- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebijani1982
senior tag
válasz
Pyttawrx #20553 üzenetére
Igen, ahogy írtam feljebb, próbáltam már akku nélkül is...
Most már fehéren világít, ha az akku bent van, eltelt kb. 1 óra valszeg töltött?Viszont, a válaszod után újra megpróbáltam akku nélkül de amint rádugom a töltőt, a power led elkezdi az 5 mp-es "turnust"....
Kihúztam, 30 mp-es "varázslat" és az elem alaplapról való lehúzása után is megmarad ez a tünet, ha visszadugom a tápkábelt...
Novo gombra továbbra sem reagál.
(HDD és DVD továbbra sincs bent.) -
sebijani1982
senior tag
válasz
Pyttawrx #20549 üzenetére
Sziasztok!
Elnézést , de csak most van időm ránézni újra a laptopra.3 nap állás utáni fejlemény, hogy hiába volt már fehér töltés jelzés a legutóbb, most ismét a narancssárga 3-as villogás fogadott...
Tápra kötve a narancs megmarad és indítási próba esetén a power led 5 mp-ig világít, majd 2-3 mp sötétség után újra 5mp-ig világít.
Elkezdtem a javaslatokat megcsinálni.
Egy memória modul van, egy foglalattal. takarítás, kifújás sűrített levegővel megvolt. Változás nem lett...
Elemcserét megoldottam, bár nem foglalatos az elem, hanem "zsinóros", rá volt "ütve" a két lamella az elemre. (alul fekete, felül piros vezeték, új elemnél figyeltem, nincs összekeverve). A régi elemen 3.07 V-ot mértem
Akku le, dvd kint, hdd kint, memó kint. (Majd memó bent.)
Lényeg, változás továbbra sem lett... power 5 mp-ig fehéren világít, majd 2-3 mp szünet.A táp mellett nincs kapcsoló, ellenben, ha ugyanarra gondolunk, távolabb a power led mellett található a NOVO gomb... Erre gondolsz ugye?
Nem reagál rá a laptop... -
sebijani1982
senior tag
Sziasztok!
Hozzám került egy évek óta "pihenő" Lenovo (talán) Ideapad 320. Állítólag leesett anno, s azóta nem tudták életre kelteni, nekik állítólag nem is töltött.
Valóban nem kapcsol be a laptop. Viszont nálam a töltés először sárgán villogott hármat folyamatosan, majd jó 1,5 - 2 óra múlva már fehéren és sokkal lassabban egyet-egyet...
Ergo a töltést veszi... (Gyári leírásban az akksi %-kal van összefüggésben a töltés led színe és villogása)Azonban, ha bekapcsolni szeretném, akkor a power gomb és oldalt a power led kb. 5 mp-ig világít, próbálna elindulni a vinyó, apró hangja van, hogy felpörögne, de semmi. A ventillátor meg sem moccan, és csak a tápkábel és az akku lehúzása kapcsolja ki a villogását a bekapcsoló gombnak és oldalt a lednek, mert az 5 másodpercekre visszakapcsol. Ha csak a tápkábelt húzom le, akkor tovább villog.
A 30 mp-es "csodát" már próbáltam, akárcsak a cmos lehúzást.
A vinyó jó, külső házba téve másik gépben a fájlok hozzáférhetők, másolhatók stb. A memória modult kivettem, azonban nem tudom másban tesztelni.Egy BIOS-ig sem jutok vele...
Most vinyó és hdd nélkül csak töltöm. Akkor volt, hogy rápróbáltam, hátha a BIOS, a "zavaró tényezők" nélkül elérhető lesz, viszont a fehéren villogás helyett folyamatosan fehéren világított a bekapcsoló led a gombon és a gép oldalán. De a venti nem pörgött fel akkor sem. Kb. 1-2 perc után manuálisan lőttem le. (hosszú bekapcsoló gomb nyomvatartással). Viszont ezt már nem tudom reprodukálni!
A töltés led fehéren villog, viszont ami fura, hogy a proci feletti rézcső melegszik egy kicsit...
Az akksit langyosnak SEM mondanám...
Az oldalsó hdmi csatlakozót is próbáltam, de nem adott jelet...Bárminemű ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Szemüveges topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- Debian GNU/Linux
- További aktív témák...
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest