Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
Mivel írtatok és tanácsot is kaptam, így gondoltam lövök pár képet a laptopról, amit ide töltöttem fel: [link]
Igen, ATI HD 5145 volt/van benne. Annyit csináltam vele a hétvégén, hogy apám megkapta a vadi új Acer Aspire 5 laptopját, ezt meg megörököltem én (nekem lett leselejtezve
). Lefrissítettem a rajta lévő Windowst, kikapcsoltam, majd eltörölgettem. Miközben a kijelzőt le-fel hajtottam, akkor vettem észre, hogy valami ropog... valószínűleg akkor törhetett el benne a zsanérm, vagy inkább mindkettő, illetve a műanyag hátlapból is kiszakadt a csavar menete. Teljesen szétszedtem a hétvégén, akkor vettem észre, hogy az egész kijelzőt egyetlen csavar tartja magához a laptophoz, szóval a műanyag keret nélkül egyszerűen leesne róla... Na mindegy, ettől még kellett volna képet adnia. A lényeg, hogy a törölgetés után SSD-t cseréltem benne, gondoltam majd felrakok rá egy Linux Mintet és jó lesz még netezni. Power led világít, ha SSD van a gépben, akkor látom annak a ledjét is dolgozni, még a WIFI ledje is egy idő után világítani kezd, gondolom azután, hogy felállt a rendszer. Kép azonban se külső megjelenítőn, se a laptopon nincs. Most megint szétszedtem az előbb, mindent lehúztam róla, amit lehetett, de úgy sem ad képet, szóval nekem, mint laikusnak is gyanús, hogy a VGA halt meg rajta.
Jól gondolhatom-e, hogy a dVGA eltávolításával a procinak kellene képet adnia? Abban is van egy nagyon gyenge iGPU. Mit tudnék még így egyáltalán csinálni? Nincs szívem kidobni a szemétbe, 2010-11 óta a família része.
Szerk.: érdekességként lefotóztam, de nem tudtam rájönni mi az a bekeményedett, de mégis zselés dzsuva, amit a touchpad alól vakarásztam ki... mindenre gondoltam, de arra jutottam, hogy oda valaki egyszer valamit beleöntött...
Szerk2.: igen, pasztázva is volt többször élete során, azért valamennyire igyekeztem rá vigyázni. -
-
Sziasztok,
Adott egy régebbi ASUS K52JB típusú laptop. Misztikus hibával állok szemben, nem tudok már mire gondolni, miután ripityára szétszedtem és összeraktam. Egyetlen dolgot csináltam benne elsőnek. Kivettem a régi SSD-t, majd beleraktam egy újat, úgy voltam vele, hogy Linuxot telepítek rá és jó lesz majd tartalék gépnek. Azóta a laptop elindul, de képet nem ad. Monitorra is rákötöttem, arra se ad képet. Szétszedtem, megnéztem a csatlakozókat, megtakarítottam a RAM modulokat (DDR3), kivettem a CMOS elemet, úgy hagytam a gépet 15 percig, visszaraktam egy újat, még mindig semmi.
RAM hibára gyanakszom ettől függetlenül, talán éppen most döglött meg mindkettő. Az egyik ASint (Elpida), a másik meg Adata, csupa nívós márka, tudom. Szerk.: azt is megcsináltam, hogy egyenként, minden létező kombinációban megcseréltem a RAM-okat, de úgysem ad képet.
Mivel próbálkozhatnék még esetleg?
Gondoltam rendelek Apróról egy új dual channel párost, hátha azzal beindul. A Hynixekkel nem szokott gond lenni.
-
Sziasztok,
Van egy 10+ éves Asus laptop (K52J), amivel kb. 2 hónapja küzdök. Hol elmúlik a baja, hol előjön. Én a billentyűzetre gyanakodom, az már volt cserélve 5 éve és egy kinai, utángyártott került bele.
A probléma: a laptop elinditásakor automatikusan belép a laptop a bios flash menübe... Cseréltem benne gombelemet, illetve a legfrissebb biost is felraktam, de a probléma nem szűnt meg.
Másik tünet, hogy néha gondol egyet és elkezd magától karaktereket bevinni, pl. Windows alatt a beragadó gombok funkció folyamatosan felugrik, használhatatlanná válik a laptop, mert ide-oda ugrál a kurzor. Olyan, mintha be lenne szorulva egy gomb, pedig nincs.
Harmadikként ma már egy olyan hiba is előjött, hogy bekapcsoltam a laptopot és egyből egy olyan menübe dobott, ahol választhatok, hogy milyen driveról bootoljak... DE a billentyűzet nem működött, nem tudtam a nyilakkal meghajtót választani.
Amit csináltam. Kivettem a billentyűzetet és a szalagkábelt megtörölgettem, majd visszatettem. A gép indult, szokás szerint beugrott a bios flash menü, de engedett továbblépni és most erről a gépről irok. Egyelőre nincs probléma, csak nem tudom, hogy meddig tart ez igy.
Van ötletetek, hogy milyen irányban indulhatnék el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Filmvilág
- Milyen routert?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest