Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ityam

    senior tag

    válasz kraftxld #23088 üzenetére

    Helyzetjelentés(csak ha valaki másnak is jelentkezik ez a probléma akkor legyen szó a forumba róla)
    Végül ezt a kullcsot nem állítottam át, amit javasoltál de indítottam wiresharkot a benti gépemen.
    Feltűnt hogy UDPn és TCPn is kommunikál az RDPm ami természetes jelenség ugyan, de nekem nem volt valamiért szimpi ez az UDP portos kommunikáció. Az otthoni gépemen egy registry módosítással el tudtam érni hogy az RDP ne használjon UDP protokolt. Kb 24 órája így nem jelentkezett az RDP képkimerevedéses hiba. Olyan előfordult hogy lassabban reagált mint általában(feltételezhetően pár packet lossnál) de pár másodperc után helyreállt a normál működés magától(TCPn gondolom újraküldte a lossos csomagokat és utána lett jó ha tippelnem kell). Feltételezésem az volt hogy ha az UDPnél van csomagvesztés, akkor lévén hogy az nem küldi újra az elveszett csomagokat akkor ha nem jól kezel valamit az RDP kliens akkor behülyülhet.
    Mivel a hálózatos ismereteim enyhén szólva is foghíjasak felhívtam a hálózatosunkat hogy mennyire gondolkodok rosszul. Azt mondta hogy elvileg az UDPnek csak javítania kéne a dolgokon, de persze bármi lehet. Azt viszont elmondta hogy a VPNen csak TCP van használva tehát ennek nem kellene közrejátszania. Most egy másik tesztfelhasználónál a hálózatos beállította a tűzfalon hogy VPN-en mehessen UDP is és így ismét tesztelési fázisban van ez a beállítás.
    Mindenesetre nálam maga az UDP letiltás úgy néz ki megoldotta a problémát, de magyarázat még mindig nincs hogy miért sok helyen van ilyen hiba de mégis miért nem mindenkinél.

Új hozzászólás Aktív témák