Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- E-számmal készül egy ismeretlen Honor
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
jbroxon
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Windows Server 2016 Standard-tal kapcsolatban
egy kis vállalkozásnál szeretném elsőként beállítani, de még most tanulom,
hogyan kell ezt csinálni.Active Directory, Csoportházirend szerkesztő.
Létrehoztam egy új csoportházirend objektrumot aminek a neve legyen "Asztal"
Az asztal nevű csoportházirend objektum célja, hogy a felhasználó asztali tartalmait
egy központi mappán belül lévő HomeDir-be irányítsa át.A csoportházirend vonatkozik a Dolgozok (dolgozók) nevű felhasználói csoportra.
Azt szeretném megoldani, hogy magának a szervernek a Rendszergazda nevű felhasználójára
ne vonatkozzon ez a csoportházirend szabály, azaz a szerver saját asztala ne legyen
áthelyezve homedir-be.Próbáltam, hogy a csoportházirend vonatkozásnál CSAK a Dolgozók nevű csoportot
hagytam meg, azonban ekkor nem működik (gpupdate /force-vel sem) a házirend,
csak akkor, ha a hatókörnél jelen van a Hitelesített Felhasználók is.
Azonban, ha a Hitelesített Felhasználók is a hatókörben van, akkor a beállított szabály
vonatkozik a szerver saját felhasználójára, azaz a Rendszergazda felhasználóra is.Hogyan tudom megoldani, hogy működjön a csoportházirend, de csak a Dolgozók nevű
csoportban lévő tagokra vonatkozzon, a rendszergazda felhasználóra ne?Hálásan köszönöm szépen annak, aki segít rajtam. Köszönöm szépen a választ!
-
gaborbol
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
Most nem talalom az istennek sem, de ez van benne, mert chat-be atkuldtem a kollegaknak akkor:
"We’ve removed the mandatory two-year recertification requirement to allow you to upgrade and recertify when it’s best for you and your organization."
Ha megnezed a "certification" oldalt, a lap kozepen is irja az "Recertification Requirements" alatt:
-
SirRasor
addikt
válasz
szallasi007
üzenetére
-
Tuib
aktív tag
válasz
szallasi007
üzenetére
Sztem az outlook nem támogatja a HTML5/CSS3 formázást. Szóval sztem direkt nem fog menni, max egy jó kép és link a videóra.
-
szallasi007
őstag
Sziasztok,
embed Youtube videót be lehet tenni valahogy az Outlook-ba? A cél az lenne hogy a kollégáknak ki kéne küldeni egy videót amit az kliensen belül le el tudnak indítani.
Valaki csinált már ilyet esetleg? -
coco2
őstag
Sziasztok!
Adatbázis statisztikának örülnék, ha valaki tud megosztani gyakorlati adatot valami forgalmasabb környezetből.
HDD-n (nem SSD-n) üzemeltetett mysql szerver összesített statisztika pld havi távlatban végrehajtott query per perc átlag érték, és hogy milyen vason fut az a mysql szerver (hdd-k milyenek / hány darab / milyen raid kötés, cpu-k, ram mennyiség a szerverben).
Köszönöm.
-
gaborbol
őstag
Vmware VCP voltam nem is tudom hany evig....
4-5-6, meg anno sajat zsebbol fizettem a kotelezo tanfolyamot, ugye ket evente kotelezo volt ujravizsgazni vagy buktad az osszes kepesitest es fizethetted megint a tanfolyamot ami nalunk 3400 dollar...
Mult evben kaptam 3 email egymas utan egyszer ejjel 1-kor, hogy hoppa, VCP4, VCP5 es VCP6 statusz visszavonva, mivel nem vizsgaztam ujra 2 ev utan...
Elfeledkeztem rola, allitolag 3 honappal es 1 honappal a lejarat elott kuldenek email, persze arrol nem jott, csak a legvegen ,hogy csa...
Nezegettem is a lehetosegeket, mult heten es igen most mar van online classroom is, persze az is 3400 dollar
viszont szinten jar melle 1 db ingyenes vizsga kupon....Aztan nezem a fejlecet: Figyelem, eltoroltuk a kotelezo 2 eves ujravizsgazasi kovetelmenyt...
Szoval megint VCP vagyok... Ha esetleg mas is igy jart volna, valmi pozitivum.
-
gaborbol
őstag
válasz
_kovi_
üzenetére
A manual szerint van benne Wi-Fi.
Par HP-ben csak ugy mukodik a WiFi, ha kihuzod az USB kabelt.( lehet itt is igy van) Valamint ezekben 2G-s a WiFi es nincs 5G.
Ha mar van Wifi akkor a "IJ Scan Utility"vagy ami jott hozza kepesnek kene, hogy legyen a scan to folder vagy PC -re ahol a szerver megosztott mappajat adod meg.
Ha nincs benne Wifi akkor tenyleg marad a Baseball uto.
Kecske urnak igaza van, 2014- ben jott ki ez a csoda, elbarmolsz vele par orat, es az oradij lehet tobb lesz, mint amit az egesz er.
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Hogy oldanátok meg olyat, hogy egy HP microserverre van kötve egy USB-s Canon MX535 MFP(multi) nyomtató. Sima USB-s nincs LAN rajta sajnos.
A HP Microserveren Srv2012R2 van, viszont szkennelni is szeretnének a nyomtatóval...
Néhány gépes hálózat, ezzel a fájlszerverrel, így domain sincs. Ergó a Print and Document services nem telepíthető.
Esetleg milyen külső programmal vagy más megoldással oldható meg?
Köszi! -
-
kriszrap
tag
Sziasztok.
Arrol szeretnek tajekozodni hogy az invitelnel hanjol gondolom hogy zten 1-2 porton az internet es 3-4 porton az iptv fut. Meglehet oldani hogy egy porton menjen mind2 ??
Segitsegeteket elore koszonom -
válasz
keménygödör
üzenetére
Szia,
Ha már beleakadtam keresés során, akkor leírom, hátha segít még később is neked, vagy bárki másnak:
KÉT acc. ez is egy rossz vicc, de mindegy - nem mindegy, semmi akadálya, hogy egy e-mail címre legyen kérve a kettő, sőt, javasolt, a Tisztaszoftveres nyomtatványon (S2, de rendszergazda esetén S1 is mehet - pedagógus nyilván nem, mert neki csak Tisztaszoftver van, rendszergazdai nincs) írva is vagyon és ez visszafelé is igaz! Ebben az esetben egy bejelentkezésen belül lesz a dashboard felületen a rendszergazdai és a Tisztaszoftveres (Letöltések) menü.
A te routeredet nem akarom hasonlítgatni a KIFÜ által adottal, mert nagyon nem egy kategória, de szerintem inkább hasznát fogod majd venni utóbbinak.
Amúgy minden lényegi dolog beállítható a dashboard felületen a KIFÜ-s routeren, nem csak a tartalomszűrés, hanem sok más is, attól is függően persze, hogy ott milyen szolgáltatások elérhetők, lettek igényelve és/vagy aktiválva.
A tartomány bővítését...stb. is lehet lehet kérni, indokolt esetben megoldják, viszonylag rugalmasan van kezelve. -
kisskd
tag
Sziasztok!
Mit fogok elfelejteni/mire figyeljek, amikor a következőt akarom végrehajtani?"betáp" internetet kéne cserélni a következő paraméterekkel:
- kisvállalati Ubuntu alapú szerver az irodába (NAT/dhcp/dns a helyi gépeknek, iptables alap tűzfal, exim saját mailekhez, samba, openVPN)
- nem én configoltam, részletes dokumentáció nincs hozzá, az eddig "felfedezett" részek nagyrészt korrektek, de van néhány indokolatlanul "hardcodeolt" konfig megoldás
- újból felépítés nem játszik most, de (hétvégén) nem gond néhány óra üzemszünet
- eddig kényszerűségből a "modem" NAT-olt, és a DMZ-be rakott (LAN-tól eltérő alhálós) belső címet kapott meg gép WAN lába (eth1, static)
- LAN láb marad változatlanul
- új felállásban meg pppoe-n kéne csatlakozni
- eddig is, és ezután is fix IP lesz kifelé, de változik a szolgáltatóváltássalAmi már gondoltam (és kérdés mit felejtek el, hova lehet még hardcodeolva vmi):
- pppoe kapcsolat nyilván beállít, hogy kitaláljon a netre
- firewall configban a külső interface + IP változója csere az újra
- mx-ben, vpn-ben használt aldomainek átállítása az új IP-re (plusz ott ptr, hogy a kimenő mailek se hisztizzenek)
- egy "biztonsági keresés" a /etc/-ben a régi külső IP-re, meg az eth1 interfacereElőre is köszönöm a segítséget!
-
Kiskutyák
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, van egy otthoni PC, amin fut egy Windows 7 Ultimate x64 HUN OS amit eddig nem tudtam upgradelni se Windows 8-ra, se 8.1-re, se 10-re. Az OS up to date, de többször is próbáltam és mindig hibára futott. 8.1 lenne első körben a cél, ha van rá mód, ha nem akkor 10.
Hogyan tudnám 8.1-re upgradelni?
Köszönöm
-
VMWare ESXi-t fel lehet valahogy pakolni monitor/KVM/ILO/etc. nelkul?

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Exchange 2007 törlésnek van valami különleges fortélya, vagy csak simán uninstallálom a vezérlőpultból? (pár hónapja már áttért a cég Zimbra-ra)
Köszönöm!

-
Tuib
aktív tag
válasz
looser
üzenetére
Nem, az identity pozicionált paraméter, azaz ha nem definiálod, hogy ez egy identity, csak beírod, akkor is annak olvassa be (Asszem QAD modulban kötelező megnevezni a paramétert). Macskaköröm meg szóköz esetén kell, egyébként nem

A fenti parancs biztos működött egy játszós AD-ben.
-
coco2
őstag
Van egy linux szerver interneten saját wan ip-vel, és van egy desktop számítógép win10 külön alhálózatban tűzfalak mögött (némelyik tűzfalhoz nem férek hozzá, nem tudok virtual servert beállítani rajta).
A desktop számítógépre kellene valami hálózati tunneling, amivel összeköthetem a linux szerverrel. Amire szükségem lenne, az a linux szerver egyik portja. Amit az a port kap a linux szerveren az internet felől, azt tovább szeretném küldeni a desktop gép egy adott portjára. Ha számít bármit, a porton egy webszerver kommunikációja fog keresztül menni. Minimális hálózati sávszélesség elég, 10 kilobyte per sec alatt.
Van bármi okosság kitalálva rá?
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Helo,
Őszintén szólva nem óriási a választék. Ez a szekrény többféle márkanéven kapható. Az APC kb. 1.1M, van külföldön pár egyéb olyan 600-900 között, de ilyen súlyú cuccot nem hoznak el egykönnyen. (130 kiló plusz a csomagolás meg a raklap)
Ennek volt rendes dokumentációja, van benne termosztát 3 ventilátorral, és jó masszív. Egyelőre teljesen megfelelően működik. 400k körül volt.
-
szallasi007
őstag
Köszi urak, majd elkezdem kiismerni úgyis mostanában ilyen alap lekérdezéseket kell gyártanom.
-
Tuib
aktív tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Én még azért használom (bár tudom, senki nem kérdezett
) mert az nem WinRM-et használ (legalábbis az én ősi verzióm) hanem sztem RPC-t, emiatt tűzfalakon jobban át van engedve (pl trustok esetén, stb...)
A fenti egyébként gyáriban:Get-ADGroupMember group1 | Set-ADUser -PasswordNeverExpires $false -ChangePasswordAtLogon $true -
kraftxld
Topikgazda
válasz
szallasi007
üzenetére
Sokkal egyszerűbb filterezni, proxyaddress-t tud rendesen módosítani, domain-t eltávolítani, szerintem könnyebb használni mint a gyárit.
-
-
looser
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Szia, úgy látom, ezek a 'Q' kezdetű parancsok egy 3rd party cmdlet csomag telepítését igénylik? Vagy ezek léteznek már natívan támogatva is? Kevés a tapasztalatom sajnos, kicsit össze vagyok zavarodva :-)
-
looser
addikt
válasz
SirRasor
üzenetére
Hú, ezt nem szívesen tenném meg, még ha egyszerű is. Itt van 200+ user, azt hittem, a "set-aduser -kolléganeve -PasswordNeverExpires:$false -ChangePasswordAtLogon:$true" helyett lehet esetleg security group-ra is alkalmazni a fenti kapcsolókat. Tudom, ki lehet válogatni get-aduser -el, de elég tarka az AD és az egy OU-ban lévő usereknél sincs mindenkihez felvéve olyan azonosító (pl. department), ami alapján a get-aduser -el össze tudnám szedni. Így most manuálisan jelöltem ki és ezek az opciók többszörös kijelölés esetén is aktívak.
-
Egyebkent meg korabban irtam, hogy akarok venni itthonra egy rackszekrenyt a cuccoknak. Vettem is egy hangszigetelt racket; ha van kerdes, szivesen valaszolok.
Szervereket talcara is be lehet szerelni, ha nincs sin, vagy mindenkepp sint kell szerezni?
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
Krisztianby
üzenetére
Ennek így semmi értelme, nyugodtan mehet public-ban a dolog. Ha meg nem akkor nyugodtan törölhető.
-
Krisztianby
tag
Kedves fórumtársak.
Rendszergazdai szakmáról szeretnék „beszélgetni” iránymutatást kérni, hogy nagyobb átlátható képet kapjak az egészről.
Ha rám szánnál egy kis időt, akkor kérlek, privátban írj rám, mert ez inkább személyes jellegű dolog lenne a számomra és nem szeretném teli spamelni a fórumot.
Előre is köszönöm!
Ha nem írnák vissza azt jelenti hogy már választ kaptam valaki által a kérdéseimre.
-
SirRasor
addikt
válasz
looser
üzenetére
-1 hónappal a változtatás előtt Powershell-el generáltatok új jelszót, amit ki is küld az embereknek, illetve nekem is lementi listába.
-a határidőkor a lementett listát szintén powershellel végigpörgetem mindenkin és kész. igény szerint ilyenkor lehet hozzákapcsolni, hogy pölö ne járjon már le stb.
Valami hasonlót csináltam már élesben és nem volt fennakadás. -
looser
addikt
Sziasztok!
Arra van lehetőség, hogy ne csak adott user(ek)re alkalmazzam a -PasswordNeverExpires:$false -ChangePasswordAtLogon:$true paramétereket, hanem security groupra is? Sajnos az évek alatt többször kellett kivenni kötelező jelszóváltoztatást (ami nem feltétlenül gond, a MS ajánlásai is változtak egy ideje) ill. az ldapwiki.com ajánlásai sem ezt tükrözik, mégis egységesen át kell állítanunk mindenki fiókját, de ezt részletekben szeretnénk megtenni, tehermentesítendő a helpdesket. SCCM küld üzenetet már egy héttel a jelszó lejárta előtt, ennek ellenére a userek - kevés kivételtől eltekintve - kimaxolják ezt az egy hetet. Szóval arra gondoltam, hogy groupokba szórom az adott szervezeti egység usereit és arra küldöm ki a változtatás; sajnos az OU-k nem fedik egy-egy szervezeti egység usereit, ezért gondoltam, hogy így csinálnám. Szóval "magyarra lefordítva" ez kellene adott csoporton:
pipa be: user must change password at next logon
pipa ki: password never expiresKöszi & üdv

-
aleister
veterán
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy levél küldését követően az alábbi méler démon esetén a hiba oka az, hogy a feladó blacklist-re került?
"host [...] said: 550 5.7.1 Service unavailable; client [...] blocked using dnsbl.sorbs.net (in reply to RCPT TO command)" -
-
sss
őstag
Filezillaból is van portable verzió.
Illetve van olyan FTP tárhely amit el lehet érni simán böngészőből is.
-
CsodaPOK
senior tag
(#23717) TomPoe
WinSCP? Asszem van portable belőle. -
TomPoe
tag
Sziasztok!
(elnézést bizonyos ékezetek hiányáért, amcsi billentyüzetem van)
Mi a legegyszerübb hozzáférési mód egy SFTP tárhelyhez? Találtam olyan cikket, ami azt irja le, hogy hogyan lehet hálózati meghajtót csatlakoztatni a Windows fájlkezelőjében, de nekem nem akar müködni SFTP-vel. Total Commander sem müködött, FileZilla viszont egyből ment. Lehetséges ezt megoldani bármilyen szoftver installálása nélkül? Kéne valami megoldás Windowsra és Macre is. -
Drag77
senior tag
válasz
gyuri860213
üzenetére
Nem elég, Ki kell venni a vm eket a clusterből.
-
gyuri860213
tag
Újabb kérdés. WS 2012r2, 2 core gép van failover clusterben, összesen 8 VMet futtatnak, szeretném az egyik core hypervisort felszabadítani. Failover cluster managerben, elég a "move" menüben átköltöztetni a VM-eket a másikra, majd ha már üres a core gép akkor "destroy cluster"? vagy hagyjam meg a clustert (bár minek, ha csak 1 hypervisor marad..) csak vegyem ki az üres hypervisort?
-
Windows server 2016 frissítve, deduplikáció bekapcsolva de automatán nem fut le az optimalizálása. Gondolom erőforrás hiányában.
A szerver csak egy egyszerű fileszerver és csak a veam backupok mennek rá fel (beállítva dedupe friendly módban)
olyan 600gb szabad hely marad egy 4tb-os vincsiből, ha kézzel futtatom:start-dedupjob -volume H: -inputoutputthrottlelevel none -priority high -preempt -type GarbageCollection -memory 85start-dedupjob -volume H: -inputoutputthrottlelevel none -priority high -preempt -type Scrubbing -memory 85start-dedupjob -volume H: -inputoutputthrottlelevel none -priority high -preempt -type Optimization -memory 85ezeket, persze megvárva hogy lefussanak akkor 1,2tb-ra is felmegy a szabad hely szóval csinál valamit.
De magától nem csinálja meg.
A gép maga elég gyenge HP ML110 G6 (x3430, 10gb ram, 1+1+4+3Tb hdd, de csak a 4tb-oson van dedupe) de mivel más feladata nincs ezért ennyit meg kellene tennie. Mentések éjszaka mennek rá 20:00-06:00 között folyamatosan eltolva gépenkén.
Elvileg nem úgy kellene mennie ha nincs terhelés akkor csinálgatná?
Vagy vegyek bele valami kukázott procit ezresért ami erősebb?Ezzel kapcsolatban még egy kérdés:
Tegyük fel hogy valahogy elszabadulna egy cryptovírus, az vajon hozzáférhet-e olyan megosztáshoz amely csak a veam-be van felvéve? Azaz fapad user nem fér hozzá csak a veam-be van beírva az user/pass?
(user gépéért nem kár de ha a mentéseket is nyírja az nem lenne jó) -
kriszrap
tag
Sziasztok ez a windows os csoport arra jó hogy ha egy programot elindítok akkor milyen jogokat kapjon az adott program ??
Erről lenne szó:All Applications Packages Group -
gyuri860213
tag
Sziasztok.
A tegnapi AD user migrálás sikeresen lezajlott, sikerült összedrótozni a két DC-t.
A következő problémám... IIS8 (2012r2 alatt) hyper-v alatt fut, hostolva van róla fél tucat oldal. Hogy tudnám őket átmozgatni a legegyszerbben egy másik DC alatt lévő IIS-re(szintén 2012r2 és hyper-v-n fut a IIS)? Első körben gondoltam a komplett IIS VM exportra, majd tartományból ki-be léptetésre. (bár a kiléptetés nem tudom hogy fog menni ha nem látja már a saját DC-jét... ) nyilván a certeket meg kell újítani ha sikerül!? Esetleg egyszerűbb módja van ennél? Az összes oldal 443as porton érhető el így mindnél reverse proxy és url rewrite van konfigurálva, ha egyenként viszem át őket akkor újra kell konfigolni ezt is.
Köszi. -
kriszrap
tag
Sziasztok ismét GPO...
elinditom gpupdate /force parancsot lefrissíti.
Aztán elindítom gpresult /r /scope:computer
akkor egy két gpot nem engedélyezet "biztonság" címmel.Azok a GPO -ok ugy vannak beállítva hogy engedélyezem It_gepek csoportnak és ebben a csoportba gépeket raktam bele.
Felhasználóra pedig működik.
Miért adja ezt a "hibát"?
Hitelesített felhasználók megadtam mindegyikhez de csak olvasás jogot. -
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Nagyon régen csináltam tartományból kiléptetést, majd visszaléptetést.
A gondom az, hogy van egy gép, ahol a hálózat unauthenticated, és erre a klasszikus winsock reset megvolt, de nem használt, többen mondják a tartományi ki és beléptetést.
A kérdés az, hogy a nem rendszergazda tartományi felhasználó dolgai megmaradnak-e rendesen a gépen ki és beléptetés után?Üdv,
vb -
Upo
addikt
válasz
gyuri860213
üzenetére
Jól értem?
dc1 - lan1 10.0.0.0/8
\lan2 ??dc2 - lan1 10.0.0.0/8
\lan2 ??a két DC-t a lan2-kön keresztül kötötted össze? És oda is 10.x ip címeket adtál?
Mert akkor nem csoda hogy nem megy, honnan azördögből tudná akkor hogy melyik adapter felé kéne menni? Oda tök más ip tartomány kéne.
Mondjuk a dc1-en 192.168.200.1, a dc2-n 192.168.200.2
Így a dc1-ről a dc2-t eléred a 192.168.200.2 címen, és a lan2-n fog menni a kommunikáció.
A dc2-ről a dc1 meg 192.168.200.1 lesz. -
kraftxld
Topikgazda
válasz
gyuri860213
üzenetére
És mindkét port be van állítva? Ha igen + a kliens oldali VPN a DC-n, nem csoda, hogy fingja sincs arról, hogy mit csináljon

-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gyuri860213
üzenetére
Több mint egy hálókártya van a DC-ben?
-
gyuri860213
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
LAN-on is össze tudom őket kötni, konfiguráltam a másodlagos lan portját az mgmt szervernek a céltartománynak megfelelően. pingelni tudom a cél DC-t viszont a dns forwarder timeoutol és nincs névfeloldás sem.
IP: 10.0.0.250 (ez a céltartomány ip range is amúgy)
DNS: 10.0.0.2 (a céltartomány DC-je)
GW: 10.0.0.100 (a céltartomány Tűzfala)
most az mgmt 2-es lan portja a másik hálózat lan-ján van, de pingen kívül más nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Trollok komolyan
- Parkside szerszám kibeszélő
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Robotporszívók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tesla topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Oppo Reno A17 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Friss készlet! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (0349AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

viszont szinten jar melle 1 db ingyenes vizsga kupon....