló led a gombon és a gép oldalán. De a venti nem pörgött fel akkor sem. Kb. 1-2 perc után manuálisan lőttem le. (hosszú bekapcsoló gomb nyomvatartással). Viszont ezt már nem tudom reprodukálni!
    A töltés led fehéren villog, viszont ami fura, hogy a proci feletti rézcső melegszik egy kicsit...
    Az akksit langyosnak SEM mondanám...
    Az oldalsó hdmi csatlakozót is próbáltam, de nem adott jelet...

Bárminemű ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés