Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zegi_norbi

tag

válasz Pyttawrx #20278 üzenetére

Igen , saját maga frissített mindent.

Közben szerintem ráleltem mi a ludas. Találtam egy régi fórumbeszélgetést és ott merült fel a Geforce Experience törlése, gondoltam akkor megpróbálom én is. Hát azóta nem akadt semmit szerencsére. Több játékot is néztem és eddig hibátlan!

Holnap azért még tesztelgetem, de remélem csak ennyi volt. :)

• zegi_norbi

tag

Sziasztok!

Gondoltam ebben a fórumban is megkérdezem, hátha valaki tud segíteni.

Pár napja vettem egy gyári felújított Asus Zephyrus S17 GX703HM-t (4K 120 Hz/i7-11800H/RTX-3060/Win10) és először minden tökéletesnek tűnt. Le is frissítettem mindent, a lehető legnaprakészebb a rendszer.

A hiba ott kezdődött mikor kipróbáltam pár játékot. Azt vettem észre, hogy nagyjából 1 másodpercenként szaggat egyet. Ha mozog a karakter, ha álló helyzetben van igazából mindegy, ettől függetlenül csinálja és nagyon zavaró. Az NFS Heat bevezető részének az átvezetőiben a hang is szaggat a képpel együtt.
    Megpróbáltam valahogy leszűkíteni a probléma okát és úgy tűnik a 4K felbontással van gondja. Ugyanolyan FPS szám mellett, legyen mondjuk 45 , 2K-ban és Full HD-ben nem produkálja ezt már. Hogy még furább legyen az egész, az elején viszont még ezekkel a felbontásokkal is csinálta. Egy Ori and the Blind Forest FHD-ben másodpercenként szaggatott. :(

Abban maradtunk a Nagykerrel, hogy Hétfőig tesztelgetem és ha semmi változás akkor sajnos megy vissza. :(

Ha az Armoury Crate nem hazudik, akkor a hőfokok rendben vannak, nem lehet melegedés miatti hiba és ha a Windows 10 is igazad mond, akkor minden naprakész.

Esetleg valaki aki erre jár, lenne ötlete? Előre is ksözönöm.

Ezt a hibát kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mikor PC-n leteszek csökkentett módba egy MMO-t így nem terheli a GPU-t és közben mondjuk elindítok egy másik játékot. Idővel beindul ez a másodpercenkénti szaggatás majd vissza kell lépnem az MMO-ba hogy picit megnyugodjon és utána újra letenni csökkentett-be. Tudom tudom, egyszerre csak egy játékkal de néha az AFK farm miatt ehhez az eszközhöz nyúlok.

Új hozzászólás Aktív témák