Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ityam
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Helyzetjelentés(csak ha valaki másnak is jelentkezik ez a probléma akkor legyen szó a forumba róla)
Végül ezt a kullcsot nem állítottam át, amit javasoltál de indítottam wiresharkot a benti gépemen.
Feltűnt hogy UDPn és TCPn is kommunikál az RDPm ami természetes jelenség ugyan, de nekem nem volt valamiért szimpi ez az UDP portos kommunikáció. Az otthoni gépemen egy registry módosítással el tudtam érni hogy az RDP ne használjon UDP protokolt. Kb 24 órája így nem jelentkezett az RDP képkimerevedéses hiba. Olyan előfordult hogy lassabban reagált mint általában(feltételezhetően pár packet lossnál) de pár másodperc után helyreállt a normál működés magától(TCPn gondolom újraküldte a lossos csomagokat és utána lett jó ha tippelnem kell). Feltételezésem az volt hogy ha az UDPnél van csomagvesztés, akkor lévén hogy az nem küldi újra az elveszett csomagokat akkor ha nem jól kezel valamit az RDP kliens akkor behülyülhet.
Mivel a hálózatos ismereteim enyhén szólva is foghíjasak felhívtam a hálózatosunkat hogy mennyire gondolkodok rosszul. Azt mondta hogy elvileg az UDPnek csak javítania kéne a dolgokon, de persze bármi lehet. Azt viszont elmondta hogy a VPNen csak TCP van használva tehát ennek nem kellene közrejátszania. Most egy másik tesztfelhasználónál a hálózatos beállította a tűzfalon hogy VPN-en mehessen UDP is és így ismét tesztelési fázisban van ez a beállítás.
Mindenesetre nálam maga az UDP letiltás úgy néz ki megoldotta a problémát, de magyarázat még mindig nincs hogy miért sok helyen van ilyen hiba de mégis miért nem mindenkinél. -
Kiskutyák
aktív tag
Valaki futott már bele hasonlóba?
Adott egy fizikai Barebone PC, LED-es IP kijelzők meghajtására lenne használva, a parancsokat soros vonalon kapja. Az Ethernet portra be van állítva neki FIX IP cím átjáró nélkül, ezen keresztül éri el a kijelzőket, csak switcheken keresztül, a kijelzőknek is fix IP van állítva. Ezzel nincs is baj. A probléma ott van, hogy ha rá van dugva USB porton keresztül egy Telekomos /Huawei/ mobil stick akkor ez a szerencsétlen Win10 azért is az alaplapi Etherneten akar kimenni a net felé, persze sikertelenül, azon csak a kijelzőket éri el.
Csak akkor hajlandó kifele menni, ha letiltom az ethernet portot Win alól. Amint engedélyezem megszakad az internet kapcsolat. Routing táblában jó a bejegyzés, a stick átjáró IP címét adja hozzá egyből automatikusan, de mégsem hajlandó arra menni. C osztályú IP címek vannak beállítva fixen a kijelzőknek is meg az Ethernetnek is, a routing táblában nem hoz létre bejegyzést, ha újra engedélyezem. Azért nem is értem, hogy miért nem megy ki a sticken keresztül.
Powershellből beállítottam, hogy a sticknek legyen a metrik értéke 5, az ethernetnek 50-en, a wifi adapternek 55, de nem igazán foglalkozik vele.
Windows verzió: Windows 10 LTSC 2019 Enterprise 1809 x64
-
Kiskutyák
aktív tag
VEAM BACKUP AND REPLICATION COMMUNITY EDITION-ba kapok egy ilyen warning üzenetet:
2020.04.27. 23:08:54 :: Failed to convert the check point to the reference pointMinden egyes alkalommal amikor lefut a job. Illetve pár napja meg ezt:
2020.04.27. 23:01:32 :: Production drive D:\ is getting low on free space (307,7 GB left), and may run out of free disk space completely due to open snapshots.
A feladat beállításainál sehol sincs beállítva, hogy a D:\ meghajtón bármit is csináljon, Az OS a D:\meghajtón van, de menteni egy külső 4TB-os HDD-re ment, mit szeretne a D:\ meghajtón, azt hogyan tudom meg a beállításoknál? -
Kiskutyák
aktív tag
válasz
goodboy007
üzenetére
Köszi az infót, kipróbálom.
-
gaborbol
őstag
Ha esetleg arra gondolsz, hogy nehez volt behuzni a halokabelt a melohelyen...
-
bobsys
veterán
Enterprise Vault Journal cuccot at lehet migralni Exchange 2013/2016 journal mailboxba 3rd party tool nelkul?
OCS (Igen Office Communicator Server!) 2007 Archive ki lehet migralni valami eheto formatumba? Egy mailboxba vagy valami? -
Melyik gyorsabb ha csak egy modul van csatornánként:
1Rx8
1Rx4
2Rx4
2Rx8
Ddr4 ről van szó dual 2678v3-as procival. Lapon csak 4+4 slot van. -
-
ityam
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
ASA-hoz nincs hozzáférésem így nem tudom hogy van beállítva.
Nincs az adott helyen nekem EnablePMTUBHDetect sem EnablePMTUDiscovery kulcsom, de ha úgy gondolod lehet win10 en értelme akkor kiprószálom.
MTUval nem tudom van e gond, azt sem tudom miből tudnám megállapítani.
Ha jól sejtem akkor te inkább hálózati problemre gondolsz. Nekem is ez volt a megérzésem, de akkor mindenkinél kéne hogy jelentkezzen a probléma elvileg. Ettől persze könnyen lehet ilyesmi, de kliens gépekről nem tudom hogy tudnék erre bizonyítékot találni.
-
zolee001
őstag
Üdv
Ismételten egy WS2012R2 kontra WS2016 ok,gui illetve core telepitésüek is
A probléma a következö,a WS2012 a dc,server manager file server füle csak saját volumeokat látja,a többi serverét nem,a diskeket látja (mbr,gpt mindegy neki) ellenben a status "unknown" a storage spacesek szintén látja mindenhol csak a volume kezeléssel van baja
Disk management (mmc) a távoli gépek mindenét látjákA WS2016-ok gond nélkül látnak minden volume-ot a 2012 -t is és a többi serverét is
Értelemszerüen domain tagok,server manager kezel minden servert a 2012-n ,kivéve a volumeokat
Tüzfal off már volt
Valakinek ötlet? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
-
Üdv. Kollégák használja valaki SCCM-ben a 3rd party update részét? Lenne néhány kérdésem: Ha hozzáadok egy új cab-ot, tegyük fel Adobe Reader, és lehozza egy listára én válaszhatom ki, hogy melyiket tolom ki. De gondolom azokba nem tudok belemódosítani Adobe Reader Customization Wizard-dal, amiket én pl ki szeretnék szedni belőle.
Ha ez nem jön be akkor használnám hagyományosan msi-vel applikációként kiküldve DE: Nekem van egy olyan custom adobe reader-em, amibe 2db .msp-t szeretnék belefűzni(mert magyarul az adobe nem adta ki a legfrissebbet, ha viszont a régebbit teszek fel, akkor a customization wizarddal beállított cuccok nem működnek). Az mst-be beleírtam így, de rohadtul nem akar így egyáltalán feltelepülni:
[Product]PATCH=AcroRdrDCUpd1900820071.msp;AcroRdrDCUpd2000620042.mspmsi=AcroRead.msi -
bugizozi
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Azta, hogy még a hely IP-met is tudják

To prevent your browser from leaking information about your connection use NoScript
Fel is tettem ezt a bővítményt, köszi ezt az oldalt
-
bobsys
veterán
-
fgeth
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nagyon jó oldal, köszönöm szépen. Nem aggódom, de kiváncsi voltam. Ez érdekes, nem vagyok szakmabeli, ez nyilván kiderült. Arra is kiváncsi voltam, hogy mennyit fogyaszt pontosan a kocsim, vagy hogy tudok-e két szobával arrébb wifizni. Érdekelt.
Azt hittem több mindent látni.
Köszi szépen. -
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
Azt látja amit a böngésző elküld.
Jellemzően, hogy milyen az a böngésző meg oprendszer, képernyőfelbontás, stb.
A böngészőn túl önmagában nem lát egy oldal, ehhez vagy valami kliensoldali script kell (pl.: javascript), vagy Java, Flash, stb. De ezeket se engedi alapból általában a böngésző, hanem neked kell rányomni, hogy futassa. És még úgy se sokmindent lehet tudni.
Tulajdonképpen mi miatt aggódsz? Amit most kérdezel, azokat bárki láthatja akinek a weboldalát meglátogattad.
-
fgeth
csendes tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Pont ez az, erre vagyok kíváncsi, hogy mennyi az annyi. Mit lát a gépemből? A cpu-t, gpu-t, memória mennyiségét, brandet (dell, hp), hhd méretét stb? Pont ez a kérdésem. Az ilyen oldalakon kint van 1-2 dolog, de nyilván nem minden.
-
fgeth
csendes tag
válasz
user12
üzenetére
Köszönöm a választ. Nem használok VPN-t. Nincs semmi hátsó szándék, csak érdekel. Itthoni gépet használok, VPN nélkül, és a levelezésemet bonyolítom nextcloudon, ill. zimbrán keresztül. Csak arra voltam kiváncsi, hogy így mit látnak belőlem. Sokszor látok oldalakat, amik meg akarnak győzni pl. a VPN használatról úgy, hogy felvillantják, hogy mi tudnak rólam - ip cím, adatok a gépemről stb. Kíváncsi vagyok, hogy a munkahelyeimen mint látnak.
-
ityam
őstag
válasz
üzenetére
Mindenki a saját benti gépére távoli asztalozik(terminál szervert nem veszünk igénybe hozzá), a kapott laptopról(egyesek saját otthoni gépről). Bent ritkán távoli asztalozunk tartósan így nem tudok erre válaszolni hogy bentről is előjön e ez a probléma. Én user oldali rendszergazdi vagyok. GPO-t én nem tudok variálni. Én csak a kliensoldali hibák javításával foglalkozok és szerver oldalhoz nem is igazán értek, a pontos GPO-beállításokhoz sem férek hozzá.
Mindenesetre nem tudok róla, hogy korlátozva lenne csak TCPre az RDP. Saját gépen csoportházirend szerkesztőben hirtelen nem találom hogy leteszteljem. Bár félek hogy mivel autómatikusan frissül a benti gépeken a csoportházirend folyamatosan lehet kiüti, amit én átírok. -
törölt tag
Ez bentről is így történik, VPN nélkül? Ha igen, akkor a Terminal Serverrel van valami gond, ha bent nem, akkor a VPN lesz a ludas.
Az RDP kommunikáció TCP-n és UDP-n egyaránt lehetővé van téve? Mert alapbeállítás szerint az RDP mindkettőt használja. GPO-val át tudod állítani, hogy csak TCP-t használjon. Ha így megszűnik a hiba, akkor valahol nem mennek át a UDP csomagok.
-
user12
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Jogos, de ez nem derül ki a fórumtárs leírásából.
Köszi, hogy kijavítottál
-
ityam
őstag
Sziasztok!
Nem tudom más találkozott e ilyen hibával vagy tudja hogy merre keressem a hiba okát.Cisco anyconnectel lép be mindenki VPN el, majd távoli asztalozik a benti gépére. Tömegesen panaszkodnak, hogy a kép sokszor kimerevedik. Ilyenkor ha a távoli asztalt kiixeljük fönt és újracsatlakozunk akkor megy tovább minden. A probléma hogy nagyon sűrűn merevedik ki a kép és újra kell csatlakozni és nem jövök rá mi okozhatja a problémát.
Nálam is jelentkezik a probléma. Azt kitapasztaltam hogy az egész távoli asztal nem szakad meg mert minden billentyű amit leütök és minden igérmozgás és kattintás az továbbítoik a benti gépemre csak nem látom az eredményét. Távoli asztal kiixelése év újracsatlakozás után a bill és egérbevitelek eredménye már látszódik. Szóval csak a képtovábbítás szűnik meg.
Saját benti gépemen próbáltam videokártya drivert frissíteni hátha.Most talán ritkábban jelentkezik a probléma, de lévén hogy nagyon változó időközönként jelentkezik nehéz megmondani hogy ehhez van e köze. Tegnap barátnőm(aki ugyancsak a cégnél dolgozik másik telephelyen más gyártójú videokártyával rendelkező gépen) délután megszólalt hogy most merevedett ki ma először neki a kép.Neki pedig nem basztattam videokártya drivert a gépén csak a sajátomon.Szóval nem biztos hogy a vga driver csere haott nálam sem a jelenségre.
Esetménynaplóban semmi hiba/figyelmeztetés/információ nincs abban az időtartományban amikor ez a képernyőkimerevedés megtörténik.Csak az alkalmazás logokban van a visszakapcsolódáskör egy bejegyzés a Desktop Windows Managertől hogy: "Az Asztalablak-kezelő regisztrálta a munkamenet portját."
Az egész cégnél tömegesen jeleznek ilyen problémát, de mégsem mindenkinél jelentkezik. Összefüggést nem véltem felfedezni a két csoport távorában hogy mitől lehet hogy valakinek jelentkezik valakinek nem.Valakinek van ötlete merre kellene elindulni? Vagy ha másnál is volt ilyen akkor sikerült e megoldani?
Jellemzően Win10 es gépről dolgozunk otthonról és a benti gép is Win10 es.
Minden ötletet szívesen fogadok és megköszönök. -
user12
őstag
Ha otthonról dolgozol és VPN-el bekapcsolódsz a céges szerverre, csak az oda irányuló adatot "látja". A böngészés, letöltés, stb a "normál" publikus internet kapcsolatodon keresztül fog történni változatlanul, így azt nem látja (feltéve ha nincs feltéve valami program, ami adatokat gyűjt a használatról - bár ez mostanában a gdpr szempontjából eléggé aggályos).
Távoli használat esetén nem lehet megmondani, hogy milyen gépen dolgozol, viszont ha bemész a céghez és kapcsolódsz a hálózathoz, a hálózati kártya MAC címe alapján már van némi infója a rendszergazdának (különösképp ha ez céges gép, értelemszerűen akkor nyilván van tartva és beazonosítható).
Webmail-re történő belépésnél nem látja, hogy milyen eszközről történt, max csak a publikus IP cím látható, már amelyik szolgáltatónál van ilyen fajta visszakövethetőség. -
fgeth
csendes tag
Régóta érdekel, de most hogy így otthonról, megkérdezem, hogy mennyit lát a rendszerdazda a gépemből? A browserhasználatomat nyilván. De hogy milyen szoftvereket használok, vagy hogy milyen vasam van, látja? Azt, hogy telefont vagy pc-t használok, nyilván, de meg tudja mondani, hogy pl. milyen brand a gépem? Hogy milyen GPU-m van stb? Meddig lát el?
Ha bejelentkezek a céges webmail/emailre, akkor ugyanúgy látja gépemet? Csak kíváncsiságból.
Lehet, hogy túl sok időm maradt gondolkozni... -
kraftxld
Topikgazda
válasz
radi8tor
üzenetére
Sima whaling / phishing hamisított envelope-al, és valós email domain-el ami nagyon hasonlít az eredetire.
Lehet a rendes postafiókhoz is hozzáfértek (kiszivárgot jelszólista + jelszó újrahasznosítás kombó), és onnan volt az infó, akár egy email rule-al továbbították a másik fiókra. -
radi8tor
MODERÁTOR
Szakiktól kérdezném, hogy ebben az esetben a mailszervert törték fel (kicsi az esélye) vagy valamelyik félnek a gépére helyezett malware-el(?) gyűjtött adatok alapján szervezték meg a scam-ot?
-
törölt tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Ez igaz, kivétel, ha szar a driver, amit a használt kártyához találsz. Vagy éppen rosszul ismeri fel az OS, vagy kellene SRIOV, de nem támogatja a kártya. A hálókártya nagyon ritkán okoz problémát, de ha igen, akkor orbitális szopás tud lenni, mire kiderül.
A másik meg hogy - nálam - elvi kérdés, hogy prod szervert nem barkácsolunk. -
sanzi89
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Atheros chippes kártyák úgy hullottak annó a Core2Duo érában, mint a huzat.
-
válasz
kraftxld
üzenetére
létezett hibás nic de elég ritka
Nforce4-es lan-ja a hardveresnek nevezett tűzfalával kékhalálgenerátorral
Realtek 8111H amihez előfordul hogy csak 100-on megy egy driver bug miatt vagy eldobja a kapcsolatot (ezzel kínai lapon lehet találkozni) de gyári driverrel megjavul (win10-es bugos) De amúgy a 8111-es szérián előfordul hiba a korai vagy nem megfelelő driverekkel. Linuxhoz nem értek, de érdemes lenne ott valami frissítést keresni a kártyához. De csak magától nem döglik le.
Illetve van még egy régi Dell notebook wifikártya ami kékhaláloztatja a gépet ha nem dell-es driverrel van használva.
Más nem rémlik.
Tönkre is tud menni, leginkább viharban. Két mikrotikem egy-egy portja döglött le ilyen miatt, de letiltva megy tovább minden. Kártyát nem láttam még megdögleni így de hálóhati eszközt igen. -
Belefutottunk egy kisebb problémába. Egy integrált sima gigabit Realtek hálózati kártyával (RTL8111..valami) . Egy viszonylag régebbi Debian Jesse 3.16.0-s kernellel fut a belső irodai szervernek használt gépen. Nagyobb hálózati terhelésnél dob egy ilyen hibát:
NETDEV WATCHDOG: eth0 (r8169): transmit queue 0 timed out
És ezután a kártya képtelen visszatérni az életbe. Restartolni kell a szervert. Mások is belefutottak hasonlóba. Többnyire kernelfrissítéssel próbálkoztak. Volt aki downgrade irányba ment, mert 4.x kernel sem oldotta meg.Egyrészt próbálunk frissíteni mivel régi a szoftveres háttér... Másrészt lehet betennénk egy másik kártyát ami tutira nem hasal el. Viszont itt elég érdekes a kínálat. Rég néztem már ilyen kártyákat. Realtek chip-est nem szeretnék. De főleg ezzel szerelik. Broadcom-ot meg Intelt látok. Utóbbi ritka mint a fehér holló. Milyen lehetőségek közül lehet még válogatni?
-
-
gaborbol
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Biosban probald meg kikapcsolni az ECC-t akkor talan, de lehet le van tiltva alapbol a vegyes mukodes:
4.5.5
ECC Support Auto:
Kezkionyv nem ir semmit rola konkretan, de eleve azzal indit, hogy a latency es a gyarto es a tipus is passzoljon lehetoleg a dual cpu eseten.
-
Krix
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt a lapot nem ismerem, de más lappal próbáltam még ddr3 rammal és nem ment. Szerintem ne fogadj rá.
-
Használhatok-e vagy egyáltalán működne-e dual cpu-s lapnál az hogy a két procinak különböző ramokat adok.
Konkrétan most egy nagyon budget dual procis gépet építek és egyből nem tudom feltölteni ramokkal. (rohadt drága a ddr4)
ASUS Z10PA-D8, procik pedig e5-2678v3
Sima ECC unbuffered 8gb ram az egyik procihoz és ECC reg pedig a másikhoz
(a lap nem támogatja hivatalosan a unbuffered ECC-t de megy vele)
Azt tudom hogy keverni nem szabad őket de ez akkor is igaz ha nem egy ramvezérlőn keverem de egy alaplapon belül?
Továbbmegyek a procik imc-je procin belül is különálló, elméletben lehetne úgy is keverni procin belül? (Cluster on die) -
bobsys
veterán
Valakinek van scriptje ami a EXO/Azure Distribution Listeket lehozza on-premise? Nincs AAD Connect on-prem es a tenant kozott, minden DL a tenantban van.
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
sugarforce
üzenetére
Bocs, én írtam félre, 1709-es verzió, a win 10 frissítési segéd próbálná rátelepíteni a 1803-at, de az is hibára fut. A Winupdate pedig a 1903-ba fagy bele. Állapot: Inicializálás...aztán hibára fut.
-
fkenny
senior tag
Új nap új hülye ötletek, de most nem ügyfél hanem én magam vagyok az ötletgazda. Van pár vékonykliensem amik x86 alapú hardveren nyugszanak (HP T610) Műhelyemben jelenleg a laptopom dokkolom és úgy dolgozom, de ez nem marad sokáig így. Milyen szabadon hozzáférhető rendszert tudnátok ajánlani amit csak távoli asztali kapcsolatra lehet használni? (embedded win jó lenne szerintem, csak nem jutni hozzá legális forrásból)
-
ityam
őstag
-
kraftxld
Topikgazda
Nem vagyok nagy Cisco mágus meg az ASA-t is csak bottal piszkálom plusz a multkor belerugtam egy földön lévő 5520-ba a helyi tanács szerverszobájában.
De itt az infó a korábban linkelt oldalról:
bug CSCtb74535 still shows 'Known Fixed Releases: (0)'
If you don't want to tunnel IPv6 traffic but also don't want to break ipv6 connectivity for the enduser:
- just configure an ipv6 pool (with an unused ipv6 subnet)
- include it in the tunnel-group general-attirbutes as ipv6-address-pool
- create or update an extended accesslist for split tunneling, include the ipv4 subnet(s) which you do want to tunnel and add the bogus ipv6 subnet
- include the accesslist in the group-policy attributes split-tunnel-network-list
- ipv6-split-tunnel-policy tunnelspecified -
kraftxld
Topikgazda
Az Anyconnect kinyír minden IPv6 forgalmat, és azt it tunnel-en keresztül vinné át azért nem megy.
Tehát normál üzemmenetnél amikor nincs VPN és a kliens dual ipv4 + ipv6 stack-et kap a szolgáltatótól akkor már jópár weboldal (facebook, O365, stb) IPv6-on menne. Ez mőködik is, DNS feloldja, IPv6 forgalom megy.
Ha meg csatlakozik az anyconnect VPN-re akkor a DNS ugyanúgy IPv6-on felodja a címeket vagy local DNS cache-ből, majd az összes forgalmat áthajtaná a tunnel-en, annak meg fingja sincs róla, ezért nem működik.Az ASA-n kell beállítani a local IPv6 pool-t.
[link] -
ityam
őstag
Sziasztok!
Gondoltam felteszem a kérdést hátha valaki tudja merre keressük a problémát.
A cégnél Cisco Anyconnectel jövünk be otthonról a benti asztali gépére távoli asztallal.
Ezzel alapvetően nincs is probléma. Viszont megfigyeltük hogy ahol otthon van IPV6 os címkiosztás ott az anyconnectel való csatlakozás után semmilyen webes oldalt nem tud az otthoni gépről megnyitni, Se teams se egyéb netet használó próbram nem akar menni az otthoni gépen, ami fura.
Persze sebtapaszos megoldást találtak rá az adminok. Tiltsuk le az IPV6 ot az otthoni gépen és minden megjavul. És ez KB igaz is, de megintcsak fura. Ma reggel is hívott valaki hogy az otthoni gépről nem akar menni valamilyen netes progija ami kell a munkához, de most máshonnan dolgozik mint mult héten. Telefonon sikeresen elirányítottam oda hogy letiltsa az IPV6-ot. A program el is kezdett működni. De ilyenkor azt figyeltük meg hogy elbaszódik a távoli asztala. Mindenkinek az otthoni gépére kirakattunk az asztalra egy távoli asztali ikont ami a számítógépnévvel hívja meg a benti számítógépét távoli asztallal.
De miután letiltottuk az IPV6ot ezzel az ikonnal nem tud becsatlakozni hogy nem található a számítógépnév. Ilyenkor szoktunk neki csinálni egy új ikont az asztalra hogy IP címes hivatkozással hívja meg a benti gépét és az rendben működni szokott. De legnagyobb meglepetésemre ma így sem működött az embernek ezért mondtam hogy töltsön le egy teamviewert hogy rá tudjak nézni az otthoni gépére. Kicsit lassúcska gépe volt szerintem 5 perc után mentem rá a gépére a teamviewerrel de én rákattintottam az új távoli asztalos ikonra akkor rögtön csatlakozott a géphez. Bontottam a távoli asztalt és a régi ikonnal(ami gépnévvel hivatkozott a benti gépére) azzal is már simán felcsatlakozott.
A probléma hogy nem értem hogy mi folyik itt.
1: miért tűnik el a netkapcsolata az embernek anyconnectre való csatlakozás után?
2: miért javul meg ha letiltjuk az IPV6ot?
3: miért szaródik el a 2 es pont átállítása után a távoli asztala?
4: és látszólag kis idő után mitől áll újra helyre(valszeg a korábbi feltételezésem téves hogy a gépnévvel való csatlakozás miatt romlik el a dolog és IP címmel jó a csatlakozás, mert most ez sem oldotta meg csak az Idő, de az idő látszólag megoldotta)?De még egyértelműen az IPV6 ot sem tudom okolni, mert én is és a barátnőm is itthonról dolgozunk ugyanannál a cégnél. Én kábelesen csatlakozok a routerre a barátnőm wifin. Nekem nem tűnik el a netem anyconnect csatlakozás után míg a barátnőmnek igen(itthon még nem tiltottam le az IPV6ot egyik gépen sem)
Nem értem hol tévednek el a bitek és miért?
Cégnél nincs bent sehol IPV6. Hálózatos mondta hogy tiltva van az IPV6 mindenhol bent.
Természetesen nincs tiltva mesterségesen(legalábbis tudatosan), hogy használhassa a user a netjét ha VPNezik.
Valakinek ötlet hogy hol gyökerezik a probléma? -
Kiskutyák
aktív tag
válasz
sugarforce
üzenetére
BIOS Update?
Szabad hely van, 148 GB. -
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Win 10-es gép, az istennek sem fut le rajta az update, már mindent próbáltam amit a google javasolt, de továbbra is ezt a hibakódot dobja:
Funkciófrissítés a Windows 10 1903 verziójára - Hiba: 0xc190012e
Nod32 és Trapmine van rá telepítve.
Van valakinek ötlete? Újrahúzást kihagynám a megoldások közül.
-
norbert400
tag
válasz
üzenetére
Végül meglett a probléma.

Amikor a felhasználók home officeban voltak és átvettük a gépet rds-en keresztül akkor a telepítéshez az uac-ban megadtuk a mi felhasználónév jelszó párost.
Ezáltal ha pl egy felhasználó újrainditotta a gépét akkor ő már nem tudott belépni, mivel ad oldalról korlátozva volt a megjegyzendő hashek száma amely 1 volt. Így végül úgy oldottam meg, hogy megadtam a bejelentkezési adataimat (tudom tudom.. ), majd run as-el a felhasználó megnyitott egy tetszőleges programot.
Így már újra betudott lépni.
-
törölt tag
Sziasztok,
az hogy lehet, hogy egy 36TB-os ReFS partíción (Veeam Backup) 90TB adat van???
Üdv -
válasz
sugarforce
üzenetére
Driver függő is a dolog, meg néha gép függő is, nagyjából azonos generációs HP 260 mini-nél nem mindig megy, HP Prodesk mini-nél meg szinte mindig. Az biztos, hogy úgy kell állnia, ahogy leírtam, mégsem mindig működik, még a speciális fülön is játszani kell a WOL beállításokkal, ha ott nincs semmi, akkor MS drivert használsz, azzal meg biztosan nem jó úgysem, ahogy írtam.
-
Upo
addikt
Az összes energiagazdálkodási profilban ki kell kapcsolni a hálózati tápellátáson az alvást és képernyő lekapcsolást (úgysincs a monitor bekapcsolva). Nem tudni esetleg nem vált-e át másikra valahogy. Utána a gyors rendszerindítást is kikapcsolni. Utána rendszergazdai parancssorból egy "powercfg /h off" parancsot kiadni.
Ilyen sorrendben végigcsinálva nem hiszem hogy lemegy alvásba. Nekünk ez az alapbeállítás a géptermekben ésteljesen rendben működik.
A leállítást meg GPO-ból tiltani kell. Nálunk most csak a helyi és a domain adminok kerültek be a leállítás engedélyezésébe, ha majd elmúlik a táv mizéria akkor visszaállítom.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI CLAW A1M 512GB GamerPC + hordozó tok 2027.09.19-ig garancia!!!
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Msi Nvidia Gtx 590 ( dual gpu) ritka
- iPhone 15 Pro max 256GB gyári független mint az új 100% akku
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Lehet, hogy túl sok időm maradt gondolkozni...
Szabad hely van, 148 GB.