- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
energomatt #45060 üzenetére
Szerintem meg válaszoltam, hogy kapcsold addig vissza amíg működik a videokártyád. Esetleg szerzel egy kölcsön kártyát és azzal kapcsolod be, ha a mostani elromlik. Vagy ha elromlik a kártyád, akkor reseteled a biost.
-
tamaszsolti
csendes tag
válasz
energomatt #45049 üzenetére
Szia
Ha kiveszed az elemet a lapból, és vársz egy kicsit, akkor alapra áll a bios. Ilyenkor az igp-n is ad képet.
Nekem Gigabyte b85 lapom van, így műkszik, már próbáltam. -
jokeph
nagyúr
válasz
energomatt #45068 üzenetére
No szépen vagyunk...
Van ebből valami ingyenes/trial izelítő ? -
jokeph
nagyúr
válasz
energomatt #45064 üzenetére
Lényegileg, igen. (legalábbis én így tudom).
Fogyasztást tuning esetén nem mértem, az ott nem szempont.
Miféle régiség program az ami 1 magot/szálat terhel maxon ?
Régebbi Intel HEDT proicjaimnál a HT kikapcsolása valóban dobott az egyszálas teljesítményen és nem csak a bencmark szoftverek szerint.
SC2 multiban is észrevettem a difit.
a 7600k-ban nincs HT, újabb gen. Intel CPU-s gépem nincs.
RyZen 3600X-nél viszont játék esetén már nem volt szembetűnő a változás min FPS-ben kifejezve, bench progik alatt látványosabb volt az SMT ON/SMT OFF difi. -
jokeph
nagyúr
válasz
energomatt #45060 üzenetére
Mivel nincs az I/O panelen CMOS_CLR gomb, ezért ezt a gépház megbontásával és a manualban leírtak szerint követve a BIOS resetelésével oldható meg.
Amúgy meg én ezt nem várnám meg, hanem megfogadva Essejó fórumtárs tanácsát, visszaengedélyezném a BIOS-ban az IGP-t, és nincs para egy esetleges dVGA hibakor.
Megjelenni ekkor sem fog sehol sem a BIOS-on kívül, amíg bent van a dVGA, viszont ha a dVGA-ról átdugod a monitor kábelt az IGP kimenetére, akkor aktíválódni fog.
Van mód a dVGA és az IGP szimultán használatára is, ezt is BIOS-ban lehet engedélyezni - bár nem ez volt a kérdés.#45062energomatt: ha ez megnyugtat, i5-7600k-s gépemben hardcore OC van, 3,8@4,9 GHZ - ez a csúcs amit bír, skalpolás (delid) nélkül és léghűtéssel, az IGP-t letiltva sem ment jobban... ha az IGP nincs letiltva, de dVGA van használva, a CPU azon része tudtommal inaktív. Akárhogyan is, de kivett dVGA mellett IGP-t használva ugyanúgy megvolt a csúcs 4,9 GHZ-em.
-
Essejó
veterán
válasz
energomatt #45049 üzenetére
Ha ennyire értesz hozzá, akkor inkább tényleg ne tedd. BIOS = Basic In Out System. link A gép bekapcsolásakor egy vagy több billentyű megnyomása után érhető el. Nekem pl F2, de lehet, hogy a Del vagy F12 vagy a Space kell. Ez alaplap, és BIOS vagy gyártó függő. Általában ki is írja indításkor, hogy mit kell nyomni a BIOS eléréséhez. Tehát ha most amikor még működik a videokártya, bekapcsolod az IGP-t az nem befolyásolja a garanciát. Csak figyelj arra, hogy mit módosítasz mert könnyű elállítani dolgokat.
Tehát nem kell a gép házat kinyitnod a BIOS eléréséhez. -
Essejó
veterán
válasz
energomatt #45040 üzenetére
Az hogy belépsz a biosba, és engedélyezed az IGP-t, annak mi köze a garanciához?
-
jokeph
nagyúr
válasz
energomatt #45040 üzenetére
Miért van egyáltalán letiltva ?
Tiltás nélkül sem zavar semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +Új 16-64GB DDR5!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest