Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Tesztkört futott a OnePlus Nord CE6
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
288-ra vki?

-
gregorik
senior tag
valaki légyszi adja el a NWN1-es SOU-t és HOTU-t eredetiben!... úgyse nyomultok már az 1-gyel, én meg irreális összeget is hajlandó vagyok áldozni értük
. -
Qru
MODERÁTOR
Skymirrorban mit kell csinálni? Oda mentem a druida csajjal de elakadtam. Azokkal a fákkal mit kell csinálni?
-
Qru
MODERÁTOR
Azért elég kemény gépigénye van az nwn2-nek. A gépemen C2D 2,8GHz-re húzva, 2x1GB 800-as DDR2 + 7900GTO 695/765 és 30fps...

Mikor megszerzetem a silver shared-et, akkor a Lizard főnökkel megbeszéltem, hogy adja oda és majd cserébe meghálálom. Tudjátok, hogy mit fog majd kérni cserébe? Elmentem a Lizard barlanghoz, hol kinyírtam mindekit. Az ottani fő Lizardman ugyan az akinek szíveséggel tartozok?
mod: most ott tartok, hogy a druida csaj besegített a csatába és elvitt a titkos druida helyre. Ez a csaj végig party tag lesz?
Egyébként itt nem lehet szabadon alakítani a partyt? Tehát nem rúghatom ki pl a valamelyik npc partytagot?
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Ahonnan a Silver shared-ot elhoza az ember a játék elején, ott van egy másik sír ahova nem engedi a társad, hogy lemenejtek (pampog, hogy a fater nem oa küldött benneteket). Oda nem lehet később vissza menni?
A meghalt varázsló csajt tényleg nem lehet feltámasztani? -
troland26
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
nekem nem volt ilyen gondom, rendben ment az üzlet minden kereskedővel

-
animatrix11
őstag
sziasztok
volt valakinek olyan hiba hogy ha kereskedővel akart üzelteni, akkor nem ment, hanem kilépett a társalgásból?
milyen bug ez? -
troland26
őstag
hát ez a game egyre uncsibb sajna nem ér a BG2 (de még az 1 ) nyomába se , lehet inkább nekiálok a gotich 3 -nak
-
troland26
őstag
köszönöm a segítséget
az volt a gond , hogy nem a fő karakterem fejére raktam a Caretaker's Veil-t de most már sikerült tovább lépnem
-
Gregorius
őstag
válasz
Papabear195
üzenetére
És fel kell venni a Caretaker's Veil-t különben nem működik.
-
troland26
őstag
sziasztok
elakadtam a játékkal az első részben a levéltárban vagyok és nem tudom hogy kell kinyitni a középső termet azt írja ,hogy kulcs kell hozzá azt honnan kitől kapom ? Szintén a levéltárban a négy kis szoba közepén van egy -egy könyv azt nem tudom elmozdítani , mi lehet a probléma? Ha van végigjátszás azt be is linkelhetné nekem valaki köszi -
Gregorius
őstag
És igen! És megint sikerült!

(SPOILERS)
Crossroads Keep Siege, lökdösöm le az ellent a fal tetejéről - egy Qara+Zhjaeve+én a wizard kombóval könnyű, mint az ágybahugyozás, egy kis meteor swarm, egy kis flame strike, egy kis incendiary cloud, amit a leghatásosabbnak találtam, az az Empowered Greater Fireburst, lévén az ellent is max. két cast-ból teljesen eliminálja a toronnyal együtt.
Node. Történt, hogy az egyik kedves companion-om rácastolt egy vámpír gyerekre egy dominate spell-t. Ez még nem volna baj, csak szépen elfogyott az ellen, és a hegyesfogú bennragadt a partimban. Állunk hatan nyolcan a fal tetején, záporoznak a nyilak (ha nem volna a haverokon Ring of Regeneration +4, talán még aggódnék is - másik bug: a nyilak Ethereal Jaunt-tal és Etherealness-szel is eltalálnak), és nem történik semmi, pedig már rég nincs kire lőni
-
Gregorius
őstag
válasz
Papabear195
üzenetére
Á, ennél a műfajnál ez teljesen átlagos. Ez a nem tudsz továbbmenni, mert kisiklott a szkript típus gyakorlatilag minden CRPG-ben előfordul a Fallout-tól a KotOR-okon keresztül az NWN1-ig (pl. KotOR II-nél ha nyomsz egy quicksave-et két menet között, amikor Sion-nal kell harcolni, ott is megakad minden, de asszem Aribeth is kisiklott az NWN OC végén). Csak az XP özön miatt akadtam fenn rajta. Egyébként ez a Bigby-s trükk máshol is megjátszható - pl. Light of Heavens-nél, de ott rendesen triggerel a verekedés végén a conversation annak ellenére, hogy beszélgetés közben elhasal párszor. Mókás nézni, ahogy elhagyja a helyszínt: kettőt lép, ököl a levegőből BAMM!, feltápászkodik, megint lép kettőt, BAMM, megint feláll...

-
Papabear195
tag
válasz
Gregorius
üzenetére

Azért elképesztő, hogy ez a progi mennyire tele van buggal. Többször előfordult, hogy kiraktam a druidát a csapatból, de familiarja maradt. Csapatom tagjai is igen gyakran sztrájkolnak, hiába vannak a kocsmába, nem tudom őket csapatba választani. De a kedvencem akkor is a fogadó megtámadásánál volt: a pala gyereket lenyomták a szörnyek, amit két másik karakter közelről nézett ''azért vannak a jó barátok''. Az olyanokat meg már nem is jegyzem, mikor a kari válla átlóg a pajzson, meg az egyébb ''apróságokat''. -
Gregorius
őstag
Ááh, mekkora bugba futottam!

Amikor az Act III-ban verekedni kell a főgyíkkal, megkínáltam egy Bigby's Crushing Hand-dal, namost ha lenyomja az ember, akkor a csata végén újraéleszti a script (gondolom kap egy resurrection spell-t), és jönne a duma, csakhogy a Crushing Hand gyapálta tovább. Kampec, feléled, kampec, feléled, amíg el nem múlt a spell. Instant 4000 XP
Ha a legutolsó ütésem lett volna a Bigby, talán még 10k XP is lett volna 
Most már csak az a baj, hogy nem indul be a convo script a végén
-
Steelheart
senior tag
Hát ha az csak így hipphopp zsebből menne

Igazából ilyen graf mellett még nem szabadna ennyire szaggatnia... Kicsit vicc, hogy a mi gépünkön az FPS-ek szaladnak 20-30-al, CoD2 még gyorsabban is, ez meg 5 fps-el vánszorog... Nem lett ám jól eltalálva ez a motor.
[Szerkesztve] -
Papabear195
tag
Hali!
Nagyon vártam a játékot. Mikor meglett, nagy lendülettel bele is kezdtem. Kb 12-es szintig eljutottam. Azóta azt vettem észre, hogy nincs kedvem folytatni a játékot, pedig a két ünnep között lett volna rá időm. Valahogy nincs meg a hangulata sajnos. -
-
Thrawn
félisten
Nem véletlen megy max 30-40 FPS-t a játék, V-Sync limit van beépítve és ki sem lehet kapcsolni. Egyik barátomnak kb ugyanolyan gépe van mint neked és nem panaszkodik. (1024x768-ban játszik) Az én konfigommal 1280x1024-ben játszok és nem gáz.
A linkelt írásban a Shadows kikapcsolása 60% FPS növekedést hoz, érdemes lenne kipróbálnod. -
Drizzt
nagyúr
Ez a gépigény meg miiiii?

[link]
Szóval akkor akármit lecserélni a gépemen tök felesleges, mert ugyanúgy fog szaggatni, mint a szar?
-
gergo84
aktív tag
de van sajnos. Először meg kell verekednünk 3 gyengébb ellenféllel. Aztán a tavalyi csetepaté győztes csapattal kellene küzdeni. De amikor legyőzöm az első 3tagot, akkor nem csinál a játék semmit. hiába próbálok bármit is. szerintem ki kellen automata tennie a ringból. ujbol beszélni azzal a muksoval, hogy jöhetne a következő ellenfél...
-
gergo84
aktív tag
hy. valaki kisegíthetne. a leg elején vagyok. kiütöttem a ringben a 3 tagot, és menni kéne a következő bunyóra, DE hogyan?
-
fiATHaLON
őstag
matekas: Én is crt-n nyomulok, és a coolbits 2.0-ás verzióját használom.
Ez egy kis reg file, amit futtatva bekerül a videokártya driverébe egy ' frissítési
sebességek felülbírált értékei' opció (angolban talán refresh rate overrides)
Na ha ezen beállítod pl. 1024-ben hogy 100Hz, akkor minden 100Hz-en fog indulni,
kivétel nélkül.
Nekem a legagresszívebb játékoknál is bevált (Prey-60Hz, C&C Generals-85Hz...)
Csak nvidiákhoz jó...
Remélem segítettem. -
Drizzt
nagyúr
Na végre van időm játszani... Nagyon tetszik a játék, csak sajna kéne egy hatszor erősebb gép ide....

-
X Factor
addikt
Sziasztok szeretném wood elf karimat olyanná varászolni, mint elanee. Kérdésem hol lenne erre lehetőségem, mert látom h. van szerkesztő progi stb... de biztos vannak akik már jobban belemerültek a szerkesztésbe, csak mert idegesít h. wood elf-em van de már az elején lévő szerkesztésnél sem tudok olyan csajt csinálni ami tetszene, annál meg nicns idegesítőbb mint amikor az embernek nem tetszik a saját karija.
-
Ry0K3N
senior tag
Sziasztok. Nálam nem indul a játék, ezt a hibaüzenetet vágja az arcomba:
''The DirectX SDK has been detected.
Please make sure that the retail version of the the Direct3D runtime is select before running Neverwinter Nights 2.''
Legújabb ati és Directx driver fentvan meg minden. Miért nem indul?
-
Gregorius
őstag
#243: az nwn.ini-ben próbáld meg beírni a [Display Options] alá ezeket:
Width=1024
Height=768
RefreshRate=100
(megfelelő értékek igény szerint változtatandók)
Az nwn.ini-t a játékkönyvtárban és a My Documents\Neverwinter Nights 2\ alatt is át kell írni
#244: semmiféle refresh override-ot nem szeret. Se külsőt, se gyárit. -
Drizzt
nagyúr
Szerintem mindenki másnak tft-je van, amit meg úgyis 60hz-en hajt mindenki. Próbáld ki azt, hogy az nvidia driverében keresel valami frissítés beállítást, s nem valami külső 3rd-party programot használsz erre a célra, hátha akkor nagyobb frissítéssel is beállíthatók a felbontások. Nem ez az első játék, ami nem bírta az ilyen refreshforce-jellegű progikat.
-
matekas
tag
Igazatok van , tényleg nem szereti ha be van állítva fix re a frissítés. Én az NVRefreshTool -t használom erre a célra. Ahogy beállítottam 60Hz re 1024 x768 és 800x600 -ba egyből a játékban is lehetett állítani a felbontást. Így működik ugyan ,de azért a 60Hz az nem valami jó
, vibrál össze vissza. Ekkora marhaságot , aki ezt csinálta annak minimum egy fekete pont. nwn.ini-ben még nem próbáltam majd megnézem azt is.
De ahogy itt olvasgatom a hozzászólásokat úgy látom ez nem tűnt fel senkinek. Igazából én ezt nem értem , hogy inkább mindenki elfogadta 60Hz en ? Na mindegy , azért ha valaki kitalál valamit szóljon ( vagy esetleg ha én lennék akkor én szólok
) -
Szipi
aktív tag
Üdv.
Nekem is hasonló probléma jelentkezett, rivatunerral csináltam egy speckós monitordrivert amivel 800x600, 1024x768, 1280x1024-ben min 85Hz-en frissít a monitor. Ezek a felbontások a játékban nálam nem álíthatók be, csak azok amelyeken a minimum frissítési értéket nem adtam meg. A monitor gyári drivere megoldotta a problémát nálam (csak most 60Hz-en megy a játék akármit is csinálok
). -
matekas
tag
Ilyenkor mit csináljak ??
[link] Semmilyen felbontást nem tudok állítani. Tudna valaki segíteni ?
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Crafting receptek vannak valahol?
Rágúglizol, elég sokat lehet találni. Ha nagyon nem megy, ki lehet bányászni a toolset-tel a modulokból is.
És a keen tulajdonság mit is csinál?
Megduplázza a critical range-et a fegyveren. Pl. ha van egy 19-20 játékszered (vagyis a felső 2 érték a critical) és keen-t csinálsz belőle, akkor 17-20 lesz (vagyis a felső 4 érték). -
Drizzt
nagyúr
És a keen tulajdonság mit is csinál?

-
Drizzt
nagyúr
Crafting receptek vannak valahol?
-
matekas
tag
Hello !
Szerintetek az én konfigommal élvezetesen futna a játék ?
-
Kraptor
őstag
Látom megelőztek..
[Szerkesztve] -
sghc_toma
senior tag
publikus lett tegnap az 1.03-as patch bétája: [link]
új Catalyst nem gyorsít, viszont az új patch-ben jó sok optimalizáció van.. árnyékok, víz tükröződés, AA, ilyesmiken javítottak.. persze emiatt aki kénytelen minimum közeli beállításokkal játszani, nem fog észrevenni sokmindent az optimalizációból.. -
Gregorius
őstag
Jön az új peccs.
[link]
We're going to release a public 1.03 BETA this coming week, and then wrap up the public 1.03 release early the following week.
• Graphics Optimizations: A number of new graphics optimizations have been added:
o Anti-Aliasing Support: Anti-aliasing is now supported and can be enabled in the Options Menu. Please note: This could significantly affect frame rate, depending on your hardware.
o Shadow Rendering: Shadow rendering speed has been improved.
o Tree Rendering: Speed improvements to the rendering of trees.
o Water Rendering: Speed improvements to how water is rendered by the engine.
Hüpp hüpp
• Improved Mage Armor now correctly provides +6 AC rather than +8.
Pedig milyen jó volt, hogy nekem volt a legjobb AC-m a partiban
-
DanteHix
tag
Nah,vegigvittem par napja. Igazabol, azt kell mondjam, nem volt olyan rossz, es sikerult vmenyire egesz jo hatterstoryt osszehozni.Aki nem akarja tudni MI VAR RA NE OLVASSA TOVABB...
A lenyeges problemaim, amit remelehetoleg egy patch kijavit majd:
- kuldik olyan bugosak,v az illeto nem beszel, vagy nem ''oda lep a program'' ahova kene.
- a szerencsetlen partytagok leszarjak,h en eppen castolni, v targyat hasznalni szeretnek, meg akkor is, ha beallitom neki. Legalabb amikor az act 3 vegen a spellcastingot kinyomtam az elejen, arra szot fogadtak.
-nem ertem, igazabol mire valo a keeep. Tok mind1, h mennyit fejlesztesz rajta, hany embered van, uazt adja(nekem es bnomnek is uaz tortent). Lehet,h csak ''raeero idotoltes'', de ha mar elviselem azt,h ide-oda toltikezik a gep, mert rohangalok mindig vkiert v vmiert,h fejlodjon, latni szeretnem az eredmenyet. Es nem csak annyiban,h latsz egy osszefoglalot,meg adhatsz kuldit a katonaidnak
Sajnalatos hibanak tartom,h a gonosz jellemu karakterek is onnan indulnak. Azt meg vegkepp,h be kell venned egy Paladint a partyba,megha rovid idore is. Miert nem lehetett ugy megoldani mint Qaraval?
A vegen 3 nagyobb csata van, az elso 3 reaverrel, talan ez volt a legnehezebb, az utana levo ketto nyuszi...
Ajanlom mindenkinek,h probaljon beszelgetni a partytagokkal, es probaljon nyerni influence-t, bar ha megfeleloen jo a karija, nem szukseges
Nekem egy fighter/clericem volt(4/16) es halalra buffolta magat, es a tobbieket, Sand-del egyutt.
Ja igen...Bar stilusos, de Dwarven Warhammerbol a legjobb +4es volt, amit lattam, tehat csak gyartani erdemes.
Ekszereket, elhullo szornydarabkakat(skeleton rib, giant head, etc..) ne adjatok el,kell craftolashoz, essencia, es ezekbol nyerheto. -
KergeK@csa
tag
válasz
Gregorius
üzenetére
Egyrészt használd ki a szűk helyeket. Ajtók pl. Beállasz az ajtó elé 3-4 közelharci karaterrel (nálam paladin+tolvaj+2 idézett állat), így nem tud senki átjönni, csak 1 ellen fér el, viszont mind a négyen üthetik. Mögötte tornyosul a többi ellen, azok meg kapják a területrehatót. De a cloud of bevilment (varázsló) vagy az entargling (druida) varázslatai is jók helybentartásra.
Amúgy rohamnál úgy szoktam, hogy külön-külön ellenfelet jelölik ki a harcosoknak, így nagyobb az esély, hogy a többiek is rámozdulnak. Utána meg nincs idejük már hozzám elérni. ;)
Csak csaták elött, pihenés után buffolok, ha valahogy beleszaladtam egy csatába felkészületlenül, akkor ott már nem. Első az állatok idézése, aztán jöhet a területrehatók
És ha valaki mégis odafutna hozzám, elhajolok előle.
Ha az ellenfélnél varázsló vagy íjászok vannak, akkor rájuk küldöm először a közelharcosokat, de az állatok maradnak mellettem, ekkor nekem kell ledolgoznom a közelharcosokat. ilyenkor jön 1 helyhezkötő varázslat, aztán 2 fireball. Aztán még 1 helyhezkötő és megint fireball, amíg csak élnek
Druida persze besegít 
(Bár most a druida helyett egy ranger van, ő sem rossz távolra, íjászok, varázslók ellen
-
Gregorius
őstag
válasz
KergeK@csa
üzenetére
Most már tényleg érdekel, hogy csinálod, mert a 3 partimon plusz a druida megidézett állatán lassítás nélkül megy át az egész tömeg, egyenesen hozzám. Sok esélyük mondjuk nincs, de próbálkoznak.
És tényleg kevés ütés ér, mert ha még akarnak is ütni, akkor sem sok idejük van rá, mert kedvenc mágusom és druidám egyszerre nyomják a területre ható varázslatokat.
A 15-16 buff előtt vagy után?
-
KergeK@csa
tag
válasz
Gregorius
üzenetére
Nekem pont az ilyen támadások kivédésére van ott a 2 idézett állatka.

Testőrnek jók
És tényleg kevés ütés ér, mert ha még akarnak is ütni, akkor sem sok idejük van rá, mert kedvenc mágusom és druidám egyszerre nyomják a területre ható varázslatokat.
(Druidánál kikapcsoltam, hogy állandóan át akarjon alakulni állatba, így most inkább varázsol. Ha meg kifogy (nagyon ritkán) akkor manuálisan átváltoztatom.)
Így azért elég kevés ellenfél éri meg azt, hogy engem megüthessen
Azért a cloudkillel simán előfordul, hogy 6 gityhaki-ból (vagy micsodából) 4-5 elfekszik tőle, az egy szem maradéknak meg megdöbbeni sincs ideje, mert egy talpig vasba öltözött kétkezes pallost lóbáló paplovag átdübörög rajta
Barikádokat nekem a paplovag+tolvaj kombó szedi le, miközben mögé idézek 2 állatkát, aztán nyomunk szintén pár területrehatót (amik ugye a barikádot is bontják).
Mostanság egybe szoktam gyűjteni 2-3 csoportnyi ellenfelet, úgy jobban megéri a területreható és gyorsabb
-
Gregorius
őstag
válasz
KergeK@csa
üzenetére
Magamra nem rakok improved magic armort, engem kevés fizikai ütés ér
Hát akkor mázlid van. Ha sok az ellen, akkor az első varázslat után valahogy public enemy no.1 fílingem van, mert a partit ignorálva mindenki nekem ront. (Kapnak is szépen sneak attack-ot a hátukba
)
De ilyenkor lehet kamikázéra is venni a figurát: mage armor, mirror image, esetleg ghost visage, berohansz az ellen közé, aztán egy vagy két greater fireburst (1d8/level) és ha valaki véletlenül állva maradt, akkor azt az éppen akkor odaérő parti leszedi.
Cloudkill az marha jó, főleg amikor már olyan szinten vagy, hogy mindegyik ellenfél 4-6 HD fölött van (most komolyan, kevesebb HD-vel bármelyik area spell gyorsan végez vele). Ha véletlenül még a saving throw-ja is sikerül (ami elég gyakran megtörténik), esetleg immunis poison-ra, netán undead, akkor nem jutottál túl messzire. Ráadásul rendes hatáshoz még ott is kell tartani a felhőben, különben nem sokat csökken a HP-je. És különben sem lehet vele barrikádokat áttörni.
Majd ha találkoztam olyanokkal, akiknek komolyabb spell resistance-uk van, akkor majd meggondolom.
P.S.: a stat enhancement-ek újabban nem kumulatívak? -
KergeK@csa
tag
válasz
Gregorius
üzenetére
Varázsló nyom: bull's streng, cat's grace, improved magic armor, magic armor, resistence, mirror image
Druida: spiderskin, cat' grace, bear's endurance, bull's strength
Paladin: Resistence, shield, aid, minden.
Orkok után jönnek majd olyan ellenek, akik ellen jó a buff
Magamra nem rakok improved magic armort, engem kevés fizikai ütés ér, többet ér a resistance, távolról inkább csak varázslat jön.
Fireball meg unalmas, és egy-egy izmosabb bagázs ellen 4-5 is elkélne. Deathcloud már jobb
-
Gregorius
őstag
válasz
KergeK@csa
üzenetére
Forced off-ra állítottam driver-ből a VSync-et, most már bizonyos helyeken 40-50 fölé is kúszik az FPS, de a dokkban még mindig 25 körül van.
15-16 buff? Varázslóval? Nem reagálod kicsit túl? Mindössze két jól célzott empowered fireball és a tízfős ork hadnak annyi. Úgy, hogy csak a halvány körvonaluk látható a ködös távolban. Buff-ot is legfeljebb az Improved Mage Armor-t szoktam használni (ez meg kitart gyak. egész nap) és így majdhogynem nekem lesz a legjobb AC-m a partiból. -
KergeK@csa
tag
válasz
Gregorius
üzenetére
Nekem nem tűnt fel semmi ilyesmi. (6800GS, AMD 3500+, 1280-on)
Amúgy szerintem pofás kis játék, 10-es szinten egészen jó kis spelleket tudok már nyomni
Nagy harc ÉN módra:
Buffok: cirka 15-16 buffot szétszórni, jut mindenkire.
Felsorakozik a varázslóm és a druida elött a paladin és a tolvaj, majd 2 oldalról melléjük kerül 1-1 megidézett lény. Ez a védelmi vonal
Aztán a varázsló és a druida elkezdi elnyomni a területreható varázslatokat. Általában a feléig sem jutok a listában, már halott mindenki
Baromi ütős tud lenni 4-5 területreható varázslat
Ha van az ellenfélnél varázsló, akkor a 2 harci kari őt üti, a varázslatok egyenlőre csak rá mennek, a 2 megidézett állat meg lefoglalja a többi ellenfelet. -
Gregorius
őstag
Aki már NW-ben van, és csatlakozott a City Watch-hoz, erősítsen meg, hogy amikor járőrözni kell, akkor neki is veszettül szaggatni kezd? Többé-kevésbé mindenhol ki tudok csikarni 20fps-t medium-high detail mellett (igaz, 1024-ben, nV 7600GT), viszont ennél a terepnél gyak. bármit állítgatok, nem sikerül 10fps fölé vinni.
Lehet, hogy túl sok az ember (merthogy vannak páran, és a fele ellen, csak eléggé szétszórva) és CPU-limites lett a dolog?
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
norbiphu
üzenetére
nem a játékkal van a probléma
De, sajna azzal is lehet. Hasonló tünetet már jeleztek az official fórumon. Próbáldd ki friss installal, update nélkül, told fel a legfrissebb DX-et ([link], install után, mert az installer is szó nélkül telepít, de elrontja), hátha.
Aztán még ilyeneket lehet próbálgatni, hogy amikor elsötétül a kép, lökd ki a DVD-t a meghajtóból (ne kérdezd, volt akinek működött), ha DTools-od van, akkor told fel a legfrissebb SPTD-t (1.35, [link], mert a korábbi összebalhézhat a SecuROM-mal), végső esetben még a no-cd-t is ki lehet próbálni (maxi-image vagy hasonló nem jó!)
Addig meg csak várunk a következő patch-re.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
Jelen tényállás szerint csak pár problémám van vele:
- A map egyszerűen átláthatatlan (mindkettő). Legalább az ajtókat feltűntethették volna...
- Nehéz célozni az egérrel, a kameramozgás is elég vacak az NWN1-hez képest.
- Miért nem lehetett az Isaac's Missile Storm-okat ugyanolyanra megcsinálni, mint a Magic Missile-t, csak sűrűbb kilövésekkel? Az az effekt/hang egyszerűen kúúúl!
- Szaggat, lassú, bugzik. Még az Oblivionhoz képest is. Ellenben a grafikáját hangulatosabbnak találom.
- Lehetett volna új zenéket alkotni. Könyörgöm, itt-ott még a KotOR-ból is visszafigyel egy-egy dallam.
- Egyszerűen hiányos az UI. Nincs minden információ képernyőn (pl. az alignment pontszámok se), úgy kell kiguberálni manual-ból a hotkey-eket, stb.
A legnagyobb negativum számomra az, hogy nincs quicksave, legalábbis én nem találtam.
F12. Ha valaki tud QuickLoad-ot, ne tartsa magában!
ha rákattintok az egyik karakterre, akkor nemtok neki parancsot adni, csak ha a portréja kattintok rá
Ha sokáig nyomod a jobbklikket, akkor előjön a menü.
Remélem valami hozzáértő majd csinál hozzá rendes UI-t, ugyanis moddolható. A mostani kényelmetlen, és láthatóan nem az én 1024-es felbontásomra lett tervezve (ld. Quest journal). Ja, és nekem személy szerint nagyon nem jön be ez a glass-stílus.
[Szerkesztve] -
D_r_u
tag
Végre volt idöm nekem is kipróbálni a játékot, és sokkal jobban tetszett, mint ahogy a vélemények alapján számítottam rá, bár nem játszottam sokat, szal az eddig pozitív összkép még változhat

A grafikával nincs bajom, pedig medium-low-on tolom, sokkal jobban bejön mint az elsö rész modulokbol összerakott grafja. A mocsaras részeket sztem a Dungeon Siege 1-ből koppintották, szinte egy az egyben ugyanazok. A varázslatok effektjei szépek, a karakterek viszont eléggé csúnyácskák, szerencsére ritkán közelit rájuk a kamera, távolrol meg ugysem látszik. A környezet bejövős.
Hangok, zenék semmi extra, de a tolvaj leányzonak, akit másodjára vehetünk fel sztem tök ugyanolyan hangja van mint Imoennek a BG 1-ben (vagy csak én sírom vissza a nagy öreget
).
A legnagyobb negativum számomra az, hogy nincs quicksave, legalábbis én nem találtam. Aki esetleg találkozott vele, ne tartsa magában az infot, mert meggyorsitana a játékot
. Továbbá nem tetszik az invetory rendszer sem, a képekböl gyakorlatilag lehetetlen kivenni, hogy milyen tárgy is lenne az. Ja és az irányitasról is néhány szót: nem tom kinek a fejéből pattant ki az a ''nagyszerű'' ötlet, hogy ha rákattintok az egyik karakterre, akkor nemtok neki parancsot adni, csak ha a portréja kattintok rá, mert ez egy ****!! 
Furcsa még, hogy eddig semmilyen hátrányom abból, hogy drow-t inditottam.
A hangulata viszont nagyon megfogott a játéknak, és ez elviselhetővé teszi az összes hibát. -
Ragnar_
addikt
Hello , tudja vki , hogy a blue feather hol a fakkenben van ? Rögtön a játék elején van , hogy 3 félét kell összeszedni ebből a featherből , de a bluet nem találom. A fehér a ládában , a zöld a fickónál , Termite-tracks nincs sehol.

-
norbiphu
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
gothic 3at vitte a noti, úgy hogy minden alapon volt, akkor ezt is kéne vinnie szerintem (fél giga ram, 1.86os pentium m, x600)
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
sziasztok!
nincs valakinek tippje arra, hogy miért nem indul el a játék a laptopomon? elindítom, elsötétedik a képernyő és egy homokórát mutat csak, de nem lép tovább.
a pcmen megy rendesen, nem a játékkal van a probléma.
előre is köszi a segítséget
üdv
S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Premier dátumot kapott a Call of Duty mozifilm
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Windows 11
- További aktív témák...
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- 1. AMD Radeon RX 6700 XT (Reference model, 12 GB, GDDR6, 192 bit)
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700K - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.02.02. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i5-4590,16GB DDR3,256GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Eladó EDIFIER ES prémium hangszórók ES300 / ES60 / ES20
- Gamer PC-Számítógép! Felsőkategória! R7 9800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD / Noctua !
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 6GB Formula Air Mesh G3 Chieftec500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Csak a BSA meg ne tudja
)

).
), és hát nekem arra szükségem van..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)