- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
djculture #14126 üzenetére
okés, próbálom, csak lassú a diagnosztika...
fordítva kell bedugni a jumpert, és úgy lesz resetelve ha jól olvasom:
19 CLR_CMOS (Clearing CMOS Jumper)
Use this jumper to clear the CMOS values (e.g. date information and BIOS configurations) and
reset the CMOS values to factory defaults. To clear the CMOS values, place a jumper cap on the
two pins to temporarily short the two pins or use a metal object like a screwdriver to touch the two
pins for a few secondsforrásez mégis egyszerűbb, mint az elemmel szórakozni, és letörni a nem létező körmöm
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
djculture #14124 üzenetére
kivettem az egyik ramom, a jobb oldalit (
) és elindult
most csinálok memóriadiagnosztikát, nem tudom mire jó, de rányomtam...
kíváncsi leszek, h ha visszarakom, akkor mit fog csinálni...
ezek szerint betojt az a ramom?? ilyen van, h csak úgy meghal X idő után?? 2009es kingmax ram
-
waterdragon1
tag
válasz
djculture #14034 üzenetére
Lappal ment a proci is. Van itt helyben a bolt ahonnan valók az alaplap és a proci már bánom hogy nem írtam be a panaszkönyvbe 2 hónap volt 1 alaplap csere átnézéssel + megjött megint se kép se hang azt mondta vigyem be a komplett gépet, beviszem megnézi erre képes lett volna elkérni 1500 ft-ot mert ránézett !!! Na INNENN se veszek semmit ezután.A másik helyen mindenbe segítettek az alaplapos boltban azt mondták rossz a videókari elkértem visszavittem a másik boltba és csoda azonnal kicserélték nem 2 hónap sz.... kodás. 2 napja van gépem és január 30.-án vették át tőlem hogy rossz!!!
-
TBone
tag
válasz
djculture #13987 üzenetére
a táp vol a ludas, másikra cserélve ment a gépezet. u h feleslegesen vettem egy lapot meg egy memóriát. de azt mondta a szervizes csóka, hogy 3 napon belül mindenféle indok nélkül vissza kell hogy vegyék a cuccot és adják a pénzt, u h vigyem vissza. erről nem is tudtam. tényleg igy van? (azt mondta h 3 nap, ha internetről rendelt, házhozszállított, akkor 8 nap)
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
djculture #13934 üzenetére
Igen azt, meg azt is, hogy eddig nem volt benne diszkrét VGA, csak integrált, vagy.... idézek:
"A hd 6750-en előtt alaplapi volt benne de a videókari kb 3 hónapig volt a alaplapban gond nélkül."
Most akkor mi is van? mert kezdem nem érteni......waterdragon1: M-Tech tápot a világért sem szabad!
Másik VGA-val ki lett próbálva a gép? -
bmwsan
senior tag
válasz
djculture #13668 üzenetére
a Caps lock ,Num lock működik és az egér is.
Csak semmilyen program sem akar válaszolni.
A RAM-okat már cserélgettem, de ott nem értem el nagy sikereket, majd még kikapom winchestert hátha.
Holnap újra installálom Win7-et hátha az segít.
BIOS-hoz csak utolsó esetben szeretnék hozzányúlni ...
Köszönöm hogy ilyen gyorsan írtatok, szívesen fogadok még ötleteket.
(Remélem szoftveres jellegű lesz a probléma) -
mex28
csendes tag
válasz
djculture #9999 üzenetére
Szia! Igen, a CPU1-eset rádugtam a lapra. Kipróbáltam 3 gépben is a tápot. Mindhárom gép jól megy most is a saját tápjával, de ezzel egyik sem ment. Mivel bekapcsolt a táp kimértük a feszültségeket. Bekapcsoláskor a 12V 9.5 körül volt, az 5V valamivel 3.5 felett, Idővel felmászott 12-re a 12V, de az 5V csak 4.1-re. Valószínű ezért nem indult. Lehet ebből esetleg következtetni olyasmire, hogy komoly baja van e a tápnak?
-
LBandi
aktív tag
válasz
djculture #9999 üzenetére
Az alaplapon egy kondi (az agp ésa legfelső pci foglalat közötti) meg van púposodva és mintha kicsi rozsdaszerű volt (szivárgás?) is van rajta. Ez okozhatja a problémát?
A ram hiba kizárható mivel attól még a biosig el kéne hogy jusson a gép, de ha kiveszem a ramokat akkor se jut el odáig csak cmos reset vagy elemkivétel után.
DAVID0000: BIOS-t nem mmerek frissíteni addíg amíg ilyen instabil.
-
Najtkin
csendes tag
válasz
djculture #9640 üzenetére
Vettem új Ramokat, viszont a probléma még mindig fennáll. Elindul a gép, és csak a 4. - 5. újraindulásánál dob képet, viszont most írja a BIOS post messagenél, hogy safe módban van, állítsak a processzor frekvenciáján, továbbá az új DDR2 800-as ramokat 3x szorzóval 667Mhz -en futtatja (ettől függetlenül át tudom őket dobni 4-re, de ettől a probléma nem oldódik meg)
A processzor órajelének módosítására nincs lehetőség a BIOS-ban, ott csak a RAMokat birizgálhatom meg a feszt. Procival való okoskodásra csak az Easytune -ban van lehetőség, ofc hogy windows alatt
(Az alaplap Gygabyte GA M68M S2P rev2.3)
A táp minőségétől függetlenül (egyenlőre) hibátlanul működik. Legfrissebb BIOS van a lapon, átcsekkoltam a kompatibilitásokat, elvileg mindenki szeret mindenkit. Persze a windowsba is be tudok lépni, ha türelmesen kivárom a 4-5 újraindítását, de sajnos egy idő után újraindul.
Szal ha jól értelmezem, a CPU frekvenciájával van valami baja, szóval ha tudja valaki, hogy mit merre kéne tegyek, hogy orvosoljam a problémát, annak válaszát előre is köszönöm.
-
Najtkin
csendes tag
válasz
djculture #9640 üzenetére
Ez egy LPK 12-30-as, és talán ez magyarázná azt a tényt, hogy akkor is újraindulgatott a gép, mikor már a memóriákat is kivettem belőle.
Viszont a memtest "lefutott", illetve megpróbált; mert 3 óra 34 perc és 45 másodpercnél lefagyott a 175. hibánál a 8# teszten, szal a modulok mindenképp kuka. Ettől függetlenül a táp okozhat problémát. Bár biztosat csak akkor tudok ha beszereztem az új modulokat. Mindenesetre köszönöm mindenkinek a válaszát.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Xbox Series X|S
- Fogyjunk le!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- ALAPLAP + PROCI FÉLKONFIG
- Eladó Konfig I5-11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB!
- R7 9800X3D/XFX 7900GRE/2x16GB DDR5 6000Mhz/2TB NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest