Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obika
csendes tag
Sziasztok!
Unokaöcsém számítógépe az elmúlt napokban elromlott, és nem bírok rájönni, hogy mi a baja, kérlek segítsetek.
A számítógép:
Alaplap: Gigabyte GA-78LMT-S2P
proci: AMD Athlon II 64 x4 640
videókártya: nem tudom pontosan, de valamilyen Radeon, talán r9 290-es lehet
memória: 8 Gb Corsair Vengeance DDR3
tár: 500 Gb Hdd, + SSDTünetek:
2 napja Windows használat alatt elsötétült a kép, és nem reagált semmire. Újraindítás után a Windows már nem indult el, javasolt automatikus javítást, amely futtatása nem hozott eredményt, nem lehetett elindítani a Windowst.Amit próbáltam:
Először SSD-re, vinyóra gyanakodtam, úgyhogy a benne lévő gagyi Team Group helyett raktunk bele egy Crucial MX500 250 Gb-osat és rátettem a Windows 10-et. Aztán a Win első indításánál a konfigurálás közben egyszer csak megint elsötétedett, újraindult, de a Windows ismét nem indult el, csak a betöltésnél látható logó jött be alatta a forgó pöttyökkel, aztán ismét újraindul, és így tovább. Megint újratelepítettem a Windowst, ezúttal kihúztam a vinyót, csak SSD volt üzemben, ugyanez a probléma állt fenn. Elkezdtem a memóriára gyanakodni, úgyhogy kiszedtem az egyiket a foglalatból, és (véletlenül offline) telepítés után sikerült elindítani a win-t, úgy tűnt rendben van. Gondoltam visszadugom a vinyót és formázom, hogy azért legyen tárhely, hátha valami hibás partíció kavart be, de hiba volt, ismét előjött a probléma, sötét képernyő, végtelen újraindulások, melyen a vinyó eltávolítása sem segített. Ezek után próbálkoztam felváltani a memóriákat a foglalatban, és a végén ismét telepítettem úgy a windowst, ahogy egyszer ment, de már ez sem vezetett eredményre.
Azt furcsállom, hogy a telepítés megtörténik, de az elején a konfigurálásnál folyton előjön ez a hiba.Aztán megláttam a gép tápegységét: LC Power LC5550. (Nyilván egy hulladék)
A kérdésem: Lehet, hogy a tápegység a hibás mindezért, és megoldaná a csere a problémát? Tarthatok tőle/ a hiba utalhat arra, hogy tönkrevágta a táp akár az alaplapot, akár a procit/memóriát, és azért csinálja ezt?
Segítsetek kérlek, elég tanácstalan vagyok, hogy mit javasoljak unokaöcsémnek. Pénzzel nincs azért eleresztve, ezért fölösleges költségekbe nem verném, viszont a régi konfig miatt sajnos nincs túl sok mozgásterem az alkatrészek tesztelgetésére.
Minden segítséget előre is köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) SAMSUNG/ KINGSTON DDR4 8GB RAM - Memoria modul
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 M4 16GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest