- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balfek
tag
köszi, megnéztem...kb 50 kondenzátor van az alaplapon, a nagyobbakat megtapogattam...semmi elváltozás...
világít az alaplapi piros lámpakicseréltem az alaplapi elemet, nyomtam egy cmos resetet, kiporszívóztam az alaplapot (óvatosan), ramokat kivettem, máshová tettem vissza, vinyókat le-fel húztam, ventiket lehúztam... semmi...
még azt is kipróbáltam, h. bekapcs gomb helyett egy késsel összeérintettem a két lábat..semmi...
-
pook20
aktív tag
bocsi!egy kicsit félrenéztem!
az előlapi panel le van kötve de még így se hajlandó elindulni!sőt még a gép elején levő 2500RPM-es ventit is le kötöttem róla/panel csak 1000-ig engedte pörgetni!/ de még így se indul el!/olyan van hogy a táp csak annyi energiát szolgáltat hogy csak a ventilátorokat hajlandó elindítani?
-
SzuL
tag
igen, forog a ventije, a baja az, hogy nem úgy, ahogy kéne. (indításnál nem egyenletesen, hanem azonnal leesik a fordulatszáma, majd maxon megy, nem végig maxon.)
amúgy cpu fanra van kapcsolva, gondolom be se indulna nélküle.
kipróbáltam azt is, amit írtál, de ezzel se javult meg :/.
-
Sir Psycho
aktív tag
ha jól tévedek akkor az Enlight táp chieftec belsővel készül, szval nem vargáné és társa tápo takar
én is jártam így egy géppel nálam a tápcsere megoldotta a gondot, igaz a lap se volt mai darab meg márkás se annak ellenére h az ECS gyártotta KOB lap volt az, szomiszo a lap azota is megy minden probléma nélkül ( kop-kop-kop)
[link] ->eszerint 450W-os létezik
[Szerkesztve] -
Gergő20
tag
hello
nem hiszem hogy gond lenne a táp mert lakótársamnak sokkal durvább konfigot visz 1 codegen 400-as (de kérj kölcsön 1 tápot és ha nem jön össze akkor valószínőleg laphiba )
Külömben nekem is ez a gondom a kisebb gépemmel és én is kipróbáltam már mindent de csak az alaplapra tok gondolni de mivel nem garis hát jó ez így is. megoldás nem kell kapcsolgatni ha 1x bekapcsolt örülj és hagyd bekapcsolva.
-
Gabi[mf]
aktív tag
az durva...........akkor viszont egy lapcsere + kontakt ellenőrzés alaposan, vagy balta+ új gép
, de ha azt mondod hogy a ventik pörögnek, vagyis a táp bekapcsol, viszont a bekapcsoló gomb a lapon keresztül startolja a tápot, szal áramot kap, és minden más cucc jó....így én már csak a lapra tok gondolni, és annak is a bios-csipszet kapcsolatának a nem teljesen tökéletes működésére......
viszont még vmi eszembe jutott: gondolom ismered a géped beindulásának szakaszait az elején, gondolok arra h. pl.:felvillan a hdd led-->elalszik-->csippan a speaker--> berreg az fdd, namost ezek megvannak e akkor is amikor nincs kép, mert ha igen akkor még vga-ra is tok gondolni SŐŐT volt olyan moncsim is amiben az a kattogós relé ami kapcsolja a felbontásokat meg frekiket, az szarakodott, viszont a rendszer felállt rendesen csak kép nem volt......
na melyik? -
Gabi[mf]
aktív tag
na, akkor te nyertél egy olyan gépet amit állandó használatra terveztek, most nem jó??
, viccen kívül én egy tápcserét próbálnék ki, vmi 450-esre, ha az sem segít akkor az alaplapra tudok már csak gondolni, tehát akkor azt kell majd cserélni, ha garis vidd vissza...(sztem a tápcsere megoldja, hiába fsp, akkor is 350W)
-
Gabi[mf]
aktív tag
akkor viszont ez egy ritka hiba lehet, sejtésem szerint, a biosz nem idul el mindig.... lehet hogy lapcsere(gondolom nem akarsz bioszt frissíteni vagy csippet beszerezni), ha valóban az lesz a gond, akkor csak arra kérlek hogy ne itt add el
mod: egyébként épp azt mondom hogy ne kingstonnal próbáld, hanem vmi mással...
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
Pf, nem egyszerű...
Így csak úgye három alkatrész maradt: lap+cpu+ram
Amit még tehetsz: egy másik rammal megpróbálni, cpu bordát ellenőrizni, hogy megfelelően rajta fekszik-e a cpu-n. Hidegindításból se indul? Ha elindul, akkor megy rendesen: nem fagy, stabil, hosszú ideig bírja?
Vadi új alkatrészeknek nem szabadna ilyet művelni... Kondik rendben, nem púposak, elektrolit nyoma valamerre?
Lehet gariztatás lesz belőle...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest