- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
Minkét tekintetben magasan vezet a Swtich. És egyiket sem befolyásolja az, hogy CoD féle címek nem jelennek meg rá. A Nintendo-nak semmi félnivalója. Szerintem a Nintendo annyira más pályán mozog, hogy ezek a "nézetek", amik ráhúzhatóak egy PS-re vagy Xbox-ra. Az egyszerűen értelmetlenek a Switch-re nézve. Olyan mint ha arra a konzolra nem hatna fizika.
-
.LnB
titán
Jó, de most ezt miért írod?
Szerintem a Switch felhasználók fele annyira casual, hogy azt se tudja, milyen játékok jelennek meg, és mire.
A másik felük, meg tartanak más platformot is a Switch mellett.
Mert a Switch mint egyetlen konzol, az csak a casualok számára működő dolog. Sztem. -
Bad Pritt
félisten
Én erre válaszoltam. Korábbi kommentek alapján gondolom, hogy itt a mobil gaming alatt az Android és iOS játékokat érti, akkor a Switch nem is ugyanez a piac.
-
Bad Pritt
félisten
Nem hiszem, hogy az üres mobil gaming alatt a kolléga a felhő alapú játékot értette. De még ha bele is vesszük, akkor sem látni, hogy bármilyen konkurenciája lenne a Switch-nek, az Android és iOS játékok teljesen más igényeket fednek le, a cloud gaming meg niche market jelenleg. Az összevetés alapja sincs meg.
-
_drk
addikt
Most mindenki saját handheld-et fog gyártani.
Switch-nek kampec?
Vagy számítanak az exkluzívok?A switch túl sikeres egy üres piacon. Ügyebár ha normális lenne a mobilgaming nem lenne ez üres, de így túlságosan könnyű dolga van.
A SteamDeck is nagyon sikeres és videók alapján nagyon jól is működik. -
Bad Pritt
félisten
Meg ez az egész Huawei-sztori úgy fordítódott le az emberek fejében (köszönhetően amúgy a médiának is), hogy most akkor minden kínai cég ipari kémked, spyware-t telepít az eszközeire és a kínai államnak dolgozik a nyugat kárára és ez a gondolat azóta is megmaradt. Nem szentek természetesen, de azért nem is ők szarták a spanyolviaszt, nyugati cégeknél is legalább ennyi probléma van GDPR törvények ide vagy oda.
Amúgy én ebben az iparágban nem érzem azt, hogy bármilyen komolyabb ellenérzés lenne a kínai fejlesztőkkel szemben, vígan licenszelik nekik a Unity-t meg Unrealt is, Diablo, Harry Potter, Marvel játékokat fejlesztenek a nyugati partnereikkel közösen és nem látok cikkeket arról, hogy bármi óriási probléma lenne körülöttük.
-
ProEvoFan
nagyúr
A sony vergődésre írtam.
Azért ha tényleg megveszik az Activision/Blizzardot, az tényleg hatalmas szelete a játékpiacnak.
Egy gondolat az MS részéről és egy darab játékuk nem jelenik meg Playstationre. Nézzétek végig mekkora húzó címeket vesznek meg zsebből. Eszméletlen nagy "hatalom" lesz a kezükben.
Én nem hiszem el, hogy ha valaki 60 milliárd dollárért (úr isten mekkora összeg) megvesz egy akkora céget, akkor ne a saját malmára illetve más kárára hajtaná a vizet...ne legyünk már naivak. Az MS ezt csinálta mindig is. Pénzzel megfojtja a konkurenciát. -
Bad Pritt
félisten
Hát igen, a Kinect egy baromi jó termék volt, ami kicsit jobb irányítással teremthetett volna magának egy releváns piacot a Wii mellett/után. Nekem volt 360-am Kinecttel és mellette egy Wii, mindenki jobban szerette az Xbox megoldását, csak a Nintendóra sokkal jobb játékok voltak.
-
.LnB
titán
Nem hiszem, hogy számít a hw. A számok sem azt mutatják.
Nézd meg, hogy ezzel a hardverrel micsoda skálát lefednek. A DooM-tól, a Ring Fit Adventure-ig..
Hol van ehhez képest a másik két konzol?
Borzasztóan a maga útját járja a Nintendo, de ez a Switch egy óriási sikertörténet. -
hombre[EU]
veterán
a lényeg az lett volna,hogy egyáltalán nem követendō példa a nintendo. 30éve ugyanazokat a játékokat foltozgatják, még a ubisoft is több kreativitàst vitt a frencsájzaiba.
valaki eljutott a crashtōl a last of us-ig, sly coopertōl a ghost of tsushimáig...ezek meg a bajszos vízvezetékszerelōvel hakniznak mióta az eszemet tudom. jó játékok, nem azt mondom, de már nagyon unalmas...nekem. szerencséjükre mindig lesznek új gyerekek -
Szabi®
addikt
Én meg már pont azt vettem észre magamon, hogy bőven elég egy vas.Nekem is volt minden. Switch, Box, Ps-ek, Gamer pc ...Talán a Switch még hív vissza, ott még maradtak olyan játékok, amikért visszaszeretnék menni.
Pedig gyakorlatilag pont a Switch volt az, amit nem magamért vettem, hanem menyasszonyom traktált a Márióval, és "barátaival" . Aztán lett, és nagyon élveztem bizonyos játékokat. A Donkey Kong Tropical freeze-t ki sem tudtam játszani, 30 évnyi gamer múlttal sem. -
.LnB
titán
Én egynél simán a PS5-öt adnám el most. Aztán ha kijönne egy ex Kojima, vagy Naughty Dog játék rá, akkor meg kellene megint. De jelenleg azt.
Ha kettőt, az már nehezebb. Akkor PS5 meg Switch. De csak azért mert 2025-ig van GamePass-om. Szóval egy teljesen szubjektív tényállás.
-
Bad Pritt
félisten
Én meg most a 15 órás Plague Tale végigjátszáson kívül el se indítottam a konzolt jó ideje, ráfüggtem megint az Age of Empires-re, rohadt jó a II DE meg a IV is. Majd november második felében lesz nálam megint egy PS5 egy Last of Us meg GoW Ragnarök végigjátszás erejéig, addig szerintem újratanulom a hotkey-ket AoE-ben.
Egyik ismerősömmel csináljuk egy ideje azt, hogy ha valami érdekel PS-en, akkor elkérem tőle, addig megkapja az Xboxot, meg persze fordítva is, ha ő talál valami érdekeset. Ez így elég hatékony volt eddig, nagyon élnék amúgy egy konzol előfizetéses szolgáltatást, mint ami a német Media Marktnál is van, egy hónapra kibérled a gépet, végigviszed, ami tetszik és visszaadod. -
.LnB
titán
Oké. De neked is van mindhárom konzolod. És ha épp nem is az exekkel játszol, csak azért van mindegyikből, hogy a lehetőséged meglegyen nem? Én így vagyok vele.
Persze nem azt mondom, hogy egyformák vagyunk. De valamivel kell magyarázni még önmagunknak is, hogy minek otthonra három konzol. És ez a legkézenfekvőbb érv szerintem. -
.LnB
titán
Ettől függetlenül számítanak az exkluzív játékok. Nem véletlenül van több konzolunk.
És ha őszintén kell rangsorolni, akkor az Xbox van ilyen tekintetben hátrányban. Azt talán nem is az exkluzívok miatt tartjuk, de annak is megvan a maga pozitívuma. És akkor kimondhatjuk, hogy csak jól csinálja a Microsoft is, amit csinál. -
Bad Pritt
félisten
Én ezért is érzem úgy, hogy az Xbox exkluzív helyett az XGS által kiadott lesz lassan a jobb kifejezés és akkor egész korrekt az elmúlt két év:
Gears Tactics
Flight Simulator
Halo Infinite
Forza Horizon 5
As Dusk Falls
Psychonauts 2
Age of Empires IV
Age of Empires II DE - Lords of the West (elég masszív DLC)
Gears 5 ingyenes nextgen patch (ha a fizetős Remake Integrade elfér a PS-nél...)
Nem érzem rossz listának ezt sem, de azt hozzá kell tenni, hogy mivel ennyire sokféle zsánerben jelennek meg játékok, ezért sok játékos érezheti, hogy nincs számára elég Xbox saját gyártású játék.
-
Szabi®
addikt
Ez nem a hitvitáról szól, teljesen elhúzod abba az irányba. Melyik cím nincs ott a Sonynál amivel nyitott ? Esetleg keressek másikat
Azért írtam, hogy a lényeg benne van, mert az benne van ... Én nem ismerem az xbox oldalt, ott 3 játék volt kiemelve nyitó címnek, nem tudom a valóságban mennyi volt ... passz
Aki felvetette, hogy nem volt erős a kezdés az azért kapott valami támpontot. És ezen volt a hangsúly ...
De tőlem kitárgyalhatjuk, hogy pont launchkor ki mennyi/milyen játékokkal állt elő. -
Szabi®
addikt
-
Szabi®
addikt
"Exclusives" A The Medium eleve nem az ... Meg az sem mindegy mikor rakták össze a listát.
Ha meg a "nyitás" időszakát nézték, akkor stim.
A lényeg akkor is azon van/volt, hogy a Sony elég jó launchal kezdett."Játékok terén a Sony sem tolta túl a gen elejét."" Én ugye erre regáltam.
-
opr
nagyúr
Igen, a SONY legnagyobb szerencsejere. Meg jo, hogy mar ott volt nekik a now meg szinte mindeng egyeb, amire lehetett epiteni, igy gyorsan ki tudtak dobni valamit, ami melto ellenfel, legalabbis olyan szempontbol, hogy van, amiben az egyik sokkal jobb, van, amiben meg a masik.
-
opr
nagyúr
Ez sajnos ilyen. Jo sokat dolgoztam mindenfele video services reszen fejlesztokent (felig-medig most is ott vagyok). Sajnos azt kell mondjam, hogy ez ilyen, illetve ez ennyi ido. Meg csak nem is penzkerdes a dolog sajnos. Szoval ilyen stream, meg plane TV-s app meg stb... Lehet, hogy mar evek ota dolgoznak rajta, csak most jutottak vegre el addig, hogy vegre piackepes a cucc. Egyszeruen rengeteg olyan dolog van, ami viszi a heteket/honapokat, es semmit nem lehet vele csinalni, mindegy, hogy a sony/microsoft mennyi (es milyen kvalitasu) embert, idot es penzt ol bele.
-
Wesder
titán
Ha jól értem most Jimbonak csak annyi volt a baja, hogy Phil nemrég egy interjúban elàrulta hogy januàrban küldtek a Sonynak egy szerzôdést, ami tartalmazta hogy a jelen szerzôdés utàn ami 2025-ig tart, még 3 évig megkapnànak mindent is, amit az Xbox tulajok, de utàna màr inkàbb az Xbox felé lejtene a pàlya. Nyílvàn nem exkluzivitàssal, hanem a 10 éve tartó mostani Sonys elônyökkel. Ezek utàn ô most garanciàt kér arra hogy a Microsoft a sajàt platformjàt ne részesítse elônyben? Ez most komoly, vagy én nem értek valamit? A PS halàlàt meg belelàtni ebbe az üzletbe egyenesen vicc kategória.
-
ρσгτσ
addikt
-
hombre[EU]
veterán
Visszadobta a labdát a Microsoft -hoz azzal az indokkal, hogy számára nem meggyőző az AB alatti címek jövője.
mégha a sony-ms piaci verseny áll az egész mögött akkor is ez a lényeg. az ip-nek nem tesz jót, tény. hosszútávon szerintem a platformnak sem (pénzügyileg). tételezzük fel,hogy a sony megveszi az EA/Fifát . ha exkluzívvá teszi és kizárja a jàtékosok felét akkor az màr nem az a játék lesz,amit megvett (értékben sem). azért a legnagyobb a fifa,mert mindenki mindenhol játszik vele...ha ezt korlàtozod akkor egy teljesen más terméket kapsz. és sokkal többen fogják elhagyni az ip-t,mint amennyien követik egy màsik platformra (pc-n még a launchereknél is látszik,ami 2 ingyen kattintás).
-
bubuska10
senior tag
Köszi nektek! Főleg neked, h így levezetted!
Fifával kapcsolatban ezeket vágom. PS5 lesz majd - legfőképpen azért, mert ha már "nagyobb" beruházást csinálsz, akkor legalább legyen megbízható, és hosszú távon működőképes/aktuális. Ergo: kicsengeted a nagyobb lóvét --> de nem lesz probléma, hosszabb ideig.
-
-
opr
nagyúr
Jo, de itt mar a kepen is latszik, hogy szepen, szabadon vannak, kapnak levegot. Plusz gondolom azert altalaban egyszerre csak az egyik van hajtva. De igazabol mindegy, szabadon vannak, nyilvan nem lesz bajuk. Viszont egy szukebb TV szekrenyben, ami elol-hatul fedett, es a konzolon felul van par dm3 legter, na ott barmelyik pikkpakk megsuti magat. Mondjuk 90%-ig biztos vagyok benne, hogy a modernebb konzolok (x one, ps4 vagy ujabb) siman dobnak egy hibat es kikapcsolnak, mielott megdoglenek, de regen ez a vedelem azert nem volt trivialis, es meg ha volt is, nem minidig mukodott eleg megbizhatoan.
ui.: Az a nagy karos/nagy gombos nintendo kontroller valami brutal jonak tunik, nagy elmeny lehet vele tolni valami regi verekedos jatekot, tiszta retro jatekbarlang feeling.
-
Szabi®
addikt
Az Apple mögött egy irgalmatlan méretű globális vásárlói erő van, akik azon termékeiket is megvették, amik nem voltak épp a fejlesztés csúcsai. Az Apple Arcade-ba félévente 500 millió dollárt öntenek, "- mert csak", ha ők csinálnak valamit, annak nyoma van, és visszhangja.
De jobb hogy még konzolfronton nincsenek jelen, sanszos hogy hatalmas sikereket érnének el, de én a tartalmi részét megkérdőjelezném. Ahogy meglehet az Apple tv-jét, és az Arcade-ét is.#5156 Fizzie Mikorra várható a startup ? Majd 3 év múlva visszakeresem ezt a hsz-t és kitárgyaljuk, hogy mi lett ...
-
"A Switch több újdonságot nyújt az exkluzív címek miatt."
Tudod, újszülöttnek minden vicc új. Tavaly vett PS3-amon végig nyomtam a Resistance, Killzone szériát, 2021-ben. Nem nosztalgiából, mert amúgy sosem játszottam még velük, csak kíváncsi voltam rá. Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy mindkét platform új nekem és a kifutó Vita is sok újdonságot rejt számomra.
"Hozzáteszem, hogy a gyári joycon sokat hozzáad egyes játékokhoz."
Erről tudok, emiatt felmerült bennem is az Oled switch gondolata. Oled/v2 switch mellett döntve, tudnék együtt játszani a 4.5 éves kislányommal, néha-néha 1-1 órát. PS3/PS5 kontroller egyszerűen túl nagy és nincs értelmes "gyerek" kontroller Playstationhöz. Ebben nagy előnye lenne a switchnek. Az Oled Switch-el a legfőbb bajom az ára. Sajnálok ennyit kiadni egy "B" konzolra, PS5 meg marad mindenképp. Azt tudnám elképzelni, hogy PS3 + összes motyója elad, azt kipótolva nincs messze egy OLED. Viszont még van pár játék amit végig akarok nyomni PS3-on és utána is fájna azért érte a szívem.
-
_drk
addikt
Az a lényeg, hogy mindenki megvegye!
Koca gamernek nem kell, mert úgyse játszik annyit, de megvetetik vele mert olcsó.
Vérgamernek nem kell mert a nagyja meg van a többi nem érdekli, de csak megveszi mert mindig van benne pár cím ami érdekelheti és még több mindennel tud játszani.
Amúgy meg pont hogy a vérgamereknek éri meg egyedül, akik mindennel is játszanak és nagyon sokat.A játékpiac meg egy káosz, hogy éppen merre változik. Franc se gondolta volna, hogy a minecraft és a fortnite ilyen siker lesz.
A Gamepass is több éve temetik, mert nem éri meg, erre a Sony is elindítja a sajátját. -
Bad Pritt
félisten
Tudom, sőt, korábban még árkád gépek közt is volt olyan, ami hasonló elven működött.
Én arra gondoltam, hogy ez a mai orrvérzésig tolt in-app purchase modell mobilon futott be.Mobilon akkoriban voltak olyan játékok, amiknél sms-ért cserébe lehetett vásárolgatni, bár ahogy emlékszem nálunk nem is nagyon voltak ilyenek telepítve.
Én egyetlen egyszer vettem egy hátteret még valami Sony Ericsson telómra, tök menő volt akkoriban. -
Bad Pritt
félisten
Mobilon igazából előbb jelent meg a mikrotranzakció, csak később formálta az egész iparág a modellt olyanná, amilyen ma.
Számomra ezért is játszhatatlan sok free játék, mert olyan szar a UI a sok vásárlási lehetőség miatt, hogy már ott elveszi az ember kedvét. Volt valami tök jó fps, aminél ötféle pénze volt a játékosnak, ezt lássa át valaki guide nélkül.
-
-
F-ECT$
titán
-
Kovy81
csendes tag
De ez is egy konzol csak hogy valaki nem tapasztal e esetleg hasonlót. Hogy kábel vagy kompatibilitás vagy mi lehet a gond. Szerintem valami képet mutatni kellene neki játék kártya nélkül is így szerintem a gép lesz rossz. Illetve sega gépben nagyjából ment a játék kártya csak az 16bites a konzol pedig 8 így nem volt százas a dolog. Szerintem vagy a tvre kötésnél lesz a gond, vagy teljesen rossz a konzol.
-
_drk
addikt
Szerintem csak rossz helyre terítettek, ráadásul a nagy bundle csomagok sok embernek nem kellhettek. Ráadásul akiknek nagyon kellett már beszerezte. Eddig ment a PS5 vadászat, most már a PS5-nek kell vadászni a vásárlókat.
Majd karácsonykor a sima gépek egy 10%-os akcióval már a boltok polcaira se fog kikerülni.#5001Fizzie:
Sony kommunikációk egyre érdekesebbek. Nem is a COD zavarja őket már, hanem a Microsoft megerősödése. -
Bad Pritt
félisten
Azt mondjuk elhiszem, hogy a GB életpályája elején baromi jó cucc volt, csak a végére lett elképesztően elavult, majdnem másfél évtizedig volt valamilyen iterációjában a piacon, elképesztő hosszú életciklusa lett végül, gondolom a versenytársak hiánya miatt.
Amint jött a Sony a PSP-vel meg aztán a Vitával, hiába nem volt ez utóbbi nagy siker, mégis nagyobb fejlesztésekre ösztönözte a Nintendót is. -
Bad Pritt
félisten
Na nekem a Game Boy sosem volt must have, a DSi (és méginkább egy jó PSP) viszont nagyon is.
Valahogy azt éreztem, hogy mikor én elkezdtem játszani, akkor már bőven 3D játékokat toltunk, míg a Game Boy még mindig egy 8bites rendszer volt. Ott sokkal nagyobb távolságot éreztem a Nintendo kézikonzol meg a csúcs hardverek között, mint manapság. -
Bad Pritt
félisten
Jaja, bár nem volt titok, hogy a Ninti örül volna, ha a teljes DS család eladásait tudja hozni vele, ami meg kétszer ennyi lenne.
De hát nyilván az élet közbeszólt, a hardver is drágább volt még a price cut után is, szoftver sem DS árban volt, plusz a touchpad mobil gaming is akkor robbant be, amikor a 3DS felfutott volna a rengeteg klón játékkal meg a live service modellel.
De így is nagy sikernek élték meg a japánok és habár nem éri el sem a Gameboy, sem a DS család eladási számait, de így is egy nagyon jó platform volt a játékosoknak és fejlesztőknek is (nekem is volt több). -
opr
nagyúr
Megoldható lenne a dolog abszolút, valami új, modern, jól skálázódó motorral ha nem is sima ügy, de közel sem lehetetlen. Viszont ehhez gyakorlatilag az kell, hogy a jelenlegi teljes eszköztárukat kukázzák a picsába. Rövid távon ez nagyon drága, viszont közép és hosszútávon nagyon kifizetődő lenne nekik.
-
opr
nagyúr
Érdekes, jól hangzik. Mondjuk azt, hogy a 250GB-os CoD-ot (és ez még csak a háttérkép a menüben
) hogy a retekbe fogják switch szintre butítani, az egy érdekes kérdés.
Mondjuk arra látok esélyt, hogy a Microsoft ilyen téren rendet vág és végre kidobják a 20 éve foltozgatott engine-t valami normális, modern cuccra, sokat tudna dobni a szérián, mert perpill kb minden cod dev (pláne színfalak mögött) arról sír, hogy a munka 90%-a engine hackolás meg széllel szemben hugyozás, miközben a management baszogatja őket, hogy "erősebben nyomjad, akkor nem lesz olyan a gatyád!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Szinte új,garanciás MSI Claw kézi konzol/7 Full HD,120Hz,Core Ultra5,16GB DDR5,512GB SSD beszámolok
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Új, bontatlan dobozos Nintendo Switch 2 Mario Kart World játékkal, 2 év gyári Nintendo garanciával
- PS VR V2 + 2 db PlayStation Move motion controller + PS VR Aim controller + ajándék dockoló
- PS4 játékok garázsvásár sok kedvezménnyel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged