- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
daver88 #32974 üzenetére
Memtest86+
Alul megtalálod a letöltő linkeket. Szedd le, boot-olj be arról az eszközről, amelyre kiírtad, és futtasd. Jó hosszú folyamat, de megmondja, ha a RAM hibás. Ha a kettőnél hibát jelez, teszteld őket egyesével, kiderül, melyik a hunyó. -
Spet
addikt
válasz
daver88 #32974 üzenetére
Ez természetes, hogy onnan jön a sípolás, mert az alaplapodon található egy speaker
Ahogy előttem írták lehet, hogy valami a memória slotba került és így generál hibát, de az is lehet, hogy inkompatibilis ezzel a 2 db memóriával az alaplap. Ha bármelyik memóriával indítod el az alaplapot bármelyik slotban akkor nincsen probléma, vagy akkor is sípol? (sajnos puzzle-zni kell akkor derül ki minden csalafintaság)
-
IstvánLászló
őstag
válasz
daver88 #32974 üzenetére
A géped tejes kikapcsolása után nézd is át még egyszer a gépeget.
A lényeg biztos ami biztos, kiszedném a rammokat és a vga kártyát is, ha már szétszedted a gépedet és alaposan átnézném a ram slottokat, mert elég egy porszerm is hogy galibát is okozzon.
Az én módszerem géptakarításnál, figyelek az ESD szabályokra és lehetőleg aeroszolos süritetlevegővel ki is fújom az összes slottot.
A saját tapasztalataim ezek után minden jól is kell hogy működjön.
HA ha visszarakod mind a kettő rammot, akkor előjön a sípolás és egyesével próbálva mit csinál? -
IstvánLászló
őstag
válasz
daver88 #32969 üzenetére
Sajnos a táp lehet a ludas itt egy kép a belsejéről és katasztrofális a belseje, tápcserét ajánlom de a döntésnek a jóga a tiéd.
Törtem a fejemet hogy kitegyem a képet, gondolom ez segíthet itt a gondjaidon.
A lényeg szerintem ez egy koppintás, kérdeznéd hogy miért??, lásd a képet és látni is fogsz mindent.
A Chieftec-et egy korrekt gyártónak ismerem én, arról is ismert hogy megbízható tápokat gyárt, tudomásom szerint örök élet garanciális, mint a GeIL rammok és remélem nem is tévedtem.
Itt a kép a tápról.Remélem segítettem ezzel, szándékom csakis ez és semmimás.
(#32971) RVR400
Beidézem,"Memória lesz. Gigánál a 4 hosszú síp arra utal.", ezt jó is tudni.(#32972) Vakegérke
A lényeg nekem is Gigabyte lapom van és stabilan működik , de erről én sem tudok.
Az ezzel kapcsolatos téma engem is érdekel. -
Vakegérke
félisten
válasz
daver88 #32967 üzenetére
Ha az enyém lenne a gép, akkor kiszednék mindent a házból, és összeraknám az asztalon. Úgy legalább lehetne hallani, hogy pontosan mi adja a hangot.
Esetleg ha tudsz kölcsönkérni egy tápot, ami legalább olyan erős, mint a tiéd, megérne egy próbát.
Szerk: A VGA-t már kiszedted, a táp csatlakozóit megmozgattad. Amondó lennék, hogy a RAM-okat is szedd ki, az érintkezőket óvatosan pucold meg, a fészkeket fújd ki, és tedd vissza őket. Az adatkábeleket is ellenőrizd, talán laza valamelyik.
-
Vakegérke
félisten
válasz
daver88 #32962 üzenetére
Biztos, hogy egyformán hosszú mindegyik sípjel a négyből?
"1 hosszú 3 rövid sípszó : videókártya hiba
A BIOS nem tudja elérni a videókártyát. Elképzelhető, hogy a kártya nem csatlakozik megfelelően a slot-ba, rosszabb esetben a memóriája hibás.
Esetleg alaplapi hiba is okozhatja, de nem ez a jellemző. "Én a helyedben (biztos ami biztos,) kiszedném a VGA kártyát, kifújnám az aljzatot, óvatosan megtörölgetném a kártya érintkezőit, és visszatenném.
Szerk: IstvánLászló sem beszél butaságot.
-
Vakegérke
félisten
válasz
daver88 #32957 üzenetére
Szia!
Nem mindegy, hogy rövidet, vagy hosszút sípol. Hibajelzések.
-
Krogoth
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Bittorrent topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest