Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
-
Mobilarena
Várható megjelenés: 2025 április-május (2024 augusztusi "info" szerint...)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz everest140 #298 üzenetére
Találgatás: Megoldás lehet 4k TV-re a már emlegetett DLSS 3/Frame Generation.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
everest140
tag
válasz Sirandrish #297 üzenetére
Szerintem handheld módban elég a 1080p is. Ott a minimum 60fps zökkenőmentesen többet számít a fluidabb gameplay miatt. 30 fps tényleg gáz lenne már 2025 után.
Magasabb felbontásnak inkább a TV módnál lenne jóval nagyobb előnye, ott meg már mondhatni kevés is a fullHD a mai TV-ken.Érdekes lesz majd hogy fogják megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
Topikgazda
Ezek szerint én pofátlanabb vagyok, mert én belsős címeknél elvárnék még egy 1440p-s felbontást is 25-26ban, és főleg 27ben..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Szabi®
addikt
Nekem mindegy mennyi lesz, de legyen benne kakaó. Nyilván nem raytracinget várok 4k 60 fps mellett, de egy full hd 60 fps 2025/6/7-ben már a minimum minimuma, főleg azokkal a címekkel, amikkel a Nintendo adja a gépét.
Egy Gta v-nek mondjuk örülnék a jövőben hordozható formában tőlük. -
Rage47
veterán
Már várom a Switch 2-t, kicsit reménykedem benne, hogy más új 3rd party játékok is jönnek majd rá, pl. Death Stranding 2 majd idővel.
-
erer1000
őstag
válasz Sirandrish #289 üzenetére
hát na, gondolom még össze akarják szedni azt a 10 millió db switchet hogy ne 3., hanem 2. legtöbbet eladott konzol legyen a switch
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Sirandrish
Topikgazda
Tudom én hogy a Nintendo egy indulós versenyen szerepel nem is rosszúl, de kezd kabaré lenni amit szerencsétlen krumplival (Switch) csinálnak már..
Ha már az én türelmem is kezd elfogyni, ott már bajok vannakEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
MODERÁTOR
Ebben az üzleti évben már nem érdemes az új Nintendo konzolra számítani?
(semmi olyan, amit ne tudtunk volna)Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
morfondőr
őstag
És még 8-9 hónapot nyugodtan rá lehet számolni!
Ahhoz képest, hogy az év végére én csak remastereket és remake-eket vártam elég nagy címekkel rukkol elő a Nintendo! Még mindig nem fulladt ki a Switch és lássuk be, aki nem látványorgiát keres meg 4K-t meg fps-eket, annak bőven van még mivel játszania ezen a 7+ éves konzolon is.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
ldave
félisten
A mai nappal megdőlt a leghosszabb idő, ami két Nintendo konzol megjelenése között telt el:
A Slime draws near! Command?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Ja igen, a teljesítményt értettem hogy alapvetően marad, áramvelvétel pedig jelentősen csökken; 203->150W lett a Jaspernál, Trinitynél lett 133W. ez azért jelentős változás.
.
One S is erősebb a Fatnál egy minimálisan, úgy hogy jelentősen kisebb, mert emeltek a clockon.X360 Xenon ugyan azt tudja mint egy Corona, erre értettem azt hogy nincs alapvetően változás, csak 90->65->45. Életútjukon felére csökkent a csíkszélesség, és
Kíváncsi vagyok azért mennyivel eszik kevesebbet egy PS5 slim egy sima PS5-nélPsszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Norb79
őstag
PS5 is 7 nanon indult, első ráncfelvarrás maradt 7 nanon, a második már 6 nanon jött, és a slim is 6 nano.
X360 genben meg talán kétszer is volt nano csökkenés.
Szóval tökre megoldható.És ez a válasz Ganz-HUNnak is, hogy csíkszélesség csökkenéssel csökken az áram felvétel és így a termelt hő is, de ha elégedettek voltunk a csíkszélesség előtti fogyasztási és hőmérsékleti adatokkal akkor a kisebb nanon feltekerjük a hertzeket, nő a teljesítmény és ismét az eredeti fogyasztás és hőmérséklet értékeknél járunk. Nem tettük zsebre a kisebb nano előnyeit, beforgattuk teljesítménybe.
Nagyon leegyszerűsítve, de ilyesmiről van szó. És ez nem példa nélküli, sőt elég gyakori konzoloknál is. -
Ganz-[HUN]
addikt
-
-
NyMRooD
őstag
Az nVidia egyedi chipet gyárt(at) a Nintendo-nak, a gyártást több cég végzi, mivel az nVidiának ez nem nagy biznisz valószínűleg az általa "innen-onnan" (TSMC, Samsung, etc) vásárolt gyártókapacitást nem pazarolja erre, ezért tippre ezt a Nintendo intézi, ő vásárol magának gyártókapacitást, szummázva nVidia chip lesz amit a Samsung gyárt a Nintendo megrendelésére.
Én elképzelhetetlennek tartom, hogy exynos-ra váltana a Nintendo, grafikus teljesítményben kis túlzással még a mostani switch teljesítményét sem érte el a Samu, főleg nem rendelkezik olyan tudással mint pl az upscale (nem tudom mi a neve).
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
nagyatt
tag
Igen elég érdekes egy ilyen “cél” hardver esetében. Nem ismerjük a körítést, hogy mit enged meg. Bár ha most megjelenés előtt szűk egy évvel megtudják ezt oldani, akkor azért kérdéseket vet fel bennem, hogy egy komplex architektúra váltás valóban le tud-e futni következmény mentesen. Mobil piacon azért évente meg tudják ezt ugrani, hátha itt is sikerül a Nintendonak.
-
ldave
félisten
Érdekes lenne, nem tudom mennyire megoldható a váltás ennyire alap hardver szinten így a fejlesztés utolsó szakaszában, ez azért gondolom nem olyan, mint amikor egy PC-ben kicseréled az intel procit (és alaplapot) egy AMD-re és minden megy tovább.
-
nagyatt
tag
Én úgy értem, hogy egyrészt mivel később jelenik meg a konzol, így kénytelen a Nintendo más beszállítót keresni, illetve ezáltal ha már keres, akkor azt olcsóbban és hatékonyabb energiafelhasználású megoldásra váltaná ki. Ez jelenleg lehetségesen a Samsung lenne.
Nvidia ebben az esetben nem játszik. -
ldave
félisten
A ma megjelent Paper Mario kódjában már egyre több jel mutat a leendő új Nintendo konzolra:
-
Sirandrish
Topikgazda
Hát az azóta is ki van rakva a monitor fölé, hogy mindig láthassam
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
MODERÁTOR
válasz Sirandrish #261 üzenetére
Okés, örcsi harcsi
Azt hittem az a kép a sztár, amin alsógatyás kapitányként tükröződtem a TV képernyőn[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Sirandrish
Topikgazda
-
addikt
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz morfondőr #260 üzenetére
A Nintendo az egyetlen cég ahol ezeknek értelme is van.
Ha a Zeldak kapnának egy 60FPS patchet már földhöz vernem magam örömömben..
Ha meg még némi felbontast is tolnanak rá akkor be is elveznékFélreértés ne essék...nem támogatom az ujra kiadásokat, de sajna a Switchem olyan szarul futnak a játékok (már amelyik persze) hogy itt van értelme a "nextgen" patchek
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
Vagyis el leszünk látva ismét újra kiadott teljes árú játékokkal!
Egyébként én örülnék, ha a mostani játékok nagy része kapna upgrade-et, ahol azért jól jönne egy kis AA meg stabilabb framerate mint pl. Xenoblade sorozat, Astral Chain, Zeldák, Bayonetta stb. De ha komolyabb felújításon menne keresztül egy játék, aminél azért jobban bele kell nyúlni a kódba, akkor egy 10 euró körüli összeget még hajlandó lennék fizetni a frissítésért.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
MODERÁTOR
Rumor: Nintendo working on project with codename “U-King-O”, possible new version of Zelda: Breath of the Wild
Midori, a leaker known for correctly predicting numerous tidbits of information regarding Atlus and SEGA games, has come forward with a new claim that Nintendo is working on a project with the codename U-King-O – which could possibly be a port of Zelda: Breath of the Wild.
The Legend of Zelda: Breath of the Wild’s codename is U-King, which means it can be reasonably assumed that this project refers to a port for Nintendo’s next console. It’s also safe to assume that this port would come with improvements; a higher resolution and frame rate would be nearly guaranteed if this were the case.
That being said, it’s unclear if this project is a completely different version of Breath of the Wild that would need to be re-purchased or if Nintendo would offer the option to pay a smaller fee to upgrade the game and save you already own. While this technically could be a completely separate game, Hyrule Warriors: Age of Calamity’s code name is Century, meaning that if the project is real it is almost certainly a Breath of the Wild port.
It was previously claimed that during Gamescom last August, Nintendo was showing off Breath of the Wild for its new console. Technical improvements – again, for frame rate and resolution – were the primary highlights of that demo. However, there was nothing to indicate at the time that this was planned for full release.
Though the leak isn’t confirmed by any means, the credible insider Pyoro also appears to be on board with Midori’s claim. The Switch 2’s code name is apparently Ounce, which explains the O tacked on to the end of Breath of the Wild’s code name. This is another in a series of recent Switch 2 leaks, including its potential release date, specs, and more.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
válasz Sirandrish #255 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz morfondőr #243 üzenetére
Meg kell várni hogy megjelenéskor már 3 éve elavult lehessen a HW
-
sm4e86
csendes tag
Erre utalnak a kiszivárogtatott technikai specifikációk is.
https://supermario4ever.wordpress.com/
-
erer1000
őstag
válasz l.skywalker #252 üzenetére
Manapság ez elvárás szerintem
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
l.skywalker
félisten
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
addikt
Van pontos statisztikájuk arról, hogy milyen arányban használják az emberek dokkolva a Switch -et. Ehhez még hozzá lehet tenni a Lite eladásokat is. Nagyon valószínűnek tartom, hogy maradni fognak a hibrid konzolnál.
Én azt is el tudom képzelni, hogy most csak 1 fajta konzol érkezik.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
sm4e86
csendes tag
válasz morfondőr #247 üzenetére
Az az érzésem, hogy a Nintendónál csak azért tették ezt a bejelentést, hogy nyugtassák a kedélyeket, és az esetleges szivárogtatások hírértékét csökkentsék. Sokkal inkább gondolom úgy, hogy ez a kiszivárogtatott hírekre egy reakció.
Én úgy vagyok vele, hogy 2025-ben lesz reális az új konzol megjelentetése.
Szerintem az egyik fő kérdés, hogy maradnak-e a hibrid megoldásnál, vagy már asztali konzol lesz az új Nintendo gép. Ez meghatározhatja az új konzol technikai felszereltségét, fejlettségét. Tudva, hogy a Nintendo a Wii úta nem erőlteti meg magát hardver-ügyben, nem számítok egy nagyon erős konzolra.https://supermario4ever.wordpress.com/
-
morfondőr
őstag
Érdekes, hogy kiemeli azt, hogy 2015-ben volt bejelentve az első switch, ami ugye a megjelenés előtt 2 évvel volt. A bejelentés márpedig nem biztos hogy egyenlő a bemutatással. Szóval még lehet itt bármi is:
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
MODERÁTOR
-
erer1000
őstag
Akkor esélyes hogy az analóg trigger most se kerül be :/ vagy ha igen, és a játékok elkezdik használni, akkor a pro kontroller csak egy hátráltató dolog lesz sok helyen
-
Balazs_
senior tag
Megint jött egy adag leak:
- eddigi joyconok és pro kontrollerek kompatibilisek maradnak,
- az új gép tudja majd fogadni a meglévő játékkártyákat is, de az újak nem mennek bele a mostani Switch-ébe,
- marad az USB-C port,
- változik a dokkoló,
- nagyobb lesz fizikailag a képernyő és 1080p-s lesz.Forrás: Chinese peripheral manufacturer Mobapad.
[ Szerkesztve ]
-
David888
tag
-
sm4e86
csendes tag
válasz David888 #236 üzenetére
Igen, ezt én is olvastam. Engem személy szerint az ilyen kiszivárogtatások nem szoktak érdekelni, mert bár vannak, amik megvalósulnak, de jobb szeretem a hivatalos információkat. De amiket itt olvasok, mindenképp ígéretesnek tűnik. Végülis, ha a maga lépteiben, de halad a korral a Nintendo.
-
David888
tag
-
MODERÁTOR
válasz David888 #234 üzenetére
Az összefoglalóban linkelt cikk is ezt a chip-et tippeli , sajna: "...Nintendo would get access to a custom variant of the T234, scaled down drastically to fit inside a mobile design."
-
David888
tag
Újabb pletyi áradatok redditen, röviden
- Bemutató június-július környékén
- Samsung 5. generációs V-NAND tároló (de lehet félreértettem és a játékkártyákra lesz igaz)
- Tegra T239 rendszerchip[ Szerkesztve ]
-
sm4e86
csendes tag
Én se számítok rá. Valamivel biztos erősebb lesz, mint a Switch, nem hiszem, hogy versenyezne a Playstation 5-tel.
Sőt, megítélésem szerint a Nintendo az egész karrierje során egyszer vívott csak tudatosan konzolháborút: Super Nintendo vs. Sega Mega Drive. Se a PS mellett nem vehető komolyan a N64 kazettás rendszere, se a PS2 mellett a GC kis lemezes formátuma.
Én úgy tippelem, hogy nagyjából akkor döntötte el, hogy saját útra fog lépni, amikor látta, hogy a Playstation CD-s rendszerének megvannak a maga hibái (pl.: töltési idő), és saját útra lépnek. Az 5. generációt egy elvesztegetett generációnak tartom, mert a Sony a gyengébb hardvere miatt nem tudta kiaknázni a CD-ben rejlő lehetőségeket, ezért zenével töltötték meg, ahogy a Nintendo a kazettás rendszer miatt nem tudta kihasználni az erősebb hardver lehetőségeit. Hogy mennyire nem ismerte a Nintendo a saját konzolját, jól jelzi, hogy mennyit fejlődtek a versenyjátékok: Mario Kart 64 - Diddy Kong Racing - F-Zero X.A 6. generáció már valamivel jobb volt, mert sokkal tartalmasabb játékok jöttek, de tősgyökeres Nintendósként akármennyire is bosszantott, hogy a gamer média csak PS2 - XBOX párharcról beszélt, a GC-t meg szinte teljesen kihagyták a szórásból, legbelül tudtam, hogy a valóságot írták meg. Ez azóta is így van, csak annyi a különbség, hogy a népszerűbb Nintendo konzolok jobban fókuszba kerülnek.
És ez a trend megmarad. A Nintendo az új konzoljával sem a riválisokkal fog harcolni, hanem a rajongók kegyeiért (és pénzéért).
-
addikt
Viszonylag low budget, kézben is játszható eszközzel nem is valószínű, hogy bitang erős hardvert kap. Szerintem ez előre borítékolható.
Plusz ugye megint csúszásban lesz a konkurenciához képest a megjelenés. Ami azért lényeges, mert a szomszédban már valószínű átléptek a generáció második felébe. Sőt, Pro gép is várható.
Így aztán pár év múlva a két másik gyártó elő fog jönni az új generációval, ami sanszos még többet tud. De Nintendo -nak szerintem nem is az a célja, hogy e tekintetben versenyezzen. Jól ücsörög a másik padon, miközben a két másik nyomja a cicaharcot.
[ Szerkesztve ]
-
sm4e86
csendes tag
válasz hombre[EU] #224 üzenetére
Hasonló volt az eset a Wii-vel, ezért volt az, hogy arra is jöttek a mindenféle játékok, csak aztán azok mind a használt műszaki üzletekben kötöttek ki szinte semmi pénzért.
Egyébként van még egy furcsa korreláció is a Nintendónál: Minél gyengébb hardver, annál népszerűbb az adott Nintendo konzol. Nagyon furcsa, hogy pont a Wii-vel és a Nintendo Switch-csel hasítottak.
Ezzel szemben se a GameCube se a Wii U nem voltak sikeresek (amik azért felmutattak valamit technikailag), ezért élek a gyanúperrel, hogy az új Nintendo konzol is hasonlóképp gyengébb lesz a riválisaihoz képest.https://supermario4ever.wordpress.com/
-
addikt
válasz l.skywalker #229 üzenetére
Játékra ideális, vindózozni szerintem már nem annyira, és nem a beégés, hanem a szubpixel elrendezés miatt. Főleg a QD OLED.
Mondjuk én is 2 OLED TV -t használok konzolra, PC -re. ClearType -on még lehet némileg segíteni.
Viszont új Nintendo -ból is szívesebben vennék OLED -et...
[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
Scientists make breakthrough in preventing OLED burn-in (tweaktown.com) - na akkor a Switch 2 jöhetne is rögtön azzal
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
morfondőr
őstag
Egy kicsit technikaibb elemzés a várva várt konzolról:
Moore's Law Is Dead: Nintendo Switch 2 Leak: Specs, Power, Pricing, and Nvidia’s Console Ambitions!
Persze semmit sem szabad belőle készpénznek venni, de azért vannak érdekes állítások!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
hombre[EU]
veterán
válasz l.skywalker #226 üzenetére
ezt nem értem
arra gondolok,hogy jelenleg ps5-re egy standard firstpartyt sokkal hosszabb idō, sokkal több ember és sokkal több pénz,mint egy nintendo firstpartyt összehozni.
Life, Uh, Finds A Way
-
l.skywalker
félisten
válasz hombre[EU] #224 üzenetére
Azért általánosítani nem biztos, hogy jó dolog ebben, mert játék és játék között még ugyanazon a platformon is van különbség, nyilván akkor fejlesztésében is.
-
nagyúr
válasz l.skywalker #222 üzenetére
Nalunk is vagy foglalt vagy nem akarom hogy a gyerekek nezzek a contentet amivel jatszom.
-
l.skywalker
félisten
Én most konkrétan azért vettem (kaptam) Switch-et, mert valami tévé mindig foglalt a PC előtt meg nem szeretek mindig ülni. Nekem a Switch a handheld miatt éri meg igazán, ha nem lett volna Steam Deck-et vettem volna.
-
nagyúr
Nekem kell a hibrid konzol Imádom a switchet ebből a szempontból, tökéletes handheld eszköz nekem (oled) es tudok a kolykokkel tv-re kotve jatszani neha. A joycon is perfekt, eros erv volt a switch mellett, hogy a fel joycon ilyen pici, mert igy a gyerkőcöknek kb jo. A dualsense / box konti értelmezhetetlenül nagy a kezukbe. (Plusz 1 konti árán kettőt kapok)
-
kicsako
őstag
válasz zozika84 #215 üzenetére
Én már annak örülnék ha valami mókolással dokkolt állapotban normális teljesítménye lenne a gépnek. Az sem érdekelne ha nincs handheld mód
Egyébként simán megléphetnék, hogy kiadnak 2 Nintendot, az egyik full docked mode, a másik pedig handheld.. aztán butítsák amennyire csak kell, lásd Xbox series S vs X -
zozika84
őstag
Mit tippeltek, meglesz legalább a Ps4Pro szint?
PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405
-
nagyatt
tag
válasz l.skywalker #212 üzenetére
Várjuk nagyon. Mindenesetre nem volt rossz döntés megvenni az Oled-et decemberben. Addig is lesz min játszani. A március még messze van. De legalább úgy tűnik igaz a hír valóban.
[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
-
zozika84
őstag
-
morfondőr
őstag
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Sirandrish
Topikgazda
-
David888
tag
Sajna egyre többet cikkeznek arról, hogy 2025. március lesz a megjelenés. Arra hivatkoznak, hogy szeretnék elkerülni a készlethiányt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
TILOS A WAREZ, TEHÁT TILOS SEGÍTSÉGET KÉRNI VAGY NYÚJTANI GÉPEK TÖRÉSÉHEZ, JÁTÉKOK MÁSOLÁSÁHOZ!
- Ukrajnai háború
- Hardcore café
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kutya topik
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest