- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti05
őstag
válasz
AndrewTdi #3817 üzenetére
A hűtővel szerintem minden rendben van, ha távozott is valamelyikből gáz, akkor is rendesen melegszik az alumínium borda, csak a tudás iránti vágyam akarom kielégíteni
Talán pont ez meglepő, hogy túlságosan is melegszik.Már tucatnyi topikba leírtam, ezért itt sem felejtem el. Kicsit sztorizok, miért merült mindez fel.
Adott egy 7900GT, legalább egy éve AC passzív hűtővel szerelve.. Egyszercsak elkezd pöttyözni 2Dben. Ismerős megpróbálja megjavítani, de csak tovább romlik a helyzet. Kapok egy másik 7900GT-t. Néhány órát működés után megáll a kép, majd elalszik a monitor. Következő indításnál a bootnál zölden csíkoz, zárójeleket rak a képernyőre. Mikor a windows tölt, tiszta a kép, majd újra ellaszik a monitor, a rendszer nem indul el. Csökkentett módban tökéletes.
Ismerősöm arra gyanakodott, hogy "meghalt" a hűtés, és azt mondta, cseréljem le gyárira, de szerintem működik, mert igen melegek az alumínium lapok, pont, hogy szerintem melegebbek, mint a régi kártyám esetében.
A mai nap folyamán egyszercsak helyrejött a gép, majd egy 20-30 perces üresjárat után ismét megállt.
-
Krisinto
őstag
-
medvezsolt
senior tag
válasz
AndrewTdi #3487 üzenetére
Ok, módosítottam . Bocsi,
Mostmár nekem is jobb a VRM csip állapota. Alapon 54 fok , terhelve 80 maxDe kicsit aggasztó, megigazgattam a bordákat és így Gém alatt pl max 80 fok. Nem akarok senkit se eltántorítani,de arra készüljetek fel, hogy a gyári hűtés jobban lehütőtte a VRM csipeket,de megfelelő ház szellözés esetén talán nem vészes.
-
medvezsolt
senior tag
válasz
AndrewTdi #3480 üzenetére
szét kaptam ujra a VGA-t. Sajnos jól csináltam mindent, tehát volt a VRM csipeken borda.
Most a biztonság kedvéért a megmaradó 2 bordát is ráraktam a karira. ( oda ahol a twin turbo tápcsatiját bedugtam, ott találtam még egy mitoménmilyen csipet
)
Lényeg a lényeg, hogy a VRM csip nekem alap helyzetben 53 fok. Terhelve szinte másodpercek alatt 80nál van , majd Furmarkban simán felugrál 104re. ....
A referencia hütő jobban lehűtötte a VRM csipeket , viszont a twin turbo sokkal jobban teljesít a GPU hűtésében .Játékokban a VRM csip 70-85 fok környékén mozog ahogy észrevettem (A Játék igényességének függvényében).
Esetleg ismertek olyan progit ami loggolja a höfokokat? Akkor pontosabban tudnám mérni játék alatt.Most nézem , 80 fok körül van Furmarkban a VRM csip.. akkor lehet tettem vmi jót avval hogy szétszedtem és megigazgattam a bordákat
.
-
szasanyi
félisten
válasz
AndrewTdi #3205 üzenetére
Általában nem jobb, kábé ugyanolyan - alapjáraton, VGA vezérléssel. Mondjuk direkt 12V mellett jobb a hűtési teljesítménye mint a gyári hűtőknek, de akkor már annak is van közel ugyanakkora hangja. A gyári mondjuk egyáltalán nem csendesek, még a Gigabyte esetében sem, amin egy jó nagy Zalman (VF-1000 ha jól emlékszem) hűtő van, ami sajna nem fordulatszám vezérelt, kvázi állandó (nyilván nem alacsony) fordulatszámon üzemel. Sajnos a HD4870 eléggé melegedős (és nem csak a GPU) ezért nem tudnak halkak maradni - az amúgy kellően hatékony - gyári hűtők, mert akkor nincs megfelelő hűtés, és akkor még tuningról szó sem volt.
Összegezve: a TwinTurbo kábé ugyanazt a szintet hozta mint egy jó gyári hűtő, csak annak nem hallod a hangját. -
szasanyi
félisten
válasz
AndrewTdi #3202 üzenetére
Nem lehet passzív hűtéssel hűteni, mert nagyon meleg marad a kártya (nem csak a GPU). Egy Accelero TwinTurbo még éppen elégséges hűtést biztosít úgy, hogy a VGA vezérli, és semmi hangja sincs. Saját tapasztalat, szóval jó és halk. Ami kicsit jobb hűtést biztosít, picit drágábban az az utódja, a Pro verzió... azt nem tudom, mennyire beszerezhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest