Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Baltazár123

őstag

válasz stefi76 #1506 üzenetére

A switch 2 cpu + gpu már ismert, abból elég jó következtetések vontak már le és azt mondják, hogy nagyjából a PS4 pro teljesítményére számítsunk. Nagyjából oda lőtték be, ahol a steam deck van, de jobban optimalizált játékok jönnek a switchre és van DLSS támogatás, tehát a látható grafikai világ jobb lesz. Messze nem a csúcs elérthető erő, de már elég jó.

Ez összességében nem rossz szerintem, nagyon komoly ugrás a teljesítményben. A gond inkább az lesz, amivel a sony is küzd, hogy persze megteheti, hogy nem adja ki a játékot PS4/PS4 pro-ra, de akko elesett sok sok tízmillió potenciális vásárlótól.

A nintendonak is nagyon okosan kell most taktikáznia, mert ha egy játék nem fut switc 1.0-án, akkor sok tízmillió, sőt 100 millió feletti játékosnak bemutatott egy parasztlengőt és a megoldás az, hogy vegyenek egy elég drága új konzolt. Azért a feketöves fanokat leszámítva, nem biztos, hogy ez magától értetődő döntés lesz mindenkinél, főleg ha csak pár játékról van szó. Ezért se értem a switch2.0 árazását, amikor a játékokon meg degeszre szedik magukat. Simán kiadhatná az első 50 milliót mondjuk úgy, hogy megelégszik fele nyereséggel a vason :) és még így is többet nyerne rajta, mint az xbox,sony tipikusan.

Egyébként a steam deck miatt nyírták ki az emulátorokat is szerintem vagy főleg amiatt, mert gyakorlatilag steam decken ment egy switch is meg a többi emulált vas és hát amilyen ütemben fejlődik a steam deck, a switch 2.0 emulálása is csak pár év kérdése lett volna vagy lesz, mert nyilván lesznek akik újra megpróbálják. Ez érthető volt az N részéről, hordozható emulátor, az nagyon odavágott (volna) nekik, ha elterjed széles körben.

Új hozzászólás Aktív témák