-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi94
őstag
válasz
#10726912 #17842 üzenetére
Elég régi gép, azért lassú, én megértem, én is így voltam a régi gépemmel, nem kíméltem, csak azóta már felnőttem.
Mondom ezt úgy, hogy 18 vagyok, a srác meg majdnem 2x annyi mint én.
Próbálkozok majd, köszönöm a tippeket.
Még valami: BIOS reset az micsoda, hol érem el? -
cesar22
csendes tag
válasz
#10726912 #17752 üzenetére
Újrapasztáztam alaposan a Cput, a hűtő rendesen működik, nem lötyög, megcsináltam a nem működő ventit. Mostmár van 2 venti a táp alatt, egy az oldalfalban és egy ami az alaplapot hűti, plusz a procihűtő, az összesen 5. Erre fel a BIOS-ban 69 C-t mér. WTF?? A gépet nemrég darabokra szedtem, és kitisztítottam, csillog villog, semmi porcica nincs benne, nagyon minimális por van csak benne. Minden beállítás Auto-ra van állítva a Biosban, ami a processzorra meg a ventikre vonatkozik. Ja és még mindig 5 ször kapcsol ki be mielőtt elindul. Már mindent végigböngésztem és semmi megoldást nem találtam, ebben az ügyben.
-
dav<3
tag
válasz
#10726912 #17801 üzenetére
Emeltem a feszt már 1,440V-on ment alap órajelen már ez is sok neki... :S igaz már prime-al nem fagyott ki mikor le akartam állítani de gameba még ugyan úgy kifagyott. Akik húzzák 3,6GHz-hez adnak 1,5V-ot nekem alapon van azaz 3GHz-n és még 1,440-el is meghal csak nem normális ez. :S de megpróbálok neki adni 1,5V-ot aztán meglátjuk.... :/
-
Fang
aktív tag
válasz
#10726912 #17795 üzenetére
Ez a táp egyszer már elromlott és gyakorlatilag posta fordultával cserélte a webáruház, szerintem meg sem nézték. Ha a többi garanciális ügyet is így intézik akkor nem aggódom
ha meg nem akkor a biztosító fizet... szóval anyagi kárral valószínűleg nem kell számolni, de már kb 1 hónapja húzódik az ügy, a türelmem meg kezd elfogyni... Azért majd jelentkezem, ha lezárult az ügy
-
Fang
aktív tag
válasz
#10726912 #17771 üzenetére
Hát köszi, sajnos sok jóra nem számítok...majd ha már voltam a szervízben okosabb leszek... én jobban örültem volna ha a 3 HDD-n kívül minden más megy tönkre, mert új volt a gép (2 HDD-t kivéve) minden garanciás + biztosításom is van, az adataim meg hát fontosak lettek volna. igaz nagy részük pótolható, de azért mégis...
-
dav<3
tag
válasz
#10726912 #17786 üzenetére
Na egy érdekes a dolog az egy óra FurMark és Prime alatt nem volt semmi aztán kiléptem a Furmarkból semmi de mikor lepróbáltam állítani a Prime-ot lefagyott és kék halált kaptam 0x0000000101 es kóddal ezen már el lehetne indulni? A lefagyás olyan volt hogy 2-5 secre lefagyott a képernyő majd utána kidobta a kék képernyőt.
-
csabi94
őstag
válasz
Gigabyte alaplapoknál mért van az néha, hogy nem hajlandó teljes áramtalanításig (táp le, elem ki) elindulni, csak villannak rajta a ledek kb. 5 másodpercenként? Megcsináltam amit ajánlottatok a kábelekkel, és utána még a boot elejéig sem jutott a gép. Most megy, mindent kiszedtem, beraktam, nem ment, kivettem az elemet, tápot lehúztam a lapról, és azóta jó. Remélem már a vinyóval sem lesz gond.
-
WeeFeeri
csendes tag
válasz
Hát a HDD :-) KB. 7 éves samsung most cserelném rola az oprendszert ssd-re mert már önmagaban is
nagyon lassu szerintem az lesz a baj.
Ilyen hiba sose volt még
Hd sentinellel megnézném ha tudnám de a hdd kb 27mb/s adatátviteli sebességre képes a 77mb helyett.(7éve annyi volt) -
csabi94
őstag
válasz
#10726912 #17752 üzenetére
Szerintem amint meglesz rá a keret, veszek egy ssd-t, csak addig bírja ki. Most működik rendesen, de délután olyat is csinált, hogy fél percekre megfagyott a win8. Esetleg elképzelhető, hogy a rendszerrel van gond? Bár annak a bootoláshoz annyi köze nincs, mert azt még a rendszer betöltése előtt csinálta. Ezzel meg is válaszoltam a kérdést?
-
Morpheus95
csendes tag
-
Rambovits
senior tag
válasz
#10726912 #17701 üzenetére
Award BIOS-al szerelt, 1 rövid hangjelzés szerint minden rendben. Most is már megy 44 perce, nem tudok már mire gyanakodni.
Próbáltam már CMOS resetet, optimális alapbeállításokat, és fail-safe default beállításokat is, de még mindig produkálja a tüneteket... :/
Most majd azt próbálom meg, hogy egyesével végigmegyek a 4 memória modulon, hátha valamelyiknek véres a torka. -
FranktheBoss
csendes tag
válasz
#10726912 #17662 üzenetére
Köszi a választ!
a macronnal még nem próbáltam a 'frissen' vásárolt lapot, este már nem volt energiám tovább sakkozgatni, hogy miért is nem megy...így csak visszarendeztem mindent az eredeti felállás szerint
Az nem tudom mennyiben játszik közre, hogy a lap, amit indított, az nem volt gépházban, csak úgy az asztalon hevert, míg amivel küszködött azt nem szedtem ki a házból...
amint letelik a munkaidő, belevetem magam, mert a tápcsere volt a fő szemszög a vásárláskor, de így elég rosszul sült el a dolog
-
kyle23
tag
válasz
#10726912 #17658 üzenetére
Kivittem a műhelybe adtam neki a 3 bar-os levegőt kompresszorral és jó lett.
Most megint bejött az a kék halál mit amit leírtam. A vinyóm meg indításkor úgy zörög-ciripel tudja a tököm hogy mondják
mikor tölt mintha egy 486-os gép lenne.. Betöltéskor is mintha gondolkodna vagy mit csinál meg ilyen rövid hangok jönnek ki belőle szakaszosan. Mondjuk nem tagadom volt benne por rendesen. Majd holnap megnézem mi lesz ha a ramokat elcsúsztatom 1-el másik slotokba. Mondjuk mostanában a vinyó is hangosabb lett mint szokott lenni.
-
tuvics13
csendes tag
válasz
#10726912 #17527 üzenetére
Kitisztítottam a gépet - TV (szerencsére volt ismerősnek) vel összekötöttem a gépet és úgy nézem nincs gond vele - vagy nem derült ki abban a 30 percben.
A monitor viszont a laptoppal összekötve is ugyanazt a hibát szüli.
Remegni kezd a kép, majd elalszik a monitor. (pedig csak néhány percre kötöttem be - hol volt ez a fél/egy órától).
Holnap kapok egy kölcsön monitort is - azzal talán még okosabb leszek.Egy valami azonban nagyon furcsa, hogy a ki-be kapcsolagatás közben azért vannak időszakok amikor olybá tűnik, hogy egyik ketyerének sincs baja.
Momentán a monitoron nézem amit írok. Furcsa mindenesetre.Van olyan program amit lefuttatva kideríthetem, hogy a gép eszközei nem sérültek? Vagy csak az everest féle terheléses van?
-
törölt tag
válasz
#10726912 #17561 üzenetére
A csere vga elég érdekes, csak zöld, meg piros szín van a kimenetén, egy 689 éves geforce 2 gts.
És az is inverzben.
A táppal biztos nincs baj, egy 450w-os DTK táp, még egy jóval erősebb gépből mentettem ki, azt vitte simán.
Szóval az fx5200 csak nem fekteti ki.
Tuti, hogy akkor megy el a kép, amikor nagyon kéne, most megy már vagy 3 órája...
Olyat is csinált még, hogy kikapcsolta a monitort, majd vissza, ki-be-ki-be.
Szóval érdekes eset, biztos csak valami kontakt hiba.
Amúgy az alaplap Soltek, erről se sokat hallottam még, szóval ez is sanszos, hogy k.ki. -
törölt tag
válasz
#10726912 #17559 üzenetére
Köszi a helpet!
Mindenből van szerencsére több cseredarabom is, videokártya csere után van kép, de az a bökkenő, hogy elég ha az eredeti videokártyát kiveszem, és visszateszem, akkor is lesz kép.
Mondjuk inno3d a kártya, gyanítom evvel lesz a gubanc.
Ez a gyártó méltán nevezhetne a legtrágyább videokártya gyártó címére.
Volt már, hogy egy 7600gt kondijai pukkantak ki mellettem, azt hittem visszajöttek a németek... -
Maximow
tag
válasz
#10726912 #17525 üzenetére
közben a gép sem akart már elindulni. De kis telefonos segítséggel szerencsére sikerült működésre bírni. Minden kiszed az alaplapból, és újra egyesével berak, és láss csodát, működik. Kicseréltem egyelőre az egeret, és próbálgatom.
Mondjuk nem értem, hogy egyik pillanatban bekapcsol a gép, majd a másik pillanatban nem indul el, úgy, hogy hozzá sem nyúltam, még a boot képernyőig sem jut el. Aztán minden kiszed, visszarak, és működik.
A Lan integrált.
-
Maximow
tag
válasz
#10726912 #17513 üzenetére
Igazándiból semmilyen egyéb USB periféria nincs a gépre dugva, csak egy usb-s egér. Csak az ODD amit le tudnék húzni, mert egyéb dolog nincs, mondjuk még a hangkártyát le tudom tiltani. de gyanítom, hogy az alaplap usb hub-jának lehet valami problémája, mivel a biztonság kedvéért fottatam egy winyó ellenörzést (Sea tools) a vizsgálat lefutott hiba nélkül. Oda ültem a géphez, hogy kilépek, és ahogy megmozdítottam az egeret lefagyot az egész. Folyamatosan sípolt a speaker, és csak reset segített. Utána tökéletesen indult a gép.
Én még soha nem találkoztam ilyen hibával, ezért kérdezem, hogy az usb vezérlő okozhat e hasonló jelenséget?
Köszönöm az eddigi segítőkész válaszokat.
-
mukurisho
tag
-
deminos
aktív tag
válasz
#10726912 #17479 üzenetére
Kontakt spray-t megpróbálunk szerezni, de az azóta történt újabb fejlemények miatt sanszos, hogy nem lesz rá szükség:
A ház elején található USB-k sem működnek rendesen. OP rendszer "csippan", ha rádugunk valamit, kiírja, hogy illesztőprogram telepítése, majd rögtön átvált arra, hogy az illesztőprogram telepítése nem sikerült. Tök mindegy mit dugunk bele (pendrive, egér, bill), mindre ezt írja ki.
További érdekesség, hogy hoztam neki USB->PS2 átalakítót, és az így rádugott bill és egér sem működik. Ezzel szemben az eredetileg PS2-es egér és bill szuperál rendesen.Az átalakító sem hibás, mert az én gépembe megy. Na ez az igazán furcsa.
Ezzel akkor lehet valamit tenni vagy kuka a lap?
-
Nocens
csendes tag
válasz
#10726912 #17065 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Sajnos a BIOS resetet követően (az elem 10 secig történő eltávolítása, és a jumper háromórás áthelyezése) sem oldódott meg a probléma, azaz a BIOS továbbra sem elérhető, azaz gyakorlatilag semmi sem változott.
Előre is köszönök minden megoldási javaslatot, és jelezzétek, hogy milyen információra lenne szükségetek, a hiba okának pontosabb behatárolására.CoolMan81
A VGA-nak két hatbütyköstáp bemenete volt, azokra rákötöttem a tápkábeleket. Ezekre gondoltál?
-
geckowize
őstag
válasz
#10726912 #17026 üzenetére
A foglalat volt kicsit elmozdulva, ahogy nyitottam fel a zárat, ami lefogja a cpu-t, kicsit erősebben vettem ki a régi procit, ezért kicsit elmozdult, majd mikor raktam be az újat, gondolom nem volt jól berakva. Most valahogy sikerült úgy pozicionálnom és mozgatnom, hogy újra beletalált és most megy a gép!
-
draco31
veterán
válasz
#10726912 #16978 üzenetére
A másik tápegység szerzésén kívül mindent kipróbáltam, amikor egyik alkalommal 5 órán keresztül szórakozott mire bekapcsolt normálisan. Körbekérdezek, hátha valaki kölcsönadja kicsit a tápegységét.
4-5 napja viszont nem csinálja ezt, mert nem áramtalanítom éjszakára. -
Safar22
csendes tag
válasz
#10726912 #16911 üzenetére
Szia!
Az új tápegységgel elindul a gép, minden be is indul rajta. Viszont a következő hibaüzenetet kapom: "disc boot failure insert system disc and press enter". Arra gyanakszom, hogy a SATA csatlakozót valahogy rosszul dugom össze, mert kicsit mintha féloldalasan állna. A régi táp kábele gond nélkül belecsúszik, az új szerintem nem. Egy kicsit máshogy is néz ki a két csatlakozó, ha belenézek.
Mit csinálhatok rosszul?
Köszönöm a segítséget!
-
-
lokos19
csendes tag
válasz
#10726912 #16726 üzenetére
Hát mindent megpróbáltam kiszedtem az elemet is, újra szétszedtem összeraktam. Próbáltam egy másik táppal ismét amire csak alaplapot dugtam rá de semmi. Van egy kis hang néha olyan mint mikor a régi monitorokat bekapcsolta az ember egy kis sziszegés de az sem mindig (nem büdös semmi nem látok égés nyomokat benne). Az egyetlen életképes jel az-az hogyha be van dugva a táp akkor a netkábel világit semmi több. Nincs púpos szétfolyt letört kondenzátor rajta nekem úgy tűnik az alaplap sértetlen de ettől még úgy érzem hogy az lesz a baja
(elég lesz találni egy 1156-os foglalatút gondolom már csak használtan lehet szerezni)
-
zka79
tag
válasz
#10726912 #16707 üzenetére
Az a nagy helyzet állt elő hogy már vagy 7 éve így fut ez a konfig és ezt csak 2 napja kezdte el!
A pasztázáson már túl vagyok. a procinak maximum 1,2 - 1,4v-al be kell érnie és 74C'-on le is áll!
A hűtő viszi a meleget mint a csuda de ez is kevés. De végigjártam az összes járható utat de sajnos azok nem hoztak eredményt! -
bax90
csendes tag
-
bax90
csendes tag
válasz
#10726912 #16670 üzenetére
na itten vagyok!a gomb elemet nem tudtam kiszedni me a geforce-tól nem fér oda a kezem és nem akartam azzal húzni az időt.de viszont a 4pines cpu csatit lehúztam a lapról és bepörgött a cpu venti és az alaplapon mind a 4 led felvillant(2zöld,1narancs,1piros).mester mond mi a teendőm
-
bax90
csendes tag
válasz
#10726912 #16670 üzenetére
hasonlót már kipróbáltam.tegnap este alaplapról lehúztam mindent(vidikari,meg a két sata-t) de nem történt semmi,sőt este még leszedtem a proci ventit meg a hütőbordát procit kiszedtem,vissza tettem.persze nyakon fújtam a környékét süritett levegővel.de kipróbálom amit ajánlottál.de már lelkileg megvisel ez a dolog hogy szépen meg vettem a ctg450et és ugyanúgy az alaplapon bekapcsoláskor felvillan a kis zöld led és még abba a másodperbe ki is alszik..na 10perc és irok hogy mi történt.me csaK egy táp kábel van szóval ki kell lépnem ebből
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
#10726912 #16662 üzenetére
A Gigabyte Superb 460 egy átcímkézett 400-as FSP, szóval nem kellene cserére buzdítani.
Másrészt XP telepítő be, és ki kell választani a konzolon történő javítást, és ott lefuttatni egy chkdsk-t, mivel fájlrendszer hiba, tehát vagy csak a win szarta össze magát, vagy winyóhiba.
-
balfek
tag
válasz
#10726912 #16643 üzenetére
nem olyan régi, pár éve vettem, mikor a korábbi lehalt...FSP táp, egész jó volt eddig, elsőre nem gondolnám hogy elromlott, vagy kevesebbet adna le - pár napja játszottam/hdfilmet is néztem a gépen, nem csinált semmi galibát, adta a feszt normálisan a nagyobb igénybevételekhez...
vga-ról lehúztam a tápkábelt, úgy is próbáltam, úgy sem kapcsolódott be...csak 5-10 perccel később...viszont akkor nem sipákolt, h. valami baja lenne...igaz, el se indult a kép, csak a cuccok pörögtek fel a házban...
egy 7600gt nem sokkal fogyaszt többet mint egy 6600gt? 7600gt-re több forrás is azt írja, h. kb 35W a TDP-je, gondolom a 6600gt-é még kisebb volt?
-
balfek
tag
válasz
#10726912 #16639 üzenetére
hát, a nem indul = nem kapcsol be*, ventik nem pörögnek, biosig el se jutok ennek megfelelően, stb.
de: alaplapi led világít, s ha nyomkodom a bill.t (a bill.rádiós), akkor a rádióvevőn lévő led pislog...elemet cseréltem, hdd-ket, vgat és ramokat kiszedtem, porszívóval óvatosan átmentem a csatlakozókon...
*hétvégén 2 napra lehúztam a hálóról, s azóta az elmúlt 5 napban csinálja ezt, de végül mindig elindult (kivéve ma, eddig..)
ha kondi hiba, akkor csinálhatja ezeket a bajokat?
-
Sickboy25
addikt
válasz
#10726912 #16552 üzenetére
Úgy van!! ugyanaz a no signal, minden monitoron... Ezért jöttem ide, mert nem értem ezt a hiba okot... Ilyennel meg nem találkoztam pedig nem most kezdtem az ipart
...
Szerintem ez a Windows alól történt teljes formazas nem lesz jó... Ma leformazom Windows telepítővel es kiderül -
krups8
tag
válasz
#10726912 #16555 üzenetére
Most kétféleképpen is megcsináltam a pendrive bootos memtest-et és nem megy egyik módon sem. Vinyót most vettem bele, mert tényleg szar volt a régi, nem ment fel a win se, hdd senti 9% a régivel szóval másikat tettem be, vagyis kettőt, de mindkettő jó. Nehezen ment fel a win is, mert újrindításos résznél ugye nem akart továbbmenni a lelkem.
1 2gigás modul van bennt. Nem tudom hova tenni miért nem bootol pendrivról a gép. USB-HDD-ről kellene ugye, de a másik 3-ról se megy.
Egyik verziónál ezt írta pontosan:No DEFAULT or UI configuration directive found!
boot: _ide tudtam volna megadni parancsot, lehet a program nevét kellett volna bebillentyüzni, hogy indítsa?
A leírás, meg a tool program szerint nem, de most már f@szom. -
krups8
tag
válasz
#10726912 #16552 üzenetére
Kösz, de nem indul pendriveról a memtest, nem látja a gép. memtestes topicból vettem egy progit ami bootolhatóvá teszi a pd-t és ráteszi a programot, de nem jó, bármelyik usb eszközről választom is a bootot. örvendek. valószínű a memhiba azért? kiveszem betszem az még nem volt. kösz!
-
krups8
tag
válasz
#10726912 #16549 üzenetére
Sziasztok guruk! Dumping for physical memory to disk kék ablakkal újraindul boot előtt a gép, végszámolja rövid idő alatt 100%-ig és restart. Aztán vagy a windows töltődik résznél indul újra, vagy felajánlja a csökkentett módos ablakot és 5ből 1szer betölt. Azt hittem vinyó gond, de most a ramra gyanakszok. Vagy alaplap hiba is lehet? Most egy kicsit ment a prime 95 és nem indult újra, meg játék közben sem szokott, ha betölt.
-
Sickboy25
addikt
válasz
#10726912 #16542 üzenetére
szia
Igen támogatja, mivel ez volt benne eredetileg is... Meghagytam ezt a konfigot, mert ez volt a legfiatalabb
Tápot cseréltem nem volt jó, viszont, volt egy másik konfig, amit kipróbáltam és szintén ezt a hibát produkálta...
VGA: mindkettővel próbáltam, de semmi, monitor jó, mert megy vele egy gép illetve monitort is cseréltem...A vinyókat USB-s racken NTFS-re formáztam, egy működő konfigon, mivel így egyszerűbb volt, mert volt 5 db... Nem itt lehet a gubanc? (bár nem tudom miért)
-
ebegab92
senior tag
válasz
#10726912 #16538 üzenetére
A legfrissebb BIOS-a van.A proci nagy valószínűséggel hibás,mert a reinstall is csak addig ment,hogy kezdte volna a reklámszöveges részt.Volt másik táp is,azzal is kikapcsolt.Sempronnal végigment szépen.
Volt olyan is,hogy a PCI-os lapteszter nem posztolt semmilyen kódot sem az 5200+-szal... -
demars
addikt
válasz
#10726912 #16510 üzenetére
Kiszedtem mindent, majd ismét össze! Memóriákat egyesével próbáltam, ment rendesen. Benne hagytam a codegen tápot... nem mertem visszatenni a colorsit-et.
Valószínű, hogy kontakt hiba lehetett, mert eleinte ezzel sem indult...
Portalanítottam a foglalatokat stb... használtam egy órát, semmi fagyás!Köszönöm a tanácsokat!
-
Donald
tag
-
freaghill
őstag
válasz
#10726912 #16433 üzenetére
Nem, nincs rajta rendszer hangszóró. Így, hogy nem ad képet, nem szedek le róla semmit, felpörög a cpu venti, videókari melegszik, vinyó kattog (megy
)
Lapot úgy vettem egy tagtól aki ilyen használt cuccokat árult és azt mondta, hogy jónak kell lennie, le is tesztelte mielőtt elküldte.
Ramnak is jónak kéne lennie, mert előtte bátyám gépébe szuperált. -
freaghill
őstag
válasz
#10726912 #16428 üzenetére
Beraktam egy másikat, ugyanaz a jelenség. Mikor bekapcsolom a tápegységet akkor felvillan az elején ugye a LED. Mikor először benyomom a powert akkor picit megindul a proci venti és megáll.
(20+4-es a táp, az alaplap pedig 24+4-es, az alaplapi csatinál az alsó 4-et kell kihagyni, igaz?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060Ti/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged