Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena

-
válasz
koncsik
üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Sajnos az összefoglalóba került h.sz.-ok is hiányoznak, 1-et találtam. Összesen 5054-6661 közötti hozzászólások vesztek el (pont a legforróbb időszak...)
Kérlek nézzetek rá az ÖF-ra és amit fontosnak gondoltok a hiányzó info-kból, írjátok meg újra a fórumba. #ÖF
Ugyanez ez esetleg hiányzó friend code-okra is igaz. #FC
Nagyon köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
veterán
válasz
RangerFox
üzenetére
Akkor viszont Switch 1-re most kell venni akinek nincs nívósabb címeket, mert ennyiért ajándék upgradelni. Viszont a nintendo lehet le is fogja állítani ezeknek a gyártását. Ahogy tette azt már pár címmel. Kérdés hogy a store-ban megmarad-e a régi verzió, vagy csak a Switch 2 érhető el később

-
RangerFox
veterán
-
Baltazár123
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Én tőzsde fórumokban értettem meg, több idő után, hogy csépeltük egymást verbálisan, hogy fel fog menni vagy le fog menni. Voltak nagyon jól érvelő emberkék, voltak frusztráltak, de valójában a részvény ment amerre menni akart attól függetlenül, hogy ki győzött a fórumos vitában.
Nekem is kiakad a szemem az N árazásán, bár a HW az olyan dolog, hogy csak egyszer kell megvenni, de a játékok, az a durvább része lesz. Lehet fizikaival csencselni valóban, de én már azt is unom, 2 évnél régebben adtam el bármit is, néha veszek, de csak postán házhoz, nem megyek én sehova a cuccért
Érvelhetnék amellett, hogy drága az N és egyébként van 3 konzolom, összeírtam egy ideig minden költést és messze a switchre költöttem eddig a legtöbbet. Most már nem írom, mert minek, úgyse használom semmire azt a statisztikát. Ettől függetlenül az N valószínűleg nem fogja lejjebb vinni az árait, csak azért mert valaki brilliánsan érvelt amellett, hogy drága és győzött a szájkaratéban egy fórumban
Társul egy ár a Switch 2 ökoszisztémához, ami zsebbe nyúlós lesz, mindenki eldönti maga, hogy akar-e ennyit rááldozni.
Egyébként én most eldöntöttem, hogy nem váltok switch2-re, de a gyerekek már pedzegetik, hogy a zsebpénzükből összerakják ketten a felét és hogy akkor adok-e hozzá. Erre mit lehet mondani? csak igent
-
Szabi®
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Nem mostani keletű már itt egy-egy tag ráförmedése a topikra, mert a téma számukra nem szimpatikus. Most az zavarta meg a nyugalmukat, hogy az árról beszélünk, előtte az zavarta meg őket, hogy a teljesítményt veséztük, előtte pedig egy-egy játék milyenségének a tárgyalása zavarta meg a "nyugalmukat". Erre szoktam azt mondani, majd jöjjön vissza, ha fel tudott nőni, és próbáljon asszimilálódni, mert ha nem megy, az nem a többség hibája. Akkor viszont a fórumozás nem az ő hobbyja. Ha engem felcsesz a golf, akkor nem golfozok.Ha felcsesz más véleménye, akkor nem olvasgatok ilyet, merthogy másnak megvan véleménye. Itt van debüt közben egy új gen, és kb semmit nem lehet feszegetni, kitárgyalni, mert megkapjuk a "kamuhír terjesztő jelzőt, hazugok" stb stb.Ez cringe.
-
Scarletiel
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Bennem ilyen Skype féle PTSD-t váltott ki

-
Baltazár123
őstag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Én évekig a dél-afrikai Nintendo webshopban vásároltam. Eur fizetés volt egyébként Frankfurton keresztül. A régiót kellett csak átállítani. Nem minden, de nagy része a shopnak olcsóbb volt, nem is kicsit. Aztán az N rájött
de több évig tartott nekik rájönni, hogy miért ilyen népszerű az a shop. Van is régiós figyelő, de már nincs ennyire jó lehetőség. A lényeg, hogy nem ördögtől való még az N esetében sem a régiós megkülönböztetés. -
Sirandrish
Topikgazda
válasz
Scarletiel
üzenetére
"nem értem a Discord helyett lévő fizetős chat funkciót sem"
Ami nem mellesleg a megszólalásig hasonlít a Discordra
-
Carlos Padre
veterán
válasz
playmore
üzenetére
"ami azt jelenti, hogy az eredeti Switch 1 hardware is van az alaplapon akkor túl sokat evett volna."
Ez lehetne akar igaz is, de tudjuk, hogy a nem hasznalt egysegeket ki lehet kapcsolni. Az extra hely inkabb okozhat gondokat, de ami a legfontosabb, es ezt nem kommunikaljak, hogy a Switch egy tort hardver, belerakva napokon belul megtornek az uj konzolt is, ujratervezni viszont eszement koltseg lenne.
-
Scarletiel
őstag
Amúgy nem lett volna értelmesebb dobni a Micro SD EX szabványt és helyette a fele annyiba kerülő ám 3x gyorsabb 2230-as SSD-t választani?
Ugyanígy nem értem a Discord helyett lévő fizetős chat funkciót sem és még sok más dolgot se. -
l.skywalker
titán
Szerintem semmi gond nincs ezzel, hogy különböző véleményeken vagyunk. Amíg nem jelenik meg amit várunk mindig ez van. El kell ütni valamivel az időt és egymást b.ogatni még mindig férfiasabb sportág mint smúzolni
-
válasz
Scarletiel
üzenetére
EU-ban ha jó l tudom ilyet nem lehet. valamennyire egységes szinten kell lennie az áraknak. De lehet rosszul tudom.
-
vonSux
őstag
Most jött infó a konzolról, az árazásról is. Szerintem természetes, hogy szó van arról is, hogy adott esetben ez túlzó lett. Nem tapasztalom, hogy oldalakon keresztül csak és kizárólag erről lenne szó. De rögtön átmentek a kék meg piros sarokba és ütitek egymást, mintha valami főrészvényesek lennétek a nintendóban.
-
Norb79
addikt
Ha eddig kimaradt a switch és vannak játékok, amik érdekelnek a mostani switch1 kínálatból, akkor jó vétel lehet. Amiket figyelembe érdemes venni:
- az összefoglalóban is látható linkek alapján a switch1 játékok 99,9%-a futni fog switch2n is (és a maradék 0,1% egy jelentős részén dolgoznak, hogy a startra azok is problémamentesen fussanak), szóval ha most szállsz be a switch1be, akkor egy későbbi váltásnál se vesznek el a játékaid, de a digitálisan, se a fizikai példányban vásároltak se
- oled kijelzőt sokan szeretik, az se rossz taktika, hogy most beszállsz egy oled switch1be, és majd akkor váltasz switch2re, ha abból is lesz oled (nincs bejelentve, puszta spekuláció, hogy lesz)
- nem tudjuk valósan milyen nyitókészlet lesz a switch2ből, akár még az is előfordulhat, hogy bár ennek semmi jele, de az ellenkezőjére se, hogy nem lesz valós készlet, és az első pillanatban előrendelők is várhatnak hónapokat a switch2jükre, szóval lehet valós dilemmád nincs is, mert csak a sw1 oled elérhető
- az ár felvetés jogos, jelenleg minden ár tippelt forintban, ezt neked kell látnod, hogy ha lesz készlet sw2ből, akkor megéri-e számodra a felár, akár gépben, akár játékárban
- saját tippem, hogy az új játékok egy jelentős része kettős kiadásban fog jönni (de nyilván lesznek sw2 only játékok is, amivel az sw2t el akarják adni), hogy fusson sw1en is, kizártnak tartom, hogy hétfőről keddre eldobják a sw1 ~150 milliós bázisát a játékfejlesztők, szóval ott is adott lehet egy átmeneti időszak, amíg élvezni tudod az oled sw1et és valós infók alapján mérlegelni, hogy érdemes e sw2re váltani
- ami kockázat, hogy nem láthatjuk előre mennyire zuhan be a használt sw1 oled ára, ha mondjuk 1 év után váltani szeretnél, hogy ott mekkora bukód lesz
- illetve ha már van nem oled sw1ed (v1, v2 vagy lite), akkor valszeg most már feles upgrade lenne ez az sw2 árnyékában.
/szerk: illetve hadam98 felvetése teljesen jogos, érdemes megnézni a használt árakat itt hw aprón, úgy még kisebb bukóval tudsz kiszállni, ha egy év múlva mégis váltani szeretnél sw2re
-
pr0bi
senior tag
Jó vétel lehet most generáció váltáskor egy sw1 oled vagy nem igazán lehet spórolni a dolgon? Nintendonál ilyenkor fokozatosan kivezetik az előzőt vagy nem fogják gyártani?
-
Scarletiel
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Én speciel amióta saját keresetem van igyekszem kerülni minden warez-t. Sajnos az én hülyeségem de Switch-et 4-szer vásároltam újra, így a 4-nél úgy éreztem termeltem annyit az N konyhájára, hogy CFW-s Lite-ot vegyek és nem bántam meg. Itt a 2-nél lehet megvárom míg kijön egy fixen jól működő CFW verzió, azt megveszem és én így tudok szavazni/üzenni (gyerekes módon) a kapzsiság ellen.
-
Scarletiel
őstag
Amúgy lehet hülyeséget mondok, de ha jól tudom a kevésbé jól teljesítő országokban bizonyos szolgáltatások olcsóbbak ahogy a játékok is. Ha jól emlékszem Törökország vagy valamelyik Arab emírségben az Inzoi talán 20 euró míg nálunk idehaza 40. Nem lehetne ugyanígy Magyarországra is árat szabni? Tudom nem ilyen egyszerű, de sok embernek megkönnyítené a hobbit. Hozzáteszem nekem még mindig nem az árakkal van bajom, hanem a Nintendo mentalitásával és Isten komplexusával.
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
markknight
üzenetére
A topik 30% a negatívumokról szól, egy másik 30%a meg erre reflektál. Elég erős ferdítés hogy itt ezekről nincs szó..
-
Xaels
félisten
Elő nem rendelem a gépet, nem tudom, hogy alakulnak a dolgaim megjelenésig, nálam az új Metroid és a Donkey Kong nagyon kívánatos. Nézegettem a DK játékmeneteket és a rombolhatóság az kifejezetten pofás, látszik, hogy a plusz erőforrásokat a játékmenetre áldozták.
-
pzstm
titán
Nem a legkedvesebb magyar forras, de par magyar sajtos meg egy uzletlanc is Parizsban jart
https://www.gsplus.hu/elozetesek/megneztuk-a-nintendo-switch-2t-parizsban-364613.html
-
Szabi®
veterán
Semmilyen infót nem hoztam ezzel kapcsolatban sehonnét. Nem linkeltem semmit. A napokban hír volt hogy 40k egy játék, ezt sem én találtam ki.
Nehogy már ne lehessen egy termék árát megvitatnia saját topikjában. Mi tiltja ezt ? Ha ilyen szinten hiperérzékeny vagy, arról nem én vagy mások tehetnek, hanem te magad. Akkor ha olyan tematikát látsz, vagy árral kapcsolatos diskurzust, görgess tovább. Hányan alkalmazkodjanak most hozzád ? Akkor innentől senki semmilyen árat meg ne merjen említeni, mert téged zavar . . .
-
Norb79
addikt
válasz
playmore
üzenetére
Ez például nettó szándékos dezinformáció.
AC rogue collection esetében is ez van, hogy a kártyán csak az AC4 van rajta, az AC Roguet meg letölti, amikor benne a kártya, és és az kvázi digitális, nincs a kártyán. Semmi kód nincsen, a kártyát felismeri, hogy tőtikézni kell/lehet a Rogueot is lefelé.
De amikor eladod a kártyát, akkor a következő tulaj berakja, kártyán az AC4, a Rogue meg letölt. Eladta, pedig nincs a kártyán.
Úristen, csoda történt! A switch2 upgrade esetén példanélküli dolog fog történni! Már ha a valós példákat kihúzzuk a képletből, mert csak úgy példanélküli, de érted!
-
Norb79
addikt
De minek neveznéd azt, amikor a nintendo honlapon ki van írva az infó, ide be van linkelve a hozzászólásokba és az összefoglalóba is és akkor vki beírja, hogy ennek a pont az ellenkezője az igaz, mert a redditen írtak vmit angolul, ami nyelvet ő amúgy nem beszél, de amit a gugli fordító kidobott az alapján ott vki tudja a tutit és tökre az ellenkezője lesz az összes hivatalos infónak.
Mi a hazugság definíciója, ha nem ez?
Meg tényleg félreértem az ÁSZF-et, mert egy switch2 topikban valóban nem azt várnám témának, hogy 40k forint kinek sok pénz és kinek nem sok pénz. Mikor fordul ez át a sajt, vagy a tej árának a megvitatásába?
Akinek sok az nem veszi meg, akinek nem sok az megveszi. Akkor is, ha még 800x beírja vki, hogy neki sok(k), meg akkor is, ha még 1000x beírja vki, hogy neki nem sok. -
Szabi®
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Sztem Koncsiktól személy szerint jobb arc moderátort még nem láttam, de komolyan. Ők azon vannak, hogy az topik egysége nyugalma megmaradjon. Sajnos sokszor én is hajlamos vagyok nem véka alá rejteni az igazságérzetemet és részemről is megy a fingreszelés. Ha megnézed a Ps5 topikot, ott akkora cirkuszok voltak, hogy sztem vagy 5-6 tagot biztos örök bannra küldtek a viselkedésük miatt az elmúlt 6 hónapban. Itt már egy-egy tag érzékenységének az is elég, ha te elégedetlen vagy valamivel, viszont akkora csörték sztem nem voltak, mint máshol. Panaszkodás nyilván lesz, ez is a topikok velejárója. Emberi reakció. Ilyenkor másoknak kellene megérteni ezt. Ahogy Sirandrish is fogalmazott igazából nem tudunk mit csinálni. Most kijönne az Astral Chain 2 40-ért, és már rendelném is meg
Igazad van am. és nekem is igazam van. De tenni nem tudunk ellene tényleg. -
markknight
nagyúr
Itt csak arról lehet beszélni, hogy minden király, lehet 500 ezer a konzol, akkor sincs baj (és tuti h ennek a két fazonnak nem is lenne baj
) Minden ami Nintendo azt megveszem, szeretem, egyetértés van abban, hogy a világ legjobb cége, mindenki csak mögöttük kullog, nincs lehúzás csak minőség. Azért mindkét konzolos topiknak van valamennyi áteresztő képessége, itt pedig diktatúra van kérve a modiktól. Na ez a kemény.
Pontosan azért kellenek ide ilyen vélemények is mint a tiéd, mert egyszeri tag bejön ide és azt hiszi kolbászból van a kerítés.Marhára káros ezekről nem beszélni és mindent rózsaszín szemüvegen keresztül figyelni, mert piros.
-
Szabi®
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
"Milyen drága és rossz" lesz a témaindító
és nálam lennének a legtöbben.
-
Szabi®
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Igen, és be lesz állítva a téma, hogy csak is kizárólag miről lehet szó.
Játékok véleményezése csak a "Jó, nagyon jó, splendid, kiváló" jelzőkkel történhet.
-
Szabi®
veterán
-
Norb79
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Amúgy kéne egy switch2 topik, mert itt csak rémhírterjesztés megy, és nagyon nehéz elkülöníteni, hogy ki az aki szándékosan hazudik, meg ki az aki csak simán nyelvi akadályokba ütközik, és nem érti miről van szó a Nintendo honlapon, meg van ez a másik téma, hogy az 1994es 50 dolláros játékárak hirtelen a semmiből, egyik pillanatról a másikra 80%-al megnőttek 32 évvel későbbre, és most zokogni kell, mert közben a fizetésünk/keresetünk/jövedelmünk nincs 80%-al több, mint 1994ben volt!
Mondjuk ez lehet nem a Nintendo hibája, hogy 32 év alatt vki nem tudta 80%-al megnövelni a bevételeit, de lehet tévedek!Szóval kéne egy valós switch2 topik emellé a közösségi zokogó és rémhír terjesztő topik mellé!
-
Sirandrish
Topikgazda
"A Ps5-nél létezik olyan hogy "árcsökkentés" ami idén 28 az jövőre 18 lesz, nintendonál ilyen sincs."
Ahogy mondani szokták, az érmének mindig két oldala van. Egy év múlva megveheted PS5re 18-ért, az igaz. De még egy év múlva már 8-ért is alig tudod majd eladni. Nintendonál ezzel szemben megveszed 25-ért, és két év múlva is eladod 20ért.
Nézőpont kérdése... -
nagyatt
tag
Most konzolvilágnál 29.800 Ft a DK, anno a PS5 ön 26.000 körül nyitott az Astrobot. Szerintem nincs kategóriákkal elszállva az árazás.
# 3078 Norb79
Lehet van benne valami!
Mindenesetre az én előrendelésemből nem esznek.
-
Norb79
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Eleinte nem értettem miért csinálják itt egyesek, hogy a Nintendo által hivatalosan bejelentett, a honlapjukon elérhető infóknak az ellenkezőjét miért hozzák ide kész tényként, és miért temetnek mindent is ezerrel, de megvilágosodtam ma reggel.
Ez a pár kamu rémhír terjesztő egyszerűen aggódik, hogy nem fog nekik jutni a preordernél, és most azért hozzák ide a válogatott kamu rémhíreket, hogy minél többen lemondjak a preordert, hogy nekik tuti jusson.
-
Szabi®
veterán
Az igaz hogy ps5-re 30 ért jelent meg, az most lemezesen 28, és a special edition. A Ps5-nél létezik olyan hogy "árcsökkentés" ami idén 28 az jövőre 18 lesz, nintendonál ilyen sincs.
Reméljük szavaznak majd az emberek a pénztárcájukkal, és egy picit helyrerakják a japókat, hogy egy remastered ne kerüljön 35-be ami az eredeti konzolján a Switch 1-en csak 22 amúgy. Mert ez igazából nevetséges.
-
kicsako
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
A pénztárcánkkal tudunk szavazni. Ha senki sem fogja megvenni 40ért a játékokat, akkor lehet nínótendó is csökkenti majd az árakat. Mint ahogy a YT Treehouse stream alatt is kb. csak arról pörgött a chat hogy "drop the price"
-
pzstm
titán
A feneket jo es duzzoghatok is egyet rajta, de par alairas vamokkal, par EU-s szabalyozas es lehet meg dragabb lesz minden
konzolvilag arak meg mar szinte “kedvezoek” elsokoros Alza publikalt arakhoz kepest
es beszelhetnenk arrol is ki mennyit szan a hobbyjara, de szerintem ebbe tok folosleges belemenni. Ha jol erzem/ertem ketten mar leszunk Sirandrish-al akik az elejen beszamolunk majd
PS5-re is az alap uj AC 30ezer digitalisan…az sem tesz boldogga
-
Szabi®
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nyilván én a saját preferenciáim szerint hozom meg az ítéletet. Egy 35k játékba legyen munka, legyen nívós, mert akaratlanul is, de látom a ps5-re miket vettem feleannyiért.
Ha a nintendo nem tudja megindokolni miért adja kétszer annyiért, ráadásul a tokban csak kód van, az abszolút elítélendő, és ahhoz nem szabad bólogatni, mert utána ez a vállalat bármit megtehet, és meg is tesz. Várjuk ki a végét, még nyilván csak spekulációk mennek, ahogy redditen is (ami már felrobbant a dühtől, a külföldiek kevésbé toleránsak) és majd meglátja mindenki mennyire lesz ez jó neki.
-
Sirandrish
Topikgazda
válasz
playmore
üzenetére
Én annak idején a GC-s Twilight Princessen futottam brutál köröket. Szerintem Magyarország összes akkori konzolboltját felhívtam, mire találtam egyet. És 2006ban (majd 20 éve) 19K-t fizettem azért a játékért...plusz posta.
Az akkori fizukhoz mérve a 19K, a mai 35K-s játékárak (mostani fizukhoz) még kedvezőnek is mondhatóak
-
Sirandrish
Topikgazda
-
Szabi®
veterán
válasz
playmore
üzenetére
"Azért mert ebben a topicban fókuszált érdeklődésű emberek úgy állnak a dologhoz, hogy kerül amibe kerül "
Én is ezen döbbentem le, egyáltalán nem kérdőjelezik meg morálisan ezt az egészet. Nem merül fel senkiben, hogy miért ennyivel drágább, "annyi, akkor annyi" alapon nincs itt semmi látnivaló. 60 egy játék ? Akkor 60 . . . Ps5-re meg 18-ért jelent meg a Last Of Us Part 2. nah mindegy.

-
Delirious
tag
-
playmore
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Azért ez erős túlzás, netes "buborék" effekt. Azért mert ebben a topicban fókuszált érdeklődésű emberek úgy állnak a dologhoz, hogy kerül amibe kerül (és olvashatsz elég "Nekem akkor ennyi volt" kommentet lejebb) az nem az átlag. Nem ez az első rodeóm egy itthon kevéssé népszerű géppel. Nekem megvolt a Ninja Gaiden Black OG Xboxra mikor az összes akkori pesti üzlet gyakorlatilag egy kézen megszámolható mennyiségűt rendelt be az országba belőle. Nemrégiben előre megvettem egy csak ázsiai régióban kiadott Switch címet egy pesti boltból (mert külföldről is kb annyi lett volna). Boltos megsúgta, hogy hármat rendeltek amikor megjelent és ez volt az utolsó. A játék 2019ben jött ki.
A viszonteladás is azt használja ki, hogy fősodratú Nintendos és pár kiemelt címen kívül gyakorlatilag nincs készlet semmiből és ha külföldről rendelsz akkor az ottani fizetésekhez igazított + szállítási költséges árakkal simán versenyképesek.Amúgy továbbra is az a véleményem, hogy a Switch 2nek a legnagyobb konkurencia nem a Playstation vagy a Steam Deck hanem a Swicth 1. Nem véletlen, hogy sokakban felmerült itt is, hogy akkor erősen korlátozzák majd a Switch 2 vásárlásokat és a (remélhetőleg) jó visszafelé kompatibilitás keretében majd Switch 1re fókuszálnak. Szerintem a Nintendonak nem lenne érdeke, hogy a régi gépen tartsa a vásárlóközönséget, de ők tudják. A harminc felé közelítő áraknak viszont "örülök".
-
Szabi®
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nekem csak egy-egy multipaltform kellene, de ha 40 ért adják, és még jóval rosszabb is, mint a konkurenciánál, akkor értelemszerűen így ez nekem kiesik.
Itthon nem tudom mennyi switch mehetett el, azt tudom hogy egész európában 39 milliót adtak el. 39 millió gép jutott 740 millió emberre, ennyi európa lakossága. -
Sirandrish
Topikgazda
Én személy szerint egy multiplatform címért még 10K-t sem fizetnék Switchre, de kinek mi.
Biztos van olyan akinek csak egy Switch van otthon, és neki kellenek a multiplatform címek, de szerintem legtöbbünknek van mellette egy Box/PS5 vagy PC..
Én is gyakran jelentek ki olyan dolgokat hogy erre most nincs szükségem, nem veszem meg, mi a francnak, aztán előrendelem...
-
Szabi®
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Várjuk még ezt ki sztem. Még van pár hónap release dateig.
Egy új Zeldáért vakon fizetnék, de egy nem belsős címért, ami "amott" 10k sokkal fejlettebb grafikával, az már elgondolkodtató hogy itt miért ennyi, már ha tényleg 30-40kval indul egy Hogwarts pl. .
Sztem ezzel az árazással sok játékost fog veszíteni a nintendo, vagy sokan maradnak inkább Switch 1-en, és mellette nyomják a nagy konzolokat.
Legalábbis a legtöbben ezt írták külföldiek. -
Szabi®
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
A 40 ezres árképzés az életképtelen ötlet. Mindazon felül, hogy ezt az árat az égadta világon semmi nem indokolja a konkurenciánál sokkal minőségibb összetettebb játékokat adnak olcsóbban. Kíváncsi leszek a megjelenés után az első félév játékeladásaira.

#3043 markknight Én soha nem voltam a warez híve, és szeretek bizonyos címeket én is a polcomon tudni. De volt amivel mellé lőttem, és utána a házban sem akartam látni. Ezeknek lesz kérdéses a sorsa így.
-
markknight
nagyúr
Annyit azért hozzátennék, hogy akik eddig 300-at kerestek azok elviszik majd a helyi konzolboltba és nyomnak rá CFW-t mint eddig. Onnantól pedig kánaán. Hiába van a topikokban kerülve a téma, ez egy nagyon is reális dolog, főleg idehaza. És hála a szoftveres lemaradásuknak, elég gyorsan meg lesz ez az új verzió is hekkelve.
-
Sirandrish
Topikgazda
Teljesen mindegy hogy mennyi van raktáron. Ugyanaz a párszázezres fizetéssel rendelkező Magyar veszi meg gondolkodás nélkül.
A viszonteladásnál én meg pont azt láttam, hogy megjelenés után 1-2 évvel a 80K-s CE, már simán 100 felett megy.
A Zelda special edition az kivétel
-
Szabi®
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Ha kódos lesz, és ez meggátol abban hogy önrendelkezési jogom legyen, akkor én elengedem ezt. Nem csípem ha ilyen módon határolnak be. Akkor elég lesz a Ps5 és kifújt. A reddit már rogy attól, hogy ekkora szemetek nem lehetnek a japánok. És jogosan.
-
pzstm
titán
válasz
markknight
üzenetére
Alza meg kb placeholder ar, ha lesz vegleges valtoztatnak rajta….szerintem egysegesedni fog ez a kovetkezo napokban/hetekben.
-
Szabi®
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
De azokból alig van eleve pár darab raktáron. A gyűjtői cuccokból biztos nem megy el itthon sok, ráadásul ezek sok esetben a gazdájukon rohadnak, mert alig bírják továbbadni. (legalábbis a facebookos nintendo közösségben ezt láttam)
Nagyon nem lesz mindegy azoknak, akik eddig kerestek havi 300 ezret (merthogy sok ilyen van), hogy abból eddig jutott két játék 50-ért, vagy most jut két játék 80 ért . . . Sokkal nagyobb otthon a baj, mint sokan hiszik. -
Sirandrish
Topikgazda
Hát azért ezt ilyen kategorikusan én nem merném kijelenteni.
Elég csak a 60-100ezres különleges kiadásokra gondolni, amik előrendelésben elfogynak, és ki sem kerülnek a boltok polcaira. Vagy épp a speckó 40-50K-s controllerekről amik gyakorlatilag percek alatt elfogynak (itthon), pedig csak annyival tudnak többet a 25K-s társaiktól hogy más a színük.."mi indokolja hogy drágább legyen ?"
Mindig drágább ugyanaz a játék az új generecáiós masinákon...ráadásul ez egy remastered. Mibajod neked a Switch 2vel megjelenés előtt hónapokkal?
Olyan dolgok miatt savazod, amik pont így működnek mindenhol mióta világ a világ.. -
pzstm
titán
válasz
markknight
üzenetére
Igen, bar nalam a ket nagy Zelda itthon van dobozosan, szoval azokat nem kell kulon megvenni. (Akinek van elofizetese hasznaltpiacrol beszerzi sima switch valtozatot es upgradel “ingyen”)
azon kivul viszont a Mariokart, DonkeyKong es uj Metroid nekem kell
(illetve Kirby Airriders-t megvarom milyen lesz) -
Szabi®
veterán
válasz
Bazsi1987
üzenetére
40k ért nem fogják vinni a játékokat, egy-egy minőségileg kiugró címet max, de hogy ez legyen a standard árképzés. . . Kizártnak tartom hogy Magyarországon ugyanannyian ugyanannyi játékot vegyenek, mint eddig . . . Erre otthon nincs meg a lehetőségük/fizetésük az embereknek. Kizárt. Ráadásul ez nem olyan, mint az iphoneok, hogy mindegy mennyibe kerül, majd szolgáltatónál hűségre megvesszük 4év alatt pedig kifizetjük.
Itt ilyen lehetőség nincs, ha kódos lesz, akkor kvázi az önrendelkezési jog is ugrott, tehát továbbadni sem lehet . . . Ez egy teljesen új szituáció ami nagyon sok embert fog rosszul érinteni a világon.
#3034 markknight Annyit meg egy remastered főleg nem ér. Reális ára/értéke 10k, vagy annyi sem. Zelda esetében 23, amennyiért megy Switch 1-en. Attól mi indokolja hogy drágább legyen ? Egy japán lány megpuszilta a tokját ? Vagy eltűnt a köd effekt ? Ez nagyon agyrém . .
-
pzstm
titán
Konzolvilag is bearazta gameket
34 alatt a Mariokart es 30 alatt az uj DK -
Bazsi1987
őstag
válasz
playmore
üzenetére
Nem lesz baj vinni fogja mindenki mint a cukrot a 40k játékokat is. Emlélszek ugyan ez a sírás ment 2017-be hogy wiiu után ujabb bukta gyenge a ps4-hez meg az one-hoz csak gyerekek játszanak vele ezek karc játékok a witcherhez képest stb
aztán bumm 150 milla elment belőle, inkább ez 200k-ért mint a kamu ps pro 350k-ért
-
Rony949
őstag
válasz
markknight
üzenetére
Arról ne is beszéljünk hogy ez a szöveg box kifejezetten elcsúfítja a játék borítóját. Az a b*szott nagy piros csík a tetején már alapból nem tetszik, de ez a szöveg rátesz egy lapáttal.
Ezeket a Switch 2 Edition kiadásokat lehet hanyagolni fogom. A legtöbb alap Switch játék már amúgy is megvan, aztán ha nagyon akarok játszani az S2 verzióval kipengetem azt a 10-15 eurós upgrade árat.
-
playmore
tag
válasz
markknight
üzenetére
Inkább majd azt eredményezi, hogy átvágják a gordiuszi "Dehát a Nintendo játékok megérik mert tartják az árukat!" csomót. Megveszed a negyvenezres remastert, beírod a kódot, azonnal lefelezted az árát és buktál húszezret
Üzletileg akkor lesz jó döntés ha nem fognak hegyekben állni az eladatlan Switch 2 Editionok...
Egyébként utánaolvastam és az infó egy külsős support cégtől jön akik nem biztos, hogy tudják merre van az előre, de sajnos kinézem a Nintendoból. Ki kéne dobniuk egy tűzoltásos Directet azonnal az utóbbi napok reakcióira, kiéve ha nincs mit cáfolni persze. -
Balazs_
senior tag
-
Moby
veterán
válasz
TrishtanAG
üzenetére
Ez lenne a normális. Csak a korábban linkelt video nem ezt mondja.
-
markknight
nagyúr
válasz
Balazs_
üzenetére
Ez majd azt eredményezi, hogy megveszed a Zeldát vagy a felújított Switch 2-tes Bayonetta 3-mat 40-ért és mikor el szeretnéd passzolni, akkor nem tudsz semmilyen felárat rátenni a Switch 1-es verzióhoz képest, max a dobozét. Üzletileg viszont jó döntés, a sok raktárban rohadt Zeldát meg más egyéb Switch 1-gyes játékot lehet betenni egy új coverbe, szépen felárazni és mellé dobni egy kódot. Ezek tényleg mindenre gondoltak

-
Balazs_
senior tag
A linkelt reddit poszt szerint, a Switch 2 kiadások a Switch 1-es változat adathordozóját fogják tartalmazni, egy beváltható kóddal a Switch 2 peccshez.

-
-
Moby
veterán
válasz
playmore
üzenetére
>Szinte biztos, hogy nem, az egy szoftveres megoldás,
Attól, hogy szoftveres megoldás, a shadereket remélhetőleg el fogja cache-elni, és nem minden alkalommal fogja újrafordítani, ahányszor betöltődik
Az egész amúgy is egy szar kőkorszaki megoldás, hogy fix kódról fix kódra minden gép fordítgatni fog egyesével akkuból, ha ezt még cachelni sem lesz hajlandó, az már tényleg a világ vicce lenne. A nintytől mondjuk kitelik ez is. -
válasz
Sirandrish
üzenetére
Márpedig itt boldogság lesz, ha mindenki beledöglik is

-
playmore
tag
válasz
csaba951
üzenetére
1) MVG válaszol erre a cikk alapján. A Nintendo azt mondta, hogy ha direkt hardveresen oldották volna meg mint idáig ami azt jelenti, hogy az eredeti Switch 1 hardware is van az alaplapon akkor túl sokat evett volna. Ez az áram és (nekik) költséghatékonyabb megoldás.
2) A real time shader fordításnak meg úgy általában az úgynevezett "wrapper" nem arról szól. MVG csinált már több wrapperes játékot. Az annyit jelent, hogy van egy program az emulált játék felett, de a gép operációs rendszere alatt. Amikor a játék kifelé kommunikál, mondjuk meghív egy Switch rendszerfunkciót akkor a wrapperen át beszélget kifelé. A wrappert úgy írják meg, hogy elkapja a belső üzeneteket és olyan formában továbbítsa kifelé amit a hardver, esetünkben a Switch 2 megért. Amikor pedig visszajön a válasz akkor azt lefordítja a játék Switch 1 nyelvére. Ez semmit nem garantál csak ennyit. Ettől nem lesz jobb a játék. Ha úgy írják meg a wrappert hogy biztosítson egyéb funkciókat akkor lehet. A gond az, hogy a Nintendo szerinted mit fog csinálni? Átfordítja neked egy komoly pénzből és munkából megírt wrapperrel 4K60ra a játékot ami valószínűleg egyedi patcheket is igényel játékonként mint amit a Microsoft csinált mondjuk VAGY megkapod egy az egyben amit Switch 1en mert az nulla munka, illetve ha valami gány lesz akkor az még rosszabul is fog futni? Nem akarok senkit elkedvetleníteni, de már sokadszor merül fel, hogy a Switch 1 játékok itt majd komoylan fel lesznek javítva miközben pénzért árulják ugyanezt a Zelda és társai esetén. A legreálisabb amit elvárhat(nánk) az az, hogy nem fognak szaggatni a játékok és ha dinamikus a felbontásuk akkor maxon fognak menni, de erre sincs SEMMI garancia.
3) Szinte biztos, hogy nem, az egy szoftveres megoldás, az emulátor fog valamennyi helyet foglalni. Kivéve ha bizonyos játékok egyedi patcheket kapnak. Még azt sem tudjuk igazából hogy fognak-e futni a kártyák online frissítés nélkül... -
Szabi®
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Persze értelek, csak akkor valszeg így inkább megtartok még egy 1-es Switchet is, mert nem váltja ki 100%-osan a 2-es.
-
Sirandrish
Topikgazda
Annak idején PS3on játszottam (volna) a PS2es Okamival, és akadt. 1000 másik játék hibátlanul ment. A Nintendo előfizuval próbáltam az Ocarinát (először), körülbelül játszhatatlan volt, most tudtommal már rendben van.
Arra akarok kilukadni, hogy ez kb mindig így megy. Nem erre fejlesztik, nem lesz minden tökéletes..
Kár most savazni azért az S2t mert pont azt tudja visszafele kompatibilitás cimszó alatt mint bármi más..
Sőt..lehet hogy jobban, hiszen honnan is tudnánk előre? -
Szabi®
veterán
Akkor ez a "hozott is a király ajándékot, meg nem is" analógia.
-
Balazs_
senior tag
válasz
csaba951
üzenetére
1) Biztosan lesz valamekkora, hiszen plusz egy réteg lesz köztünk és a bináris közt, de ezt szerintem soha nem fogjuk tudni kimérni - hacsak nem jön egy játék aminek lesz Switch2 patche a konzol megjelenése után.
2-3) 99%-ig biztos vagyok benne, hogy lesz shader cache, majd szépen letölti a Nintendotól. Saját kútfő, logikusnak tűnik, de nem olvastam erről semmit.
-
csaba951
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
>Simán játszható lesz
Az emuláció miatt ez teljesen bizonytalan. Mindenképpen meg kell nézni a gyakorlatban. Az N részéről lehet, hogy rendben van (nem fagy le), de tele van mondjuk micro lagokkal ami miatt az S1 élmény sincs meg.
-
csaba951
veterán
válasz
Rathrol
üzenetére
Maga az 1-es játék el fog indulni alapból. Ezzel többnyire nem lesz gond.
Sok játéknál viszont rögzítve van az fps-es. A hardver hiába tudnál futtatni mondjuk az eredeti 30 fps helyett 60 fps-sel, az játékbeli hibákat fog okozni (pl. minden fel fog gyorsulni a játékban, mint amikor átpörgetsz egy YT videót).
Ezen fognak segíteni a S2 version-ok, amikkel a készítők megoldják ezeket a problémákat. A legjobb megoldás persze az lesz ha újra kiadják a játékot, már direkt a S2 hardverre fordítva.
-
csaba951
veterán
válasz
playmore
üzenetére
I was right about Nintendo Switch 2 Backward Compatibility
Itt van egyébként a videó. Számos kérdés merül így fel bennem:
1) Az emuláció miatt a 1-es játékoknak lesz egy plusz fogyasztása az eredetihez képest? Vagyis ezekkel játszva gyorsabban merül az akku, mint a natív 2-eseket futtatva?2) Ez a real time shader fordítás. Lesz olyan, hogy maga az 1-es játék gond nélkül tud futni mondjuk 4K/60 fps-sel az új hadveren, de shader fordítás miatt időnként lesznek fps bezuhanások, micro lagok? Azért ez jelentősen le tud vonni a játékélményből.
3) Shader fordítás miatt az 1-es játékok eleve több helyet foglalnak majd el a 2-es gépen, mint az eredeti 1-es gépen?
-
30z.Samu
titán
válasz
markknight
üzenetére
Nem nyerek vele semmit, nem is ez a cél. Nem azt várom hogy olcsóbb legyen vagy ilyesmi.
De amúgy az inflálódással "mondasz" valamit. -
Bencus88
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Boldog vagyok, mert Orbán Viktor azt mondta
-
playmore
tag
válasz
Rathrol
üzenetére
Most tett fel egy videót a Modern Vintage Gamer. Neves programozó/fejlesztő. Volt egy cikk a visszafelé kompatibilitásról és arról beszélt. A lényeg, hogy a többi Nintendo konzollal ellentétben itt most nem 1:1 hardveres emuláció lesz hanem szoftveres. Vagyis imádkozz ugyanis a hivatalos Nintendo oldalon a Switch 1 játékok 70%a úgy van megjelölve, hogy elindul, de... (ez hiányzik). Tehát ha nem lesz jó akkor nem hogy jobban, de még rosszabbul fognak futni a játékok. Reméljük a legjobbakat, de megjelenésig valószínűleg nem lesz sok infó ha gáz a BC. Az meg, hogy bármit is feljavít nagyon erősen kérdéses, még az is kérdés, hogy legalább a szaggatást eltünteti-e a játékokból.
Nekem is nagy érvágás lenne, összegyűjtöttem jópár NSW játékot amivel akarok játszani.
Új hozzászólás Aktív témák
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni." Ugyanez vonatkozik a közvetlen vásárlási szándékot tartalmazó kérésekre, keresésekre is.
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hálózati / IP kamera
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Warzone
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 16 Pro 256GB 98% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Érvelhetnék amellett, hogy drága az N és egyébként van 3 konzolom, összeírtam egy ideig minden költést és messze a switchre költöttem eddig a legtöbbet. Most már nem írom, mert minek, úgyse használom semmire azt a statisztikát.