- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba17
senior tag
válasz
Vigneau #9334 üzenetére
hogy volt-e karbantartva azt nem tudom, én mikor a ventiket cseréltem akkor levettem a hűtőbordát és ha pasztáztam is akkor egy 5-8 éves mx4 pasztát használtam, az volt itthon, de ebben nem is vagyok biztos, hogy akkor megtettem
viszont most igen, egy órája: újrapasztáztam-> a régi paszta elrepült amikor lekapirgáltam... olyan kemény volt...
szóval most kapott új deepcool pasztát amit a héten érkezett proci hűtőhöz kaptam, illetve egy ~2 hónapja vettem aliexpressről vmi upsiren márkájú termál padot, mindhárom méretben ami szükséges hozzá
most ezeket a kb gyári padokat is cseréltem, elég érdekes állaga volt 1-2nek, nem volt megkeményedve de elég hamar elrepedt ahogy leszedtem.
3x futtattam egymás után ezt a timespy tesztet 100% powerrel: eredmény: a max gpu hőfok 71,4, a max hotspot pedig 82,8fok és a ventik sem akartak elszállni, a 80%ot sem érték el.
köszi szépen mindent -
csaba17
senior tag
válasz
Vigneau #9332 üzenetére
thx, és nyertél:
2. próbára(visszaállítva 100% power-re) elszállt az első tesztnél.
közben futott a gpuz, a logolás is ment.
amit látok az első és 2. futás között, hogy másodjára a hotspot az 107.2 fok, 83fok gpu, 1935Mhz freki, 98% fans és 4giga ram felhasználás.
nem tudom, ez a hotspot a legmelegebb érzékelő értéke? nézem a logot, az előző futásoknál is volt egy-két 106,1-es érték.
levéve a power 85%-ra, ahogy általában is használom kibírta a 3x-os futást is, nyilván, nem kap olyan terhelést. -
csaba17
senior tag
válasz
Vigneau #9327 üzenetére
igen, második tulaj vagyok, kollégától vettem aki bányászott vele.
tudtam mit vásárolok.
#9326 csiby222 : kicsit több mint egy éve van nálam a kártya, ahogy fentebb írtam bányász kártya volt.
Bő fél éve kicseréltem a ventilátorokat mert induláskor és leálláskor érdekes hangot adott ki. Akkor a fém hátlapot is levettem, kicsit benéztem mit hogy kell szétszedni. Nemigazán rémlik, hogy felsértettem a termál padokat, de már nem tudom.Viszont a másik amit tegnap észre vettem: a kártya pontosan ez a típus: [link]
a gyári gpu clockja 1755 MHz.
A gyártó által javasolt Firestorm progi is ezt írja, azonban ha default beállításokon van a kártya és indítok valami olyan gémet ami pörgetni is fogja akkor simán felmegy 2000-2100MHz-re is. Alapból húz rajta még(úgy gondolnám, hogy amit a firestorm-ban megadok értéket az legyen a max), ami nem tudom, jó e vagy sem...
Jelenleg olyan beállításokkal használom, amivel 70% fix ventilátor használattal sem kapok black screent: -300Mhz gpu clock, így a max érték majdnem a gyári érték, a power target meg 86%.Nem álltam neki játszani vele, hogy a power legyen 100% de a gpu clock az maradjon -300Mhz.
Egy kollégám javasolta a GPU_Caps_Viewer nevű progit, azon belül is a furry cube-ot.
Ezt majd fél óráig futtattam, pörgött a kártya de nem volt probléma, annyi, hogy ez max 2giga ramot evett.Nemigazán tudom mit kellene csinálnom.
Esetleg ha tudtok olyan kis progit ami meghajta a kártyát és a ramját is kihasználja azt szívesen veszem, futtatom azt is.
-
martin.fdr
csendes tag
válasz
Vigneau #9256 üzenetére
VGA-ról szeretném meghajtani a 3 ventit, hogy ne kelljen semmiféle plusz hibafaktorral számolnom. Van a kártyán egy nagy és alacsony teljesítményű mini 4pin csatlakozó, azokba lesz bedugva 2x1 és 1x1 felosztásban. Ez a teljes szett amit összekukáztam hozzá:
- Gelid Solutions Gelid VGA PWM Adapter x2
- EKWB EK-Cable Y-Splitter 2-Fan PWM Black (10cm) x1
- Noctua NF-A9x14 PWM chromax.black.swap Ventillátor - 92mm x3"A chromax-okban pedig az a jó, hogy nagyon rövid az alap csatlakozójuk, így akár ízlésesen is el lehet vezetni a hozzájuk (után)gyártott vezetékeket."
Ezért is választottam pont ezeket a ventillátorokat, hogy a beépített kábelhez ne kelljen hozzányúlni (pl ha később eladnám a ventillátorokat, akkor ne legyen már szétvagdosva, csak azért mert hosszú volt). Ha az egész sztori patikán sül el, akkor a kábelek méretre lesznek forrasztva, hogy ne legyen dzsungel, feltéve persze, ha az alap felállás esetén nem lehet ízlésesen elvezetni a tyúkbeleket, egyéb esetben ahhoz sem nyúlok hozzá. -
martin.fdr
csendes tag
válasz
Vigneau #9216 üzenetére
Szia!
Látom, hogy a9x14 chromax ventiket használsz. Hang terén miképp teljesítenek? Pont most fogok rtx 3080 Ventus 3x-re tenni belőle hármat amint megjönnek és kíváncsi lennék a véleményedre, hogy nálad ilyen 1500-2000-es fordulat között (kb erre az intervallumra számítok a fent említett kártya 320W-os fogyasztása mellett) mennyire halk (úgy, hogy a gépház oldala fel van helyezve). Nyugtass meg kérlek, hogy valószínűleg nem a semmire költök el egy talicska pénzt.UI: A jelenlegi felállásban (újrapasztázva) max terhelés alatt 84 fok a VRAM, GPU 78 fok, GPU hot-spot 90 (tehát a hőfokokkal nincs hatalmas gond) és a gyári ventik 2700-on pörögnek. Maradjunk annyiban, hogy a MiG-21 nem hangos....Elsősorban hang tekintetében szeretnék javulást elérni (vagyis ez a terv).
-
Whysperer
addikt
válasz
Vigneau #9241 üzenetére
Valaki próbálta már,mert a merlinesek azt mondják,hogy "
Az Egyetlen lehetőség a Morpheus a Raijintektől, de a kompatibilitása kétséges, mivel igen közel van a nyákhoz a borda, és a magasabb kondik nem férnek el.
"
Mert ugye a GTX 1080.on azért vol tjó az accelero ,mert a FRONT-on lévő 280-as AIO 2x2 14cm-es venti mivel a CPU 28-40 fokos mindig így a push / pull ventik fújták rá a hideg levegőt közvetlen az Accelerora. na most az AMD rx 6800-nal az a baj,hogy a burkoalta le van zárva ott azona részen. Szóval a AIO ventik nem fújnak be. Na mopst agyaltam rajta,ha a MORPHEUS 8069 -ra veszek 2 noctua ventit vagy valami hasonló mint pl az AC luqied ventikből kettőt az elég a bordára plusz fúják rá a AIO ventik is a levegőt. Mármitn ez nem az Én házam csak evvel ahogy a képen van a GTX 1080 az acceleroval max terhelésen fix 26%-on nem votl melegebb 56 foknál-
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Vigneau #9193 üzenetére
Sziasztok!
A saját profilnál nálam be van pipálva a ,,force fan speed update on each period" én így használom régóta. Érdemes inkább kikapcsolni?
,,Temperature hysteresis nálam 0. Ezzel érdemes foglalkozni?
Illetve temp limitet azért nem engedi magasabbra állítani, mert a kártya gyárilag annyi, amennyi? -
Panthera
őstag
válasz
Vigneau #9211 üzenetére
Az ingyenes megoldást választottam.
Egy db PWM csatlakozó szükséges a kábelével egy hibás CPU hűtőből.
Ha valakit érdekelne, ez a bekötés.
Közvetlen a CPU hűtéste tudtam fűzni, mert az Alpenföhn Brocken Eco Advanced-nek van ilyen (azért ide, mert a vga sajnos nem tud PWM-et). Ezen érthető módon a zöld sense ér lába hiányzik, így azt nem kell bekötni. -
Richard!
addikt
-
Panthera
őstag
válasz
Vigneau #9209 üzenetére
A vezérlést már kitaláltam.
Ez kell hozzá: [link]
Tehát nem a VGA-ra kötném, hanem vagy egy alaplapi FAN csatlakozóra vagy rögtön az Alpenföhn Brocken Eco Advanced CPU hűtésemre. Utóbbin van egy további PWM out is, ami tudná fogadni. Ha ez a CPU hőmérséklettől függ, az is teljesen megfelelne, mert játék közben az is felmegy (~50-60 fok). Ezekből szerintem valamelyik csak tudná már szabályozni. -
-
Panthera
őstag
válasz
Vigneau #9202 üzenetére
Hát basszus nem. Most már ott tartok hogy feladom.
Letiltottam az alaplapi VGA-t, meg már annyi mindent állítottam az afterburner progiban is...
Ha eleve a kártya mindig hajtotta a gyári ventit, akkor most miért nem? Amikor bekapcsolom a gépet, akkor mennie kellene. Az egy dolog hogy utána esetleg kikapcsolom alacsonyabb fokon. -
Panthera
őstag
válasz
Vigneau #9193 üzenetére
Ezt a programot bátran lehet használni bármilyen VGA-hoz?
Azért ruháztam be a hűtésre, mert zavart, hogy gyorsan felmegy szinte 80 fokig és eléggé van hangja is. Szép darab a Twin Turbo.
A kis bordákat a rajta lévő gyári fekete öntapadós anyaggal rögzítettem. Az elég neki, hogy ott maradjon és hőátadást is megoldja? -
Egon
nagyúr
válasz
Vigneau #9177 üzenetére
Köszi a tippeket!
Sajna úgy tűnik, olyan 45-50% körül adja a hangokat. Elég macerás szétszedni a gépet, íg egyelőre nem piszkálom a csavarokat (fogok venni ssd-t a közeljövőben, akkor úgyis szét kell majd szedni, ha addig nem tudom beállítani Afterburner-rel, akkor ránézek a csavarokra).
Mondjuk elkezdtem nézegetni ventiket is... -
89Gent
csendes tag
válasz
Vigneau #9143 üzenetére
Nekem is furcsa volt, hogy nem láttam rajta, de minden papírt megkaptam hozzá. Egy holland bolthoz szól a garancia.
Én voltam a hülye, hogy nem kaptam szét azonnal. Rögtön küldtem volna, amint meglátom az égésnyomot. Már csak abban bízom, hogy nem lesz túl drága tanulópénz.Köszönöm szépen, nagyon jó ötlet.
Meg úgy egyébként is köszönöm a segítséged! -
89Gent
csendes tag
válasz
Vigneau #9141 üzenetére
Matrica már nem volt, szinte biztosan szedték már szét...
Működni működik minden, február óta semmi rendellenességet nem tapasztaltam. Egyedül a junction hő zavar. Benchmark alatt a VGA nem megy 75 fok fölé, de az elágazási érték bőven 90 fok felett van, ezt kicsit sokallom, főleg úgy, hogy két, ipari noctua mögött van...
Gyanús, hogy a rajta maradt/égett paszta miatt lehet ez. Dörzsi kivételével mindent kapott, ami eszembe jutott, de nem akart lejönni.
Most kapott alulra két 12 centis ventit, ami adja neki a friss levegőt. Ezzel annyit nyertem, hogy 95 fok fölé nem láttam kúszni a hőfokot. -
Erunosta
tag
válasz
Vigneau #9138 üzenetére
Én most leszek 42 éves.
MX-4-re 8 év garanciát vállal a gyártó. Nekem egy 4g-os kiszerelés van spatulával. A fecskendő nyomó része még el se érte az első kis mennyiségjelző "ablakocskát" két GPU pasztázás után. Szerintem sokáig elég lesz ez nekem ...bár ha havonta kell újrapasztáznom.
Ha a hűtőborda nem egyenletesen van a magon akkor szerinted elfolyhat paszta a két felület közül? Ez lehet az egyik ok vagy esetleg hamisítvány MX-4-em van. Mondjuk nem kínából rendeltem, hanem tobuy oldalról.
Köszi a válaszokat.
A szlogenedet Bud Spencer filmből imádom. Gyakran használom RL, mikor ismerőssel megyünk be vmi új helyre/épületbe.Bár én bankrablást szoktam mondani.
-
Erunosta
tag
válasz
Vigneau #9136 üzenetére
Igen úgy csavartam be mint a kereket, átlosan mindig csak egy kicsit mindegyik csavaron. Az elég érdekes baromság lenne gyártótól, ha 4 különböző méretű csavar lenne hozzá. Őszintén nem néztem csavarok hosszát, de nem tűnt kirívó méretkülönbség, ha van is.
Igen tudom, hogy arra szolgál a paszta. Viszont furcsa, hogy szinte semmi sincs a két felület között szétszedéskor. Youtube videokon mindig jól látható paszta mikor szétszedik GPU-t. Azért vettem MX-4-et mert jó áron volt, jókat írtak róla, illetve állaga miatt ajánlott kezdő pasztázóknak a jó kenhetősége miatt.
Igen a kártya kb ugyanaz amit linkeltél, ez a RoyalQueen nincs annyira megtuningolva, de fizikailag mindenben egyezik a RoyalKing-el. Hűtőborda nem hűti VRAM-okat azok szabadon vannak csak levegő hűti. A VRM-en meg egy külön hűtőborda van.Nem röhögni/meglepődni, de nincs okostelefonom. ez az én gyöpösségem. 97 óta van PC-m meg előtte Enterprise, de valahogy nem vagyok hajlandó áttérni erre az érintőképernyős világra.
Majd szerzek egy okostelefont fényképezni legközelebb. -
Erunosta
tag
válasz
Vigneau #9134 üzenetére
Ma rászántam magam és szétszereltem a videókártyát, hogy újrapasztázzam. Igazad volt, jobb, ha a magot kenem be, a hűtőborda érintkező felülete nagyobb, volt a karimáján feleslegesen odakent cucc. Furcsa volt a paszta a GPU-n, sok mellé folt folyva és magán a felületen alig volt vmi, mintha teljesen kipréselődött volna a két felület közül, de az is lehet, hogy kifolyt a melegtől.
Két észrevételem volt ami aggodalomra ad okot:
1. A hűtőborda érintkező felülete ilyen szálcsiszolt felület, nem tükörsima, hanem egy irányba haladó millió barázda. (Jó alaposan letisztítottam alkohollal, jóval alaposabban mint legutóbb.)
2. Mikor összeraktam kártyát a hűtőbordával és készültem becsavarni észrevettem, hogy a kiálló csavarfoglalatok baromira nem ugyanannyira lógtak ki. Van amelyik egy síkban volt a kártya PCB-jével a másik meg kilógot akár 2mm-ert is. Továbbá ami kilógott ott a csavar hamarabb megszorult, kevesebb csavarástól. A csavarok ugyan rugóval ellátottak, de szerintem emiatt nem egyenletesen fekszik rá a hűtőborda a magra, (így kifolyik a paszta talán a két felület közül a hő miatt?). A gond az, hogy én nem merek levágni a hosszabból vagy reszelni. Nem vagyok egy nagy bütykölős (bár mostanában elkapott az ihlet).Mindenesetre most megint 64 C-os a kártya játék alatt.
Te mit javasolsz? Mit tehetek?
A kárty típusa Club3D RADEON R9 280X RoyalQueen.
-
Erunosta
tag
válasz
Vigneau #9132 üzenetére
Ehhez nekem hangulat kell. Egyenlőre még mindig hűvösebb mint pasztázás előtt (ami 75C volt). Ha majd rászánom magam akkor megírom neked, vagy itt vagy priviben. Én nem merem piszkálni azokat a mikro chippeket, az a fehér paszta ott marad. Igen, alkoholos törlőpapírral meg fülpiszkálóval tisztítottam. A pasztát amúgy a hűtőborda érintkező felületére kentem, egy youtube videoban láttam, egyszerűbb volt mint a chippre tenni. Elkentem finoman egyenletesen spatulával, nekem nem tetszik a sima odapötyintős szétterülős pasztázás, nem bízom abban.
Köszi a segítséget amúgy. -
Erunosta
tag
válasz
Vigneau #9130 üzenetére
A paszta friss vétel volt. Tobuy oldalról rendeltem, szóval valószínűleg nem kínai hamisítvány. Annyira szorítottam meg a csavarokat amennyire csuklóval tudtam, szóval nem izmoztam rá teljes karral. Igen a ventillátor profilja ugyanaz MSI Afterburnerrel. Plusz 12cm-es ház venti is hűtti GPU hőmérséklethez igazítva PWM-et SpeedFan-al.
Annyi megjegyzés, hogy az előző paszta ami rajta volt (vmi fehér cucc), teljesen le volt folyva GPU magról, igazándiból csak körülötte volt amit nem tudtam erltávolítani mert belepte azokat az apró soklábas chip izéket mag körül.
Lehet kiszorította hűtőborda az MX-4 pasztát is. Ehh, el akartam kerülni az újboli szétszedést. Izgi volt elsőre, de azt hittem most évekig el leszek vele. -
PainKiller13
őstag
-
Henk
veterán
válasz
Vigneau #7829 üzenetére
Úgy néz ki mégis kéne ilyen átalakító kábel mert új ötlet merült fel. Beszéltem a sráccal akinek linkelted a hirdetését de már nem foglalkozik ilyennel. Továbbra sem tudom honnan tudnék venni.
Egy másik kérdés. Van egy ilyen vga-m, de a hűtő teljesítményével nem vagyok elégedett, csere lesz. Viszont a hűtőborda csak a gpu-t hűti, a ramok, vrm, stb. hűtését ez a fekete fémlap látja el. Ha felteszek egy hűtőt ami szintén a gpu-t hűti aggódom a többi alkatrész hűtését illetően. Bár eddig is ez látta el ezt a feladatot de a 3 venti fújta rá a levegőt viszont az új hűtőnél ez a közvetlen légmozgás megszűnne. Gondoltam, hogy teszek a ház oldallapjára egy ventit ami a vga-ra lenne irányítva de ez nem ugyanaz. Ezt a fémlapot nem akartam leváltani ramsünikre mert ad egy jó tartást a nyáknak meg elég nagy fémfelület ami jól elvezeti a hőt, de leadás szempontjából nem az igazi és itt jön a talán beteg ötlet. Nagyon elvetemült dolog lenne ha erre a lapra ragasztanám fel pluszba a kis bordákat a kritikus részekre?
Számítana vajon valamit vagy teljesen felesleges? Mert ugye a sünik jobban tudnak hőt leadni a köztük áramló levegő miatt, viszont dupla thermal pad lenne közte. -
-
ThodEE
őstag
válasz
Vigneau #7797 üzenetére
Asszonynak ez a 7970 peter van a kártyáján, ő nem tuningol, a hőmérsékletek teljesen rendbe vannak és nem hangos
Vagy másra gondoltál?
-
Radványi
aktív tag
válasz
Vigneau #7756 üzenetére
Megjott a 7970 Vapor-X masodszor is igaz meg mindig hasznaltal dolgoznak de ez legalabb mukodik.
Ettol fuggetlenul meg mindig hangos lehet igy is ugyis veszek egy Peter 2 -t ha mar lehet majd kapni.
Viszont ami jo amcsiban, hogy amig szivtam a kartyaval es postazgattam ide oda. Inkabb vettem egy 7850-et amit ma visszavittem es 2 perc alatt visszakaptam a penzt. Megse kerdeztek miert viszem vissza -
Radványi
aktív tag
válasz
Vigneau #7735 üzenetére
Persze tobbszor kivettem betettem a kartya kicsit huvos volt ezert vbartam vele 1 orat mielott beraktam de itt nalunk 18 fok volt aznap, az meg lehet hogy hozzaertem a csatlakozokhoz szereles kozben es ugye nem antistatic mat en dolgoztam
Viszont forumon irta egy srac, hogy neki is gondja volt ezzel a ceggel es amikor felhivta oket kozoltek vele hogy nem is szoktak uj cserekartyat kuldeni hanem csak javitott kartyak amit a sapphire tol kapnak.Mielott visszakuldom megprobalom megegyszer hatha.
Jobban jartam volna ha veszek csak egy petert... a postakoltseg lassan annyiba van -
Radványi
aktív tag
válasz
Vigneau #7727 üzenetére
Nah megkaptam az uj kartyat megneztem a serial numbert a biztonsag kedveert, de az is mas
Viszont a kartya nem mukodik teljesen halott nem kapok video jelet, masik gepben sem es mas kartyak meg gond nelkul mennek. Lucky me.Irtam nekik megint kivancsi vagyok mit mondanak de ebbol Januarig mar szerintem nem lesz semmi.
-
Radványi
aktív tag
-
Gerisz
addikt
válasz
Vigneau #7650 üzenetére
Néztem, ezért várok még igazából, bár valahol 780 onlynak olvastam. Remélem nem lesz igaz.
Az MK-26-ra csak azért gondolnék mert a 460-ra 560-ra is jó annak pedig ugyan az az osztása.
Nekem ezek a képek alapján még mindig az MK-26 black a nyerő. Csak kék vagy fehér ventivel, mert nekem az való a géphez.
-
Radványi
aktív tag
válasz
Vigneau #7643 üzenetére
Vegulis sikerult kideritenem ki intezi a garit, fel is adtam a kartyat kivancsi leszek kicserelik-e.
Nem latszik rajta, hogy megpiszkaltam leszamitva, hogy tobb hovezetoanyagot tettem a magra hatha athidalom a hezagot. Ha visszakuldik akkor marad , hogy veszek ra egy hutot.A vicces az, hogy 4 ilyen kartyat is vettem mert olcso volt $350
A tobbit haverok vettek meg de en valasztottam a 4 kozul ezt a peldanyt
Ami vegulis szerencse mert en elek Texasban ok meg mind Magyarorszagon vannak, nekik nehezebben menne a gari. -
Radványi
aktív tag
válasz
Vigneau #7637 üzenetére
Hat igen pont ez a problemam meg azt sem tudtam meg kideriteni kinek kell postaznom newegg.com on vettem.
De szerintem nem nekik kell visszakuldeni a sapphire olalan meg azt irjak ok nem gariztatnak. Legjobb esetben is ket het a gari ugyintezes de felek lesz az 1 honap is nekem meg kell a gep es semmilyen masik videokarim nincsen itthon. -
-
Gerisz
addikt
válasz
Vigneau #7527 üzenetére
A tiéden te mekkora különbséget vettél észre?
50 vagy 60°C terhelve szerintem mindegy főleg ha csend van.A PCB-nek mekkora a hajlása a bordák alatt?
Melyiket birja jobban?Ami a lényeg lenne! VRM hűtésre melyik a jobb? Az MK-26 ot láttam 7970-re felszerelni (jutyúk) és ott frankó kis bordákat lehet föltenni.
-
Gerisz
addikt
válasz
Vigneau #7525 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a hőlépcső nagyon sokat jelent.
Jelent szerinted 5-6°C-t akár?Nem kínozni szeretném, csak az 5850 szépen fel volt öltöztetve a T-rad2 és VRM-R4 párossal és ez hangos terhelve. A összes venti (3db) 800RPM-en megy maximumon, többet nem is akarok bele.
Ha megjelenik a HR-22 akkor meg még egy mínusz lenne. -
Vigneau
félisten
-
-
szente
addikt
válasz
Vigneau #7426 üzenetére
Pcgearnél találtam Coolink Swif 2 92P-t,de gyanús hogy nem fogják tudni szállítani, mert jb az egész országban csak náluk rendelhető. Ha nem lesz, akkor marad az Arctic. Noctuára és hasonló kategóriára most nincs kredit.
Ha Arctic, akkor szerintetek mi lenne az ideális nekem?
-
törölt tag
válasz
Vigneau #7340 üzenetére
Értem! Tehát akkor használhatom így nyugodtan? Vagy inkább használjam az átalakítót amivel a tápra lehet közvetlen kötni, a 7V-os csatit? Így nem lesz teljes fordulaton, és nem lehet gond a kommunikáció miatt sem. Hangja egyáltalán nincs, vagyis eddig a VGA 4pines csatiról ment,és így nem hallani.
-
törölt tag
válasz
Vigneau #7338 üzenetére
Szia!
Persze, szemre és hallásra is normálisan forognak a ventik! Hűtése pedig tökéletes! 100°% terhelésre sem melegszik fel 55C° fölé. Én is azt gondoltam először hogy az MSI AB mér rosszul, de a GPU-Z is ugyan ezt mutatja,az AIDA64 pedig ki sem jelzi az rpm-et,csak %-ban. Eddig a ref hűtővel ezeket az értékeket is tökéletesen jelezték a szoftverek,és egyéb karikkal is minden oké volt. Ezért kérdeztem hogy lehet e ezzel valamit kezdeni? Esetleg a karin kellene biost frissíteni? -
용 Bob
senior tag
válasz
Vigneau #7144 üzenetére
Üdv a Topicnak!
Shappire Hd 4870-as kártyámról szeretném cserélni a hűtést Accelero S1 rev2-re, 2 darab 12 cm-es venti társaságában. A kérdésem az lenne, hogy köthetem-e őket 3 pin-es elosztóval a kártya PWM-es csatiára, vagy alplapra kellene valahova dugnom?
Illetve, ha a kártyára való csatlakozás nem lehetséges, melyik alaplapi venti aljzatra lehet kötni, ami szabályozni is fogja a fordulatot?Választ előre is köszi!
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #7056 üzenetére
Pár kép a gyakorlati megvalósításról: GTX 660 @ MK-26.
JóGeri.:
Igazán nincs mit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- ZIDOO médialejátszók
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XPEnology
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest