- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stanagovic
tag
válasz
JetiRulez #31356 üzenetére
Szia!
Tedd vissza a 8200-est, nézd meg azzal mia helyzet. Ha úgy megy, akkor valószínűleg a xeon nem tetszik neki.
A lapod nincs felkészítve a xeon procik fogadására, elképzelhető, hogy a cpu microcode-ot kell frissíteni.Itt találsz erről leírást, igaz angolul.
Üdv, stanagovic
-
törölt tag
válasz
JetiRulez #15545 üzenetére
Nem tudom, sajnos így eléggé X aktás a géped
Költekezés helyett próbáld ki a tápegység cserét (ha van másik darab) illetve a memória sebességet. A flash tartalmak már végképp kérdéses...
Annyi előnye van annak a gépnek, hogy nagyon kis pénzből ([K7-es is van] ,Ez meg már erőgép) le tudod cserélni, ha minden kötél szakad. De azért próbáld meg a tápegység cserét addig ill a mem.sebesség vissza vételt (133-ról 100-ra). A vga árnyékolását is próbáld kikapcsolni a BIOS-ban (ha van ilyen funkció) illetve keress olyat a BIOS-ban, ami gyorsításért felelős (pl spread spectrum funkció) és azokat is disable állásra tedd.
Ne költekezz, kísérletezzValami gondja van a gépnek, amiért többféle hiba jelenséget is produkál, ezt okozhatja a táp, memória vezérlő, alaplap gyengeség (esetleg proci, bár az elég ritka, ha nincs húzva), kontakthibák....a memóriákat, vga-t többször tedd bele és vedd ki a slotba, illetve mozgasd meg őket alaposan. Próbáld a memóriák sorrendjét változtatni (jelöld a memóriákat és jegyzetelj).
Más nem jut eszembe, de ezeket kipróbálnám. Sok sikert, jelezz vissza, ha ha van eredmény. -
törölt tag
válasz
JetiRulez #15543 üzenetére
Lehet hogy a memória vezérlő gyengélkedik. Ha van rá lehetőség vedd vissza egy lépcsővel a memória sebességét, ha így működik, akkor alaplap hiba. De az is lehet, hogy a tápegység gyengélkedik, képes emiatt is hibásan működni a gép (próbáld csere darabbal). De inkább alaplapra tippelek.
-
ebegab92
senior tag
válasz
JetiRulez #15541 üzenetére
Alaplapon a kondenzátorok nem púposak vagy sérültek?A CPU-t nem tudnád kicserélni egy másikra?Azt kéne valahogy tesztelni pl. Prime95-tel legalább 30 percig.Az is lehet,hogy a CPU-d kezdi megunni az életet.A pasztája mikor volt cserélve utoljára?Más programoknál is összeomlik a gép?Esetleg másik alaplapban próbáld ki a CPU-t
-
dascream
csendes tag
válasz
JetiRulez #14564 üzenetére
Sziasztok!
Másfél éve vettem egy gépet az iponnál aztán kb 3 hónapja elkezdett rosszalkodni a kicsi. Először komolyabb játékoknál játszotta azt, hogy beadott egy kékhalált, ezek után mindig bekapcsoltam a gépet és ment minden, csak játék közben időnként kékhalálozott. Aztán elkezdett olyan hibaüzeneteket kiírni, hogy nem ismerhető fel a winchester. Mindez után eldurvult a helyzet és volt, hogy napokig nem bírtam bekapcsolni a gépet mert csak a ventik pörögtek de még a BIOS-ba sem tudtam belépni. Pár nap után viszont megjavult (próbáltam újratenni a windowst is) de ugyanúgy leállt komoly játékoknál. Megnézettem egy barátommal, azt mondta szerinte a videokártya a rossz, be is küldtem az iponba szervizrelésre, de visszaküldték, mert semmi baja nem volt. Ezek után bevittem az egész gépet és másfél hónap tesztelés után ezt a magyarázatot kaptam a gépem hibáira:
"Nagyon koszos, poros ---> portalanitva. Tap teszterrel OK, BIOS frissitve P1.70 ---> P1.90, Memtest86+ 4.20 239h OK, Linux Live 3 nap üzem OK (youtube playlist loop), HDSentinel 100% (multbeli kommunikacios hibat jelez, amit a sok por altal eloidezett kontakthiba is okozhatott), sajat win7-e betolt, jelszavas. A jelszo megadasa utan a fagyas 10p alatt jelentkezett. VGA driver 285.62, de driver frissites nem lehetseges (szoftveres hiba). Masik HDD-re win7 x64 Home premium telepites OK, Prime95 1 nap OK, FurMark EBM 80h OK, Heaven DX11 Demo 1 nap OK. Feltehetoen szoftveres hiba."
Ezek után hazahoztam, hogy feltelepítsek rá egy új oprendszert, de nem kapcsolt be a gép, csak pörögtek a ventik és semmi kép a monitoron, a monitor csak villogott nem kapott semmi jelet. Beletettem egy másik vinyót is de azzal sem indult. Most már teljesen tanácstalan vagyok, mit tegyek? Segítsetek! Előre is köszönöm!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JetiRulez #8206 üzenetére
2.1nek mennie kell, én olyat használtam 486DX4 alapú konfiggal. ha régi játékokra kell, akár egy régi 540/720/850es is megteheti. de ha van otthon 20as vinyód elvileg azt is meg kell ennie.
Foo: ok, ha OSX is csinálja, akkor az hardver lesz.
marad a táp/lap/gpu tesztelgetése akkor.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JetiRulez #8204 üzenetére
újabbat nem fogsz felrakni, bár win9X se biztos. igazából én arra dos6.22t raknék (pl MSDNAAból a mai napig elérhető), win95 egy 486dx4-100al is katasztrofálisan futott. esetleg unixok közül van alacsony gépigényű is (parancssorból), lehet inkáb azt próbálnám be.
miért akarod netre kötni?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JetiRulez #8202 üzenetére
ezekszerint akkor tényleg a lap adta meg magát.
az nem coax, hanem BNC
anno használtunk olyat lanpartyzni (nekem volt otthon három bővítőkártyám meg vagy 60méter kábelem). az volt az előnye, hogy sorba lehetett kötni a gépeket, tehát nem kellett switch (az 2000-2001 környékén elérhetetlenül drága volt egy 4-16fős lanra, gépekben se feltétlen volt utp csati... akkoriban még hatalmas szám volt, hogy a Schönherzben -BME villanykar kolija- 100/100as net volt). előnye volt, hogy 20métert át lehetett húzni (azért a két ház között átlógó BNCkábel erős látvány volt) és volt hozzá felszerelésünk, hátránya, hogy ha bárhol hiba volt (pl nem volt felrakva a végfok), akkor az egész háló elszállt. Matávos matrica meg megesik, mi leselejtezett matávos cuccokkal (ISAs 3M kártyák) toltuk. és a csatik alapján az hálóba volt kötve, az még a netezésről semmit nem mond (ez a gép min 15 éves). szép idők voltak, 8 főnél már egy napot csak háló összerakásra kellett szánni (leghosszabb lan 5-7 napos volt). utánna meg megvolt az a három gép, ami elbírta az UT szervert és mindenki tudott hozzá csatlakozni és még a pingek is rendben voltak (ez se volt triviális, a két legszélső gép között már vagy 40-100 méter is megvolt, BNCn meg elég magas volt a ping, meg alacsony a sávszél... ezt úgy kell elképzelni, hogy helyi hálón is elég sokáig tartott mindenkihez áthúzni a 100-200megás UT mappackot). nameg a 10-20kilós CRTk lanra vitele se volt egyszerű. a dolog pozitívuma az volt, hogy kb profik lettünk win95/98 alapú háló építésében. aztán megjelent az XP, és rájöttünk, hogy az a világ legjobb dolga, ha lanozni akar az ember (95 és 98 hálókezelés szempontjából szörnyű volt, a 98SE pedig határeset... minden beállítás után 3 percet várni rebootra eléggé idegölő volt, amikor az ember 10+gépnél próbált rájönni, hogy mégis kinek a gépe nincs konfigolva rendesen... arról nem is beszélve, amikor A látta Bt, B nem látta At de tudott hozzá csatlakozni, C látta mindkettőt de nem látta a megosztásukat, D csak csatlakozni tudott, de mindenki más látta, és ez egy megtörtént eset volt)
na, szóval akkor túlélte a gombelem kivételét. azért én ilyeneket nem próbálgatnék. az elemet nem hotswapolásra tervezték.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JetiRulez #8192 üzenetére
az szerintem kuka lesz. ha a lap rozsdásodott akkor is, ha meg valami más rozsdállot rá, akkoris.
más, cmos reset témához: cmos resetet csak kikapcsolt állapotban, kihúzott tápkábellel, áramtalanítva szabad csinálni, különben tönkremehet a lap. tehát nehogy valaki bekapcsolt géppel próbálkozzon vele. kiemelés meg amiatt, mert valószínűleg az alaplap kézikönyve is ugyanígy nagy betűvel figyelmeztet, hogy nem áramtalanított gépet nem szabad cmos resetelni. az enyémben legalább kétszer van leírva ez, és nem egy szószátyár kézikönyve van. én egyébként egyforintossal szoktam nyomogatni, de az 5forintos is ugyanúgy megteszi.
-
JetiRulez
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JetiRulez #8158 üzenetére
hopp: 200Mhzes intel proc van benne? mert annak egyedül a cpu kódja 5ös yes, többi no.
a cpu kap annyi feszt, amennyi kell neki? (cpu voltage selection, itt még fizikailag kellett jumperelni!)
error codeok award bioshoz. memóriákat próbáld meg kiszedni, megtisztítani, visszarakni.
Continuous beep Power supply, system board, or keyboard problem
Repeating short beeps Power supply or system board problem
szerintemez a kettő valszínű. lapnak lehet nem tett jót a por.Lorden: milyen táp van mellette? ki tudod próbálni másik táppal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest