- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
ebegab92 #15853 üzenetére
Esetleg ellenőrizd az alaplapi csavarokat, helyükön vannak-e, nincs-e több benne, húzd le (ha van) az előlapi csatlakozókat (ami a házba van beépítve) okoztak már meglepetést nekem.
Amúgy én, egy próba erejére kikapcsolnám a +aktivált magokat és kipróbálnám úgy is.peto.istvan: Szia!
-
JetiRulez
őstag
válasz
ebegab92 #15542 üzenetére
Alaplapon, se más hardverelemen nem látok sérült, vagy púpos kondenzátorokat. A processzort most cseréltem ki, alig fél éve, így értelem szerűen friss a paszta rajta. Most visszaraktam az előbbit és teszteltem ugyanúgy, a minden esetben kékhalált okozó Cosmopolitan oldallal. A régi procival ugyanúgy BAD_POOL_CALLER az eredmény. Innentől kezdve csak az alaplap lehet hibás szerintem. Egyébként, ha mással terhelem a gépet (pl. játszom rajta, vagy filmet nézek), akkor semmi baja. LAN-partikra ezt a gépet szoktam elvinni. Költeni már nem igazán akarok rá. Szerintem karácsonykor kiváltom valami korszerűbbel.
-
kyle23
tag
válasz
ebegab92 #14952 üzenetére
Szia.
Nem tudom miért de az istennek nem tudtam a progit elindítani. Na mondom addig kifújatom a gépet. Annyi por volt benne hogy rendesen megdöbbentem. Nyitott ablak mellett, ami az útra néz megdöbbentő hogy mennyi port szed össze a gép.
Még nagyobb döbbenet hogy egy 4 barra felvitt kompresszor milyen csodákra képes.
Semmi probléma fut minden tökéletesen pedig most direkt meg is hajtottam. Úgy látom itt havonta kell fújatni a gépet. XD
-
-
tototos
addikt
válasz
ebegab92 #14793 üzenetére
Na este már be sem kapcsol a gép. Post diag kártya 00-n áll folyamatosan. Secsippanás se semmi. Teljesen kivettem az alaplapot portalanítottam tápcsere és ugyanaz a szitu. Ezt csinálta unokatesómnak is elhozta hozzám nálam egyből indult csak ugye újraindulgatott. Nem értem mi romlott el az alaplapon
-
-
shaggy
aktív tag
-
Debilon
addikt
válasz
ebegab92 #14775 üzenetére
Chieftec GPS 350EB 101A a tápom, de másik géppel rendesen megy, és ahogy írtam, VGA nélkül 1 vinyóval sem indul be
egyszer már volt, hogy rosszul volt a VGA a helyén, de akkor felpörgött minden de nem indult a gép
az a baj, hogy blinkre nem szeretnék alaplapot venni, itt felénk meg mindent úgy kell meghozatni, mert nekem legalább AM2+ - os lap kéne az AM3-as procim és a DDR2 RAM miatt
holnap megkérdezek ismerőst van-e neki raktáron valami ilyesmi, de nem fűzök hozzá nagy reményeket
-
-
ebegab92
senior tag
válasz
ebegab92 #14634 üzenetére
Make a bootable floppy disk*
Copy the Award flash utility & BIOS file to the said floppy disk
Create an autoexec.bat with "Award_Flash_Utility BiosFilename" in the content (e.g. awdfl823K w6378vms.130)
Sample on how to create an autoexec:
a. On Windows, open the notepad
b. On the notepad, write "awdfl823K w6378vms.130" (without the " ")**
c. Save the file as autoexec.batBoot up system with the said floppy (it will take less than 2 minutes before screen comes out)
Re-flash the BIOS & reboot.
Award BIOS-od van elvileg.
-
Pöttön
őstag
válasz
ebegab92 #14557 üzenetére
Próbálgattam még a táp az biztos kuka.
Mert a saját tápjával (FSP 700W) vannak a venti pörgési zavarok a másikkal nem + ennél nem csipog nem csinál semmit se a gép.
És furcsa sistergés szerű hangja van a tápnak... Gyorsan le is kapcsoltam a francba ne hogy nagyobb bajt csináljon. Az az érdekes hogy füst, kozma, durranás eddig még nem volt (szerencsére)
Bele kukkantottam és olyan érdekes, nem értek annyira a tápokhoz de ennél mint ha kifolyt volna belőle valami... Szóval inkább nyugdíjazom és veszek egy másikat.
A gépnél pedig másik táppal csipog méghozzá úgy hogy 3 rövid kis szünet 8 rövid és lekapcsol majd bekapcsol teljesen automatán és kezdi előrröl semmi mást nem csinál....
Ez a táp egy Hipro HP-W700WC3 biztos hogy jó szóval nem miatta kapcsol le a gép. -
BigBlackDog
veterán
válasz
ebegab92 #14553 üzenetére
Egy ilyen tudok mutatni. Crystal HDInfo "veszélyesnek" jelezte.
Még telepítés után készült, mielőtt terheltem volna. Ezek alapján mi mondható? -
Vodar
senior tag
válasz
ebegab92 #14547 üzenetére
Hát ha más nem, akkor az marad, de szeretném elkerülni. Mire felrakok újra minden drivert, frissítést, szoftvert, stb. + testreszabom, az kb. 15-20 órás lélekölő munka, aminek a végén a halálomat kívánom. Szóval szeretném elkerülni. Ráadásul pár hónapja lett újratelepítve.
-
pityke88
tag
válasz
ebegab92 #14521 üzenetére
Sziasztok, vettem egy használt Zotac h55itx lapot 2gb csx memóriával.
Itthon beleraktam i3 540-es procit. Induláskor felvillan egy vcc-led, meg néha megmozdul a cpu venti és ennyi. Csak áramtalanítás után produkálja ezt újra. egyáltalán nem kapcsol be, mi lehet a gond? 2 táppal is próbáltam!
előre is köszi! -
-
törölt tag
válasz
ebegab92 #14418 üzenetére
Őszintén bevallom, sose foglalkozom statikus meg egyéb töltöttséfgekkel, ha gépet szerelek, hál' istennek eddig megúsztam, de hallottam eseteket, mikor így járt a géppel babráló user
Ha szerelnem kell, akkor nem statikusan úgy tele vagyok feszültséggel, hogy csak egy feszátalakító kéne és hegeszthetnének rólam
Valahogy nincs már türelmem hozzá.
(#14419) silent07: A procit nem érdemes zaklatni, évekig el van ugyanazzal a pasztával. Nekem fél éve nincs baja, pedig paszta helyett az egyik kísérlet gyanánt grafitos gépzsírral van lekezelveSocket-A-s, ősszel megnézem, mi maradt belőle
-
silent07
csendes tag
válasz
ebegab92 #14416 üzenetére
LGA775-ös P4-es. Régóta megvan már semmi gondom nem volt vele. Szoktam a gépet rendszeresen takarítani ilyenkor a procit is újrapasztázom, de még így nem jártam. Megpróbálom akkor megtisztogatni, hátha...
(#14417) Tiger.huhhhh: Ez nem túl biztató
nagyon úgy néz ki proci csere lesz ebből...
-
ebegab92
senior tag
válasz
ebegab92 #14294 üzenetére
Video Subsystem Mobile Intel® GL40 Express Chipset with integrated 3D graphics, featuring Intel® Graphics Media Accelerator 4500M (Intel® GMA 4500M) with up to 1759 MB of Intel Dynamic Video Memory Technology 5.0 (64 MB of dedicated video memory, up to 1695 MB of shared system memory), supporting Microsoft® DirectX® 10.
Azért érdekes,mert pl. Win 7 Aero tökéletesen megy rajta,meg elvileg 128 MB videómemória kell neki.1.8 GB-nyi megosztott videómem. van a leírás szerint.
-
horseflatus
csendes tag
válasz
ebegab92 #14243 üzenetére
Hát, nem mai darab, de húsvétig rendszeres használatban volt anyósoméknál. Ott egy gépcsere miatt szóródott ki.
Most is csak annyira használnám, hogy diagnosztizáljak egy hibát: ismerősöm hozott egy gépet, ami a win xp betöltése után kb. 2 perccel vagy újraindul, vagy úgy lefagy, hogy csak a hálózati csatlakozó kihúzásával lehet "kikapcsolni".
Gondoltam a két gép segítségével ide-oda rakosgatással megtalálom, hogy mi lehet rossz, de mostanra oda jutottam, hogy egyik gép sem megy. Az ismerősé nem ad be semmit, mintha rá sem lenne kötve a monitor, a másik meg csak a fent említett menetig (Mercury logó).
Kipróbálom még mindkettőt az én gépem elemével, meglátjuk mi lesz. Bár furcsa lenne, ha mindkettő elem egyszerre menne el...
Köszi a segítséget!
Ha a leírtak alapján van még ötleted, akkor szívesen veszem!Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest