Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Obika

csendes tag

Sziasztok!

Unokaöcsém számítógépe az elmúlt napokban elromlott, és nem bírok rájönni, hogy mi a baja, kérlek segítsetek.
    A számítógép:
    Alaplap: Gigabyte GA-78LMT-S2P
    proci: AMD Athlon II 64 x4 640
    videókártya: nem tudom pontosan, de valamilyen Radeon, talán r9 290-es lehet
    memória: 8 Gb Corsair Vengeance DDR3
    tár: 500 Gb Hdd, + SSD

Tünetek:
    2 napja Windows használat alatt elsötétült a kép, és nem reagált semmire. Újraindítás után a Windows már nem indult el, javasolt automatikus javítást, amely futtatása nem hozott eredményt, nem lehetett elindítani a Windowst.

Amit próbáltam:
    Először SSD-re, vinyóra gyanakodtam, úgyhogy a benne lévő gagyi Team Group helyett raktunk bele egy Crucial MX500 250 Gb-osat és rátettem a Windows 10-et. Aztán a Win első indításánál a konfigurálás közben egyszer csak megint elsötétedett, újraindult, de a Windows ismét nem indult el, csak a betöltésnél látható logó jött be alatta a forgó pöttyökkel, aztán ismét újraindul, és így tovább. Megint újratelepítettem a Windowst, ezúttal kihúztam a vinyót, csak SSD volt üzemben, ugyanez a probléma állt fenn. Elkezdtem a memóriára gyanakodni, úgyhogy kiszedtem az egyiket a foglalatból, és (véletlenül offline) telepítés után sikerült elindítani a win-t, úgy tűnt rendben van. Gondoltam visszadugom a vinyót és formázom, hogy azért legyen tárhely, hátha valami hibás partíció kavart be, de hiba volt, ismét előjött a probléma, sötét képernyő, végtelen újraindulások, melyen a vinyó eltávolítása sem segített. Ezek után próbálkoztam felváltani a memóriákat a foglalatban, és a végén ismét telepítettem úgy a windowst, ahogy egyszer ment, de már ez sem vezetett eredményre.
    Azt furcsállom, hogy a telepítés megtörténik, de az elején a konfigurálásnál folyton előjön ez a hiba.

Aztán megláttam a gép tápegységét: LC Power LC5550. (Nyilván egy hulladék)

A kérdésem: Lehet, hogy a tápegység a hibás mindezért, és megoldaná a csere a problémát? Tarthatok tőle/ a hiba utalhat arra, hogy tönkrevágta a táp akár az alaplapot, akár a procit/memóriát, és azért csinálja ezt?

Segítsetek kérlek, elég tanácstalan vagyok, hogy mit javasoljak unokaöcsémnek. Pénzzel nincs azért eleresztve, ezért fölösleges költségekbe nem verném, viszont a régi konfig miatt sajnos nincs túl sok mozgásterem az alkatrészek tesztelgetésére.

Minden segítséget előre is köszönök.

Új hozzászólás Aktív témák