Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen okostelefont vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
az 1 az nagyon kira volt, jó párszor végigtoltam

-
Djuree
félisten
na, milyen lett a game mberek?

egyenlőre nem kezdek bele, megvárom a magyarítást.
az még sztem egy év biztos lesz sajna
-
Tithian
őstag
válasz
Gregorius
üzenetére
Nekem sima XP-vel online update után gond nélkül megy.
Nemrég kerültem Neverwinterbe, egyelőre nem nehéz menet, bár csak papi mágiát tud alkalmazni a csapat. A főhősömmet harcosnak fejlesztem, most Fighter1/Paladin5 (aasimar szinthátránnyal), de hamarosan Divine Champion szeretnék lenni. A monkey grip feat nagyon tetszik, tudok kétkezes kardot és falpajzsot egyszerre használni
.
Mivel egy fejjel kisebb felebarátom szintén kétkezes fegyverekkel nyomul, kaszabolásból nincs hiány, de az ellenfelek nem is tudnak lépést tartani. Gondolom, hogy később lesznek meleg helyzetek, de egy ideig el lehet lébecolni harci mágus nélkül is. Kár, hogy NPC-ket nem lehet dual-classolni, a tolvaj szép mágus lenne... -
Gregorius
őstag
Ha az 1.02-re gondolsz, fel ne rakd! Sikerült benne elbuzerálni a másolásvédelmet úgyhogy a fél világot kizárta a drágán megvett játékából. Ezt egy Obsidian-os csávó is megerősítette: az 1.02-es belső DRM-mentes exe-kkel megy a játék, a kódolt exe-kkel meg súlyos problémák vannak.
-
sghc_toma
senior tag
nemtom, én elvagyok vele.. ez uolyan, mint pl. a Prey-ben a túlvilági madárlövöldözés.. csupán kihagyták a játékokból a mentés/betöltés unalmas folyamatát.. a legtöbb ember úgyis visszatölti a játékot, ha meghal egy karakter, akit kedvel.. ja, és ha beleéled magad a játékba, úgyis figyelsz rá, hogy ne haljon meg a karid.. sztem...
meg különben is.. gyorsan le kell tudni az OC-t, aztán gó szerepjátszani vmelyik persistant world-re
-
Kraptor
őstag
válasz
sghc_toma
üzenetére
Látom nem érted a lényegét. Így nem is kell arra figyelned, hogy nehogy meghalljon a főkarid sőt már az se gond ha valaki meghal mert csak felkel a végén és minden megy rendesen tovább. Akkor legalább úgy kellett volna megcsinálni, hogy csak vérezzen a kari és ha megtudja állítan saját maga(statjai) vagy te a vérzést akkor nem hal meg, de így, hogy kiütötték és csata után felkel és gyerünk tovább egy kicsit gáz szerintem.
-
Kraptor
őstag
De at KOTOR volt ez meg elméletileg DnD. BGben pl simán meghalhattál mondjuk utáne feltudtad éleszteni de úgy is játszahhál, hogy végleges halál, pl kövé változtattak és véletlen sikerült széttörni a követ akkor pápá volt annak a karinak.
Szerintem az élvezetesebb volt.
[Szerkesztve] -
mzprox
aktív tag
A kotor 1-2 is olyan volt, hogy senki se halt meg addig, amíg nem került mindenki a földre. (csak disabled állapotba kerülnek) És szerintem ez jó is így. A csapattársak részesei a sztorinak így vagy úgy és ha valamelyikük elhalálozik csak a visszatöltés spell segítene. Vannak hardcore rpg játékok is, ahol tényleg könnyeket csalhat az ember szemébe ha lekritikálozzák kedvenc csapattársát, de egyeseket meg az fusztrálna.
-
-
Kraptor
őstag
Van új patch..
-
DanteHix
tag
-
Drizzt
nagyúr
Na inkább elmesélem azt, hogy van már szép desert wind +1 scimitarom, meg biting sword, s elég szépen néznek ki az effektek a fegyvereken/eltalált elleneken. Ezeket jól megcsinálták, az alap környezeti textúrák viszont elég gázak.
Egyszerre a partiban 4, vagy 5 ember lehet max.? -
Móci
addikt
válasz
sghc_toma
üzenetére
Ha drow, akkor Elistraee papnő.
Nekem persze. ;)
Azért azzal szívesen játszanék, mert úgy ér valamit az a rpg, ha hiteles kariba bele tudja élni magát az ember. Vagy van értelme abban a világban a választott karijának.
Például egyik netes szerveren egy ilyen karim van, s bizony nem egyszerű vele játszani.
Megszivattak már a Lolth hívők is, na meg a felszíniek se komáznak mindíg.
Azonban hatalmas élmény, ki nem hagytam volna.
Drow ranger az LOL.
Miért nem paladin mindjárt, az még mókásabb?

[Szerkesztve] -
sghc_toma
senior tag
teljes mértékben egyetértek veled. ebben nem SZEREPJÁTÉKOT kell keresni, mert nem az.. sőt mi több, single player számítógépes játékok között nincs is olyan, hogy szerepjáték.. pl. BG-ben is lehettél gonosz, hugicád, nevelőapád mégis szerettek..
drow-t meg egyrészt azért kellett játszhatóvá tenni, mert Salvatore regényei egész jól fogynak, s egy csomó gyerkőcnek fülig ér a szája, ha drow ranger-t indíthat párduc társsal, másrészt meg a multik miatt.. az első rész sem a single miatt keresett még mindig...
ha meg szerepjátszani akar vki számítógépen, akkor vmelyik nwn(2) rp pw... -
Móci
addikt
Kössetek belém!
Na!

Nem annyira komplikált dologra gondoltam.
De mondjuk ha a drowwal teszem azt nem úgy kapcsolódunk be a játékba, mint a többi fajjal, hanem picit máshogy...
Egy jó csavarral kevés extra dolgot kell programozni. Pl. az erdőben felszednek minket, találkozunk egy fő questet adó karival.
Gonosz drowot esetleg egy erős kapoccsal mágikus úton rá lehetne venni egy kis együttműdösére. ;) Persze itt most képbe jön e faj hatalmas mágiaellenállása, de mindent meg lehet valahogy szerkeszteni. Talán.
Jó tudom, ez sok, viszont miért ne álmodozzunk?
[Szerkesztve] -
Móci
addikt
Drow legyen, mert sokan szeretik, köztük én is!

És ha korrektül ki van dolgozva a háttere, na meg a sztori, akkor miért ne?
Persze nem Lolth hívő kell, aki lemészárolja az egész falut, de egy kis kreativitással kitűnő mesét lehet a karakterhez gyártani...
Különleges karakterrel lehet az ember gazdagabb, én legalábbis így vélekedek.
-
Drizzt
nagyúr
Szerintem mi másként nézünk a játékra. Én izgalmas SZÁMÍTÓGÉPES rpg-vel akarok játszani, amit hoz is ez a játék. Én örülök, hogy elég 5 másodperc alvás, meg nem kell végigszenvedni minden olyan dolgot, amit asztali szerepjátéknál. Wizardry-t is imádtam például, részben pont azért, mert nem valami asztali játékot akartak utánozni, hanem csináltak egy szimplán nagyon jó számítógépeken élvezhető játékrendszert, elsősorban a harcra értem ezt. Nekem ez a játék is bejön, habár az említett baromságok engem is zavarnak persze(pl.: drow minek indítható egyáltalán?!?), de a számítógépnek még mindig vannak erősen korlátai, majd a multi lehet neked is be fog jönni, mindenesetre én már eléggé előre járok a single-ben, s úgy is érzem, hogy nem azért játszok, mert úgysincs más, hanem mert élvezem, bár szerintem túl nehéz már ott ahol járok.
-
S.P.Q.R.
csendes tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Sztem annyira nincs elcseszve, de pl a kiadható pontok száma is kicsit kevés, gondoljunk csak IW2-re. Amúgy tényleg lol hogy bármilyen faj bármilyen vallású tagját idnithatom, és egy sun elf adja az első küldiket aki ugye alapból good , még ha a főkari evil is.
Akkor meg mi köze mondjuk egy Chaotic evil Mágushoz pl
Aztán hogy kerüln e a felszinre mondjuk egy Loth-ban hivő Drow akinek mellesleg utálnia kéne a többi elf fajt(hiszen hobby szinten vadászak is rájuk)
Amúgy ilyen malőröket leszámitva sztem. jó game.
Van egy ötletem:
NEm röhögni
De ha már Obivilionból volt akkor rendezhetnénk itt is Chuck Norris karakter fejlesztő versenyt. Az enyeri aki ki tudja fejleszteni a mestert
Ötleteket várok ki milyen kariból kreálná. Thx

[Szerkesztve] -
HaaS
addikt
Szerencse?
A világ összes szárnyas hangyájára esküszöm, hogy nem kötözködni akarok, de ez nem szerencse... ez szánalmas.
Nem akarok senkiben semmiféle rossz érzést generálni, mea kulpa, de ez a játék simán csak... hagyjuk. Megöli mindazt amiben ''hittem''.
Pool of Radiance (nem a remake), Secret of the Silver Blades és a sorozat tagjai, Champions of Krynn, Death Knights of Krynn, az Eternal Dagger (húúúú), a Bard's Tale-ek (NEM a remake), az Eye of the Beholderek, az Icewind Dale-ek, a Baldur's Gate-ek. A Might and Magic sorozat (az utolsót hagyjuk). A Wizardry-k!!! Istenem!
Rabul ejtett mind.
A Temple of Elemental Evil jött az utolsók között, ami még mindig nagyon tetszett, bár rövid volt sztem...
A Morrowindnél már vakartam a fülem tövét, Oblivion is jabeszép (scale-ezett monsztákkal könyörgöm ezt a baromságot). A klasszikus rpg halálán van.
Ami meg most jön ki, az meg még rosszabb. Úgy látom, ennek a játékágnak befellegzett.
Mégegyszer elnézést, kikívánkozott. Ez a véleményem. -
krokk
senior tag
amúgy amikor untam már hogy 1 csapdát se tudok felszedni akkor már énis csak rohangáltam köztük
úgyse hal meg senki alapon
jah még 1 jó. druida ugye. zümm átalakulás mosómacivá(tudom hogy nem az de így viccesebb) szóval átalakul mondom mozogj ide... mint a csiga... és miért? túlterhelt
az ereje ugye lecsökkent az átalakulással és meg se tudott mozdulni. és mivel állatka ezért nem lehet tőle elvenni cuccot. DE! adni lehet neki
szóval simán rá lehet még dobálni 2 asztalt meg minden láncinget. mozogni nemtud de át se tudja adni senkinek amíg vissza nem alakul. egy csata közepén kimondottan jó tud lenni főleg ha csak napi 1átalakulásod van
-
Móci
addikt
Ekkora baromságot...
Ezeket le kellett volna lőni.
Vagy a korhatárt akarták lejjebb vinni, hogy nem hal meg senki sem szinte a csatlósok közül?
Van egy érzésem, hogy gyakran fognak csuklani az obsidianos srácok...
Lassan lehet jobban járok, ha maradok a Never 1-nél.
-
HaaS
addikt
mesélj még, ez olyan király
rpg paródia
! -
krokk
senior tag
helyesbítek.. a karakterek nem tudnak meghalni
csak kábultan összesenek. ezt olvastam is valahol vagy a kézikönyvben vagy játéktippben.és akkor van vége ha mindenki kábult. ez jó poén tolvajjal. csapda nyit nemsikerül kap egyet az arcába összeesik. 2mpt vár felkel újra nyit megint a képébe a csapda, összeesik... egészen addig amig minden csapdát ki nem szedett
én jól elszórakoztam vele. szóval nó para ha leütnek vkit. soha nem fog meghalni ha még valaki életbenmarad. asszem mondjuk a harcot végigvárják tehát csak harc végén éled fel. de minden más esetben pl csapdás halál 2-3mp múlva felkel igaz fekszik de ha kattintasz fel fog kelni és arrébbsétál
-
HaaS
addikt
Kapaszkodtok fiúk
?
Kipróbáltam, mi van, ha bután játszom a NWN2-t!!! Gyerekek, minden komoly gondolatot felejtsetek el azzal kapcsolatban, hogy ez egy rpg, elmesélem, mi van.
Szal, őrült sun elf mágus, nem osztva, mert az ugye kakka. (Mellesleg épeszű multiclass tippek érdekelnek, ami bejött vkinek.) Szóval... elkövettem mindent, hogy már az elején máshogy legyen, mint a forgatókönyv, nem érdekelt a dwarf harcos. Azt mondtam nem érdekel a fájt, neki is esett a három goooonosz-goonosz rabló bácsi. Egy darabig néztem. Aztán meguntam. Bemennék a fogadóba, NEM LEHET. Miután meg meghalt a három egyed, a harcos mindenképpen velem jön. Pedig mint elf, utálhatnám a törpöket. Mégha nem is hupikékek.
Jól van, gonoszul elmosolyodtam, majd lesz itt törpvégzet mindjárt (mondjuk, hogy ez még belefér a kaotikus jóságomba). Sajnos a köv csatát túlélte a fogadóban... na de aztán. Elértünk Niskához, a szarvas apukájú mesterdetektívhez. Mivel nem adtam át healing potiont harcos kollégánknak (bocs, aki nagyon megszerette), elég hirtelen megmurdélt... ööö... szétcsapták a koponyáját na. Én meg szépen felkészültem a harcra, eeeez baró lesz (mágus buffokkal egen ütős tud ám lenni, +8 AC, damage resistance, erő stb már level 2 spellekkel... ja meg az a Namarra +1 daze 75%, amit Galen kereskedő bácsi adományozott, halálát követően. Jó oké, ez utóbbi már nem kaotikus jó dolog, de hát istenem.) Viccből belenyomtam a NAAGY grpba egy sleepet, egy maradt állva, azt seperc alatt kivégeztem. A többi kettő aki maradt, csicsis-pacsisol... a törpe ugye halott.
VILLANÁS.
Dialógus... ... né má... BÁHÁHÁHÁ.. a törpe harcos FELÉLEDT! Gyerekek a harcos a dialógusra FELTÁMADT, hogy részt tudjon venni a beszélgetésben!!! Ez CSÚÚÚÚCS! Még mindig könnyes a szemem a röhögéstől... és persze a szarvaslány is mindenképp jön velem...
No így játszatok ezzel az ízig-vérig rpg szuperjátékkal. Komolyan mondom így élvezetesebb ezerszer a játék, hogy úgy teszek mintha fingom sem lenne arról, mi az rpg.
Csakhogy van. Ezért most szépen újrakezdem az Icewind Dale-t, még jó hogy megvettem eredetiben, kiegészítővel, potom árért. Ezzel az NWN 2-vel meg játszon az, akit a felsoroltak nem zavarnak. Engem NAGYON. Gratulálok a készítőknek, még egyszer, utoljára.
Ha sírni támad kedvem, meg lesz egy erőművem, hogy gyönyörködjek a grafikában, majd tuti előveszem.... sziasztok
!
(Multiclass tippek érdekelnek!) -
Móci
addikt
válasz
sghc_toma
üzenetére
Ebben is van azért jó sok igazság, csak nekem a kicsit gondtalanabb felszíni tartózkodást az Elsitraee hívő drow jelenti.

Na meg miért ne játszuk ki a karit érdekesen? Mert ugye a jó drow ritka, s mint ilyen csábító.
Abban megegyezhetünk, hogy mindegyik szép és nagy kihívás.
Drider se rossz, az legalább nehezen esik el annyi lábbal.
-
sghc_toma
senior tag
azért azzal vitatkoznék, hogy drow csak eillistrae hívőként juthat a felszínre.. lásd a 3 sötételf a Hunter's Blade sorozatban.. ügyesen keverik a sz@rt a felszínen is

meg hát ugye ott vannak a Vhaeraun-hívők is..
Vajon kellene egy perc, amíg kinyírnak Menzoberranzan utcáin?
ááá, nem nyírnának ki.. lenne belőled cuki kis drider
-
Móci
addikt
Hmm Lolth-t nem is figyeltem, mivel én alapból Drowot Elistraee hitével indítok, s korrektül csak így kerülhet szerintem a felszínre.
Na meg ez a hit feltételezi a jóságot, amivel könnyebb játszani.... vagyis jobb érzés.
Bár egy HotU féle Mélysötéti kaland befigyelhetne...
Ezt a föld alatti világrészt korrektül kidolgozva igencsak nagy élmény lenne sétálgatni a kis Eli hívő karimmal a pókcsókolók városának forgatagában.
.
Vajon kellene egy perc, amíg kinyírnak Menzoberranzan utcáin?
(remélem jól írtam a város nevét...)
[Szerkesztve] -
Kraptor
őstag
Elvileg Drow nem PCnek készült egyáttalán, hanem störnynek

CSak Mr. Salvatore PCt csinált belölle
Szerintem annyira ez a része nincs annyira rosszul megcsinálva, mondjuk az tény, hogy én nem is engedtem volna Drow karit csinálni
De ha már csinál az ember akkor ne sírjon, mert nagyon nehéz Drowt beiktatni játékos kariként. Mondjuk én Loth-ot kivettem volna az Istenslgek közül mert az már egy kicsit sok, vagy ha benne van Loth akkor induljunk Underdarkbol

-
Móci
addikt
válasz
sghc_toma
üzenetére
Akkor kicsit benéztem, bocsánat a néptől.

De valahogy akkor is poén.
A választható hátterekbe belegondolva... drow farmer? Mesemondó???
''- Mi volt ott lennt kedves drow néni, amikor még gonosz voltál majdnem?
- Hááát Lolthnak feláldoztunk pár embert, elfet, meg akiket el tudtunk kapni a felszínen, kínoztuk a másik drow fajtársakat, öltünk mindent ami mozgott, többnyire rabszolgákat... Jóéjt gyerekek!''
-
HaaS
addikt
válasz
sghc_toma
üzenetére
Szó szerint.
Attól még könnybe lábad a szemem a röhögéstől, hogy az a woodelf pali mennyit küzdhetett konok dwarf gyermekével
.
És akkor mikor leültek megbeszélni a dark elf kis pupákkal, az ''ó papa, az én bőröm miért sötétebb mint a többi elfé?'' problematikát
.
Már bele sem megyek a ''mondd már meg végre miért nőnek szarvaim papa, neked nincsenek is!!'' témába hahahaha

-
HaaS
addikt
válasz
inhibited
üzenetére
6600GT-m van, így is élvezhető. ( már ami a játéktól kitelik
)
Egyébként rájöttem, nem szabad komolyan venni a játékot, ennyi az egész. Ez nem igazi rpg, nem az a lényeg mikor mit csinálsz, hanem hogy menj előre, kattingass fékeveszett módon és legyen naagy pifpaff, naagy bimbumm, fájerballos elektrikálos szupereffekt, amilyen még sosenem volt! Az AD&D 3.5 szerintem csak arra kell, hogy mi, rpg fanok is rávessük magunkat.
Aztán csak egykedvűen tologatjuk az egeret, hogy ez már megint nem az a játék.
Jó, hogy írtam Nektek, meg írtatok vissza, új erőt adott hogy játszak vele, felraktam ismét, most pure mágussal fogom végigjátszani. Pszihotikus elmebeteg Sun elf, végighörgi, nyögi üvölti a csatákat... esküszöm nektek, ha poénra veszitek az egész játékot, tökjó!!! (sajnos a jelző igen találóan jellemzi a játék logikai szintjét)
Komoly rpg-s híveknektől meg csak bocsánatot tudok kérni. Sajnos ezt csak így lehet játszani, hogy szórakoztasson, semmi gondolkodás, furfang...
Talán igazából azt nem bírom ebben a játékban, hogy nem érzem, hogy én irányítom az eseményeket. Mikor még felvennék 2 tárgyat, akkor belép egy dialógus, amiből már csak úgy tudok kilépni, hogy új helyszínt tölt. Mikor még tudom, hogy még x darab szobát nem nyitottam ki egy dungeonban, a dialógusok új helyszínekre visznek, aztán lehet visszacaplatni... egyszerűen nem tudok együttérezni a főkarival, olyan távoli az egész... jé kritikált ütött, jé de szép a fájerball, jé de jó, rajtam veszekednek az elf kislányok, pedig én legszívesebben előbb az egyiket, másnap a másikat ... másiknak a haját húzogatnám mondjuk így... szóval ha az ember nem gondolkodik, hátradől és nevet az egészen, élvezi a poénokat és nem akarja, hogy megérintse a világ, meg a történet, jó a gamma.
Egyébként nem.
Na de csak jó, hiszen én is játszom... mégis azt érzem, csak azért, mert nem tudok jobbat. -
inhibited
csendes tag
mijen video kártyával nyomjátok a gémet?
egy 7600gt -vel még elszaladgál?
-
krokk
senior tag
itt avval van a baj hogy simán követésre támadás nélkül nem tudom őket állítani... 2 képernyőni távolságra van az ellen én még nem is látom csak azt hogy az egyik karakter kirohan és nekiugrik... és én még észre se vettem... lásd zombis temetős rész... ha legalább nem ilyen távolról támadnának az is jó lenne. de elég lenne az agresszivitást állítani hogy csak akkor támadjanak ha énis vagy csak 10cmről vagy csak ha megtámadják őket... de ilyet nem lehet
sajnálom meg a helyben maradás kiadása is körülményes picit... ez a hosszú jobklikk nemigazán nyerte el a tetszésem... -
DanteHix
tag
Lehet,de a stand groundra meg se mozdulnak,az attack nearestre kaosz alakul ki

De foleg inkabb tenyleg az bantott,h egy evil karaktertert nem lehet beleilleszteni ebbe a tortenetbe...Es merges vagyok,h nem csinaltak egy masik elotortenetet,ezeknek a kariknak. Ok, persze,en egy kepsort sem tudok csinalni,de ha mar ennyit vartunk ra... -
DanteHix
tag
Hali!
Gondoltam en is megirom a velemenyemet,bar meg csak 8 oranyi jatek van mogottem...
Egy Grey Dwarfot inditottam, akkor meg nem sejtettem,h sajat fajtam ellen fogok harcolni. Tegyuk fel, a falu befogadott,hiszemn CE jellemert tolonganak. Semmi baj,nem is azt keretem,h minden karinak irjanak mas-mas elotortenetet,de akkor ne engedelyezzek az evil castot. Ugye elso, az Ironfist clanos torpe.Akivel,ha meglatnank egymast,minimum atvagnam a torkat,ahogy a falubelieknek is lehetett. De nem, es ramerolteti a gep, akarhogy is probalom meggyozni,h nem akarok tarsat.
Nem kotozkodes szinten, de ebben hol az rpg?
A masik,amit mar elottem is irtak,h hiaba adtam ki a guard me parancsot, leszartak, mentek az ellenfelre..Meg azon rohogtem,h uannyi xp-m volt mint a torpe csatlosnak ,csak en lvl 2 harcos, o lvl4 harcos..Mindez,mert o ''felszini'' torpe..Aztan,lehet,h mas harcos kasztnal is evvan,ezt nem tudom. -
Móci
addikt
Látom drow móka ott is beugrott.

Én is csak kamilláztam, amikor kedves drow ezüst hajú és szemű ( már ahogy kinéz persze)
nénimet lányaként üdvözölte.
Haver félelf lovagját is.
Akkor mi van a törpével és a többi fajjal?
Ahogy nézegetem itt is a hozzászólásokat, és máshol egyre inkább az jön le, hogy biza ez nem valami jó lett.
Lehet jobb lett volna más néven kiadni?
Fene tudja. -
HaaS
addikt
Hát számolgatja az influence értékeket, ahogy mennek a dialógok, de igazából semmi komoly... még azt sem tudom hol kell ellenőrizni, hogy melyik karakterrel milyen az influence érték.
A térképek meg kicsik, monoton az egész... még jó, hogy vissza lehet menni előző helyekre. Neverwinter már nagyobb, de... majd meglátod.
EGY dolog még nagyon felbosszantott... a láda azért van, hogy ki légyen nyitva. Na most az elején van pár locked object, amit nem lehet kinyitni, csak bedarálni, és lehet örülni a sok szép törött tárgynak. Gondoltam, sebaj, majd visszamegyek később. Na oda spec már nem lehetett. Szuper.
Na akkor meg sírva kezdtem röhögni, mikor a dark elf rangeremet a wood elf apja fogadta a játék elején. Pöpec. Bár ismertem volna jóanyámat, akinek ébenfekete volt a bőre.
Olyan hülye érzésem van, mintha elf rangerre lenne kitalálva a fő kaszt. Te mivel játszol? Multiclass? -
Kraptor
őstag
Hát kb én is így érzek ahogy mondtad. Én még nagyon az elején vagyok (High Cliff) de eddig semmi szerelem, csak megyek erőle és hátha lesz valami. Eddig mind Gothic 3 és DM sokkal élvezetesebb volt mitn ez. Főleg nem tetszik, hogy egszerűen party memebereket nem lehet lerázni vele dmragadnak és kész. Még mególni s elehet őket...na mindegy. Hát ez nagyon messze áll BG sorozattol, mert eddig nagyon gyenge az egész...
-
HaaS
addikt
Olvasgatom a hozzászólásokat, valóban több sebből vérzik a gamma.
Na de először is:
Az AI kikapcsolható, sőt, egyenként állítható, hogy használjanak-e skilleket, tárgyakat vagy varázslatokat, utóbbi mértéke is változtatható. A kamera megszokható szerintem.
Én épp most installáltam le:
1. ha az AI ki van kapcsolva, játszható a játék, de 5 karakter esetén 2 másodpercenként pause és új parancs. AI-val, akárhogyan is, nevetséges. Még a fő karakter is AI-n mehet, ami a végén abba torkollott, hogy a harcossal mentem folyton előre, aztán ha valamit talált, ami üthető, beszállt a többi karakter. Ennyit arról, hogyan szeressük meg a kreált FŐ emberkénket.
2. stealth... áááá.. fáj. lassú, mint a tetű. Nem egyszer a fájtnak rég vége volt mire a behájdolt kis aranyoskáim odértek.
3. itemek: jujj. beállítani quickslotba a fegyverváltást? Hát ezt már nagyon régen meg tudták jól csinálni, de hogy kétkezes harchoz baromira nem találtam meg, hogy kéne íjról visszaváltani, se shift se alt se semmi, az nagyon fáj. inventory gyenge... vhogy esetlen.
4. trapek. kérem ez fáj a legjobban.. eddig kellett rá figyelni, de itt... csak időpocsékolas, AI-vel úgyis valamelyik barom belemászik, egyszerűbb a harcossal átrohanni mindenen, annyi a hápéja.
4. KARAKTER!!! na kérem... én megrögzött mágus fan vagyok, és szeretek itemeket csinálni is.
1. Mivel a fő karakter beszédes, kell diplomacy, vagy bluff, vagy valami. nagyon, mert csak ő szövegel.
2. kéne skillpont a craft alchemy, armor... valamire
3. kéne valami skillpont, amitől mágus is.
Egyszerűen nincs elég. Ami végül is nem is lenne baj, multiclassoltam rangerrel, annak van egy rahedli, aztán bevettem a crossclass skillpontfelező featet, az eredmény egy gyenge karakter, ami semmire sem jó igazán.
Én hardkór fokozaton játszom, eredmény a következő: látom hogy gyanús az NPC, odamegyek hozzá az ütőgéppel (a harcossal). Beszédbe próbálok elegyedni, erre hipp-hopp, ott terem a mágus főkarim a semmiből és levezeti a beszélgetést (hiába a diplomacy boost), verés lesz.
Na az meg úgy néz ki hardkóron, hogy vissza kell azonnal lépnem a karakterrel a többi háta mögé, fedezék, értitek. Hiába a tumble, ha a gyerek bekap két ütést, esetleg egy criticalt, akkor keziccsókolom. Miért ne beszélhetne valamelyik másik nyomorult karakter? Így gyakorlatilag a mágusom mindig a legveszélyesebb helyen van, és ha hatan állnak mögötte, néha nem is LEHET hátra elbújni, mindenki azt üti.
Ne kelljen már minden beszélgetés előtt minden spellt elkasztolni, könyörgöm... és töltögetni kimentett állást meg végképp rühellek.
Hirtelen ennyi, tudnék még néhány pontot felsorolni.
Nem rossz a játék, de nem is jó. Szerintem az NWN1 (főleg az eleje) baromi unalmas volt, ez amolyan akciósabb akar lenni, de nem tudom minek, rpg-t akarok, nem üsdvágd játékot. Arra ki is jött egy... ami meg jobb.
Valaki bele tudott szerelmesedni ebbe a játékba? Ha igen, akkor valami pozitívot mondjon pls. -
Móci
addikt
Aranyos kis bug, azért egyre több jóval kecsegtet ez a játék.

Tegnap este havernál megnéztük normális grafikával.
Hát...
Majdnem Kotor 2 fantasyba csomagolva.
A HUD rohadtul nem tetszik, s az irányítás na meg a karik portréja, az invertory... mind a fent említett játékra hajaz.
De persze a sztori még jó lehet, esetleg később bontakozik ki a spíl fő ereje... -
Kraptor
őstag
válasz
Terrorista
üzenetére
Igen, új játékot kezdtek

és imátkoztak sokat Loth-oz.
-
Terrorista
senior tag

Épp ez az, egyikünk sem lépett még szintet. Pedig már 3x több XP-nk van mint ami elég lenne a 2. szinthez. A csík az meg nem mutat semmit, nem tudom milyen színűnek kéne lennie de ez tök üres. Nem lehet h vmi trainernél kell tanulni? Bár az nwn 1-ben nem így volt, ezért is tartom furcsának a szitut.
MOD: Hát akkor ez nagyon úgy néz ki, h bug lesz.
Azt nem tudod, h sikerült-e azoknak megoldani a problémát akik hasonlóval küszködtek?
[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
válasz
Terrorista
üzenetére
van amelyik faj lassabban lép szintet.... nem lehet hogy csak azért akarsz már szintet lépni mert a haver már 2. szintű és csak te nem? a csík fullon van és kiírja hogy kész vagy a szintlépésre?
-
krokk
senior tag
váhh ez a 3ds motor egyre inkább nemtetszik minél többet játszok vele... meg a ''segédek''.... lerohanják a 2kilóméterre álló ellenfelet még ha 1hpban vannak is épp gyógyítani akarom... adjam ki percenként a maradjanak parancsot? és utána ha tiszta hívjam őket magamután??? ennek semmi értelme... miért nem lehet állítani az agresszivitás mértékét??? az a durva hogy bármelyik karakter a pap elöbb ráugrik 10orkra mint a harcos csak azért mert 10cmel közelebb volt... és egyedül berohan közéjük a többiek úgyis jönnek alapon

-
Terrorista
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogyan lehet szintet lépni a játékban? Már több mint 3500XP-m van és 1000 kellene a lvl 2-höz, és mégsem tudok szintet lépni.
Elvileg a karakterlapon lenne egy level update vagy milyen gomb de inaktív és nem tudok rákattintani.
Fent van az új update is (1.01).
Egyelőre lanon toljuk ketten, de neten szeretnénk, h minél többen legyünk, de nem sikerül pedig már mindent kipróbáltam. -
Kraptor
őstag
What's up? Dnd be, főleg FRbe? Hát ez nagyon leszomorító....
: -
Kraptor
őstag
Hmm...hát ez elsőre nem valami meggyőző, mármint maga a játék. Ez elég messze van a BG sorozattol, mondjuk jobban is szeretem a 2nd edisönt mint a 3.5ot. Elsőre nekem nem nagyon jött be a game. Ja és nagyon ocsmány
Azért nem adjuk még fel... -
krokk
senior tag
-
Móci
addikt
Első benyomás, pár perc játékkal.
Miért pár perc?
A csoda integrált vidkarin akad mint a bűn.
Karakter generálás tetszett, jó alapos.
Viszont iszonyat rondák a karik fejei.
A kis Elsitraee hívő drow lánykámnak olyan durva feje van, hogy rá sem merek nézni.
Nem topmodelt szeretnék, de ennyire gáz arcokat...
Mindegy majd megbarátkozom vele valahogy.
Azthiszem hamar kell egy vidkarit vennem....
Ja és még egy poén: a kari hangjai majdnem egy az egyben megegyeznek az első rész kínálatával.
Ez végül is nem rossz, mivel volt benne pár jó.
-
Kraptor
őstag
Multi-class nem cross-class

Ezt ember dönti el, pl én nem szeretem a multi-classokat de vannak pár jók pl fighter-mage, és a ranger-fighter is jó. Itt ez már máshogy mükszik mind a korábbi kiadásokban. Itt akkor veszed fel mikor akarod pl elkezdesz egy rangert elsmész vele mondjuk lvl 3ing és a köv lvlnél nem lvl 4 rangert vesszel fel hanem pl lvl 1 fighter tulajdonságokat. Tehát olyat is tudsz, hogy elmész 5ig szintig és csak utána veszel fel valami más classt, nincs megkötés, de vannak hátulütők, pl ha wizard nem tud nehéz vagy bármiylen páncélban jól varázsolni, ranger nem tud sneakelni, aszem azoknál is van nem csak rougoknál és hasonlók. -
krokk
senior tag
nekem ez a tárgyaknál tetszett
amikor ugyanaz a tárgy különböző képekkel és nem csak a táskában hanem a 3d modellje is más
aztán azt használod ami kinézetre jobban tetszik
a karakterekről még mindig ugyanaz a véleményem. a kis tolvaj csaj tetszik
aki az elején csatlakozik a törp után. na olyat szívesen indtottam volna csakhát nem lehet
pedig ő is halfling ha jól láttam... amit lehet indítani csak ezerszer rondábbak mint az npc karakterek
:hajattép: -
Drizzt
nagyúr
Háááát, nehéz kérdés. Elég összetett ez a dolog, szerintem inkább prestige classokra van értelme rányomni.
Na, viszont a játékról egyre jobb a véleményem. A karaktermodellek nem mindig tetszenek, főleg az ellenfeleknél, de a fegyverek szépek, s az effektek is nagyon. Közelről szép nagyon, s minden irtó részletesen ki van dolgozva. Kis túlzással nincs két egyforma léc a kerítésekben sem. Egyszóval mindent nagyon alaposan kidolgoztak, gondolom ez indokolja a brutális 6 gigát. -
S.P.Q.R.
csendes tag
Sziasztok egy kis helpre lenne szükségem?:

Online boltokból éppen most vezsem meg a NW2-t és ennek kapcsán 2 dolgon kezdtem el gondolkozni

Egyrészt NW2 történetét tekintve NeverWinter városában fog zajlani, vagy a messzi északra is el lehet-e kalandozni, esetleg mélysötétbe ahol kedves kis dowok várnak kávéval?
A másik dolog ha már szóba jött: CAttie Brie mi volt? RAnger vagy fighter vagy dual mint Drizzt? Választ köszi...

[Szerkesztve] -
krokk
senior tag
nah másik kérdés... ebben a cross-class dologban nemigazán vagyok otthon. egy rangert indítottam 2 fegyveres harcra fejlesztem és mellette persze ott az állatkája. namost érdemes felvennem másik classt ranger mellé? ha igen mit? hányadik szinten? és hány szintet belőle? csak 1 másik class lehet? vagy akár elmehetek úgy 10. szintig hogy minden szinten másk classt választok?
és mindből első szintű leszek? bár ennek nemsok értelme van...
-
Kraptor
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Hát azért a BG elég nagy bangel indult és tarolt is szépen

-
krokk
senior tag
énis játszogatok vele... de a gépigénye tényleg nagy a látványhoz képest ala ghotic 3... itt egy fokkal jobb a helyzet
nwn1 egy fokkal hangulatosabb volt ebben is egyetértek. én azért már 3-4órát játszottam vele. haverral néztük meg legelőször szerinte egy kicsit túlbonyolították már az nwn1 hez képest. ezt akkor mondta amikor druidát készítettünk és a karaktergenerálsát végignézte...
nekem a karakterek kinézete nem tetszett... egy olyat nem találtam ami tetszett volna pedig azthiszem ilyen még nemigazán volt 1 szerepjáékban sem. mindenhol találtam valami szép nőnemű egyedet
itt sajna nem. mind nagyon ronda volt
de lehet csak a kártyám miatt? (7300gt)... -
Tithian
őstag
Egyik haveromnál megnéztük, milyen (a héten FX5900-al inkább még nem fogok bele).
A mai ínséges időkben nem rossz, a karaktergenerálás nagyon szépen van megoldva, a játékmenet (amennyit láttam belőle) egész kellemes, de egy igen nagy bugra felhívnám a figyelmet, szerintem sokan bele fognak futni: ha refreshforce-ot vagy refreshlockot használsz - márpedig ha CRT-d van, jó eséllyel használsz -, akkor a játék csak azokra a felbontásokra enged váltani, ahol 60Hz van beállítva. Tehát refreshforce ki, felbontásfáltás, kilépés, reforce be, indulhat a móka. Ilyet sem láttam még. -
CriticalHit
addikt
Néhány review[link] . A Gamespot 86%-ot adott rá. Az Oblivion és a BG2 is 90% feletti volt.
-
Drizzt
nagyúr
Hangulatosnak hangulatos, a beszélgetések erősen a Kotor2-t idézik, a játékmenet az nwn1-et, sajna a jó régimódi kardozások nincsenek meg a játékban mint az nwn,s kotorban, nem igazán értem miért, illetve gondolom a jóval nagyobb átlaglétszámú csaták miatt, s a gépigény a látványhoz képest nagyon magas. De azért megéri vele játszani. Mondjuk még csak 2 órát játszottam, úgyhogy megláttyuk.
-
Xelo
addikt
huhh beszámolót vki beszámolót
remélem nem kell csalódi és legalább olyan szabad és hangulatos lessz mint a KOTOR2
ennek a gamenek nem játszottam az első részével, de több haverom igen, és köztük van 1-2 aki elég fanatikus -
Móci
addikt
Lassan talám hozzám is elér a játék...
Ahogy elnézegettem itt ott jó nagy, majdnem 6 giga a kicsike installja.
Nemsokára kiderül, hogy mit hoztak össze a srácok.
Ha tényleg rendben van a játék, sőt mi több hozza az első rész színvonalát, akkor kezdek spórolni.
-
Drizzt
nagyúr
Végre kijött!
-
Drizzt
nagyúr
Ajajj, azt írják 3 ghz-s, 2 giga ramos gépen szaggat.

-
D_r_u
tag
A GS-ben azt írták, hogy a játék már-már BG2-i magasságokban van. Túl szép, hogy igaz legyen
De azért reménykedem 
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

Elotte meg a paladint nme lehetett..szegyen

Akkor meg mi köze mondjuk egy Chaotic evil Mágushoz pl
De ha már Obivilionból volt akkor rendezhetnénk itt is Chuck Norris karakter fejlesztő versenyt. Az enyeri aki ki tudja fejleszteni a mestert
.