Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.E.K..
senior tag
válasz
I02S3F
üzenetére
Hajaj.... abban még több...
(de én vén vagyok c+4-el kezdtem, a fiatalabbakat kérdezd
)"(Ott azért a hibák minél gyorsabban megoldása a cél, hogy minimalizálva legyen a szolgáltatás kiesés. Úgy gondolom.) "
Alapvetően ez _mindenhol_ cél, a DevOps pedig duplán szív: nem csak üzemeltetni kell a cuccokat, hanem tervezni, felépíteni is, szorosan együttműködve a fejlesztőkkel (értsd: van amit TE programozol le, van amit ők, benne vagy a tervezésben, tesztelésben, depoly-ban, stb..)
Valamint nem árt ha kreatív is vagy, ha éppen mondjuk egy-egy új interface kell, vagy éppen egy kerülő megoldásra van szükség, nomeg a felmerülő hibákat is vagy meg kell tudnod találni és javítani, vagy legalább a legpontosabban átadni az illetékes fejlesztők felé, stb.)
Azt, hogy TE alkalmas vagy-e erre, innen nem tudom megmondani. Kezdj bele linux laborozni otthon, tanulj új techniologiákat (azt úgyis folyamatosan kell), és aztán kezd el mint linux admin.
Ha jól megy, onnan tovább lehet lépni.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Engem nagyon érdekel a Linux, ezért arra gondoltam, hogy Linux rendszergazdának elmennék.
Kértem visszajelzést a főnökömtől a munkámra vonatkozólag. Röviden azt mondta, hogy ami le van írva, el van mondva, azt maradéktalanul, precízen megoldom. Szeret rámbízni feladatokat. De. (Most jön a hátrányom). Éles helyzetben összeszarom magam. (Lefagyok, bepánikolok, megijjedek! [Idestova ez 4 éve nem változott]).
Így alkalmas lennék Linux rendszergazdinak, vagy devops-osnak? :)
(Ott azért a hibák minél gyorsabban megoldása a cél, hogy minimalizálva legyen a szolgáltatás kiesés. Úgy gondolom.)
-
GEPESZ66
veterán
A Play áruházból enged telepíteni.
Ha innen felrakok egy biztonsági szoftvert, amihez van licencem, akkor az gond lehet?
A MoibiControl-nak van vírusírtó része, de ha jól gondolom, az szerver oldali.
A böngészőben történő adathalászat elleni védelem miatt gondoltam biztonsági szoftvert felrakni. -
GEPESZ66
veterán
Ismeritek ezt a programot?
Ezt rakja fel a cég a telefonjainkra.
Feltelepíthető mellé android relefonon pl. a Mcafee víruskergető?
[link] -
bobsys
veterán
válasz
Gargouille
üzenetére
igen, meg anelkul is es mindez megy a laptoprol csak nem a guestrol
-
bobsys
veterán
válasz
Gargouille
üzenetére
Ker username/jelszot. Olyat adok meg ami mukodik. A hoston levo share elerheto a fizikai laptopomrol.
-
Gargouille
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
Oké. Mikor megpróbálod elérni (mondjuk fel akarod csatolni mint hálózati meghajtót), akkor kér hitelesítő adatokat, vagy azt mondja, hogy hálózati hely nem elérhető? Ha ez utóbbi, akkor próbából kapcsold ki a host-on a Windows tűzfalat, ezzel meggyőződve róla, hogy nem az blokkolja-e.
-
bobsys
veterán
válasz
Gargouille
üzenetére
-
Gargouille
őstag
válasz
bobsys
üzenetére
A guest-ről tudod pingetni egyáltalán a host-ot?
Először a Hyper-V-ben a virtual switch-et érdemes megnézni. Ha például 1 hálókártya van a gépben és External típusú vswitch-ed van, akkor legyen bepipálva az "Allow management operating system to share this network adapter".
-
bobsys
veterán
Hyper-V hoston (full gui Server 2019) levo guest nem tud csatlakozni a a hoston levo network share-hez? Domain az nincs, itthoni cucc.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Mert azzal feltörheti a cég összes gépét.
-
Mázli01
kezdő
Sziasztok
Valahogy ki lehet olvasni a biosbol a megvaltoztatott regebbi jelszot?
-
Gargouille
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Korlátlan minden szempontból, ugyanígy Hyper-V alatt is korlátlan licenc akárhány VM-re.
-
E.Kaufmann
veterán
Rohadt drága, de semmi nincs benne korlátozva, végtelen guest licenc a Datacenter host-on meg hasonlók, legalább is mikor utoljára néztem.
-
kriszrap
tag
válasz
Gargouille
üzenetére
Köszönöm a segítségeteket

Annyi még kezdő kérdésnek a Datacenter mit jelent egy windows szervernél? -
Gargouille
őstag
válasz
kriszrap
üzenetére
Már sokszor csináltam in-place upgrade-et, működik. Igaz, nem olyan tiszta munka mintha nulláról újrahúzod, de van amikor az túl nagy meló vagy nem lehetséges.
Épp a napokban fogok egy 2012 Foundation-t feltolni 2016 Datacenterre (tudom unsupported) ugyanígy, sajnos tiszta telepítést nem lehet műszaki kényszerek miatt. Virtuális környezetben leteszteltem, működik.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
olloczky
üzenetére
A WSUS külön adatbázisból dolgozik. Ha ott törlöd akkor nem szedi ki a domain-ből, és szépen visszajön a WSUS konzolba idővel.
De én a gépen a windowsupdate.log környékén kutakodnék hogy mi a hasfájása
Vagy nem is szenvednék vele, kapásból 21H1-re upgrade kézzel, frissítések leszedése Windows Update-ről direktbe, majd mehet vissza WSUS alá. -
olloczky
senior tag
Hali
Van egy userünk akinek a windows updatek nem akarnak lemenni, wsuson fail. Most nézem, hogy az adott gép szerepel az All computersben és egy OU-ban is. Ez hogy lehet? Ha törölni akarom wsus console-ból, azt írja, hogy végleg törli a wsus-ból. Pontosabban, nem tudom, hogy ha törlöm az all computersből, ott marad-e az OU-ban. És nem látok olyan opciót, hogy gép hozzáadása. Van tippetek?
üdv
-
kriszrap
tag
Sziasztok

Azt szeretném megkérdezni hogy van egy HP GL30 gen10 szerver win 2012 vel.
Random időkben kb 1 hét meg fagy az egész . DHCP nem oszt címet, átjárók működnek vpnel nem tudok csatlakozni. Esemény naplóba nem látok erre utaló jelet. HDD jó hd sentinel el megnéztem. Checkdisk el is.
Vírusírtó se ír semmit se.
Sajnos tanácstalan vagyok ezért kérném segítségeteket mit tudtok ajánlani ez ügyben? -
scorpio74
tag
válasz
Gargouille
üzenetére
Nem, én azt kérdeztem, röviden, mit kell beállítani egy kliens gépen, hogy az msra programmal rá tudjak csatlakozni egy másik gépről. Tehát az windowsban mit kell engedélyezni, hogy az egy másik gépről rá tudjak csatlakozni.
-
válasz
bugizozi
üzenetére
Olyasmi rémlik erről, hogy az MS direkt lassítja be az ilyen jellegű lekéréseket O365 oldalról, amire a Veeam (elvileg) dinamikusan reagál. Ha jól emlékszem, valami QoS jellegű történet van, hogy adott máasocpercig full gangon jön le a forgalom, aztán belassítják. Veeam Webináron volt erről szó nemrég.
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nekem inkább csak technikai kihívás. Pénzt beleölni új hardverrel sztem nem éri meg. Nagyrészt kukázott és használt cuccokkal nyomom. Terv félig megvan, egy gép 12 mag 128gb ram és 24 sata port + usb rackek 30tb. Kb 200eft a büdzsé majdnem minden megvan. Nekem elég ha a gép ára visszajön egy év alatt.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Megéri egyébként?
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Milyen kérdés ez?
Felhasználás-függő. Ha olyan akkor van értelme, ha nem akkor nincs. -
Raid vezerlőnél a Queue Depth milyen esetben számít?
Konkrétan Dell H310 25-öt tud. De van rá fw mod 600-ra. Nem tudom érdemes-e ráraknom. -
Gargouille
őstag
válasz
scorpio74
üzenetére
Szerintem erre gondolsz: Nem felügyelt hozzáférés beállítása
-
scorpio74
tag
Sziasztok, én nem rendszergazda vagyok, hanem Desktop-os. Amikor a rendőrségen dolgoztam, azt mondták, hogy az msra /offerra programot lehet használni hálózaton belül. Nos, itthon sokszor távsegítséget nyújtok embereknek. De mivel a TW nincs megvéve, azt találtam ki, hogy egy másik pc-t használok erre, azt újra telepítem ha hisztizik a TW. A kérdésem, mit kell beállítani a másik gépen, hogy az msra működjön, tehát az én gépemről routeren keresztül rá tudjak csaatlakozni. Kérlek segítsetek, mert nem találok erről semmilyen leírást. Tehát mit állítsak be a kliens gépen, hogy a sajátomról rá tudjak csatlakozni. A kliens gép win7, az enyém win10.
-
Mázli01
kezdő
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nincs minden biosbanban event log?
Hirtelen nem tudom megnézni, emrt nicns a héten régebbi laptop nálam, de a képeknél elég sok opciót hoz: https://www.google.com/search?q=event+log+bios&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjdoKGa9OLwAhXWHXcKHcSiBCwQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=969#imgrc=5pplaSx5Q0PtyM
Valaki megtudná néznni akinél van ilyen gép?
Viszont a régebbi passwordot nem tudom h tárolja e valami.
-
Mázli01
kezdő
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Fujitsu a530 laptop. Elsosorban az erdekrlne van-e arra mod es lehetoseg h megnezzuk mikor lett atirva a bios jelszo (amivel a biosba belehet lepni) masodsorban az h meglehet e nezni, valahonnan ki lehet-e olvasni a korabbi bios jelszot?
Valahol tarolja ezt?
-
Brownn
tag
Sziasztok,
Ha kikötök 1 wifi antennát, de a kártyát nem attól még a közeli wifiket tudja fogni a laptop ugye?
Azonban ha kivesszük a wifi kártyát is onnantól kezdve elvan vágva a vezeték nélküli nettől? Jól gondolom? -
Mázli01
kezdő
Meg lehet nezni valahol h mikor lett atirva a bios jelszo?
-
GEPESZ66
veterán
Ismeritek ezt a programot?
Ezt rakja fel a cég a telefonjainkra.
Feltelepíthető mellé android relefonon pl. a Mcafee víruskergető?
[link] -
-
Sziasztok!
Fogalmam sincs melyik topikban kell rack szekrényekről beszélgetni
12U rack, tetején 2db 120mm ventilátornak hely. Befúvásra vagy elszívásra rakjak ventit oda?
Eléggé tele van, 2 router, 1 switch, 1 1500VA UPS, patch panel,
-
radi8tor
MODERÁTOR
Cisco Meraki MX100 router be lett ma üzemelve nálunk
Van valami, amire oda kellene figyelni? Látszólag pofon egyszerű a menüje.
Tűzfal mindent enged kifelé csak korlátozásokat lehet beállítani. Befelé pedig azt engedi, aminek portforwardja definiálva van. -
Gargouille
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egy USB-VGA jó ötlet szerintem.
-
Messze gyorsabban indul el a gép, nem kell betöltenie a vga drivert sem. Gyakorlatilag restart után pár másodpercel már loginolhatok be. Van ugyan 1x pcie vga-m de nem megy 3.0 pcie portban (xgi volari 64mb) csak régebbi gépben.
Nincs szabad pcie slot videókártyának, riser meg nem fér a gépbe. Kinai 2011-3 H81 lap, 2x32gb lrdimm, xeon 4655v3, rakás vincsi, dell h310 vezérlő...nemtom talán vegyek usb-s vgat?
De készül a második gép.
Rdp managgert kipróbálom.
Köszi mindenkinek az eddigieket. -
Krix
őstag
válasz
Gargouille
üzenetére
De ha nincs VGA a gépben akkor ezt nem tudja sehova csatlakoztatni.
-
Gargouille
őstag
-
Gargouille
őstag
Jó mondod, ezt az RDP kliensen kell állítani. Az egyik legjobb RDP kliens program a Remote Desktop Manager ebben bárhogyan állíthatod a felbontást sőt automatikusan a monitorod méretéhez is beállítja (meg ezer mást tud). Az ingyenes verziója is tud mindent és korlátlanul használható, én is ezt használom napi munkára, mert rengeteg helyre RDP-zek és baromi kényelmes.
Vagy van az MS-nek is ilyenje, az is teljesen jó és tudja ezeket.
-
ityam
őstag
Bár most hogy újraértelmeztem a kérdésed nem RDP tipusú csatlakozást szeretnél. Akkor viszont nincs ötletem

Esetleg parancssorból lehet hogy lehet állítani felbontást? vagy valami segédprogram lehet tud forcolni felbontást? Régen mintha Powerstipben lettek volna egyedi felbontásállítási opciók de hogy videokártya híján ezek mennyire működnek az passz. -
Gargouille
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A megoldás: VGA Dummy Adapter
-
ityam
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Függetlenül attól hogy azt nem értem, hogy indulhat el a gép videokártya nélkül szerintem a megoldást az jelentheti hogy olyan programot kell találnod a távoli elérésre aminél a program tudja meghatározni hogy milyen felbontásban jelenjen meg a távoli asztal.
Sima távoli asztalnál sem tudsz felbontást állítani az elért gépen, amikor rajta vagy mert szürke úgyhogy szerintem az RDP kliensnek kell valahogy a felbontást megmondania hogy milyen képet kér a gépről. Konkrét progit sajna nem tudok javasolni, mert nem próbálkoztam ilyennel.szerk: remote desktophoz ahogy keresgéltem paraméterezéssel elérhető hogy mekkora legyen:
"I personally work on a 1440x900 laptop screen and like my Remote Desktop windows to be a bit smaller than the screen when maximised, so I run mstsc.exe switches /w: and /h: to set its width and height (see mstsc.exe /? for a full list)."
Szóval biztos hogy olyan progit kell találnod aminél a proginak meg lehet mondani hogy mekkorában menjen -
mzsol
tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni Dashboard felületen tűzfalszabály létrehozásban? VLAN13-ból szeretnék VLAN11-be nyomtatni. Jöhet privi is.
-
Van egy videókártya nélküli gépem (kellett a pcie hely és nincs intvga), amelyet el tudok érni távoli asztallal de nyilván azt nem szeretném tűzfalon kiengedni. Néha viszont jól jönne távolról elérni telefonról. Nincs rajta nagy titok, van egy bevált távelérésem dwservice amivel jól meglennék de valamiért csak nagyon alacsony felbontásban megy és ki van szürkítve a felbontás mező a windowsban így gyakorlatilag nem RDP-vel használhatatlan. Gondolom videókártya nélkül nem tudja mi a jó felbontás.
Erre van valami megoldás? -
bugizozi
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Exchange 2010-en belül is lehet ilyen nagy ugrást csinálni?
Egyik cégnél a legelső Exchange Server 2010 SP1 August 23, 2010 14.1.218.15 verzió van, azt kellene befoltozni a legújabbal Update Rollup 32 for Exchange Server 2010 SP3 March 2, 2021 14.3.513.0
Nincs velük szerződésünk, csak alkalmi munkákat szoktunk ott csinálni, de jeleztük nekik hogy nem ártana frissíteni.
-
Brownn
tag
Sziasztok
Van arra mod es lehetoseg egyszeru modon pl parancssor h megtudjik mikor kapott a szamitogep utoljara internetet?
Akar stick akar wifi -
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79
üzenetére
Hátha valakinek még jól jön :
MSExchangeUpdates -
gyuri860213
tag
Sziasztok
Valaki ismeri az Oracle VM boxot? miért nem megy a 3D gyorsítás? Felraktam a host és guest rendszerre is a 3D acceleration extension-t, megfelelő megjelenítő kiválaztva, mégsem tudom még csak a HD felbontást sem beállítani... a guest-en a kiegészítő csomagot safe modeban telepítettem ahogy javasolták.
Annyi még hogy a VM-et nem 0 ról húztam fel, hanem egy exportál win10 VM -met húztam be. majd utólag adtam hozzá ez a 3D gyorsítás kiterjesztő csomagot. -
gyugyo79
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Ok az a baj, hogy ugyan ez lesz ha nem találok CU20-t, de sok helyen olvastam (mert tapasztalat ilyennel szerencsére nincs) , hogy újraindítás után nem indulnak el szervizek amik miatt nem fog sem jól működni sem a CU nem megy fel. Igen sokaknak meg ment de ez az amit én 50:50 -nek veszek

Nyilván lesz mentés előtte de ha lett volna valakinek egy linkje akkor szívesebben választanám azt az utat. -
gyugyo79
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
A köv. CU nem megy fel mert .NET verzió hibával leáll

Ha addig nem hekkelték szét a szervert százszor -> szerencséjükre még nem.
De ez nyilván aktívan használt szerver még ha eddig bele is sz@rt aki karbantartotta az nem megoldás, hogy most neki szaladunk egy 50:50 -re.
"nem ilyen szigorú a compatibility matrix" -> Mármint a valós vagy a nem hivatalos.
Az MS szerint ha jól tudom így lehet :
-
gyugyo79
addikt
válasz
bugizozi
üzenetére
Röviden: Régi Exchange frissítéséhez kell ez egy köztes lépcső ami a végcélhoz kell az update matrixuk szerint (.NET verzió). Lehetne egy lépésben is frissíteni elvileg csak gyakorlatilag meg nem.
#25011 E.Kaufmann :
Ez egy sec upd. nem cumulative. Tehát ez ahhoz jó ami nekem kéne
Tőlük csak a CU22 -23 szedhető (legalábbis amit én találtam)
-
gyugyo79
addikt
Sziasztok van e valakinek véletlenül egy működő letöltési linkje :
Cumulative Update 20 for Exchange Server 2013 -hoz (exchange 2013-x64-cu20.exe) -
Gargouille
őstag
válasz
norbert400
üzenetére
Én tulajdonképp first level supporttal kezdtem régen és onnan váltottam, bár ennek több mint 15 éve. Egy percig sem bántam meg. Szeretek hálózatokat, kiszolgálókat tervezni, méretezni, gondolkodni, agyalni. Ha szakmailag fejlődnél, akkor én bátorítanálak, hogy vágj bele. Ha fontos a támogató közeg akkor inkább kisebb cégeket ajánlok, ott még jellemzőbb a csapatszellem, mentorálás, összedolgozás. A nagyoknál inkább managerek és standardek vannak és sokkal kevesebb szabadkéz, a játéktér, igaz ott olyan vasak és rendszerek közelébe is kerülhetsz (és szerezhetsz értékes tapasztalatokat) amiket máshol nem látsz nagyon.
Ha már ezen gondolkodsz, szerintem mindenképp fuss neki, mert az, hogy belső igényed van a fejlődésre, az jelzi, hogy többre lennél hivatott.
-
norbert400
tag
Sziasztok!
Ez a szokásosnál eltérő kérdés lesz..de remélhetőleg választ kaphatok bizonyos kérdésekben.
Jelenleg egy közép-nagyvállalatnál dolgozok helpdeskesként nagyjából három éve. Igyekeztem magam mindig képbe hozni és tanulni. legyen az linux szerók, windows szerverek, hálózat.Relatíve elég sok pénzt beleöltem netacadémia, devopsakadémia és egyéb képzésekbe.
Tanultam is de mivel helpdeskesként nem hasznositom ezt a tudást, folyamatosan elvész. Hiszen nem gyakorolhatom otthon minden egyes nap.Helpdeskesként relatíve nincs komoly felelősség, nem múlik rajtam semmi. Ha bedöglik valami fontos kiszolgáló és akár órákig nem tudnak dolgozni a juzerek akkor nem engem fognak előszedni. Nem kell 24 órás ügyeletet tartanom etc.
Viszont szakmailag nem lehet érdemlegesen fejlődni.Rendszergazdaként talán motiváltabban és boldogabban végezném a munkám. és alkalmazkodnék a stresszhelyzethez. Persze ehhez az kellene, hogy megint felboostoljam a tudásom egy megfelelő szinthez és találjak egy olyan munkát ahol a munkatársak bizonyos szintig segitőkészek és nem küldenek el a francba ha valamit nem tudok (nem egy ip cím rezerválásra kell gondolni)..Illetve támogatóak, jó a környezet. Ezt se tudom igazából teljesen elképzelni.
Volt már esetleg valaki hasonló helyzetben? Volt olyan aki esetleg mind a két pozícióban volt és kicsit se bánta meg a szintugrást?
-
ityam
őstag
válasz
qwertly
üzenetére
nem lehet hogy az adott programok az adott felhasználóhoz "települnek"? users\rendszergazdában nem látsz egy rakat adatot a programokhoz?
Az inkspacét most felraktam, Bővítményt nem telepítettem de van ilyen mappám:
c:\Users\xxxx\AppData\Roaming\inkscape\extensions\
lehet ha telepítenék bővítményt akkor ide kerülne és azt természetesen más felhasználó nem fogja látni. -
qwertly
addikt
válasz
bugizozi
üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat, meg is csináltam. DE amikor domain-be léptettem és bejelentkeztem a sima felhasználóként egyes programok már nem működtek. DE volt ami nem is volt meg pedig mint lokális rendszergazda telepítettem. Igy a kérdésem konkrétan az megoldható ha én lokális rendszergazdaként minden programok feltelepeítek ami szükséges. Klónozom a munkaállomást azután lépettem tartományba, és a programok működjenek mindegyik amit feltettem. Akkor is ha "sima" felhasználó van a gépnél?
Tudom elég pongyolán fogalmaztam....
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Samsung Galaxy A54 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)