Hirdetés
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
válasz
Kareszovics
üzenetére
A konzol a ~-ra jön elő (a tab fölötti gomb, magyar kiosztáson nem biztos, hogy ugyanez). Ott beírod:
DebugMode 1
akkod kapcsol be. Szép sárga területek szoktak olyankor látszani mindenfelé. Ha végeztél, akkor
DebugMode 0
kapcsolja ki. -
Gregorius
őstag
válasz
Kareszovics
üzenetére
Konzolparancs van, amivel lehet a befolyást nézni/szerkeszteni:
rs kr_influence
Természetesen csak bekapcsolt DebugMode mellett működik. -
Gregorius
őstag
Szerintem jó volt a MotB. Az alapjáték NPC-i kevés kivételtől eltekintve az agyamra mentek. Viszont ez a minimap ez gáz. Megnézni sincs időm, hogy mit is látok és máris jön a következő encounter. Egyébként a SoZ-ból még nem láttam eleget, hogy lényegeset mondjak. A partirendszer (bármelyik tag beszállhat a beszélgetésbe) tetszik.
-
Gregorius
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Dokumentumok\Neverwinter Nights 2\Saves
A dokumentumok könyvtár alapesetben a C:\Documents and Settings\Júzerneve alatt van, ha nem helyezted át.
-
Gregorius
őstag
A varázsló úgy kezd, hogy megfogna a kézzel, csakhogy a warlocknak van invisibility képessége, a monknak meg 50% concealmentje, úgy meg kicsit nehéz célozni a Bigby's handdel, vagyis az esélyeid, hogy az első varázslatod egyáltalán célba érsz vagy nulla, vagy 50% környékén van, vagyis ha ellenfeled rádmozdul, legfeljebb minden második bunyót fogod megnyerni. (Megj. a concealment a grapple hit checknél számít, de a lentebbi effekteknek a sorrendje mellékes lévén az egyes effektek kumulatívak)
Ha mégis sikered lenne, akkor jön a 30-as spell resistance, de ezt is átütheted:
te: d20+caster level+feats
ő: SR30
Vagyis 70%-50% eséllyel sikerülhet spell penetration függvényében érvényre jutnod. Összesen most tartunk 25-35%-nál az első spelled hatékonyságát nézve.Aztán jön a grapple hit check, amiből az derül ki, hogy egyáltalán eltalálod-e a kézzel. A kedves célpont AC-jét kell túlverned. Mondanom sem kell, hogy egy level 20 rendesen felszerelt karakter esetén illik 35-40 körüli AC-vel rendelkezni. Itt némi számbeli eltérés van a Bigby's Crushing Hand illetve a Grasping Hand között, utóbbinál 2-vel gyengébb az attack roll:
te: d20 + int modifier + caster level + 11 (+9)
ő: full AC.
Ez is olyan 50-50%-re jön ki. Most tartunk 12-18%-nál.Ezután a grapple hold check, ami ténylegesen immobilizálja a célpontot az adott körre:
te: d20 + int modifier + caster level +16 illetve +14
ő: d20 + str modifier + base attack bonus + size modifier
Rendes karakterrel ezt elbukni minimális esélyed van, szóval nagy biztonsággal sikerül, marad a 12-18%.Pici probléma viszont, hogy a grapple hold egy immobilize effektet jelent a célponton, az meg csak a lábakat bénítja meg, vagyis mozogni nem tud, ellenben támadni igen. A monk ugye itt elvérzik, ha nincs távfegyvere, de nem panaszkodhat, mert az átlag öt próbálkozásodból egyszer kapott ki, a többi esetben kaptál rendesen stunning fistet az arcodba, mielőtt a második kezedet ellőhetted volna.
A warlock ellenben megfogás után is tovább lődözik, szóval az ő esélyei még ennél is jobbak. Továbbá ha láthatatlansággal próbálkoznál, akkor a warlock ezt counterelheti eldritch doommal, amit a fireballhoz hasonlóan nem kell célozni, vagy amint elkezded az invis spellt, rádküld egy devour magicet, és elpazaroltál egy invisibility-t. Előbb-utóbb kifogysz a spellekből ellentétben vele, aki greater invisibility spellt végtelenszer lőhet el, eközben ugyanúgy játszadozhat veled. Jah, true seeingje is van, amit ugyanúgy végtelenszer tud elsütni per nap.
Ha gondolod, boxoljuk le egy konkrét példán
-
Gregorius
őstag
ettől még messze a legerősebb kaszt
Hát azért megnéznék egy wizardot, aki mondjuk egy 30-as SR-rel rendelkező Stunning Fisttel felvértezett monkkal vagy rendesen összeállított warlockkal találja szemben magát... Lehet, hogy erős az a wizard, lehet, hogy a legerősebb, de az enyhe túlzás, hogy messze. Mondom ezt úgy, hogy az egyik kedvenc classom.#436
melyik az a hely?
Az utolsó nagy aréna előtti, ahol a fekete teleportáló köd van. És a MotB kampányban végig elég idegesítő, hogy rengeteg helyen nem lehet pihizni. Pl. a Mulsantir/Shadow Plane is elég gázos, főleg mert a varázslók hamar kifogynak, a melee karakterek (az a kevés használható) pedig állandóan melléütnek, mert minden ellenfélnek 50% concealmentje van. Én hülye Rogue-gal kezdtem neki, pedig ha az OC-s warlockomat viszem tovább, ezerszer könnyebb dolgom lenne az unlimited Eldritch Doommal meg Dark Foresighttal. -
Gregorius
őstag
Hát Wizarddal illetve a többi cast per nap classzal igen kínos helyzetben találná magát az ember a Vale of Merdelainben. Ugyanis habár ez egy meglehetősen nagy terület sok ellennel, nem lehet pihizni a varázslatok regenerálásához. Az átlag wizard gyakorlatilag a partitagokra van utalva.
-
Gregorius
őstag
Inkább varázsló, legalábbis nem front-line tankként lehet használni. Nagyon limitált ellenben teljesen egyedi varázslatai vannak. Ez az elsődleges támadása (minden második szinten +1d6 magic ha jól emlékszem), és nincs korlátozva abban, hogy hányszor varázsol egy nap. Ráadásul bizonyos szint fölött automatikusan gyógyulni is tud.
[link] -
Gregorius
őstag
Érdekes... Nekem az egy sárkányos rész volt egyedül a nehéz fenn a hegyen. Bár az is inkább csak a 70-et sebző breath attackok miatt. A két sárkányosnál alig karcolták meg a partit, a végén a szellemeknél meg kiadtam a parancsot, hogy mindenki cövekeljen le és egyedül pucoltam ki az egész labirintust különösebb probléma nélkül. A 3 mittudoménminél ugyanezzel a stratégiával nem kell bemenni közéjük és egyenként leszedhetők.
-
Gregorius
őstag
Warlockkal? Utolsó emlékeim szerint a kedves sárkánykát úgy sikerült megfektetnem, hogy amíg a parti szépen lefoglalta, addig kapott tőlem egy nagyobb kupac chilling tentacle-t maga alá, aztán amikor a partinak kampec volt és én kerültem sorra, akkor elkezdtünk körbe-körbe rohangálni úgy, hogy ő mindig átmenjen a csápokon, én meg igyekeztem közben szinten tartani a HP-met meg elugrálni a tűzvihar elől (30/- fire resistance ellenére)... Közvetlenül támadni elég komplikált lett volna, lévén durván ellenáll a varázslatoknak. -
Gregorius
őstag
Nincsen különösebb trükkje, egyenként le kell őket verni. Annyira nem kemény legények külön-külön. Asszem olyan 30-40 után elfogynak. Ammon javasolni fogja, hogy a Web of Purity-t használjátok együtt a Cleansing Novával, de nincs rá különösebb szükség. Aztán ha elfogynak, akkor egy nagydarab King of Shadows fog megjelenni. Ekkor szét kell verni az oszlopokat, aztán az ezüst karddal a portalt, ezután már nem fog regenerálódni a főnök és őt is le lehet szedni.
-
Gregorius
őstag
A fránya falakon egyrészt programhibából át lehet "esni" (nekem Khelgar rendszerint két-három szektorral arrébb szokott előkerülni, amikor eltűnnek), másrészt ha nagyon muszáj, akkor át lehet törni (igaz, elég sokat kell ütni), harmadrészt gond nélkül átlőhetsz/átvarázsolhatsz rajta, a ranged attackokat nem fogja meg, ez a harmadik megoldás a preferált. Nekem Warlockkal nem volt sok gondom.
-
Gregorius
őstag
-
Gregorius
őstag
válasz
Papabear195
üzenetére
És fel kell venni a Caretaker's Veil-t különben nem működik.
-
Gregorius
őstag
És igen! És megint sikerült!

(SPOILERS)
Crossroads Keep Siege, lökdösöm le az ellent a fal tetejéről - egy Qara+Zhjaeve+én a wizard kombóval könnyű, mint az ágybahugyozás, egy kis meteor swarm, egy kis flame strike, egy kis incendiary cloud, amit a leghatásosabbnak találtam, az az Empowered Greater Fireburst, lévén az ellent is max. két cast-ból teljesen eliminálja a toronnyal együtt.
Node. Történt, hogy az egyik kedves companion-om rácastolt egy vámpír gyerekre egy dominate spell-t. Ez még nem volna baj, csak szépen elfogyott az ellen, és a hegyesfogú bennragadt a partimban. Állunk hatan nyolcan a fal tetején, záporoznak a nyilak (ha nem volna a haverokon Ring of Regeneration +4, talán még aggódnék is - másik bug: a nyilak Ethereal Jaunt-tal és Etherealness-szel is eltalálnak), és nem történik semmi, pedig már rég nincs kire lőni
-
Gregorius
őstag
válasz
Papabear195
üzenetére
Á, ennél a műfajnál ez teljesen átlagos. Ez a nem tudsz továbbmenni, mert kisiklott a szkript típus gyakorlatilag minden CRPG-ben előfordul a Fallout-tól a KotOR-okon keresztül az NWN1-ig (pl. KotOR II-nél ha nyomsz egy quicksave-et két menet között, amikor Sion-nal kell harcolni, ott is megakad minden, de asszem Aribeth is kisiklott az NWN OC végén). Csak az XP özön miatt akadtam fenn rajta. Egyébként ez a Bigby-s trükk máshol is megjátszható - pl. Light of Heavens-nél, de ott rendesen triggerel a verekedés végén a conversation annak ellenére, hogy beszélgetés közben elhasal párszor. Mókás nézni, ahogy elhagyja a helyszínt: kettőt lép, ököl a levegőből BAMM!, feltápászkodik, megint lép kettőt, BAMM, megint feláll...

-
Gregorius
őstag
Ááh, mekkora bugba futottam!

Amikor az Act III-ban verekedni kell a főgyíkkal, megkínáltam egy Bigby's Crushing Hand-dal, namost ha lenyomja az ember, akkor a csata végén újraéleszti a script (gondolom kap egy resurrection spell-t), és jönne a duma, csakhogy a Crushing Hand gyapálta tovább. Kampec, feléled, kampec, feléled, amíg el nem múlt a spell. Instant 4000 XP
Ha a legutolsó ütésem lett volna a Bigby, talán még 10k XP is lett volna 
Most már csak az a baj, hogy nem indul be a convo script a végén
-
Gregorius
őstag
#243: az nwn.ini-ben próbáld meg beírni a [Display Options] alá ezeket:
Width=1024
Height=768
RefreshRate=100
(megfelelő értékek igény szerint változtatandók)
Az nwn.ini-t a játékkönyvtárban és a My Documents\Neverwinter Nights 2\ alatt is át kell írni
#244: semmiféle refresh override-ot nem szeret. Se külsőt, se gyárit. -
Gregorius
őstag
Crafting receptek vannak valahol?
Rágúglizol, elég sokat lehet találni. Ha nagyon nem megy, ki lehet bányászni a toolset-tel a modulokból is.
És a keen tulajdonság mit is csinál?
Megduplázza a critical range-et a fegyveren. Pl. ha van egy 19-20 játékszered (vagyis a felső 2 érték a critical) és keen-t csinálsz belőle, akkor 17-20 lesz (vagyis a felső 4 érték). -
Gregorius
őstag
Jön az új peccs.
[link]
We're going to release a public 1.03 BETA this coming week, and then wrap up the public 1.03 release early the following week.
• Graphics Optimizations: A number of new graphics optimizations have been added:
o Anti-Aliasing Support: Anti-aliasing is now supported and can be enabled in the Options Menu. Please note: This could significantly affect frame rate, depending on your hardware.
o Shadow Rendering: Shadow rendering speed has been improved.
o Tree Rendering: Speed improvements to the rendering of trees.
o Water Rendering: Speed improvements to how water is rendered by the engine.
Hüpp hüpp
• Improved Mage Armor now correctly provides +6 AC rather than +8.
Pedig milyen jó volt, hogy nekem volt a legjobb AC-m a partiban
-
Gregorius
őstag
válasz
KergeK@csa
üzenetére
Most már tényleg érdekel, hogy csinálod, mert a 3 partimon plusz a druida megidézett állatán lassítás nélkül megy át az egész tömeg, egyenesen hozzám. Sok esélyük mondjuk nincs, de próbálkoznak.
És tényleg kevés ütés ér, mert ha még akarnak is ütni, akkor sem sok idejük van rá, mert kedvenc mágusom és druidám egyszerre nyomják a területre ható varázslatokat.
A 15-16 buff előtt vagy után?
-
Gregorius
őstag
válasz
KergeK@csa
üzenetére
Magamra nem rakok improved magic armort, engem kevés fizikai ütés ér
Hát akkor mázlid van. Ha sok az ellen, akkor az első varázslat után valahogy public enemy no.1 fílingem van, mert a partit ignorálva mindenki nekem ront. (Kapnak is szépen sneak attack-ot a hátukba
)
De ilyenkor lehet kamikázéra is venni a figurát: mage armor, mirror image, esetleg ghost visage, berohansz az ellen közé, aztán egy vagy két greater fireburst (1d8/level) és ha valaki véletlenül állva maradt, akkor azt az éppen akkor odaérő parti leszedi.
Cloudkill az marha jó, főleg amikor már olyan szinten vagy, hogy mindegyik ellenfél 4-6 HD fölött van (most komolyan, kevesebb HD-vel bármelyik area spell gyorsan végez vele). Ha véletlenül még a saving throw-ja is sikerül (ami elég gyakran megtörténik), esetleg immunis poison-ra, netán undead, akkor nem jutottál túl messzire. Ráadásul rendes hatáshoz még ott is kell tartani a felhőben, különben nem sokat csökken a HP-je. És különben sem lehet vele barrikádokat áttörni.
Majd ha találkoztam olyanokkal, akiknek komolyabb spell resistance-uk van, akkor majd meggondolom.
P.S.: a stat enhancement-ek újabban nem kumulatívak? -
Gregorius
őstag
válasz
KergeK@csa
üzenetére
Forced off-ra állítottam driver-ből a VSync-et, most már bizonyos helyeken 40-50 fölé is kúszik az FPS, de a dokkban még mindig 25 körül van.
15-16 buff? Varázslóval? Nem reagálod kicsit túl? Mindössze két jól célzott empowered fireball és a tízfős ork hadnak annyi. Úgy, hogy csak a halvány körvonaluk látható a ködös távolban. Buff-ot is legfeljebb az Improved Mage Armor-t szoktam használni (ez meg kitart gyak. egész nap) és így majdhogynem nekem lesz a legjobb AC-m a partiból. -
Gregorius
őstag
Aki már NW-ben van, és csatlakozott a City Watch-hoz, erősítsen meg, hogy amikor járőrözni kell, akkor neki is veszettül szaggatni kezd? Többé-kevésbé mindenhol ki tudok csikarni 20fps-t medium-high detail mellett (igaz, 1024-ben, nV 7600GT), viszont ennél a terepnél gyak. bármit állítgatok, nem sikerül 10fps fölé vinni.
Lehet, hogy túl sok az ember (merthogy vannak páran, és a fele ellen, csak eléggé szétszórva) és CPU-limites lett a dolog?
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
norbiphu
üzenetére
nem a játékkal van a probléma
De, sajna azzal is lehet. Hasonló tünetet már jeleztek az official fórumon. Próbáldd ki friss installal, update nélkül, told fel a legfrissebb DX-et ([link], install után, mert az installer is szó nélkül telepít, de elrontja), hátha.
Aztán még ilyeneket lehet próbálgatni, hogy amikor elsötétül a kép, lökd ki a DVD-t a meghajtóból (ne kérdezd, volt akinek működött), ha DTools-od van, akkor told fel a legfrissebb SPTD-t (1.35, [link], mert a korábbi összebalhézhat a SecuROM-mal), végső esetben még a no-cd-t is ki lehet próbálni (maxi-image vagy hasonló nem jó!)
Addig meg csak várunk a következő patch-re.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Jelen tényállás szerint csak pár problémám van vele:
- A map egyszerűen átláthatatlan (mindkettő). Legalább az ajtókat feltűntethették volna...
- Nehéz célozni az egérrel, a kameramozgás is elég vacak az NWN1-hez képest.
- Miért nem lehetett az Isaac's Missile Storm-okat ugyanolyanra megcsinálni, mint a Magic Missile-t, csak sűrűbb kilövésekkel? Az az effekt/hang egyszerűen kúúúl!
- Szaggat, lassú, bugzik. Még az Oblivionhoz képest is. Ellenben a grafikáját hangulatosabbnak találom.
- Lehetett volna új zenéket alkotni. Könyörgöm, itt-ott még a KotOR-ból is visszafigyel egy-egy dallam.
- Egyszerűen hiányos az UI. Nincs minden információ képernyőn (pl. az alignment pontszámok se), úgy kell kiguberálni manual-ból a hotkey-eket, stb.
A legnagyobb negativum számomra az, hogy nincs quicksave, legalábbis én nem találtam.
F12. Ha valaki tud QuickLoad-ot, ne tartsa magában!
ha rákattintok az egyik karakterre, akkor nemtok neki parancsot adni, csak ha a portréja kattintok rá
Ha sokáig nyomod a jobbklikket, akkor előjön a menü.
Remélem valami hozzáértő majd csinál hozzá rendes UI-t, ugyanis moddolható. A mostani kényelmetlen, és láthatóan nem az én 1024-es felbontásomra lett tervezve (ld. Quest journal). Ja, és nekem személy szerint nagyon nem jön be ez a glass-stílus.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Ha az 1.02-re gondolsz, fel ne rakd! Sikerült benne elbuzerálni a másolásvédelmet úgyhogy a fél világot kizárta a drágán megvett játékából. Ezt egy Obsidian-os csávó is megerősítette: az 1.02-es belső DRM-mentes exe-kkel megy a játék, a kódolt exe-kkel meg súlyos problémák vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Tökéletes állapotú Samsung S10 128/8GB tok+doboz+kábel
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Warlockkal? Utolsó emlékeim szerint a kedves sárkánykát úgy sikerült megfektetnem, hogy amíg a parti szépen lefoglalta, addig kapott tőlem egy nagyobb kupac chilling tentacle-t maga alá, aztán amikor a partinak kampec volt és én kerültem sorra, akkor elkezdtünk körbe-körbe rohangálni úgy, hogy ő mindig átmenjen a csápokon, én meg igyekeztem közben szinten tartani a HP-met meg elugrálni a tűzvihar elől (30/- fire resistance ellenére)... Közvetlenül támadni elég komplikált lett volna, lévén durván ellenáll a varázslatoknak.

Lehet, hogy túl sok az ember (merthogy vannak páran, és a fele ellen, csak eléggé szétszórva) és CPU-limites lett a dolog?