-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
balfek #16649 üzenetére
Ezt te írtad: "nem olyan régi, pár éve vettem, mikor a korábbi lehalt...FSP táp, egész jó volt eddig, elsőre nem gondolnám hogy elromlott, vagy kevesebbet adna le - pár napja játszottam/hdfilmet is néztem a gépen, nem csinált semmi galibát, adta a feszt normálisan a nagyobb igénybevételekhez..."
Nekem ebből pedig az tűnik ki, hogy mást gondoltál, azért írtam azt amit.
Szerintem ne vidd szervizbe, inkább próbálj kölcsön kérni egy baráttól, esetleg szomszédtól.
-
törölt tag
válasz
balfek #16641 üzenetére
Ha indul, csináld meg azokat a beállításokat a biosban, amiket írtam. Ha régi darab a tápegységed, akkor akár annak a gyengesége is okozhat ilyen hibát. Próbálhatod VGA nélkül is indítani, mikor nem indul: ha akkor elindítja a ventiket és elkezd sipákolni a VGA hiány miatt az alaplapi speaker, akkor lehet a gyenge tápegység a hiba oka.
(#16642) balfek: Kapcsold ki őket, mindkettő arra szolgál, hogy ne egy frekvencián üzemeljen az alaplapon lévő cucc (nagyon nyersen kb.), így megakadályozva azt, hogy esetleg zavarjon más készülékeket. De ez nálam se fordult még elő sosem, viszont a bekapcsolt állapot miatt szenvedtem eleget... -
balfek
tag
válasz
balfek #16640 üzenetére
ha nem lenne elég a táp, akkor hogy viselkedne?
(ui. nem rég meghalt a 6600gt-m, s lecseréltem egy 7600gt-re)ill. ha egyéb gond lenne (pl. kondik), akkor lehet, h. tönkre teszi a vinyokat, vgat, stb? a 6600 gt-m inkább amiatt ment tönkre, h. tele volt a hűtője kosszal, s a ventije leállt, s nem hűtötte...
s közben most megint bekapcsolt a gépem a háttérben...olyan, mintha nagyon lassan menne át a rendszerén az ON parancs...
-
törölt tag
válasz
balfek #16636 üzenetére
Ha nincs púpos kondenzátor, akkor is lehetséges, sőt szinte biztos, hogy ki vannak már száradva, jó kérdés, hogy emiatt van a hiba (már nem tolerálja az alaplap a sivatag kondikat), vagy egyéb gondja támadt...
A nem kapcsol be azt jelenti, hogy elindulnak a ventik, világít a power led, de ennyi? Egyébként integrált cuccok is hibátlanul üzemelnek? (usb portok, stb).
Próbáld meg a memóriák és a CPU frekvenciáját visszább venni, illetve kikapcsolni a Spread Spectrum funkciókat a BIOS-ban (sok alaplapon alap beállítás auto ).
Ha régen volt szétszedve a géped, akkor érdemes a memóriákat és a vga-t kivenni és megtisztítani az érintkezőket.
Az alaplapi gomb elemet is nézd meg, milyen feszültséget tart (ha le van merülve, sok alaplap viselkedik furcsán).
ODD-HDD-k nélkül is próbáld indítani hidegen, ha akkor elindul a gép. könnyen lehet kontakt hiba az adat kábelnél, vagy valamelyiknek "haldoklik" az elektronikája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged