- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
voyi
aktív tag
-
voyi
aktív tag
válasz
baly81 #21361 üzenetére
Hivatalos Microsoft weboldaláról letöltött nem mókolt, eredeti Windows-t telepítettem fel. Viszont ha a Windows-ban van a hiba, akkor hogyhogy nincs tele az internet ilyen esetekkel? Illetve ha meg hardveres a gond, akkor konkrétan mi okozhatja ezt egy laptopban? És mennyi az esélye annak, hogy ugyanez a hiba van 2 alaplapon is? Mert ugyebár alaplapcsere volt garanciálisan a laptopomban.
-
voyi
aktív tag
-
voyi
aktív tag
Sziasztok!
Gamer laptopomban (Lenovo Legion Pro 7i 8gen) RTX 4080 GPUnál olyan probléma van, hogy kb 1 óra használat után egyszer csak megakad PCI-E x16 1.1 kapcsolati sebességen, max terhenélsnél is. Max terhenélsnél 4.0-n kéne működnie amit tud az alaplap, ám a csatolt képeken jól látszik hogy csak 1.1-en hajlandó műlödni. Ha alvó módba majd felébresztem a laptopom, akkor újra normálisan működik a GPU kb 1 óráig és megint előjön ez a korlátozás újra. Illetve ha az nvidia control panelben a power management mode-ot átállítom "Normal"-ra, nincs ez a jelenség. Ilyenkor viszont random lefagy az egész laptopom képernyője (semmi kékhalál, caps lock nem világít megnyomásnál) és csak a ki-be kapcsolás segít. Próbáltam régi és új nvidia driverrel is, próbáltam DDU (Display Driver Uninstaller) programmal is, de mindig előjött ez a hibajelenség. Laptopomban volt egy garanciális alaplapcsere, de a régi alaplapnál is ugyanezt csinálta. Legfrissebb BIOS van telepítve, viszont Lenovo-nál nincs olyan beállítási mód ahol a GPU kapcsolati sebességét lehetne beállítani rajta.
Esetleg tudja valaki, hogy mi lehet a gond?
-
voyi
aktív tag
válasz
Pyttawrx #20198 üzenetére
Köszi a tippet.
Tápegységnél stabilak a feszültség adatok, illetve akkuról is ment a fagyás.
Gyanakszom ugyanakkor a videokártya driverre, most a laptop gyártó weboldaláról szedtem le egy régebbit és azt telepítettem fel, eddig nem volt fagyás, kíváncsi vagyok hogy így marad-e. Viszont ha folytatódik, akkor tesztelem a RAM-okat külön-külön is.Háttértárak tuti jól működnek S.M.A.R.T. adatokat is néztem és nem volt semmi hibajelenség, illetve a korábban említett szektorokat is megnéztem, összes szektor jó.
-
voyi
aktív tag
Sziasztok!
Laptopom random lefagy (99.9%-ban úgy, mikor nem használom, üresjáraton) de úgy, hogy konkrétan az egész kép megáll. Az egér kurzor nem mozdul a billentyűzet sem reagál, csak a power gomb megnyomása után tudom kikapcsolni majd újra bekapcsolni a laptopom. Ami más érdekesség, hogy nincs kékhalál és nincs naplózva semmi dump file. Játéknál és egyéb processzort igénybevevő programnál nem fagy le sosem.Hogy szűkítsük a kört az alábbiakat már próbáltam:
Ramokat Memtest86-al leteszteltem 9 órán keresztül és semmi hibát nem talált.
CPU-t kb több órán keresztül stress teszteltem, semmi hibát nem talált.
CPU sosem volt túlmelegedve amikor a fagyás történt (üresjáratban).
SSD-ket teszteltem, nincs szektorhiba, semmi hibát nem talált.
Event viewerben semmi hibát nem naplózott a rendszer amíg újra nem indítottam (The previous system shutdown at ... on .... was unexpected ey a power gomb miatt).
Vírusírtó nem talált semmi kártevőt a gépemben.Semmi extra third party program nem fut a háttérben a windowsomon, vírusírtónak csak a Windows Defender van, semmi más. Memtest86-nál nem fagyott le egyáltalán a gépem.
Windows 10 operációs rendszert használok.
Tudnátok esetleg segíteni nekem, hogy miként lehet ezt a fagyást megszüntetni? Köszönöm szépen. -
voyi
aktív tag
Üdv mindenkinek,
Laptopom (Lenovo Legion Y740) világítással rendelkező billentyűzeténél a világítás funkció egy ideje nem kapcsol be a laptopom bekapcsolásánál. Ám ha kihúzom a hálózati tápkábelt majd hosszan nyomva tartva a power gombot, miközben visszadugom a tápkábelt, akkor a második vagy harmadik ilyen próbálkozásra működik a világítás a billentyűzetemen...
Ha normálisan kapcsolom be (rövid ideig nyomom csak meg a power gombot) akkor nem indul el a világítás a billentyűzetemen, viszont kb 15-20 perc múlva magától elindul a laptopom használata közben, és onnantól normálisan működik.
A laptopomnál egyéb hibajelenséget nem tapasztalok, hwinfo-val stabilak a feszültség adatok, ezt leteszteltem hwinfo nevű programmal.
Esetleg ha valaki tudja, elárulná nekem mi okozza a fentebb leírt hibajelenséget, illetve ha meg lehet javítani, miként lehet?
Segítségeteket előre is köszönöm szépen.
-
voyi
aktív tag
Vírust is kizárnám,mivel friss buherálatlan windows van feltelepítve semmi illegális cuccot nem tettem a gépre,nem látogattam vírusos weboldalakat sem.
-
voyi
aktív tag
Másnál is volt olyan, hogy gépelésnél bizonyos számú karakter leütése után kb 1 mondattal visszaugrik a kurzor? De úgy,hogy a gépelést közbe folytatom,és akkor onnan kezdi el visszább. Gondoltam magamban, mi van, ha a bal tenyerem jobbalsó része néha beleér a touchpadba.Tehát megróbáltam úgy is előidézni ezt a jelenséget,de úgy nem jött elő ez. Sőt,megpróbáltam úgyis,hogy a kezem egyáltalán nemért hozzá a touchpadhoz,ugyanúgy visszaugrott.
Szóval akkor mi a betyárkörte lehet ez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Windows 11
- PlayStation 3
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Konteó topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest