Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Netfone
- iPhone topik
- Ezzel a mobillal készülhet a 2026-os MWC-re a HMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tekagi
tag
Régi de azért szerettem

-
Tekagi
tag
Én még most is játszom vele

-
ZeUS2140
aktív tag
sziasztok.
Valaki le tudná írni, vagy egy link esetleg, hogy multiban melyik játék mód mit takar?
Előre is köszi
-
icons
addikt
válasz
kbalazsa
üzenetére
Én is a semmibe rángatásra tippeltem volna, elég triviálisnak tűnt, de nálam nem működött. Egy cuccot tuttam kidobni, de az lebegett, mindig a célkeresztben. ütni tudtam, de mozogni nem, ezt nem értettem teljesen... ÉS azóta sem sikerült kidobnom semmit, azt hiszem, a jobb gombbal sem ment...
Én végignéztem a tutorialt, és tulajdonképpen nagyon kevés dolog van benne
Persze a játék szép, meg minden, de nekem nem tűnik A+ kategóriásnak
. -
fiATHaLON
őstag
Nagyon köszönöm, ez a játszható modulokra vonatkozik, de én csak a
grafikát machinálom meg (na jó, meg egy elég minőségi
feat/spell/spec. overhault.), így azt az "override"-ba kell tenni, csak nem tudtam,
melyikbe. De már bepattintottam a Máj dokumentesbe, és megy...kbalazsa - Itt érdemes nézelődni, meg vannak ott baloldalt más
lehetőségek is, nem csak a textúrák. Van visual effect enhance is, meg minden.
Persze arra figyelj, hogy sok közülük modukokba való építőelem, de azért
akad csinosítgatnivaló. -
kbalazsa
senior tag
Nem is tudtam, hogy van ehhez is "látványjavító" csomag

Lesz mit keresgélni akkor

-
fiATHaLON
őstag
Ennél a játéknál 2 "override" könyvtár is van...
Egy a C...My Documents...(mint a DAO-ban), egy pedig a játék
könyvtárában. Mindegy, hogy hova teszem a modokat? -
fiATHaLON
őstag
válasz
kbalazsa
üzenetére
Játssza még egyébként ezt valaki?
Épp most fogtam bele.
Valami nem tetszett megjelenéskor (talán valami csekkpont szerű
halálozás?
), de most belefogtam megint.
Csata még nem volt, mert rakosgatom itt is a látványjavítókat először.
Nem sokkal gyengébb kinézetre, mint a Dragon Age, helyenként meg egyenesen
jobban tetszenek a megoldások.Na, majd kiderül, mert az rémlik, hogy Haas mester valamiért nagyon
abbahagyta, és hát legtöbbször igaza lesz.
-
kbalazsa
senior tag
Az eldobásnak két módja is van. Egyszerűen kirángatod a stuffok közül a "semmibe", vagy a jobb gombos módszer. Sok olyan dolog van, ami másként van a megszokotthoz képest. Azt kell, hogy mondjam szokni kell... mert megéri.

Én arra nem jöttem még rá, hogy azt hol lehet megnézni, hogy miért kaptam mínuszokat erre-arra. Van, hogy a teremtett állat kap mínusz ezt-azt és nem tudok rá jönni hogy mitől. Azt se nagyon találom, hogy hol tudom megnézni milyen varázslatokat raktak rám. Meg azt sem, hogy milyen viszonyban vagyok a társaimmal. Szóval vannak még kérdések bennem is...
-
icons
addikt
válasz
kbalazsa
üzenetére
Na, Patch nélkül megy
. De az elején eléggé unalmas a játékmenet, meg elég rosszul szerkesztettnek tűnik az egész. Pl nem láttam sehol leírva, hogy hogyan lehet ledobni az inventoryból a cuccokat, és nagyon sok dolog máshogyan működik, mint máshogy, ami bizony nemcsak hogy forradalmi, hanem zavaró, mert a többi 100 helyen már bevált
. -
kbalazsa
senior tag
Itt a remek esély, hogy mégjobban tudjál angoluld

Szedjed le, nézd meg patch nélkül. Aztán tedd fel a két (esetleg három) kieget, autopatch és nézd meg úgy is. A 9600XT (ha jól látom az van az adatlap szerint) kártyádhoz milyen driver-t használsz? Még ott lehet probléma esetleg...
-
icons
addikt
válasz
kbalazsa
üzenetére
Az a baj, hogy tudok angolul, nade nem ennyire azért... Sajnos a játékhoz is az a legújabb, a kiegészítőkhöz meg egyáltalán nincsen...XP Prö. Szerintem megnézem patch nélkül, aztán magyarul, és a végén patch-el, és majd a kiegészítőkkel egyszer talán (de ha jól tudom, az alapjáték is elég hosszú
) -
kbalazsa
senior tag
-
icons
addikt
Hello!
Felraktam a játékot, és hozzá az 1.23as patch-et. Elindítom, de amint elkezdek játszani és az első házból ki akarok lépni a külső területekre, a játék lefagy. (kilép, és a képernyőm 2/3ada fekete lesz) Ha felrakom a magyarítást, akkor elindul a játék, fekete képernyő, animált egér előjön, majd kilép a játékból.
Valaki találkozott hasonló problémával?
-
kbalazsa
senior tag
válasz
d.véderjoe
üzenetére
Nekem megy (32bit). Semmi gond nincs vele.
Játsza még egyébként ezt valaki? (Csak mert a topic kicsit elnémult...)
Játék ekkora dilemmát nekem még nem okozott, hogy milyen karaktert indítsak benne...

By the way tapasztalta már azt valaki, hogy a karakter "teleportál" beszélgetések előtt? Amikor viszonylag messze állok valakitől, akivel beszélni szeretnék, akkor egy pillanatig olyan, mintha már előtte állnék (illetve helybe futok előtte egy lépéssel), majd visszateleportálódok és újra odafutok hozzá... Probléma nincs belőle, a beszélgetés mindig rendben elindul, csak furcsa...
-
d.véderjoe
tag
Hello Mindenki!
Most akkor megy Windos Seven-en vagy nem? 32 v.64bit?
köszönöm a választ

-
Kareszovics
addikt
Na igen, megnézetem a karakterem INT-jét: erősen konvergál a 9-hez, tehát kell egy kicsit szintezni, hogy tudjon majd varázsolni.

-
Tim82
félisten
A kiinduló témával kapcsolatban szerintem igazad lesz: 1. szintű varázslathoz 10 + 1 INT-tel (vagy CHA-val, ha az osztálya alapján azt veszi alapul a varázsláshoz) kell rendelkeznie a karakternek és így tovább. De gondolom, min. req.-nek meg 10 van megjelölve az osztály leírásában (azért D & D 3 ide vagy oda, valamilyen min. req.-nek kell lennie, legalábbis számítógépes játéknál).
Kareszovics: ajánlom az Arcane Trickster-t (nem t'om, magyarításban milyen nevet kapott), jó kis osztály.

-
Tim82
félisten
Emlékeim szerint az IWD 2 is némileg módosítva alkalmazza a D & D szabályrendszerét. Pl. paladin kasztot nem vehetsz fel, ha nincs legalább 17-es CHA-d. Az, hogy a korábbi IE játékokhoz képest (ahol a sorcerer-nek szintén volt egy min. req. 15-ös vagy 16-os CHA-ja, most nem emlékszem pontosan) az IWD 2-ben pont a sorcerer-nek nincsen meg, vicces és - szvsz - egyszerűen kifelejtették.
-
Tim82
félisten
annak idején az IWD2-ben azzal szívtam
Akkor az egy bentfelejtett bug volt.
Tisztában vagyok egyébként a sorcerer lehetőségeivel, én is játszottam az összes Infinity Engine-s játékkal és a Neverwinter Nights-sorozattal. Bár szerintem a Temple Of Elemental Evil-ben érte meg legjobban sorcerer-t indítani, ott pedig Evocation-re kihegyezve a csapat "tüzérsége" volt, pont azért, mert elég volt a pusztító mágiákra koncentrálnia.
-
Nem tudom hogy működik NWN2-ben, de annak idején az IWD2-ben azzal szívtam, hogy indítottam sorcerer-t, majd csodálkoztam, hogy miért nem tud varázsolni. A magas charisma ugyanis nem volt a feltételek között.
Egyébként ha már itt tartunk, a sorcerer nem is tud varázslatokat memorizálni, és normális módon új varázslatokat tanulni.
Szintlépéseknél lehet választani új varázslatokat, és bármit, bármikor tud varázsolni azok közül, melyek a könyvében vannak (vagyis, maximálva van, hogy egy nap mennyit varázsolhat, de bármit a könyvéből).Egyébként fogalmam sincs, hogy magyarban hogy fordították a wizard-ot és a sorcerer-t, már csak ezért is utálom a fordításokat.
-
válasz
Kareszovics
üzenetére
Wizard vagy sorcerer?
Első típusnál van egy minimum intelligencia követelmény (talán 12?), az alatt nem fogsz tudni varázsolni. Utóbbinál pedig (figyelem!) a charisma a fontos.
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Úgy látom én tartom életben a topikot, de ha egyszer kérdésem van nincs mit tenni.
(Másik kérdés, hogy nagyon senki nem ír) 
Tehát: kezdtem egy új karaktert:Vándor, mely mellé a Misztikus Íjász osztály miatt felvettem a varázsló kasztot. Olyan problémám van, hogy nem bírok varázslatokat memorizálni, egyszerűen nem tudom berakni a slotokba. Mi lehet a gond? Mikor fog tudni varázsolni az emberem? Milyen képzettséget kell esetleg felvennem, hogy varázsolni tudjak. Elvileg ahhoz, hogy a különleges kasztot fel tudjam venni annyi a követelmény, hogy tán 1 szintű varázslatokat tudjak használni.
-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
UP!
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
A következő problémám lenne (SPOILER veszély):
eljutottam odáig, hogy Jerro boszorkánymester megmutatja az utat a Nonaloth (remélem jól írtam a nevét) sárkány felé. Faszán lebarterolok vele mindent, díboljam szét a szívét, GO home; de megtámad két sárkány. És valamilyen ok folytán képtelen vagyok megölni őket. Group: tiefling, Casavir, gith csaj, Vasököl (már szerzetes kasztúként) és jómagam: Harcos LV16 / Neverwinteri Kilenc LV1, ember.
Beállítottam már a legkönnyebb fokozatba is, de esélyem sincs ellenük. Mit ronthattam el? Vagy csak simán szarok a karakterek setjei?
Válaszokat előre is köszi.

-
Gregorius
őstag
válasz
Kareszovics
üzenetére
A konzol a ~-ra jön elő (a tab fölötti gomb, magyar kiosztáson nem biztos, hogy ugyanez). Ott beírod:
DebugMode 1
akkod kapcsol be. Szép sárga területek szoktak olyankor látszani mindenfelé. Ha végeztél, akkor
DebugMode 0
kapcsolja ki. -
Gregorius
őstag
válasz
Kareszovics
üzenetére
Konzolparancs van, amivel lehet a befolyást nézni/szerkeszteni:
rs kr_influence
Természetesen csak bekapcsolt DebugMode mellett működik. -
Kareszovics
addikt
Visszaolvastam a topikban, de nem találtam kielégítő választ: Befolyás (Influence) hotkey, vagy menü, vagy bármi létezik-e, amellyel meg tudom nézni, hogy áll a kapcsolatom a csapattagommal?
A válaszokat köszönöm.

-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
Közbe megoldódott, hibátlanul megy Win7 alatt.

-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics
üzenetére
UP!
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Ha valamelyikőtök játszik Win7 alatt ezzel a játékkal kérem mesélje már el a tapasztalatait.
Gondolok itt arra, hogy hibátlanul települ, fut, ilyesmi.
Köszönöm!

-
Móci
addikt
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy NWN 1-es kezelőfelület modot nem látott valaki a játékhoz?
Többször nekiálltam már, de sosem tudtam megbarátkozni a kezelőfelülettel... -
zenoka
csendes tag
Sziasztok
Keresem megvetelre eredetiben a nwn 2 alapjatekot
privi vagy mail a fenyess kukac gmail pont com ra johet
-
geriwise
csendes tag
Hali!
Lenne egy problémám(több is, de itt ez): Unable to detect a video card with hardware 3D acceleration. Leokézom, aztán meg ez: Hardware 3D acceleration appears to be disabled.
PLS help valaki. Ati x2300 kártyám van, meg dou t2130 proci, meg win7
-
Traxx
őstag
Nekem is lenne egy kérdésem...A Neverwinter 2-ben Tavorick házában járok, és legyaktam azt a büdös szörnyet. Utána viszont ennyi, Tavorick nem akar semmit sem mondani, és a naplóban sem jelenik meg új feladat. Olvastam máshol, hogy a Moonstone Mask-ban kéne beszélnem valakivel, ott viszont sehol senki értelmes...
Valami patch kellene ehhez?

Ja és hiába klikkelek rá jobb klikkel, bal klikkel, semmilyen panel nem jön be, ahol beszélni tudnék vele

-
zabcs80
tag
Sziasztok!
Újra elővettem a neverwinter 1-2-őt.
1-nek megvan mindene, a 2-őnek csak az alap.
Problémám az, hogy ha nem patchelem fel a játékot, akkor jól működnek. Ha rányomok az update-re és kivárom, hogy feltelepítse, akkor többet nem indul.
Az 1-et Vista alatt notebook-on játszottam.
A 2-őt Xp alatt asztali gépen. Nem tudok rájönni, hogy mi a hiba. Arra gyanagszom, hogy rosszak a patch-ek. Nektek ebben van tapasztalatotok?
A játékok és a Windows-ok is eredetik. -
Traxx
őstag
No én is jönnék sírni...mi az oka annak, hogy totál nem érzékeli a billentyűzetet a játék? Ami a poén, hogy jó ideig kifogástalan volt, tegnap szerettem volna megint vele játszani vagy 3 hónap után, és nem akarja az igazságot...Sem oprendszertelepítés, sem hardvercsere nem volt a gépben.
Megzavarhatta például az új tűzfal? (ingyenes Zone alarm helyett a pro változat került fel, erre csak azért gondolok, mert kért a telepítéskor is netkapcsolatot). Magyarítást raktam fel a játékhoz, de anno ez sem okozott gondot. Egyébként nyilván jogtiszta a cucc, tehát crack és társai sem esélyesek

Mi lehet a gond?

-
Speeedfire
félisten
UP
-
Speeedfire
félisten
sziasztok
olyan problémám lenne a játékkal h belépek a menübe és 1 kis idő után kifagy ha rámegyek a játék indításra
2500+ amd athlon abit nf-7-s2 6600gt 82.12 z-tweak driver alaplapi hang
a kifagyás olyan h a hang beakad és kikapcsol a monitor
vkinek vmi ötlete?
nemrég "kattantam" rá a szerepjátékokra és ezt sokan ajánlották nekem, ezért kiváncsi vagyok rá -
-
diegho
nagyúr
-
Gregorius
őstag
Szerintem jó volt a MotB. Az alapjáték NPC-i kevés kivételtől eltekintve az agyamra mentek. Viszont ez a minimap ez gáz. Megnézni sincs időm, hogy mit is látok és máris jön a következő encounter. Egyébként a SoZ-ból még nem láttam eleget, hogy lényegeset mondjak. A partirendszer (bármelyik tag beszállhat a beszélgetésbe) tetszik.
-
diegho
nagyúr
Már megvan a Zehir, persze nem eredetibe, csak az alapjáték eredeti, Motb-t ki is hagytam, mert nem kapni itthon meg az a lélekzabálás se tetszik, de ez a Zehir egy katasztrófa... nincsenek benne karakterek, te magad állítod össze a csapatot, nincsenek normális társak kialakítva előre, na meg amikor kijössz egy városból nem a rendes térképre keveredsz ki, hanem egy ilyen minimap szerűségre ahol úgy vagy feltüntetve, mint egy terepasztalon egy bábu és úgy tudsz mozogni, aztán, ha látsz ellenfelet az megjelenik a "terepasztalon" és el lehet előle bújni... lol...
-
diegho
nagyúr
Storm of Zehir-t próbálta még valaki? Szerintem ritka nagy szar lett. Már alapvetően a második rész is elég elcseszett lett a szinte tökéletes első rész után, de ez a kiegészítő rettenetes

-
Wilbury
csendes tag
Valaki segítsen mert olyan problémám van amihez kb 2 hete bújom a fórumokat de nem bírom megoldani.
A vas: Gigabyte P43 alaplap, HD3870 (Sapphire Ultimate),Dual core E6600 prockó. Catalyst 8.9, XP prof sp3
A tünetek: Néhány játék nem fut rendesen a gépen. Olyan mintha lassított felvételt néznék. Nem akad, vagy szaggat hanem lassú. Már az intro videók meg céglogók is akadnak, a játék elindul,de "bullet time"-ban. Az érdekesség az, hogy teljesen rapszodikusan csinálja. Az egyik bootolás után igen, a másiknál meg oké.
A még érdekesebb az, hogy csak a Bioware játékoknál van ez (Mass Effect, Neverwinter 2, KOTOR). A többi hasít rendesen.
Mindent megpróbáltam amiket a fórumokon olvastam: tűzfal ki, hangkártya driver csere, kodekcsomag fel, aztán vissza, procimagok figyelése (igen mindkettő megy), sp2 ill sp3 alatt is ugyanaz a tünet.
Guruk segítsetek! -
_ak_
addikt
Meg tudom valahogy úszni a nw2 reinstallt, ha újraraktam a rendszerem vagy mindenképp kell az újratelepítés?
-
Ice!?
őstag
Sziasztok! Vettem egy 8800 gt-t, és kaptam mellé egy eredeti Neverwinter Nights 2-t. Ha valakit esetleg érdekelne egy Call of Duty 2 eredetire cserélhetnénk.
Az ára ugyan annyi, nincs regisztrálva sehova, még ki se bontottam. -
Szten Márs
nagyúr
Nos, bár válasz nem jött, megtaláltam a magam válaszát: mégpedig azt, hogy nem érdekel. Az egyes Neverwinter nights után hatalmas hévvel és várakozásokkal vetettem bele a játékba magam, annál nagyobb csalódás lett, kevés olyan "RPG" (ehhehhe) van, amivel egyszerűen képtelen vagyok játszani, annyira nyögvenyelősen megy - de ez pont ilyen lett. Arra viszont remek volt, hogy vágyat ébresszen egy nem elrontott forgotten realmses játék iránt, szóval ismét feltettem a Baldur's Gate 2-őt
Szóval összességében kimondottan hasznos volt a játék, mert baromira élvezem (ismét) a BG2 világát 
-
Szten Márs
nagyúr
Közben feltünt valami. Csináltam egy varázslót és választottam neki iskolát. Pl necromancy iskola. Ez az egyben ugye azt jelentette, hogy az ellentétes iskolát, esetünkben Divination nem tudom használni, de a spell focus: Necromancy, majd idővel a greater spell focus: necromancy alapból bekerül a tulajdonságaim közé. Most meg látom, hogy megvan a necromancy iskola, de közel-távol nem került be olyan tulajdonság az adatlapomra, hogy spell focus: necromancy, sőtmitöbb, amikor választ az ember feateket, akkor ezt is kiválaszthatom. Szóval akkor most hogy van?
Nem kaptam meg a +2 DC-t a nekromanta varázslataimra, vagy mi?
Nem értem igazán... 
-
Gregorius
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Dokumentumok\Neverwinter Nights 2\Saves
A dokumentumok könyvtár alapesetben a C:\Documents and Settings\Júzerneve alatt van, ha nem helyezted át.
-
Szten Márs
nagyúr
Sziasztok! Hülye kérdés, de hova pakolja a game a mentéseket?
-
-
fiATHaLON
őstag
Most kezdenék neki a játéknak, de látom ám,
hogy mintegy 15 apró-cseprő paccs van hozzá.
Van valahol egy 1.0-ról 1.1234562345234543-ra
javító, hogy ne kelljen 2 számos eltérésenként
levadászgatni őket?
Előre is köszönöm. -
Crytek
nagyúr
Van valami megoldás arra hogy a legújabb 1.12.xxx verziohoz ne kelljen a dvd-t betenni??
-
zabcs80
tag
Képtelen vagyok megölni az Árnyak királyát!
Amikor sok darabra esik szét, nem tudom megölni őket. Főleg az is baj, hogy a társaim semmit nem csinálnak, csak állnak egyhelyben mint...
Hiába kapcsolom be az AI-t, semmi nem történik. Szerintem még a patch-ek is bugosak! -
diegho
nagyúr
most öltem meg a sárkányt. azt hittem nehezebb lesz ezzel a csapattal: warlock-om, törpe, quara, sand, druida. 2 körig bírta szegényem, egyedül a warlockra tudott sebezni, többiek kaptak tűz immunitást meg greater stoneskint aztán lehet próbálkozni, pedig odamentem alá, hogy legyen esélye. greater dispell + fullasztás kapásból levitte 10%-ra, onnantól meg empowered greater missile storm és aratás, el is feküdt a lelkem.
-
diegho
nagyúr
nálam alap, hogy casavier és sand bent van, casavier mindent túlél sand meg jól tud sebezni, a papot most kaptam meg, be is dobtam neki a sok gyógyítást mágiatörést és energia immunitást, nagyon hasznos tud lenni 1-2 helyen. mondjuk mikor quara és sand is bent van a csapatban akkor 1 kör alatt hal minden. sand greater missile, quara erősített fireband és mindenki haldoklik. nálam nem szokott bugolni sand, igaz kb 3 órán át frissítette magát a játék mikor feltettem

-
zabcs80
tag
A mágus csaj nekem sem szimpi, de Khelgar az mindig a csapatom tagja fullos felszereléssel. Neshka is tetszik, de a bárd, druida, vándor az nem vmi jó. Lovag elmegy, Sand elég jó ha ("bug" miatt) csinálja a dolgát és nem töketlenkedik. Jerro-t is szoktam vinni, meg a csúnya papot is.
-
diegho
nagyúr
az orosz tolvajt én soha nem használtam, nekem nem kell, csak az elején használtam, a ranger se volt használva csak, ha muszáj volt, akárcsak a bárd. igaz egy harcos csapatba a bárd nagyon jól jöhet. a lovag ha nem lenne ennyire elcseszve simán ütne mindent, még így elcseszve is erősebb mint khelgar. a varázsló csajt se szoktam használni, csak bent van a csapatban, ő az egyetlen akire nem figyelek oda, mindig hagyom meghalni
biztos szerethet, mindig másnak adok igazat ha vita van 
-
L_ajos
őstag
örülök hogy a flét se értem annak amiről társalogtok, de igyekszem tanulni

-
diegho
nagyúr
azt azért hozzáteszem, hogy amiket a játék folyamán megkapunk karakterek elég alaposan el vannak cseszve, a paladin például nagyon, most tolhatom fel neki az iq-ját, hogy tudjon legalább 1-2 értelmes varázslatot, de szerintem indítani fogok egyet ha végigvittem a warlock-al. most 12-es a csapat és nagyon könnyen haladok a warlock, casavier, shandra, sand, quara partival, most harcolt helyettem khelgar, érdekes, hogy amíg le nem vert majdnem addig nem engedte, hogy kinyírjam
4. támadásomra már haldokolt a csóka én meg max hp-n voltam és irogatta, hogy nem lehet megölni az arénában senkit ezt írta 1 percig aztán mikor elkezdett fogyni a hp-m akkor meg ki engedte nyírni. -
diegho
nagyúr
válasz
Gregorius
üzenetére
megjelenéstől számított 4.5. nap óta nem játszottam wizardot. de a gyakorlat és netes pvp-k azt mutatják mégis a wizard nyer.
amúgy a legerősebb harcos szerintem a paladin, olyan szinten fel tudja tápolni magát 15ös szinten 32-es attack és 35 def, ha rendes cuccokkal van.
-
Gregorius
őstag
A varázsló úgy kezd, hogy megfogna a kézzel, csakhogy a warlocknak van invisibility képessége, a monknak meg 50% concealmentje, úgy meg kicsit nehéz célozni a Bigby's handdel, vagyis az esélyeid, hogy az első varázslatod egyáltalán célba érsz vagy nulla, vagy 50% környékén van, vagyis ha ellenfeled rádmozdul, legfeljebb minden második bunyót fogod megnyerni. (Megj. a concealment a grapple hit checknél számít, de a lentebbi effekteknek a sorrendje mellékes lévén az egyes effektek kumulatívak)
Ha mégis sikered lenne, akkor jön a 30-as spell resistance, de ezt is átütheted:
te: d20+caster level+feats
ő: SR30
Vagyis 70%-50% eséllyel sikerülhet spell penetration függvényében érvényre jutnod. Összesen most tartunk 25-35%-nál az első spelled hatékonyságát nézve.Aztán jön a grapple hit check, amiből az derül ki, hogy egyáltalán eltalálod-e a kézzel. A kedves célpont AC-jét kell túlverned. Mondanom sem kell, hogy egy level 20 rendesen felszerelt karakter esetén illik 35-40 körüli AC-vel rendelkezni. Itt némi számbeli eltérés van a Bigby's Crushing Hand illetve a Grasping Hand között, utóbbinál 2-vel gyengébb az attack roll:
te: d20 + int modifier + caster level + 11 (+9)
ő: full AC.
Ez is olyan 50-50%-re jön ki. Most tartunk 12-18%-nál.Ezután a grapple hold check, ami ténylegesen immobilizálja a célpontot az adott körre:
te: d20 + int modifier + caster level +16 illetve +14
ő: d20 + str modifier + base attack bonus + size modifier
Rendes karakterrel ezt elbukni minimális esélyed van, szóval nagy biztonsággal sikerül, marad a 12-18%.Pici probléma viszont, hogy a grapple hold egy immobilize effektet jelent a célponton, az meg csak a lábakat bénítja meg, vagyis mozogni nem tud, ellenben támadni igen. A monk ugye itt elvérzik, ha nincs távfegyvere, de nem panaszkodhat, mert az átlag öt próbálkozásodból egyszer kapott ki, a többi esetben kaptál rendesen stunning fistet az arcodba, mielőtt a második kezedet ellőhetted volna.
A warlock ellenben megfogás után is tovább lődözik, szóval az ő esélyei még ennél is jobbak. Továbbá ha láthatatlansággal próbálkoznál, akkor a warlock ezt counterelheti eldritch doommal, amit a fireballhoz hasonlóan nem kell célozni, vagy amint elkezded az invis spellt, rádküld egy devour magicet, és elpazaroltál egy invisibility-t. Előbb-utóbb kifogysz a spellekből ellentétben vele, aki greater invisibility spellt végtelenszer lőhet el, eközben ugyanúgy játszadozhat veled. Jah, true seeingje is van, amit ugyanúgy végtelenszer tud elsütni per nap.
Ha gondolod, boxoljuk le egy konkrét példán
-
diegho
nagyúr
válasz
Gregorius
üzenetére
a varázsló úgy kezd hogy megfog a kézzel, onnantól esélytelen vagy, csak egyszer kell összejönnie a kéznek és ugye lazán láthatatlanság, odébbmegyek ha nem sikerül, majd jöhet az újabb kéz, majd megint és megint. és bejött a kéz onnantól mehet missile storm és cseszheted.
azt ott a végén úgy csináltam, hogy transformálódva volt sand is meg quara is, mögöttük meg a warlock.
-
Gregorius
őstag
ettől még messze a legerősebb kaszt
Hát azért megnéznék egy wizardot, aki mondjuk egy 30-as SR-rel rendelkező Stunning Fisttel felvértezett monkkal vagy rendesen összeállított warlockkal találja szemben magát... Lehet, hogy erős az a wizard, lehet, hogy a legerősebb, de az enyhe túlzás, hogy messze. Mondom ezt úgy, hogy az egyik kedvenc classom.#436
melyik az a hely?
Az utolsó nagy aréna előtti, ahol a fekete teleportáló köd van. És a MotB kampányban végig elég idegesítő, hogy rengeteg helyen nem lehet pihizni. Pl. a Mulsantir/Shadow Plane is elég gázos, főleg mert a varázslók hamar kifogynak, a melee karakterek (az a kevés használható) pedig állandóan melléütnek, mert minden ellenfélnek 50% concealmentje van. Én hülye Rogue-gal kezdtem neki, pedig ha az OC-s warlockomat viszem tovább, ezerszer könnyebb dolgom lenne az unlimited Eldritch Doommal meg Dark Foresighttal. -
diegho
nagyúr
felteszek mégegy kérdést. szerintetek melyik a legerősebb közelharcos kaszt és ha harcosokból akarunk összerakni egy csapatot akkor annak mi a legjobb felállás?
-
L_ajos
őstag
Uh, köszi a kimerítő választ! Sokat segítettél

De egyvalamire nem jöttem rá, akkor azt nem lehet megcsinálni hogy pölö egy adott mondjuk 1es szintü varázslatból többet is betudjak tárazni (ne csak 1et, vagyis ne csak 1szer lőjjem el egy csata folyamán), ? Vagy mindig csak 1et lehet minden adott szintű varázslatból
Ez nem jött le 
-
diegho
nagyúr
ez most nekem olyan mint hogyan fogjam meg a kilincset és nyissam ki az ajtót, de azért megpróbálom

wizard: első dolog. mindig legyen rajtad minden védelem, tehát mage armor, meg a másik aminek nem jut eszembe a neve. B-betűt megnyomod, bejön a varázskönyv+a memorizált varázslatok, ott lesznek jobb oldalt a varázslataid 1-3. szintig lvl5ön ezeket tudod használni. ott lesz mindegyik szinten pár varázslat alapból, duplaklikk rájuk és máris üres a hely, oda bármit betehetsz a bal oldalon nyíló könyvből azok közül amiket megtanultál. ha meg akarsz még tanulni valamit, megfogsz egy scroll-t jobb gomb rá és asszem learn spell vagy valami ilyesmi, ugyanaz mint kb az ajtónál, hogy tolni vagy húzni
és máris azt a varázslatot lőheted el amit akarsz.tipp wizard-hoz. soha ne a wizardot irányítsd.khelgar-t irányítsd és vele menj, a wizardot felejtsd el, ne őt vezesd be a tömegbe, ő maradjon hátul, amint látsz egy ellenfelet, khelgar-al rátámadsz. wizard-ot állítsd be pupet mode-ban arra, hogy ne varázsoljon semmit, ha szükség van rá, csak akkor varázsolj. 1-2 könnyebb ellenfélnél magic missile, több ellenfélnél tűzlabda okosan, de vigyázz, ha ellövöd nagy eséllyel rád fognak rohanni. magasabb szinten már olyanokat tudsz trükközni wizard-al, hogy quicken spell-be beteszel egy láthatatlanságot. ellövöd a nagy sebző varázslatot, mindenki feléd rohan, hopp gyorsan ellövöd a láthatatlanságot, megállnak, odébbmész, addig ők visszamennek a társaidhoz, de te megint ellősz valami nagy sebzőt, ők megint feléd rohannak, 2. nagy sebzőbe nagy eséllyel már bele is halnak, ha a többiekkel ütöd őket, ha pedig nem akkor lősz még nekik valamit és kész is vannak. pl ha használod a druidát wizardot khelgart tolvajt, akkor druida álljon a wizard mellett mindig, khelgar elöl, tolvaj közöttük. jön a banda rámennek khelgar-ra, ekkor lövöd a tűzlabdát pl. akkor mindegyik feléd fog fordulni, de nem foglalkoznak a tolvajjal aki meg hopp sneak attack-olhat rájuk lazán, amikor közel érnek druida call lightning és már halott is a banda. ha van láthatatlanságod, akkor wizardot láthatatlanná teszed, de ha fel van buffolva védelemmel akkor nem kell. de wizard-al még sok millió ilyen kombó van, mivel minden varázslatot megkap és minden varázslat jó valamire, szinte mindenre lehet kombót csinálni.
-
diegho
nagyúr
igén és egy sorcerer hány varázslatot is tud megtanulni összesen? és egy wizard mennyit is? segítek: sorcerer tudja talán 30%-át, wizard összeset és ez a nem mindegy, hogy wizard-al azt használsz amit akarsz, sorcererrel meg kapsz szintenként 3 varázslatot aztán nesze neked. az oké hogy sokat varázsol de mikor nincs választék nem sokat érsz vele.
-
Gregorius
őstag
Hát Wizarddal illetve a többi cast per nap classzal igen kínos helyzetben találná magát az ember a Vale of Merdelainben. Ugyanis habár ez egy meglehetősen nagy terület sok ellennel, nem lehet pihizni a varázslatok regenerálásához. Az átlag wizard gyakorlatilag a partitagokra van utalva.
-
diegho
nagyúr
miért tudna mindenből egyet elsütni a wizard?
wizard messze a legerősebb, minden varázslatot meg tudsz vele tanultatni, ergó nem csak szintenként 3-4et tud hanem az összeset, azt varázsolod vele amit előzetesen bememorizáltál, sokkal erősebb mint a sorcerer, messze a többi kaszt felett van a wizard. -
diegho
nagyúr
most 7-es a warlock-om és biza elég szépeket tud már most sebezni a +2d6 tűzsebzéses varázslattal, nem ritka hogy 25 felett odalő kezdésnek, armorja elég magas így nem ütnek rá túl nagyot, szerintem a legsokoldalúbb karakter. tanítottam neki egy fegyverhasználatot, így most rapírral megy. több pontot nem is költök harcolós dolgokra. várom, hogy megkapjam a paladint, a törpe mellett elég jól ellesznek elöl, amíg hátulról a warlock és a sorcerer mindent leszed.
-
Gregorius
őstag
Inkább varázsló, legalábbis nem front-line tankként lehet használni. Nagyon limitált ellenben teljesen egyedi varázslatai vannak. Ez az elsődleges támadása (minden második szinten +1d6 magic ha jól emlékszem), és nincs korlátozva abban, hogy hányszor varázsol egy nap. Ráadásul bizonyos szint fölött automatikusan gyógyulni is tud.
[link] -
zabcs80
tag
A warlock az milyen kaszt? Harcos és varázsló vegyesen?
A neverwinteri kilencek kasztot felvettétek?
-
diegho
nagyúr
válasz
Gregorius
üzenetére
én nemes egyszerűséggel beálltam a 3 valami közé
így 3an egyszerre támadtak. shadowoknál az volt a bajom, hogy jero-nál semmi cucc nem volt, a varázslók agyon voltak tápolva de egy idő után nuku varázslat
szóval kellett fal előre, arra pont jók voltak. nálam sok helyzetben az volt a gond, hogy a 2 varázslón és a törpén kívül mindnekinél bóvli cuccok voltak, reménykedtem, hogy a vége előtt lesz még egy város ahol majd tápos cuccokat lehet venni, de nem lehetett, így sok sok miiió arannyal végeztem, Sand volt a legjobban megpakolva mindennel, meg a törpe, a többieken még 11-12. szinten talált cuccok voltak. -
Gregorius
őstag
Érdekes... Nekem az egy sárkányos rész volt egyedül a nehéz fenn a hegyen. Bár az is inkább csak a 70-et sebző breath attackok miatt. A két sárkányosnál alig karcolták meg a partit, a végén a szellemeknél meg kiadtam a parancsot, hogy mindenki cövekeljen le és egyedül pucoltam ki az egész labirintust különösebb probléma nélkül. A 3 mittudoménminél ugyanezzel a stratégiával nem kell bemenni közéjük és egyenként leszedhetők.
-
diegho
nagyúr
válasz
Gregorius
üzenetére
sárkányt elsőre megvertem. (első karim talán barbár vagy harcos volt) koncepció: barbár+törpe elöl mögötte a wizard meg a sorcerer és lövik a greater missile stormot (persze előtte a greater spell mantle-t le kellett szedni néhány tűzlabdával róla) a missile storm meg simán sebezte, elöl állók is néha eltalálták és meghalt szépen minden veszteség nélkül. a 2 sárkányos résznél, ahol egyszerre ketten vannak már kicsit nehezebb volt de számítottam valami meglepetésre úgyhogy 3 sornyi buff volt minden karin amikor elindultam vissza, igaz szar partyval mentem, de sikerül viszonylag simán elintézni őket, senki nem halt meg. a végén szenvedtem kicsit egyedül amikor asszem shadow-okkal teli helyen kellett futkorászni teleportból teleportba, na oda bementem úgy hogy senki nem tudott ütni csak a saját kari és az elején elvarázsoltam a felét
akkor meg stoneskin scrollok mindenki elöl jero-val meg hátulról szedtem lefelé őket, ez jó is volt, csak lassan ment, a legnehezebb pont talán a 3 mittudoménmi legyőzése volt közvetlenül a garius előtt akiknek scroll-t is kellett olvasni, ott barbár elöl, earth golem vagy mi plusz fire elemental hátul, középen a csapat, scroll olvasás közben healelgetés majd egyesével leszedtem őket. -
Gregorius
őstag
Warlockkal? Utolsó emlékeim szerint a kedves sárkánykát úgy sikerült megfektetnem, hogy amíg a parti szépen lefoglalta, addig kapott tőlem egy nagyobb kupac chilling tentacle-t maga alá, aztán amikor a partinak kampec volt és én kerültem sorra, akkor elkezdtünk körbe-körbe rohangálni úgy, hogy ő mindig átmenjen a csápokon, én meg igyekeztem közben szinten tartani a HP-met meg elugrálni a tűzvihar elől (30/- fire resistance ellenére)... Közvetlenül támadni elég komplikált lett volna, lévén durván ellenáll a varázslatoknak. -
diegho
nagyúr
el is felejtettem már hogy ez a játék ilyen gyönyörű
már level 5 a warlock-om
adjatok egy sárkányt, kettészedem
kiváncsi vagyok a végén 2 warlock mit tud aratni, van 1-2 hely ahol nagyon jól jön, hogy nem kell rest. -
-
diegho
nagyúr
hm
lehet kénytelen leszek amerikában megvetetni rokonokkal. osztrákoknál lehet kapni? az egyszerűbb lenne, vagy angoloknál?
-
diegho
nagyúr
én a héten kapom meg az eredeti alapot, de kieget én se látok hozzá sehol. vettem gyorsba egy diamond 1-es pack-ot is 4k-ért. (nekem az első rész jobban tetszett) második részben az nem tetszik, hogy mindegy milyen karaktert indítasz a végére mindegyiket megkapod és bármelyiket irányíthatod, az első részben az tetszett, hogy jól elvoltam a magamban esetleg egy segítővel, igaz az alap játékot csak wizard-al toltam végig. második rész teljesen másabb, itt nincs az hogy ki ha nem én f@szagyerek módjára nekimegyek egy sárkánynak egyedül mert lepattanok róla szépen első részben meg a végén egyedül ott jön kettő egyszerre. szóval sok a változtatás, kiváncsi vagyok a 2. rész kiegje milyen lett. pl első rész első kiegje sz@r volt szerintem. odamentem 19-es wizard-al és balroggá változva végigrohantam az egész kiegészítőn, egyedül a végén kellett varázsolgatni, első szintű karival meg kín szenvedés az eleje. 2. kieg már jó volt, hogy alapból asszem 15-ös karit kapunk azt sokkal végignyomtam igaz a főenemy-t pappal érdekes volt leverni (vízelementál egy ütésből megölte mert elrontotta a mentőjét
) kemény volt jön a nagy ősellenség, water elemental odamegy üt egyet és jön a befejező bejátszás
na mondom ez kész 
kiegészítőről pár sor jöhetne, mert érdekel milyen, itt is több karaktert tudok irányítan egyszerre, vagy visszatértek az első rész solo módjához?
-
Gregorius
őstag
Nincsen különösebb trükkje, egyenként le kell őket verni. Annyira nem kemény legények külön-külön. Asszem olyan 30-40 után elfogynak. Ammon javasolni fogja, hogy a Web of Purity-t használjátok együtt a Cleansing Novával, de nincs rá különösebb szükség. Aztán ha elfogynak, akkor egy nagydarab King of Shadows fog megjelenni. Ekkor szét kell verni az oszlopokat, aztán az ezüst karddal a portalt, ezután már nem fog regenerálódni a főnök és őt is le lehet szedni.
-
Gregorius
őstag
A fránya falakon egyrészt programhibából át lehet "esni" (nekem Khelgar rendszerint két-három szektorral arrébb szokott előkerülni, amikor eltűnnek), másrészt ha nagyon muszáj, akkor át lehet törni (igaz, elég sokat kell ütni), harmadrészt gond nélkül átlőhetsz/átvarázsolhatsz rajta, a ranged attackokat nem fogja meg, ez a harmadik megoldás a preferált. Nekem Warlockkal nem volt sok gondom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Suzuki topik
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- VGA kibeszélő offtopik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Vírusirtó topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Projektor topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), de most belefogtam megint.

Az a baj, hogy tudok angolul, nade nem ennyire azért... Sajnos a játékhoz is az a legújabb, a kiegészítőkhöz meg egyáltalán nincsen...

Valamit blokkolt a kis szemétláda

10 bug egy patcheléssével 15 bug kell ki.
)

wizard a legerősebb ez mondjuk nem kétséges, másodiknak viszont már nehéz lenne dönteni, talán fighter/weapon master.