Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Oneill
veterán
Szia!
Magamra ismertem a kérdésedben. Ugyanez volt velem. Tudod nálam, mi volt a gond? Az alaplapon lévő m2SSD slot üresen állt és azon rácsavarozva van egy kis hűtő lemez, amit egyébként ha lenne ssd, arra kellene rögzíteni. Na nekem ez rezonált be, magasabb vga rpm mellett. Leszedtem, azóta nincs hang.Más:
A szakiktól szeretném kérdezni, hogy mennyire romlik egy vga venti, ha sajár magam állítok be neki rpm profilt MSI Afterburnerben? Egy MSI gtx 1660 super, amiről szó van, de tulajdonképpen nincs gond a hőmérséklettel, 72 fok körül alakul, ha nem nyúlok hozzá, de ha az Afterburner által ajánlott rpm grafikont használom, akkor 67-68 fok körül alakul, aminek a venti hangja számomra még elfolgadható ( ház ventik is játszanak). Szóval a kérdésem, hogy hamarabb tönkremegy így a venti? -
Vigneau
félisten
Igazán nincs mit.
Esetleg még a ventirögzítő keret és a borda közé lehet rakni valami vékony amortizátor anyagot. Van róla videó is a YT-n, ha nem csal a memóriám.
Én ezt a karakterisztikát használom:
Igaz, az enyém csak egy 2 ventis EVGA RTX 3060 Ti. Ha a 3 venti miatt esetleg kínlódna az Afterburner, akkor próbálkozz majd a házi programmal, az EVGA Precision X-szel. Aztán ha mégis komolyabb a baj, akkor semmiképp se hezitálj, hanem használd ki a garanciád. Az enyém elvileg január 1-én ért véget (1 év garis OEM)...
-
Vigneau
félisten
Szia!
Tipikus EVGA "betegség". A határon van épp a fan stop katakterisztika. Így épp picit elindul, majd le is áll a venti az adott hőmérsékleten.
Jól látod, manuálisan állíts be neki fan curve-ot pl. MSI Afterburner-ben (kb. 40% = 470 RPM). Hűvösebb is lesz a VGA idle állapotban.
Ha még kerregne, húzd meg a ventik csavarjait is.
Vigi
-
Razor18
tag
Szia,
mennyire csendes az a hűtés? GTX 550 Ti-re is feltehető? Mi a különbség a Twin Turbo II és a Turbo Pro között?
550-hez a Twin Turbo II-n kívül esetleg tud valaki hatékony és csendes hűtést? Gyárival alapjáraton 40 fok körül ketyeg, fullon 63 C fokig felmegy, de elég hangos...
Köszi
-
-
Prolimatech MK-13-on, vagy Alpenföhn Peter-en nem gondolkoztál még? Ha benne van a karid a TDP keretükben, akkor nagyon le tudják hűteni! Nekem prolimám van itthon 2db! Egy GTX260-at jócskán húzva (810MHz) 1db 800rpm-es 12-es ventivel 64 fokon tartott. 2db 1500-assal 44-ig süllyedt ez az érték... Sztem hasonlóan fogyaszthatnak.
-
tts
addikt
nincs semmi infóm az ár és megjelenés ügyben - nem is ezért tettem be ide, hanem ezért:
''Compatibilities
ATI:
X1300TD, X1600TD, X1600XT, X1800XL, X1800XT, X1900XT, X1900XTX
NVIDIA:
6800, 6800TD, 6800XT ,6800GT ,7800GT,7800GTX ,7600GS ,7600GT ,7900GT ,7900GTX ,7900GS''
gyakorlatilag minden futó kártyára szerelhető
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged