Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena

-
válasz
koncsik
üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Sajnos az összefoglalóba került h.sz.-ok is hiányoznak, 1-et találtam. Összesen 5054-6661 közötti hozzászólások vesztek el (pont a legforróbb időszak...)
Kérlek nézzetek rá az ÖF-ra és amit fontosnak gondoltok a hiányzó info-kból, írjátok meg újra a fórumba. #ÖF
Ugyanez ez esetleg hiányzó friend code-okra is igaz. #FC
Nagyon köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt

Metroid Prime 1–3: A Visual Retrospective
Summer 2025 -
-
Szabi®
veterán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Azért mert ezek az adatok egy bizonyos "ZachyCatGames"-zől származnak, és a reddites fanokon kívül más nem erősítette meg őket.
Majd az első szétkapott Switch 2 és annak tesztjei megmutatja mi a valóság. -
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az arról szóló pletyka...
-
kicsako
őstag
Épp korábban láttam, magyar idő szerint 2:30kor volt a Nintendo Switch bejelentése, a trailer pedig aznap délután 4kor jött ki.
Lehetséges hogy reggelre már lesz infó?! -
pzstm
titán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Oled modellem másfél év alatt sosem hallottam ventillátort használni (már ha van benne egyáltalán)
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
...according to The Verge, Nintendo will announce the Direct/Trailer on January 15, followed by the broadcast on January 16.
Based on previous reports, the console itself will have a May/June release date...Ha igazak a pletykák, ma már a megjelenés dátumát bejelentő Direct időpontját (holnap?) be fogják jelenteni.
Nagyon nagy a hype...
-
Én azt se gondoltam volna, hogy ekkora különbség van a handheld és a dokkolt üzemmód között, akár a jelenleginél is.
Oké, gondolom handheldben a jobb üzemidő miatt (és mert a kis kijelzőn nem kell annyira) visszaveszik erősen a teljesítményt. Dokkolva nem kell félni a lemerüléstől, de attól még ugyanabban a kis tablet házban van a chip. Le tudják ezt hűteni rendesen anélkül, hogy hangos lenne?
Dokk nem segít rá a hűtésre gondolom. -
Szabi®
veterán
Jah lehet, csak emlékszem nagy port kavart anno, még volt olyan cikk is a Switch 1-ről, ahol 4x erősebbnek írták, mint a Ps3. Aztán közben meg a Ps3 210gflops, tehát kétszer sem erősebb tőle, hiába van a két konzol között 11 év.
Utána az összes cikk azt hozta, hogy 1tflops a Switch. Nem sokat tévedtek . . .
-
-
pzstm
titán
-
Szabi®
veterán
válasz
David888
üzenetére
3 tflops nagyon messze van a Ps4 Pro-tól. Egy teljes ps4 konzolnyi erő hiányzik . . .
Egyébként egy mobility rtx 2050 5tflops-os, ezek szerint dokkolva attól is kisebb a teljesítmény.Übermenschek ha ezzel tudnak 4k-ra skálázni. A Series S-el is probléma, pedig az 4tflops .

Viszont a multiplatformok előtt megnyílik az út. Mert ezzel a vassal már több kihozható egy játékból. -
Jacob Gibbs
tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
8K 240 fps
-
kicsako
őstag
Csütörtök
Pletykák szerint a bejelentés. -
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Farkassacred
üzenetére
Falióra bejelentés
-
David888
tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Már le se merem írni
-
David888
tag
Úgy néz ki, annyira nem is volt kamu
Már nagyon várom a holnapot
-
TrishtanAG
senior tag
A RAM-on kívül ezek elég ergya sebességnek tűnnek.
Az eredeti konzol GPU-ja kézben 384Mhz-en ment, dokkolva 768Mhz-en, a CPU pedig mindig 1.02Ghz-en. Mármint kezdetben, pár éve ugyanis már feljebb húzza a sebességet a konzol egyes játékoknál, moddolt gépeken meg ugye az Nvidia Shield szintjére lehet overcockolni.
-
Balazs_
senior tag
Na de egy kis leak összefoglaló tegnapról.
Nem tudom már szerkeszteni sajnos az előző hsz-t.C gomb a konzolon: Campus nevezetű social hub lesz, ahol lesz minden IS! Max 12 fő lehet egy csoportban, lesz képernyő megosztás, sima chat és voice chat.
Upsz, most látom, hogy ezt már posztoltátok.Van újabb perf leak is:
Fogod-viszed mód:
CPU: 998.4 MHz
GPU: 561 MHz (~1.72 TFLOPS)
Memory frequency: 4266 MHz
Memory bandwidth: 68.256 GB/sBedobod-az-állványba mód:
CPU: 1100.8 MHz
GPU: 1007.25 MHz (~3.09 TFLOPS)
Memory frequency: 6400 MHz
Memory bandwidth: 102.4 GB/s
Van valami kis kavar a CPU órajelekkel, legutolsó leak alapján, lehet, hogy a CPU magasabb órajelen megy handheld módban, mint dokkolva. (!?) -
Balazs_
senior tag
Tescoban most is van már Mario-s Pringles, de nem agyaltak sokat, az eredeti ízekből kettőt átcsomagoltak Mario-s dobozba, illetve lehet nyerni Switchet is vele.
-
NF-
tag
Szlovákiai Lidl is 16-ra tette a Marios Pringlest
Szerintem ez azt jelenti, hogy 16-tól kapható lesz a switch 2. -
Switch: Először a mobil játékfejlesztő DeNa-val közös sajtókonferencián jelentették be a tervezett megjelenést 2015. március 17.-én (NX), 2016. október 20.-án mutatták be, a megjelenés időpontja 2017. március 3... addig kb. 2400 hozzászólás volt a topikjában... 2016.ápr.27 az első h.sz.
-
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Ezt at lehet keresztelni nem?
-
morfondőr
addikt
Korábban linkeltem a szabadalmat, amit a Nintendo 2024.12.31-én nyújtott be, valamint az erről szóló DF videót is, ahol kivesézik. A szabadalomban részletesen taglalják, hogyan lehet 540p-ből 1080p-be skálázni, de 4K-ról is van benne szó. Lesz olyan feature is, hogy ha az AI felskálázást (DLSS) nem bírja a cucc, akkor on-the-fly átvált sima lineárisba és vissza. Elég komoly cucc lesz ez, még okozhat meglepetéseket, de mint korábban is írtam, csodára azért nem kell számítani.
-
Balazs_
senior tag
DLSS-es témára visszatérve: szerintem sem esélytelen, hogy legyen 4k felskálázás, de nagyon meglepne, ha nem csak a 1st party játékok használnák.
T239-ben a leak-ek alapján 48 Tensor Core lesz.
Hivatalos Nvidia doksi alapján a 4080 a maga 304 TC-jával 730ms alatt dob fel egy képet 1080p-ről 4k-ra; a 4090 pedig az 512 TC-ral 510ms alatt. 540p-ről 1080p-ra csak 4080-hoz van adat, 200ms. Mindez DLSS performance módban.
És akkor ezek a kártyák a teljes órajelükkel működnek, ami a T239 órajelénél biztos magasabb, elvileg 1.6ghz körül várják dokkolva.
Szerény és valószínűleg pontatlan számításaim alapján, a leakelt Switch 2 speceknél ~2ms lesz az 1080p és ~8ms lenne a 4k felskálázás.
Emlékeztetőül: 60 fps-hez 16.67ms alatt, 30 fps-hez 33.3ms alatt kell végeznie a képkocka számításnak. Ahhoz viszont abszolút nem értek, hogy mennyire lehet a dlss-t párhuzamosítani egyéb grafikai műveletekkel, feltételezem nem nagyon. -
NF-
tag
-
30z.Samu
titán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ez olyan biztos, mint az AC Shadows megjelenése.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Legközelebb megyek, rajzolok egyet szívesen, de csak megjelenés után hasonlíthatod össze

-
30z.Samu
titán
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Megnézem én azt a csütörtöki bejelentést...
-
válasz
hombre[EU]
üzenetére
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Majd én. Sőt, be is zárhatunk 1-2 napra, hogy megnyugodjanak a kedélyek. Személyeskedés, minősítgetés szakmai tartalomtól függetlenül, figyelmeztetés nélkül törlésre kerül. Ha figyelmeztetést is kapsz, rossz jel

Jelenleg még mindig csak találgatunk és egészen a megjelenésig minden találgatásnak minősül. Megjelenés után 1-2 napig mehetnek az ugyeénmegmondtam hozzászólások, aztán kezdhetjük fikázni a kütyüt. Ja nem! Kötelező lesz imádni. Naazért. Uff, én beszéltem.
-
morfondőr
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére

-
Sirandrish
Topikgazda
Nah jólvan skacok!
Most már azért pihenhetnétek is, és hagyhatnátok valamit a Nintendonak is!
Ne kelljen törölgetnem!
-
cactuar
senior tag

-
hombre[EU]
nagyúr
válasz
Sidorovich
üzenetére
attól,hogy Ampere az alapja még nem a 20-as szériából kell kiindulni, lehet az a 3000-es is,ami 20-30%-kal hatékonyabb...illetve simán kaphat fícsöröket a Lovelace-bōl is
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Sidorovich
üzenetére
Csak remélni tudom
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Valami ilyesmi lesz ugye?

-
Valahogy nagyon beragadt a lemez nálad.

"4k scaled meg 60 fps-ekben bízik" - VAGY-VAGY. 1080p 30 FPS renderben (felskálázva 4K-ra ha marad elég szufla a DLSS-re) vagy max 720p 60 FPS-ben (felskálázva 1080p-re) bíztunk legfeljebb. De ahogy nézem az RTX 2050 benchmarkokat ez felejtős, bár sokminden függ a szoftvertől (ugye a konzol az nem PC), a végső TDP értéktől dokkolva, az adott játéktól, stb. Mondjuk a Prince of Persia The Lost Crown platformernél sima ügy.

Teljesen nyugodt vagyok amúgy.

-
Sirandrish
Topikgazda
Most hívott a Nintendo. Switch 2 megjelenéskor új Zelda 4K/60FPS
-
Szabi®
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
A 2050 mobile verziója értendő nyilván, számomra nem tragikus a kép, mert én nem vártam sem 60fps-t, sem 4k skálázást. Akik ezeket várják, hát ott lesz meglepi, már csak azért is, mert egy radeon 7970 13 évvel ezelőtti kártya 10%-al marad el, ettől a teljesítmény szinttől. Viszont egy rx 470/gtx 1650 már jobb tőle ugyanannyival. Amik szintén nem acélos darabok.

Igazából maradhatunk abban, amit már írtam is egy hete, hogy fullhd/30fps legyen meg a kövi címeknél, és pont. Nyugodj meg te is, most már láthatod azért, hogy miért is írtam, és írta hombre[EU] is, hogy a 4k felejtős . . .
-
Rákerestem mit tudott ez a GPU laptopokban, elég változó a kép, plusz nem tudom mekkora lesz a TDP keret a Switch 2-ben:
https://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-RTX-2050-Mobile-GPU-Benchmarks-and-Specs.586930.0.htmlHa lejjebb görgetünk a játék tesztekhez és nézzük az 1080p low méréseket, pl. a God of War Ragnarök (és több más Sony cím is) egész szépen, átlag 43 FPS-el futott, 1% low is 33 volt. Ebben az esetben 35W-al dolgozott egy Acer Aspire 17-ben. Hát ez nem jó, de nem is tragikus. Az 1080p 30 FPS szerintem azért hozható lesz dokkolva, főleg a jobban optimalizált saját címeknél.
-
Szabi®
veterán
Itt már magának a tegrának azt verzióját tesztelték, ami nem a szűkített keresztmetszet, mint a Switch 2 esetében, ott még egy picit harmatosabb lesz ez a soc.
A lebegőpontos számolás konzolok és pc-s hardverek között nem ad igazán koherens eredményt. Itt maga a tegra viszont ami a Switch 2-ben is lesz, azért árulkodó. -
-
Elderath
addikt
HDR támogatás az már túl nagy kérés így 2025be nintendotól?

-
Szabi®
veterán
A Switch 2 tegrája (T239) egy rtx 2050-nek felel meg, ami mérések alapján full hd-ban 34 fps-el hajtotta a Death Strandinget dlss-el .
Csak hogy legyenek már tények is, a marhaságokon kívül.
-
-
Szabi®
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
A jelenlegi Zeldáknál 720p van, nem 900p, és más is a StemDeck erejéből spekulált, ezért érthetetlen a 4k.
Először tudjon a gép dokkolva natív fullhd/30 fps-t, és meglátjuk mennyi marad még az erejéből skálázgatni.
Majd olvass bele a ps5 topikba amikor még nem jelent meg a gép, mennyi marhaságot jósoltak, és mi lett belőle . . . Majd ez lesz, az lesz, és amaz lesz, aztán lett egy Ps4 Pro-tól kétszer erősebb gép, ami nemhogy a natív 4k-t nem tudta, amit mantráztak, de az 1440p- sem.
Én úgy látom te mindenképpen ragaszkodsz a saját szentimentalitásodhoz, de ha jönnek majd az elégedetlenkedők a gép megjelenése után, akkor bizony én ujjal fogok rád mutogatni, hogy kéressék a 4k skálázást az "úron" számonkérni . . . Az a minimum
Jelenleg van egy 720p-s teljesítményünk dokkolva, amiből nem tudja még a 30 fps-t sem tartani, te már a 4k skálázásnál tartasz. Sok tapasztalatod nem lehet nintendo fronton, ha még azt sem sikerült megfigyelned, hogy a nintendonál a "nextgen" mint fogalom, egy olyan halvány elmosódás, ami csak náluk van jelen. Náluk a "nextgen" egyáltalán nem a hardverről szólt kb. soha.
-
David888
tag
-
Az elmúlt 30 évben nem volt DLSS, se dedikált Tensor magok rá. A jelenlegi Switch elvileg 900p-ben 20-30 FPS-el rendereli a 2 nagy Zeldát. Nem értem miért gondoljuk, hogy a 8 évvel későbbi 3-4x erősebb utód ne lenne képes natív 1080p fix 30 FPS-re, amin majd valamennyit még javíthat a jóval fejlettebb felskálázás dokkolva.
"ha már olyan dolgokat állítasz tényként"
Már megint miért kell ilyen baromságot mondani?
Az egész topic a pletykákról, szivárogtatásokról és spekulációkról szól. Sehol nem mondtam, hogy biztosan úgy lesz bármi amit az eddigi szivárogtatások és a Steam Deck ereje alapján becsültem, spekuláltam. Hol mondtam én ilyet, hogy tuti ez lesz?Simán lehet, hogy még 4K jelet se fog tudni adni, nemhogy a menü vagy a store 4K legyen.
-
Szabi®
veterán
válasz
Sidorovich
üzenetére
Szeretnék én is ilyen optimistán gondolkodni, mint te, de sajnos akaratlanul is figyelembe veszem az eddigi 30 évet, amit te valamiért nem akarsz.

Semmilyen 4k nem lesz, ez felejtős. Ezzel tényleg kár ámítani bárkit is."Szóval ha 1080p megvan, akkor onnan minimális az extra költsége a 4K-ra felskálázásnak. "
Ez nem egészen így működik, csak ismételni tudom, hogy túlzóan optimista vagy, ami félre fog itt vezetni másokat is.

Számomra totálisan érthetetlen hogy honnét jött ez a "4k-ra fog skálázni" rigmus. Netán ezt törvény is fogja előírni ?
Csak remélni tudom, hogy azért annyi lesz majd benned, hogy megköveted magad, ha már olyan dolgokat állítasz tényként, amire az égadta világon semmi biztosíték nincs.
Egy plafonba 2Tflopsos hardvertől miért várunk skálázott 4k-t, az számomra érthetetlen. -
Elderath
addikt
Játékoknál nem számítok 4kra, de remélem legalább a konzol UI nem retek 720p felbontású lesz olyan lassú storeval, mint a switchen
-
válasz
Sidorovich
üzenetére
Sokkal többre én nem számítanék. Dokkolva majd tényleg lesz vmi upscale cucc, aztán csoki. Nintendo felhasználótáborának 98%-a elégedett lesz vele, ha ugyanúgy jönnek a megfelelő minőségű Mario, Pokemon, Zelda, Metroid címek. A kutya nem fogja őket kritizálni
Annyit fognak ezek erősíteni a hardveren amennyit muszáj, ergo hogy a kövi 7-8 évben is a belsős címek tudják a stabil 30-at egy picit jobb grafikával. -
Szerintem kb. pont ez lesz amúgy.
Handheldben nem is kell több, ha annyi a kijelző felbontása pl.
Dokkolva meg ott a néhány extra watt meg a DLSS. Én PC-n pl. a STALKER 2-t próbáltam ki performance DLSS beállítással, meglepően jó volt az eredmény, menet közben fel se tűnt szinte, pedig 42 colos 4K megjelenítőn játszom. Mindeközben 1080p-ben renderelt a játék.
Új hozzászólás Aktív témák
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni." Ugyanez vonatkozik a közvetlen vásárlási szándékot tartalmazó kérésekre, keresésekre is.
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- Építő/felújító topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Maduro szerint venezuelai gyerekek gyártják majd az NVIDIA chipjeit
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Xbox / Sony Konzol, 3 -6 hónap Garancia, Fehér & Fekete Színben
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Steam Deck OLED 512GB (2024) + 512GB SD kártya Újszerű, keveset használt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Csak hogy legyenek már tények is, a marhaságokon kívül.