Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DaveHutt

őstag

Sziasztok!

Érdekes szituációba futottam. A szóban forgó konfig:
    Asrock A785GM-S3 (IDE és SATA-II portokkal)
    4 gb DDR 3 ram
    Athlon II X2 250 (első három alkatrész másfél hónapos)
    jó öreg Codegen 300W

Eddig volt benne egy Samsung SP... 80 GB Ide vinyó és egy Pioneer Ide dvd-író. A vinyó volt értelemszerűen a Master, az író a Slave. Vettem ma délután apróról egy kifogástalan állapotú SATA-II-es WD4000ys-t. A gondok azzal kezdődtek, hogy rádugtam a SATA-II(0) portra, azóta a gépem cseszik bootolni. Ha bekapcsolom, a merevlemez led-je világít folyamatosan, minden felpörög (ventik, régi-új vinyó, dvd-író működik), de a monitor, billentyűzet, egér nem kap jelet. Az agyam eldobom, próbáltam CMOS resetet is már vagy hússzor délután 3 óta. A régi vinyómon van az eddig működőképes Windows 7, ami már be sem tölt.

A következő képpen vannak jelenleg bekötve a dolgok az alaplapra: kék Ide csatlakozó a kábelen alaplapi Ide csatlakozóra kötve, régi vinyó Masterre jumperelve, új vinyó SATAII(0) porton. Mit ronthattam el? Azon kívül, hogy nem kellett volna megbontanom a gépet. :W

Még vmi: bios reset volt már jumper állítással a Manual alapján (15 mp várakozás után 5mpre átpakolom 2-3-ra a jumpert).

Új hozzászólás Aktív témák